Svensk pølseret wannabe... Mad til 4 for under 50,-

Vi hedder Johnny & Bettina. Det er os der i 2005 startede Grillguru.dk. Vi håber i kan bruge vores "grillerier" som inspiration...
Brugeravatar

Emneforfatter
Guruen
Administrator
Administrator
Indlæg: 10535
Kontakt:

Svensk pølseret wannabe... Mad til 4 for under 50,-

Indlæg#1 » 8. jan 2012, 19:16

Svensk pølseret wannabe... Mad til 4 for under 50,-

Billede

Vores datter Josefine insisterede på at vi skulle have røde pølser og spaghetti idag. Så far måtte ud til grillen og være kreativ (Tak Bjærge for inspiration i ét af dine gamle indlæg...)

Billede

Ingredienserne er enkle:

Spaghetti 3,- (1/2 pakke)
Løg: 2,-
Hvidløg 1,-
Mælk 2,- (Bruger kun 3 dl)
Fløde 7,-
Purløg 7,-
Tomatpasta 2,- (1/2 tube)
Pølser 20,-
Krydderier: 2,- (Paprika og peber)
Flutes 3,50,- (En pakke i fakta med 2 stk koster "kun" 3,50,-)

Ialt: 49,50,- - sådan cirka...

Billede

Det store Scanpan fad blev fundet frem. Der kommes et tyndt lag rapsolie i bunden

Billede

Grillen startes op med kul i højre side, drypbakkerist i venstre side med en D-sten på. Derefter risten ovenpå.
- Så har man direkte og indirekte til rådighed

Over direkte varme varmes olien godt igennem. Grillens temperatur er hele tiden 450F (mellem 200-250 grader)

Billede

Løg og hvidløg svitses blanke

Billede

Fløden (250 ml) samt 3 dl mælk hældes ved

Billede

125 gram tomatpure kommes i. Der krydres rigeligt med paprika og peber.
1 spsk ketchup kommes ved.

Det hele koges godt sammen. Fløden skal begynde at "tykne" før næste step laves.

Billede

Pølserne tilsættes

Billede

Fadet flyttes til indirekte varme

Billede

Det hele varmet rigtig godt igennem (Indikator: Pølserne begynder at bule ud i begge ender...)

Billede

Mod afslutningen af retten tilsættes hakket purløg. Over den direkte varme lægges en "chunk" røgtræ. Her rødel. Det giver retten et lille "touch" af røg, men ikke overdøvende.

Billede

I køkkenet er der blevet kogt spaghetti som er kølet af i iskoldt vand (så klistre de ikke i retten...)

Spaghettien kommes i retten og der røres godt rundt. (Her kan man tilsætte kolde kogte kartofler for at holde original-opskriften...)

Billede

Man bestemmer selv hvor længe røgtræet skal ligge på. Det er jo meget nemt at fjerne igen. Smag til løbende for at se om der mangler salt eller peber i retten.

Billede

Når retten "sidder lige i skabet" flyttes den kortvarigt (2-3 minutter) over direkte varme igen.

Billede

På den måde er den rygende varm når den skal serveres

Billede

Retten drysses med purløg lige inden servering...

Billede

Sikke en succes. Josefine åd og åd og åd...

For at holde mad til 4 voksne for under 50,- blev retten serveret med lidt købeflute fra Fakta.

Sikke hyggeligt det var at stå ude ved grillen igen og lave simremad... Det må snart gentages.

Kan denne variant af den svenske pølseret bruges? Eller er der dømt Pølse-muhammed-tallerken-krise?
KCBS certified BBQ judge
Stifter af Grillguru.dk, Dansk BBQ Rådgivning & Oplev Forskellen

Brugeravatar

topgun
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2783

Re: Svensk pølseret wannabe... Mad til 4 for under 50,-

Indlæg#2 » 8. jan 2012, 19:24

Det ser da rigtigt lækkert ud, det skal vist serveres herhjemme snart. Vist lige noget for min datter :)

Men jeg må rejse tvivl om din omkostning beregning. Har du nu huske sukker afgifter, fedt afgifter, co2 afgifter og nogle af alle de andre afgifter der er lagt på efter nytår :)
Michael
Low and slow, are the way to go. Sousvide Rocks...
Weber 57cm OTG (2001)
Weber Q120 (2007)
Kamado Oval Junior (2010-2012)
Weber Summit S-470 (2012)

Brugeravatar

Emneforfatter
Guruen
Administrator
Administrator
Indlæg: 10535
Kontakt:

Re: Svensk pølseret wannabe... Mad til 4 for under 50,-

Indlæg#3 » 8. jan 2012, 19:25

Jeps...

Med mindre tomatpasta pludselig er steget vanvittigt...

(Handlede det meste idag i Fakta).
KCBS certified BBQ judge
Stifter af Grillguru.dk, Dansk BBQ Rådgivning & Oplev Forskellen

Brugeravatar

jgh
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1134

Re: Svensk pølseret wannabe... Mad til 4 for under 50,-

Indlæg#4 » 8. jan 2012, 19:36

Dejligt enkelt & billigt, og dog får du det til at ligne en million med de billeder - lækkert ser det ud :-D
Hilsen Jan

KCBS certified BBQ judge
3 x Primo kamado - 2 x Outdoorchef - 1 x BGE - og en del andre i laden :)

www.JRgrillcatering.dk

Brugeravatar

Bjørn Nielsen
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 635

Re: Svensk pølseret wannabe... Mad til 4 for under 50,-

Indlæg#5 » 8. jan 2012, 20:31

En rigtig dejlig ret, der er blevet spist i rå mængder i mine unge år .1%¤

Dog i en lidt mere skrabet udgave, spaghetti, pølsestumper, tomatketchup og et drys permasanost på toppen, mad på under 15 minutter :lol:

Det skal genopfriskes en af de nærmeste dage 8)
Stol aldrig på en mager kok !!!!!!!!

Brugeravatar

Amazonas
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2364

Re: Svensk pølseret wannabe... Mad til 4 for under 50,-

Indlæg#6 » 8. jan 2012, 20:39

Bjørn Nielsen skrev:En rigtig dejlig ret, der er blevet spist i rå mængder i mine unge år .1%¤

Dog i en lidt mere skrabet udgave, spaghetti, pølsestumper, tomatketchup og et drys permasanost på toppen, mad på under 15 minutter :lol:

Det skal genopfriskes en af de nærmeste dage 8)


he he
du har også studeret :lol:
Fodbad & Urtepotte
Så er man godt nok langt ude
Med venlig hilsen
Jesper
Amazonas BBQ Team

http://www.facebook.com/groups/320356778018449/
med ved
DM 2010-2011-2012


belleboskop
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1811

Re: Svensk pølseret wannabe... Mad til 4 for under 50,-

Indlæg#7 » 8. jan 2012, 21:11

Sjovt nok er det en ret jeg aldrig har lavet herhjemme, men det skal der laves om på.
På mit arbejde er retten ofte på menuen, dog simret sammen med kartofler og med pølsesnitter uden farve, og patienterne elsker denne ret.

Mini Guruen ved da hvad der er godt [smilie=bluecolorz5_pdt_16.gif]
Jeg har nu

Primo og Black Ranch kul fra TBSgrillshop.dk på Lager klik her for at komme i shoppen

Brugeravatar

CharlotteP
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 468

Sv: Svensk pølseret wannabe... Mad til 4 for under 50,-

Indlæg#8 » 9. jan 2012, 07:05

UHMM. det ser vel nok lækkert ud, vi laver noget der minder meget om det og det er helt sikkert et hit hver gang vi får det. Hos os hedder retten hakkede indianere.

Sendt fra min HTC Desire HD A9191 med Tapatalk
venlig hilsen
Charlotte Paulmann


2xhansen
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 50

Re: Svensk pølseret wannabe... Mad til 4 for under 50,-

Indlæg#9 » 9. jan 2012, 13:23

Hej Guru og andre

Jeg kan se at Guruen bruger et produkt - Milda - som han kalder fløde :?:

Er der nogen som kan forklare mig hvad dette Milda egentligt består af :?:
Jeg forstiller mig at det er et produkt som er kommet frem i.f.m. fedtskatten og som indeholder ingredienser som magarine, skummetmælk, fortykningsmiddel og andre stygge ting. Jeg har prøvet at se på deres hjemmeside, men kan ikke finde ud af hvad de har kommet i skidtet :roll:

Ikke for at lyde specielt negativt, men fedtskatten forstår jeg ikke, og jeg er bange for at smørret
i bearnaisen mange steder vil blive erstattet af noget stygt :x

Så hvis nogen kan forklare, hvad Milda og for den sags skyld Creme Fine egentligt består af ville jeg blive glad :-D

Med venlig hilsen

Bente
Performer m/gastænding
Weber Q 100


LL1
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 41

Re: Svensk pølseret wannabe... Mad til 4 for under 50,-

Indlæg#10 » 9. jan 2012, 13:38


Brugeravatar

Skjoldager
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 136

Re: Svensk pølseret wannabe... Mad til 4 for under 50,-

Indlæg#11 » 9. jan 2012, 14:17

Ser dejligt ud Guru!

Det er en kunst at lave god/billig mad. Nogle kalder det soulfood fordi der skal lægges sjæl i indgridienserne for at opnå det gode resultat.
Røde pølser og spaghetti har fået dårligt ry, men da jeg var knægt viste jeg ikke noget bedre end at tage ud til 'mommor' og få netop det!

Hvis jeg skal komme med et smule forsinket nytårsfortsæt, må det blive at lave mere soulfood :-D
Tak for inspirationen.


Splash
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 534
Kontakt:

Re: Svensk pølseret wannabe... Mad til 4 for under 50,-

Indlæg#12 » 9. jan 2012, 20:21

Sådan GURU

det blev aftensmaden herhjemme i aften, og det var en stor succes
Sønderjydsk grill-entusiast!

masser af Webere........... STEEL RULES

Brugeravatar

Michael-TBSGrillshop
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3240
Kontakt:

Re: Svensk pølseret wannabe... Mad til 4 for under 50,-

Indlæg#13 » 9. jan 2012, 20:27

Tror den her ret er en der er i alle familier, men også i alle mulge afskygninger, som det kan ses af alle indlæg, men det er også vores fastfood no 1 ret, her er det så bare brunede pølsestykker og løg, og så suppehorn og ketchup, så ar ungerne udviklet på den, så nu skal der dælme også revet ost på ( alt det ny modens ggg)
Michael
Jeg har nu:
Primo og TBS kul, samt Stuff's, Nomex pakninger og Burner poser fra TBSgrillshop.dk på lager, klik her for at komme i shoppen
http://www.facebook.com/KcbsScandinavia.

Brugeravatar

jørgen
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1189
Kontakt:

Re: Svensk pølseret wannabe... Mad til 4 for under 50,-

Indlæg#14 » 10. jan 2012, 21:33

havde det nu været med kød boller så skulle du også synge lige som de gør i Lady og Vagabonden - ser herligt ud og er bogmærket til fruen og mig til en hyggelig aften - nu når der ikke er unger hjemme. senest foto af sønnen som lige har hygget sig der inde de sidste ni måneder

scan0002.jpg

og serverede vi denne ret så kom både hans kæreste og ham selv samt datteren - skal man ringe ???
otg 57 - premium 57-wok indsats - bagesten - stege indsats og godt humør

Brugeravatar

PODANE
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 458

Re: Svensk pølseret wannabe... Mad til 4 for under 50,-

Indlæg#15 » 10. jan 2012, 23:03

Well well well Wannabee eller uden bi, Guru det er og bliver spaghetti med pølsestumper og i min verden bliver det aldrig til noget der kan benævnes Svensk pølseret, er en gang spaghetti med ansjoser og kogt op i fløde så også Jansons fristelse ?
....PODANE....
Zik Zak Pølsesnak

Weber fordi stål er for metalfolk og urtepotter for tøser


Grenberg76
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 25

Re: Svensk pølseret wannabe... Mad til 4 for under 50,-

Indlæg#16 » 17. apr 2012, 18:04

Dagens menu blev Guruens svenske pølskeret wannabe, blev virklig lækkert og hende på 3 år var jublende lykkelig og grov spiste til dens tore guldmedalje.

Tak for opskriften Guru, den er både billig, nem at lave og smager fortræffeligt.

20120417_174549.jpg
En fugl i grillen er smartere end at proppe en grill i fulgen

Brugeravatar

Luske
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 600

Re: Svensk pølseret wannabe... Mad til 4 for under 50,-

Indlæg#17 » 17. apr 2012, 19:22

Det er et fint og nemt alternativ til svensk pølseret (så er man fri for at skrælle kartofler) det ser jo lækkert ud, og lækkert mad behøver jo ikke koste en formue.
MVH
Claus

Primo oval XL
WSM 57
OTG 57 m. rotesserie
Go anywhere
Weber Spirit E-320
KEB-ON

En sand dyreven tilbereder dyrene med respekt


Grillkuglen
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 35

Re: Svensk pølseret wannabe... Mad til 4 for under 50,-

Indlæg#18 » 17. apr 2012, 20:55

Ser sgu godt ud - med 6 børn må det absolut prøves i nær fremtid! MEN - mangler du ikke at tage højde for kulforbruget i din knivskarpe beregning ovenfor ?? :lol:

Brugeravatar

Emneforfatter
Guruen
Administrator
Administrator
Indlæg: 10535
Kontakt:

Re: Svensk pølseret wannabe... Mad til 4 for under 50,-

Indlæg#19 » 22. dec 2014, 10:09

Faldt lige over denne gamle tråd...

Det bliver menuen i aften...
KCBS certified BBQ judge
Stifter af Grillguru.dk, Dansk BBQ Rådgivning & Oplev Forskellen

Brugeravatar

Tine
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 452

Re: Svensk pølseret wannabe... Mad til 4 for under 50,-

Indlæg#20 » 22. dec 2014, 16:51

Sidder også lige og skriver huskeseddel til ænderne skal hentes hos slagteren i morgen,
der kom så lige 10 røde pølser på. :-D
~~~~~~~~~~
Smokey Joe
Performer u./gastænding
Q120
Primo Oval Large

*Trækul på lager fra http://www.traekul.dk*
PM for afhentning.

Brugeravatar

Emneforfatter
Guruen
Administrator
Administrator
Indlæg: 10535
Kontakt:

Re: Svensk pølseret wannabe... Mad til 4 for under 50,-

Indlæg#21 » 23. dec 2014, 05:58

...Det blev endnu en super god oplevelse...

Jeg krydrede sovsen med peber, koriander, spidskommen, røget paprika, paprika samt lidt ingefær.
KCBS certified BBQ judge
Stifter af Grillguru.dk, Dansk BBQ Rådgivning & Oplev Forskellen

Brugeravatar

autokat
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 452

Re: Svensk pølseret wannabe... Mad til 4 for under 50,-

Indlæg#22 » 23. dec 2014, 07:25

Bare lige et hurtig spørgsmål hvorfor svitser du ikke pølserne også?
Med Venlig Hilsen

Autokat.

"DEN NÆSTE PIZZA BLIVER DEN BEDSTE" [smilie=pdt_aliboronz_37.gif]

Brugeravatar

Emneforfatter
Guruen
Administrator
Administrator
Indlæg: 10535
Kontakt:

Re: Svensk pølseret wannabe... Mad til 4 for under 50,-

Indlæg#23 » 23. dec 2014, 07:33

...Fordi vores datter på 5 ikke bryder sig om det... :-)
KCBS certified BBQ judge
Stifter af Grillguru.dk, Dansk BBQ Rådgivning & Oplev Forskellen

Brugeravatar

Mess
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 43
Kontakt:

Re: Svensk pølseret wannabe... Mad til 4 for under 50,-

Indlæg#24 » 21. apr 2017, 10:11

Jeg er pjattet med denne ret - virkelig nemt og lækkert !

Et spørgsmål til Guruen: Hvordan klarer din Scanpan sig over direkte varme, og kan denne være i en Weber 57cm kulgrill? (har netop lige bestilt den fra deres hjemmeside, da den var sat ned)

Brugeravatar

Emneforfatter
Guruen
Administrator
Administrator
Indlæg: 10535
Kontakt:

Re: Svensk pølseret wannabe... Mad til 4 for under 50,-

Indlæg#25 » 23. apr 2017, 17:56

Sagtens

Mine 3 fade (1 stort og 2 små) har rundet 5 år...
KCBS certified BBQ judge
Stifter af Grillguru.dk, Dansk BBQ Rådgivning & Oplev Forskellen

Brugeravatar

Mess
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 43
Kontakt:

Re: Svensk pølseret wannabe... Mad til 4 for under 50,-

Indlæg#26 » 15. maj 2017, 11:44

Super - har nu købt alle tre størrelser.
Det store fad (44 x 32) virker MEGET stort - selv til en Primo Oval XL hvis man ønsker direkte og indirekte varme. Er det den størrelse du bruger her, eller er det 39 x 27 ? :)

Brugeravatar

Emneforfatter
Guruen
Administrator
Administrator
Indlæg: 10535
Kontakt:

Re: Svensk pølseret wannabe... Mad til 4 for under 50,-

Indlæg#27 » 15. maj 2017, 13:54

Billede

Hejsa

Jeg troede kun, at der fandtes 2 størrelser. MIt fad ser således ud på Primo XL
KCBS certified BBQ judge
Stifter af Grillguru.dk, Dansk BBQ Rådgivning & Oplev Forskellen

Brugeravatar

Mess
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 43
Kontakt:

Re: Svensk pølseret wannabe... Mad til 4 for under 50,-

Indlæg#28 » 15. maj 2017, 14:33

Super, så tænker jeg næsten det må være mellem bradepanden du har der :)
Scanpan.png
Scanpan.png (26.31 KiB) Vist 1013 gange

Brugeravatar

prause
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2395

Re: Svensk pølseret wannabe... Mad til 4 for under 50,-

Indlæg#29 » 15. maj 2017, 15:49

Umiddelbart tror jeg faktisk at den Guruen har på er den lille.
Where there's smoke... There's laughter.

Brugeravatar

jv31
Snart Superbruger
Snart Superbruger
Indlæg: 811

Re: Svensk pølseret wannabe... Mad til 4 for under 50,-

Indlæg#30 » 15. maj 2017, 17:17

Det må være mellem Guruen har på,den passer under forhøjer risten så vidt jeg husker og fylder halvdelen af en xlèr :-)
Mvh Jesper

Nu med BGE Mini,Kamado xl oval,Emperors Grill kamado og hjemmebygget grill til helstegt pattegris....



Lager af trækul fra www.traekul.dk/ send pb eller mail for afhentning.

Brugeravatar

prause
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2395

Re: Svensk pølseret wannabe... Mad til 4 for under 50,-

Indlæg#31 » 15. maj 2017, 18:02

Lille og mellem på en XL
Vedhæftede filer
_IMG_000000_000000.jpg
Where there's smoke... There's laughter.

Brugeravatar

jv31
Snart Superbruger
Snart Superbruger
Indlæg: 811

Re: Svensk pølseret wannabe... Mad til 4 for under 50,-

Indlæg#32 » 15. maj 2017, 19:24

prause skrev:Lille og mellem på en XL


Ja ja du for ret :lol: ;-)
Mvh Jesper

Nu med BGE Mini,Kamado xl oval,Emperors Grill kamado og hjemmebygget grill til helstegt pattegris....



Lager af trækul fra www.traekul.dk/ send pb eller mail for afhentning.

Brugeravatar

prause
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2395

Re: Svensk pølseret wannabe... Mad til 4 for under 50,-

Indlæg#33 » 15. maj 2017, 20:02

jv31 skrev:
prause skrev:Lille og mellem på en XL


Ja ja du for ret :lol: ;-)

Jeg er sgu stadig lidt i tvivl - jeg er sikker på at Johnny har fået specialfremstillet en lille-mellem... ;-)
Where there's smoke... There's laughter.

Tilbage til "Dagens menu fra Grillguru.dk"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Yahoo [Bot] og 7 gæster