Flæskesteg med super sprød svær

Vi hedder Johnny & Bettina. Det er os der i 2005 startede Grillguru.dk. Vi håber i kan bruge vores "grillerier" som inspiration...
Brugeravatar

Emneforfatter
Guruen
Administrator
Administrator
Indlæg: 10551
Kontakt:

Flæskesteg med super sprød svær

Indlæg#1 » 13. nov 2011, 19:03

Flæskesteg med super sprød svær

Billede

...Jeg skal love jer for at sværen på denne steg blev god! Hold da helt op...

Jeg har heldigvis taget en fotoserie, så i kan følge med fra start til slut.

Billede

Indrømmet! Vores flæskesteg er rent faktisk en lille skinkesteg. Vi får på vores Kamadoer ALTID et super godt resultat hver gang vi laver skinkesteg...

Billede

Det er vigtigt for den sprøde svær at den er ridset helt ned til starten af kødet.

Kør din pegefinger ned gennem hver eneste svær så du er sikker på der er "fri passage"

Billede

Vi salter med havsalt i flager. Derefter friskkværnet peber. Laurbærbladene er med til at give en smule smag (mest til sovsen), men har også den funktion at den holder sværen åben så varmen nemt kan komme til fedtet.

Billede

Kamadoen tændes i den ene side. Drypbakkerist og D-sten på den anden side. Derefter risten på.

Det giver plads til en foliebakke. Der kommes 1 dl koldt vand i drypbakken.

Grillen holdes på 230 grader C (450F) under hele forløbet.

Vær helt sikker på at dine trækul er gennemvarme og at grillen brænder ren. Der må ikke komme røg op gennem skorstenen. Gør der det, skal du vente til den er brændt ren. Ellers får steg og svær en grim røgsmag.

Billede

Stegen kommes på, og klodses op med et stykke sølvpapir formet til en pølse.

Det gør, at sværen peger hen mod varmen.

Billede

Nok bedst illustreret således...

Billede

45 minutter senere ser stegen således ud. Laurbærbladene er blevet fjernet, og drypbakkens indhold taget ind i køkkenet til sovsen. Husk at sætte drypbakken tilbage igen.

Det er pga denne manøvre, at jeg ikke har risten på i højre side af grillen...

Billede

Sovsen laves som en almindelig opbagt sovs med lidt kulør, drypbakkens indhold, 1 tsk dijonsennep, 2 tsk ribsgele, 2 tsk andebouillon og 2 tsk ketchup.

Billede

Imens stegen hygger sig på grillen laves vores gode gamle rødkålssalat med appelsin, græskarkærner og persille... Super frisk tilbehør til den noget tunge gris...

Dressingen til salaten laves af:

Saften fra en sød appelsin
2 tsk olie (vi bruger rapsolie)
2 tsk acaciehonning
1 tsk hvidvinseddike
salt og peber
Nogle gange bruger vi friskhakket rød chilifrugt, men da Mini-guruen skulle spise med idag blev den udelukket.

Billede

Præsis en time og 25 minutter efter stegen kom på grillen er den klar! 68 grader internt...

Billede

Stegen skal lige have lov at hvile i 10 minutter inden den skæres ud, men den ser nu ganske nydelig ud!

Billede

Hvem sagde saftig flæskesteg.... :savl2: :savl1: :savl2:

Billede

...Så er den klar til at blive serveret...

Billede

Dejlig lækker mad... Og sikke dog en smag fra steg, sovs og salat...

Billede

Og sværen var så sprød, at al fedtet (ca 2 cm ned) var blevet sprødt... Lige som de svær man køber hos slagteren...

Denne metode jeg lige har vist har bragt succes hver eneste gang her i huset.

Så jeg håber i kan bruge lidt af disse tricks. Og læg mærke til at jeg har høj varme på grillen under hele forløbet, og kødet stadig bliver super saftigt...
KCBS certified BBQ judge
Stifter af Grillguru.dk, Dansk BBQ Rådgivning & Oplev Forskellen


belleboskop
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1811

Re: Flæskesteg med super sprød svær

Indlæg#2 » 13. nov 2011, 20:00

Der er da gået inflation i indlæg af diverse slags med sprøde svær :-D

Flot menu, steg, svær og god instruktion i opsætning og diverse fif. Takker
Jeg har nu

Primo og Black Ranch kul fra TBSgrillshop.dk på Lager klik her for at komme i shoppen

Brugeravatar

Amazonas
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2364

Re: Flæskesteg med super sprød svær

Indlæg#3 » 13. nov 2011, 20:18

inflation eller ej , denne måde giver jeg 10 kokkehuer .1%¤ .1%¤ .1%¤ .1%¤ .1%¤ .1%¤

netop denne opstilling er super lækker til utroligt meget

det er ikke for ingenting der er en Guru og os andre, forøvrigt tror jeg stadig at jeg kan høre den knasende lyd fra døve tv :lol:
Fodbad & Urtepotte
Så er man godt nok langt ude
Med venlig hilsen
Jesper
Amazonas BBQ Team

http://www.facebook.com/groups/320356778018449/
med ved
DM 2010-2011-2012

Brugeravatar

lractbird
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2878

Re: Flæskesteg med super sprød svær

Indlæg#4 » 13. nov 2011, 20:44

Det er gode sager at se på det der. Jeg skal prøve den der salat en dag, den ser ud til at kunne give et godt modspil til den lidt federe flæskesteg. Flotte billeder, fin gennemgang. .1%¤
CARLS COOL KITCHEN KICKS ASS
Med venlig hilsen
Carl

Brugeravatar

ggf
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1617
Kontakt:

Re: Flæskesteg med super sprød svær

Indlæg#5 » 13. nov 2011, 20:53

Ja den sad da vist lige i skabet :savl2: :savl2: :savl1: :savl1:
Med Venlig Hilsen

Jacob

Billede Billede

Vinder af udfordring nr 4. Bedste lam 2008

Brugeravatar

MartinM
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1709

Re: Flæskesteg med super sprød svær

Indlæg#6 » 13. nov 2011, 21:17

Det ser lækkert ud! Jeg er lidt nødt til at spørge: Hvad er forskellen på en skinkesteg og en traditionel flæskesteg?
/Martin

Primo Oval XLWeber One Touch 57Weber Smokey JoeOutdoorchef City GrillBjørn Teddy

Brugeravatar

Emneforfatter
Guruen
Administrator
Administrator
Indlæg: 10551
Kontakt:

Re: Flæskesteg med super sprød svær

Indlæg#7 » 13. nov 2011, 21:19

...Det er stedet på grisen, hvorfra den er skåret.

Skinkestegen er mere mager...

Måske dette link kan bruges:
http://www.dr.dk/NR/rdonlyres/D62A40D3- ... g_gris.pdf

(Men ellers må en slagter lige lege grissebasse-GPS...)
KCBS certified BBQ judge
Stifter af Grillguru.dk, Dansk BBQ Rådgivning & Oplev Forskellen

Brugeravatar

gundersen
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2890
Kontakt:

Re: Flæskesteg med super sprød svær

Indlæg#8 » 14. nov 2011, 07:13

Nu har jeg set på hver gang du laver skinkesteg så nu må jeg altså snart selv prøve forskellen.
Det ser lækkert ud, erstatter i altid flæskestegen med skinkesteg?
René - KCBS Certified BBQ Judge

Holdkaptajn på: Team Crazy Danes BBQ
Medejer af: JRgrillcatering.dk

Idashøj Cater Grill 1200 (2013)
Primo Kamado Rund (2011)
Primo Kamado XL Oval (2011)
Weber Genesis E-320 (2010)


Søren Michael
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 407

Re: Flæskesteg med super sprød svær

Indlæg#9 » 14. nov 2011, 13:30

Ser rigtigt lækkert ud. Jeg ser at du bruger en almindelig foliebakke, hvordan gør du når du tager den ud for ikke at spilde? Jeg tog på et tidspunkt konsekvensen af besværet med den ledeløse fornemmelse og købte en bradepande med en rist der kan understøtte foliebakken hvilket gør det betydeligt nemmere og mere sikkert at balancere med den.
Mvh Søren
Søren

Brugeravatar

Amazonas
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2364

Re: Flæskesteg med super sprød svær

Indlæg#10 » 14. nov 2011, 13:35

Søren Michael skrev:Ser rigtigt lækkert ud. Jeg ser at du bruger en almindelig foliebakke, hvordan gør du når du tager den ud for ikke at spilde? Jeg tog på et tidspunkt konsekvensen af besværet med den ledeløse fornemmelse og købte en bradepande med en rist der kan understøtte foliebakken hvilket gør det betydeligt nemmere og mere sikkert at balancere med den.
Mvh Søren



Nu kan jeg jo ikke svare for Guruen , meeen
jeg bruger min pizzaspade hvis der er en usikker foliebakke :-D
Fodbad & Urtepotte
Så er man godt nok langt ude
Med venlig hilsen
Jesper
Amazonas BBQ Team

http://www.facebook.com/groups/320356778018449/
med ved
DM 2010-2011-2012


sofus´far
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 565
Kontakt:

Re: Flæskesteg med super sprød svær

Indlæg#11 » 14. nov 2011, 15:30

Amazonas skrev:
Søren Michael skrev:Ser rigtigt lækkert ud. Jeg ser at du bruger en almindelig foliebakke, hvordan gør du når du tager den ud for ikke at spilde? Jeg tog på et tidspunkt konsekvensen af besværet med den ledeløse fornemmelse og købte en bradepande med en rist der kan understøtte foliebakken hvilket gør det betydeligt nemmere og mere sikkert at balancere med den.
Mvh Søren



Nu kan jeg jo ikke svare for Guruen , meeen
jeg bruger min pizzaspade hvis der er en usikker foliebakke :-D


kanon idé den var jeg aldrig salv kommet på og kan da mindes i skoldhed omgang flødekartofler blev hunden aftensmad :shock:
Big Green Egg XL
Rookie Team Barbecue Masters
BEST OF THE WEST TRÆKUL TIL AFHENTNING I SPENTRUP (8 km nord for Randers).
ELLER TIL LEVERING PÅ RUTEN MELLEM RANDERS OG NIMTOFTE


mth
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 63

Re: Flæskesteg med super sprød svær

Indlæg#12 » 3. dec 2011, 11:15

Skulle denne opskrift ikke erstatte denne i grillgalleriet?: viewtopic.php?t=1238


:) Der er jo kæmpe forskel på GG anno 2011 og 2006 :)


vigge
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 456

Re: Flæskesteg med super sprød svær

Indlæg#13 » 11. dec 2011, 02:04

Ser rigtig lækker ud men er det seriøst det med andefond og ketchup i sovsen?

Tilbage til "Dagens menu fra Grillguru.dk"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 3 gæster