Guruens miniguide til perfekt Kamado Pulled Pork...

Vi hedder Johnny & Bettina. Det er os der i 2005 startede Grillguru.dk. Vi håber i kan bruge vores "grillerier" som inspiration...
Brugeravatar

Emneforfatter
Guruen
Administrator
Administrator
Indlæg: 10528
Kontakt:

Re: Guruens miniguide til perfekt Kamado Pulled Pork...

Indlæg#51 » 16. aug 2013, 06:51

Små portioner. Korte intervaller...

Det er mit bedste råd...
KCBS certified BBQ judge
Stifter af Grillguru.dk, Dansk BBQ Rådgivning & Oplev Forskellen


Dui
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 129

Re: Guruens miniguide til perfekt Kamado Pulled Pork...

Indlæg#52 » 29. aug 2013, 13:28

Jeg skal lave PP på min primo for første gang, kan man undvære et fad med vand når det er i en kamado??
Mvh
Anders B


Weber Genises e-330 Limited Edition/ Rotisserie.

Primo Oval Xl.

Brugeravatar

Søren C. Fischer
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 312
Kontakt:

Re: Guruens miniguide til perfekt Kamado Pulled Pork...

Indlæg#53 » 29. aug 2013, 13:35

Dui skrev:Jeg skal lave PP på min primo for første gang, kan man undvære et fad med vand når det er i en kamado??

Jeg har altid lavet det uden vandbad i vores Monolith kamado :-)
Søren C. Fischer
Opel Corsa 1.3 CDTI 95
Driftsvagt i Region Hovedstaden.
Og gift med Grill Nurse :-)
-----------------------------
Weber Mokey Joe + Weber Spirit E-310 + Monolith Kamado


Koontz
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 795

Re: Guruens miniguide til perfekt Kamado Pulled Pork...

Indlæg#54 » 29. aug 2013, 13:51

Dui skrev:Jeg skal lave PP på min primo for første gang, kan man undvære et fad med vand når det er i en kamado??



Har aldrig brugt vandbad?
/Koontz


Dui
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 129

Re: Guruens miniguide til perfekt Kamado Pulled Pork...

Indlæg#55 » 29. aug 2013, 13:52

Søren C. Fischer skrev:
Dui skrev:Jeg skal lave PP på min primo for første gang, kan man undvære et fad med vand når det er i en kamado??

Jeg har altid lavet det uden vandbad i vores Monolith kamado :-)


Takker, det vil jeg prøve.. :)
Mvh
Anders B


Weber Genises e-330 Limited Edition/ Rotisserie.

Primo Oval Xl.


tummes
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 480
Kontakt:

Re: Guruens miniguide til perfekt Kamado Pulled Pork...

Indlæg#56 » 2. okt 2013, 12:04

Passer rubben til en nakkefilet eller hvordan?

Jeg laver min rub således:

165 gram "sugar in the raw" Kandis
60 gram salt
35 gram paprika
20 gram hvidløgspulver
20 gram løgpulver
20 gram spidskommen
2,5 gram chiliflager
5 gram sennepspulver (colman's gule)
5 gram korianderfrø (hele)
2,5 gram cayenne peber
2,5 gram allehånde
5 gram kebabkrydderi fra Santa Maria

Brugeravatar

StufMeister
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 529
Kontakt:

Re: Guruens miniguide til perfekt Kamado Pulled Pork...

Indlæg#57 » 2. okt 2013, 13:03

Jeg bruger ca 100 gram rub pr filet. Så kan du selv regne ud...
Weber OTG 57
BGE L plus diverse tilbehør


Toftrup
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 122

Re: Guruens miniguide til perfekt Kamado Pulled Pork...

Indlæg#58 » 2. okt 2013, 13:07

Ser sku super lækkert ud .1%¤


Fuglsang
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 182

Re: Guruens miniguide til perfekt Kamado Pulled Pork...

Indlæg#59 » 2. okt 2013, 16:39

Nikodk skrev:
KnudsenD skrev:Hej

Har netop lavet Rub'en til denne opskrift.. Stødte på et problem.. Når man kører på blenderen (kitchen aid) så bliver indholdet jo varmt = rub'en sidder fast på siden af kanden pga sukkeret..

Andre som har haft samme problem ?
Ellers glæder jeg til at prøve denne opskrift imorgen :D


Jep har også prøvet det problem - jeg bruger min minihakker istedet. Meget bedre resultat og uden sukkeret smelter


Måske er min Minihakker bare udstyret med for få hestekræfter, men jeg havde problemer med at få pulveriseret kandisklumperne...
Hilsen Birdie NamNam

"Who is General Failure, and why is he reading my drive?"


carlsen
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 71

Re: Guruens miniguide til perfekt Kamado Pulled Pork...

Indlæg#60 » 3. jan 2014, 17:41

Jeg har lige prøvet,(for første gang) at lave PP efter Guruens anvisning. Satte kamadoen i gang igår kl. 1830. 210 gr. fahrenheit. Samme temp. kl 800 imorges. Kl 1430 var kødet 95 gr celcius og kødet blev taget af. Dertil Guruens coleslaw og barbecue sauce. Så nnu skal der snart smovses.

Mvh.
Carlsen
Primo Kamado rund
Primo Kamado Xl Oval
Outdoorchef Leon
Weber Smokey Joe

Brugeravatar

MiNo
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 412

Re: Guruens miniguide til perfekt Kamado Pulled Pork...

Indlæg#61 » 6. feb 2014, 19:40

Nu har jeg en BGE L, og har ingen forhøjer-riste...

ER det så bedst stadig at grille direkte over kul? Det må så ske med mindst mulig kul i grillen (for at få noget afstand), og jeg kan så ikke lave en 'skjold' af alu-folie som Hr G himself beskriver.

Eller er det så bedst at grille med platesetter - for sådan en har jeg da?

Har en basse på 2.9 kg der skal over næste weekend :-)


Nexø
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 181

Re: Guruens miniguide til perfekt Kamado Pulled Pork...

Indlæg#62 » 6. feb 2014, 20:09

Hej.

Jeg har selv en Bge L og jeg bruger platesetteren.
Der er efterhånden blevet lavet en del pulled pork på ægget og for mig er det nemmeste at
bruge platesetteren, Efter den er monteret i grillen lader jeg temp. falde til 100 gr. og så passer det ca med 24 timers tilberedning.
Jeg har prøvet med stanniol og så holde temp. på 95 grader, men her gik grillen ud for mig midt om natten... så mine pitmaster skills er ikke til stanniol opsætning, men skidt platesetteren virker perfekt for mig.
Griller på følgende:

Big Green Egg Large
Weber Genesis E-330
Weber Smokey Joe
Weber Performer M/Gas
Weber Q 1000

Charbroil Big Easy

Brugeravatar

MiNo
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 412

Re: Guruens miniguide til perfekt Kamado Pulled Pork...

Indlæg#63 » 6. feb 2014, 21:59

Nexø skrev:Hej.

Jeg har selv en Bge L og jeg bruger platesetteren.
Der er efterhånden blevet lavet en del pulled pork på ægget og for mig er det nemmeste at
bruge platesetteren, Efter den er monteret i grillen lader jeg temp. falde til 100 gr. og så passer det ca med 24 timers tilberedning.
Jeg har prøvet med stanniol og så holde temp. på 95 grader, men her gik grillen ud for mig midt om natten... så mine pitmaster skills er ikke til stanniol opsætning, men skidt platesetteren virker perfekt for mig.


Mener du 100 grader målt med termometeret i låget?

Jeg har også selv brugt platesetteren tidligere, men sidste år var lidt af en revolution for mig, da jeg har lavet rigtigt mange (voldsomt gode) stege direkte over kul - men dog kun op til 3-4 timer. Jeg må indrømme jeg godt kunne tænke mig en forhøjer, og så prøve med low and slow over lægere tid - men jeg synes godt nok det er voldsomt at skulle betale 600kr for en enkelt halvmåne-forhøjer-rist!

Brugeravatar

MiNo
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 412

Re: Guruens miniguide til perfekt Kamado Pulled Pork...

Indlæg#64 » 15. feb 2014, 16:39

Hvad er "vinger sauce" som nævnes i først indlæg?

Jeg har noget Urtekram Fransk Æblecideredsike - er det "bare" det (fx) eller skal der gøres noget for at det bliver en "sauce" ?

Brugeravatar

BertramGT
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1147

Re: Guruens miniguide til perfekt Kamado Pulled Pork...

Indlæg#65 » 15. feb 2014, 16:56

Vinegar sauce er ikke en absolut nødvendighed. Det er faktisk en ingrediens der dealere vandene. Jeg benytter det f.eks. aldrig da jeg ikke synes at der gør noget godt for PP.
Lars - KCBS Certified BBQ Judge

Weber OTP 57 - Weber Smokey Joe Gold - Weber Go-Anywhere - Big Green Egg Large - Pizzeria Pronto

Brugeravatar

MiNo
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 412

Re: Guruens miniguide til perfekt Kamado Pulled Pork...

Indlæg#66 » 16. feb 2014, 00:18

Nå, jeg fandt ud af her ligger en fin opskrift - faktisk tilgængelig fra forsiden!. Jeg fik det brugt og synes det var absolut en god ting og som fint balancere den fedme der er i PP'en

Brugeravatar

Emneforfatter
Guruen
Administrator
Administrator
Indlæg: 10528
Kontakt:

Re: Guruens miniguide til perfekt Kamado Pulled Pork...

Indlæg#67 » 16. feb 2014, 09:17

Ja, det er "Southern style" med vinegar sauce.

Andre steder i USA vil du blive jagtet ud af byen med en høtyv, hvis du putter vinegar sauce på Pulled Pork...
KCBS certified BBQ judge
Stifter af Grillguru.dk, Dansk BBQ Rådgivning & Oplev Forskellen

Brugeravatar

MiNo
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 412

Re: Guruens miniguide til perfekt Kamado Pulled Pork...

Indlæg#68 » 16. feb 2014, 11:04

Guruen skrev:Ja, det er "Southern style" med vinegar sauce.

Andre steder i USA vil du blive jagtet ud af byen med en høtyv, hvis du putter vinegar sauce på Pulled Pork...


Nu har jeg opholdt mig et års tid i Tennessee så måske min smagspræference stammer der fra :-)

Brugeravatar

Ib M
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1224

Re: Guruens miniguide til perfekt Kamado Pulled Pork...

Indlæg#69 » 2. apr 2014, 10:47

Skal inden længe for første gang prøve "rigtig" pulled pork, og prøver at følge miniguiden her så tæt som muligt.

Ib M


nunni
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 265

Re: Guruens miniguide til perfekt Kamado Pulled Pork...

Indlæg#70 » 2. apr 2014, 16:44

Hej Ib
Du kan roligt bruge guiden
Jeg har brugt den 2 gange med stor succes
Mvh Kenneth
Har TBS grillkul på lager

Cobb premium
Primo rund
Primo oval jr go camping

Brugeravatar

Ib M
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1224

Re: Guruens miniguide til perfekt Kamado Pulled Pork...

Indlæg#71 » 3. apr 2014, 16:45

Så er den afprøvet - var på Primo Junior i 18 timer, og blev taget af den var 94 grader.
Blev serveret i købt burgerbolle, med hjemmelavet Coleslaw fra Gastromand (som dog har fundet opskriften på GG)
http://gastromand.dk/opskrift-hjemmelavet-coleslaw/.

Ib M


styrmand
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 697

Re: Guruens miniguide til perfekt Kamado Pulled Pork...

Indlæg#72 » 8. apr 2014, 19:30

Juhhuuuuu nu lykkedes det endeligt at finde Kandis fra Dansukker. Det har så også kun taget 8 måneder.

500 g for 23 svkr i MAXI i Malmø
Henrik


nunni
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 265

Re: Guruens miniguide til perfekt Kamado Pulled Pork...

Indlæg#73 » 8. apr 2014, 20:20

Hej Henrik
De kan noget de svenske butikker
Ellers er det på hylderne hos inco i København
Mvh Kenneth
Har TBS grillkul på lager

Cobb premium
Primo rund
Primo oval jr go camping

Brugeravatar

psoren
Snart Superbruger
Snart Superbruger
Indlæg: 966

Re: Guruens miniguide til perfekt Kamado Pulled Pork...

Indlæg#74 » 8. apr 2014, 20:55

styrmand skrev:Juhhuuuuu nu lykkedes det endeligt at finde Kandis fra Dansukker. Det har så også kun taget 8 måneder.

500 g for 23 svkr i MAXI i Malmø


Jeg troede det var det samme som rørsukker. Jeg læste deklaration den anden dag på de der kandis ting til irish coffee, og der stod at det var rørsukker..

Per
Godt jeg ikke får løn som fortjent...

Brugeravatar

Jimmy B
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 387

Re: Guruens miniguide til perfekt Kamado Pulled Pork...

Indlæg#75 » 15. jul 2015, 22:22

Jeg genopliver lige denne ældre men geniale tråd...

Jeg fik for noget tid siden en Primo oval Xl og indtil nu har den kun fået lov at lave koteletter, steg, bøffer og eksplosions-pølser...

Nu har jeg fået taget mig sammen til at skulle lave noget pulled pork på den, så den rigtig kan komme til sin ret.

Jeg har nu læst denne tråd over 10 gange de sidste par år som inspiration og kommer til at nærstudere den da jeg selv skal lave den pp på en primo.

Jeg grubler over at der ikke er noget vandbad i opsætningen ovenfor, hvordan kan det være?
Er der nogen andre smarte/nye tricks man skal kende til efter at denne tråd blev startet?

På forhånd tak :-D
"if something is hard to do, it´s not worth doing" Homer Simpson...

Brugeravatar

Emneforfatter
Guruen
Administrator
Administrator
Indlæg: 10528
Kontakt:

Re: Guruens miniguide til perfekt Kamado Pulled Pork...

Indlæg#76 » 16. jul 2015, 07:01

Pga Kamado grillens design behøver du ikke vandbad

Det er bare at komme igang :-)
KCBS certified BBQ judge
Stifter af Grillguru.dk, Dansk BBQ Rådgivning & Oplev Forskellen

Brugeravatar

Jimmy B
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 387

Re: Guruens miniguide til perfekt Kamado Pulled Pork...

Indlæg#77 » 16. jul 2015, 09:17

Guruen skrev:Pga Kamado grillens design behøver du ikke vandbad

Det er bare at komme igang :-)

Mange tak hr. Guru :-D
"if something is hard to do, it´s not worth doing" Homer Simpson...

Brugeravatar

Treblach
Snart Superbruger
Snart Superbruger
Indlæg: 990

Re: Guruens miniguide til perfekt Kamado Pulled Pork...

Indlæg#78 » 16. jul 2015, 11:50

Som jeg har forstået det, bruges vandfadet til at opsluge noget af temperaturen fra gas eller briketter, men på kamado'en kan man styre den forholdsvise lave temperatur. Er det rigtigt forstået? :-?
/Albert
/Trebla ch [smilie=pdt_aliboronz_37.gif]

Brugeravatar

Emneforfatter
Guruen
Administrator
Administrator
Indlæg: 10528
Kontakt:

Re: Guruens miniguide til perfekt Kamado Pulled Pork...

Indlæg#79 » 16. jul 2015, 12:43

Det er delvist korrekt

En Kamado holder bedre på fugtigheden.

Jeg har forsøgt grillning med vandbad i Mine Primoer.

Men det er ikke noget en nybegynder skal kaste sig ud i. Det er bare "set and forget"
KCBS certified BBQ judge
Stifter af Grillguru.dk, Dansk BBQ Rådgivning & Oplev Forskellen

Brugeravatar

Jimmy B
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 387

Re: Guruens miniguide til perfekt Kamado Pulled Pork...

Indlæg#80 » 17. jul 2015, 17:56

Guruen skrev:Det er delvist korrekt

En Kamado holder bedre på fugtigheden.

Jeg har forsøgt grillning med vandbad i Mine Primoer.

Men det er ikke noget en nybegynder skal kaste sig ud i. Det er bare "set and forget"


Hvad ville det indebære hvis man ville bruge vandbad?

Jeg havde tænkt mig at bruge min fine ikea bradepande med noget væde i til en sovs eller noget lignende... Er der en særlig fremgangsmåde når man bruger væde i en primo? Temperatur, opstilling, osv osv :-)
"if something is hard to do, it´s not worth doing" Homer Simpson...

Brugeravatar

Emneforfatter
Guruen
Administrator
Administrator
Indlæg: 10528
Kontakt:

Re: Guruens miniguide til perfekt Kamado Pulled Pork...

Indlæg#81 » 17. jul 2015, 18:45

Du kan ikke bruge væden til sovs.

Pga røgen kommer det til at smage forfærdeligt!

Når du bruger vandbad bliver der meget fugtigt inde i grillen. Det kan ligefrem dryppe med "sort stads" fra låget.

Du har slet ikke brug for den ekstra fugtighed. Bare følg guiden, og du får et perfekt resultat.
KCBS certified BBQ judge
Stifter af Grillguru.dk, Dansk BBQ Rådgivning & Oplev Forskellen

Brugeravatar

Treblach
Snart Superbruger
Snart Superbruger
Indlæg: 990

Re: Guruens miniguide til perfekt Kamado Pulled Pork...

Indlæg#82 » 17. jul 2015, 19:29

Guruen skrev:Du kan ikke bruge væden til sovs.

Pga røgen kommer det til at smage forfærdeligt!

Når du bruger vandbad bliver der meget fugtigt inde i grillen. Det kan ligefrem dryppe med "sort stads" fra låget.

Du har slet ikke brug for den ekstra fugtighed. Bare følg guiden, og du får et perfekt resultat.


Go forklaring +1
/Albert
/Trebla ch [smilie=pdt_aliboronz_37.gif]

Brugeravatar

Jimmy B
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 387

Re: Guruens miniguide til perfekt Kamado Pulled Pork...

Indlæg#83 » 17. jul 2015, 20:56

Treblach skrev:
Guruen skrev:Du kan ikke bruge væden til sovs.

Pga røgen kommer det til at smage forfærdeligt!

Når du bruger vandbad bliver der meget fugtigt inde i grillen. Det kan ligefrem dryppe med "sort stads" fra låget.

Du har slet ikke brug for den ekstra fugtighed. Bare følg guiden, og du får et perfekt resultat.


Go forklaring +1

+2 :-D
"if something is hard to do, it´s not worth doing" Homer Simpson...


lba75
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 4

Re: Guruens miniguide til perfekt Kamado Pulled Pork...

Indlæg#84 » 20. dec 2015, 12:57

Hej


Er helt ny herinde, men vil allerede gerne sige takk for gode indlæg og masser af inspiration.
Skal teste min nye XL400 med Pull Pork, og har et par enkelte spørgsmål.....


Der skrives:
Grillen (i mit tilfælde en Kamado) fyldes med trækul til den næsten ikke kan indeholde mere

Hvor langt op i fireboksen fyldes der kul, når den er "helt" fyldt op?
Hvorfor bruges der kun staniol?
Hvorfor bruges der ikke D-sten?
Skal fedtet som smelter bare have lov til at dryppe ned på kullene?



Mvh
LBA75

Brugeravatar

prause
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2273

Re: Guruens miniguide til perfekt Kamado Pulled Pork...

Indlæg#85 » 20. dec 2015, 13:59

Jeg plejer at fylde op til kanten af firebox - ikke for meget smulder/små stykker det ødelægger luftflowet.
D-sten er til at skærme fra hård direkte varme og det kommer der ikke noget af når du laver PP.
Stanniol er til at fange dryp fra grisebassen, så nej det skal som udgangspunkt ikke løbe ned i kullene.
Røgtræ skal på fra starten for det giver mest smag mens grisen er kold.
Held og lykke og husk billeder siger mere end ord.
Where there's smoke... There's laughter.


lba75
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 4

Re: Guruens miniguide til perfekt Kamado Pulled Pork...

Indlæg#86 » 20. dec 2015, 18:06

Jeg plejer at fylde op til kanten af firebox - ikke for meget smulder/små stykker det ødelægger luftflowet
.
Når du skriver op til kanten, er det så op til der, hvor firebox går fra at hælde skråt og derefter lodret op?
Som på billedet under?
Capture.JPG
Capture.JPG (51.33 KiB) Vist 3759 gange


Grillen (i mit tilfælde en Kamado) fyldes med trækul til den næsten ikke kan indeholde mere.

Synes bare at der er meget kul tilbage i Guruens firebox efter 18 timer grilning......


D-sten er til at skærme fra hård direkte varme og det kommer der ikke noget af når du laver PP.

Den er god.

Stanniol er til at fange dryp fra grisebassen, så nej det skal som udgangspunkt ikke løbe ned i kullene.

Bruger man så ikke "dryp-bakke"?
Eller bruges der staniol, da det er billigere?

Røgtræ skal på fra starten for det giver mest smag mens grisen er kold.

Noteret, takk

Held og lykke og husk billeder siger mere end ord.

Skal tage et par billeder........

Brugeravatar

prause
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2273

Re: Guruens miniguide til perfekt Kamado Pulled Pork...

Indlæg#87 » 20. dec 2015, 19:40

Du kan godt bruge drypbakke hvis du vil, jeg tror mest det er et spørgsmål om at gøre det ens fra gang til gang, så man får noget erfaring med sit set up.
Der er i kamado ikke behov for vandbad, så dermed kan du bruge staniol.
Ift ku ser din opfyldning fin ud, jeg fylder normalt lidt mere i, men igen ensartethed fra gang til gang er vigtigere. Uanset om du fylder helt op eller til knækket skal der nok være noget til overs efter 20 timer. Du kan jo bruge det igen, så det gør ikke så meget hvis du finder helt op.
Nogle gange kan man opleve at der går kinasyndrom i den, så brænder kullene nærmest lodret ned uden rigtig at brede sig ud til siderne.
Where there's smoke... There's laughter.

Brugeravatar

Treblach
Snart Superbruger
Snart Superbruger
Indlæg: 990

Re: Guruens miniguide til perfekt Kamado Pulled Pork...

Indlæg#88 » 21. dec 2015, 08:23

prause skrev:Nogle gange kan man opleve at der går kinasyndrom i den, så brænder kullene nærmest lodret ned uden rigtig at brede sig ud til siderne.


Nogen der har en teori om hvorfor kinasyndromet opstår?
/Albert
/Trebla ch [smilie=pdt_aliboronz_37.gif]

Brugeravatar

Emneforfatter
Guruen
Administrator
Administrator
Indlæg: 10528
Kontakt:

Re: Guruens miniguide til perfekt Kamado Pulled Pork...

Indlæg#89 » 21. dec 2015, 09:25

...Dårlig optænding :-)
(Er min teori)
KCBS certified BBQ judge
Stifter af Grillguru.dk, Dansk BBQ Rådgivning & Oplev Forskellen

Brugeravatar

Treblach
Snart Superbruger
Snart Superbruger
Indlæg: 990

Re: Guruens miniguide til perfekt Kamado Pulled Pork...

Indlæg#90 » 21. dec 2015, 09:48

Det kan du sikkert have ret i.
Jeg havde en pose med meget små kul i som næsten fyldte fireboxen helt op. Kullene brændte i et smart spor fra den nederste spjæld i venstre side op til optænding en i højre side midt for. Optænding i venstre side havde næsten ingen liv, trods de brændte ens fra starten. Kullene var hældt direkte ud af posen.
/Albert
/Trebla ch [smilie=pdt_aliboronz_37.gif]

Brugeravatar

Emneforfatter
Guruen
Administrator
Administrator
Indlæg: 10528
Kontakt:

Re: Guruens miniguide til perfekt Kamado Pulled Pork...

Indlæg#91 » 21. dec 2015, 15:54

Har fireboksen kunne trække vejret gennem hullerne i keramikken?

Det er vigtigt med små stykker, at de ikke lukker til for luft-tilførelsen.

Jeg bruger aldrig små stykker til low/slow
KCBS certified BBQ judge
Stifter af Grillguru.dk, Dansk BBQ Rådgivning & Oplev Forskellen

Brugeravatar

Treblach
Snart Superbruger
Snart Superbruger
Indlæg: 990

Re: Guruens miniguide til perfekt Kamado Pulled Pork...

Indlæg#92 » 21. dec 2015, 23:58

Det var den sidste sæk jeg havde der var bare små stykker i. Jeg har været lidt uheldig med det.
Jeg tror selv at risten og fireboxen var pakket for tæt. Men ellers var der nyresten under.
/Albert
/Trebla ch [smilie=pdt_aliboronz_37.gif]


Hestetyv
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 60

Re: Guruens miniguide til perfekt Kamado Pulled Pork...

Indlæg#93 » 29. maj 2016, 10:49

Jeg hiver lige tråden frem igen, for jeg bliver ved med at have det såkaldte Kina syndrom. Så sent som i nat døde grillen ud. Jeg har ellers fuldt opsætningen beskrevet her i til punkt og prikke, bruger kun større stykker kul (fra tbs), tænder op som beskrevet i højre og venstre side af kamadoen.
Spjæld er ligeledes åbent som beskrevet, dvs ca 4mm i bunden og 2-3mm i top. De første 4-5 timer går det fint, og temperaturen i kamadoen er ret stabil i den periode. Men pludseligt dykker temperaturen, og det et selvfølgeligt om natten, hvor jeg sover, og så går den ud. Har startet kul op igen nu, og temperaturen har ligget ret stabil i halvanden time, men nu begynder den at dykke igen.
Jeg har kun en eneste gang oplevet at kullene har holdt sig igang natten over, uden jeg har skulle justere på spjæld hver halve time.
Og det ser nemlig ud til at den brænder ud i midten, selvom det ikke er der jeg har tændt op. Hvad pokker går der mon galt? Har jeg overset en detalje? De små huller i firebox er ikke blokeret, og der er altid ryddet for aske inden jeg tænder op.
Mvh
Claus Gundersen

Weber 47 cm ( fra 1994 men død under storm i 2012)
Weber performer u/gastænding (2010)
Primo kamado xl oval (2014)
Weber smokey Joe (2008) *solgt*
Cobb premier kul (2013) *solgt*


Cyberguyen
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 411

Re: Guruens miniguide til perfekt Kamado Pulled Pork...

Indlæg#94 » 29. maj 2016, 11:24

Jeg har en rund kamado og tænder altid op 3-4 steder med en looftlighter, til der lige er gang i kullene.

Har aldrig oplevet problemet, mine kul vælter indover hinanden konstant, så den slags ikke opstår.


Hestetyv
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 60

Re: Guruens miniguide til perfekt Kamado Pulled Pork...

Indlæg#95 » 29. maj 2016, 11:49

Jeg har en oval xl, og har prøvet optænding både med looftlighter og med burner poser. Når jeg feks laver steg med højere varme, brænder kul jævnt over det hele, det er kun ved low & slow at jeg oplever det.
Mvh
Claus Gundersen

Weber 47 cm ( fra 1994 men død under storm i 2012)
Weber performer u/gastænding (2010)
Primo kamado xl oval (2014)
Weber smokey Joe (2008) *solgt*
Cobb premier kul (2013) *solgt*

Brugeravatar

jv31
Snart Superbruger
Snart Superbruger
Indlæg: 809

Re: Guruens miniguide til perfekt Kamado Pulled Pork...

Indlæg#96 » 29. maj 2016, 14:05

Jeg har haft problemet med primo kul der er rigtig store stykker,de vil ikke rigtig falde sammen så dør de ud på et tidspunkt.

Nå jeg bruger mindre stykker er der ingen problemer med og holde gang i den og det er en primo xl oval :-D
Mvh Jesper

Nu med BGE Mini,Kamado xl oval,Emperors Grill kamado og hjemmebygget grill til helstegt pattegris....



Lager af trækul fra www.traekul.dk/ send pb eller mail for afhentning.

Brugeravatar

Christian1986
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 259

Re: Guruens miniguide til perfekt Kamado Pulled Pork...

Indlæg#97 » 20. jan 2017, 18:26

Sorry jeg bringer denne gamle tråd op igen: men de indstillinger der er for spjæld i top og bund - er det så med daisy wheel åbent eller lukket?

Brugeravatar

prause
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2273

Re: Guruens miniguide til perfekt Kamado Pulled Pork...

Indlæg#98 » 21. jan 2017, 08:59

Daisy wheel næsten helt lukket. Jeg tror indlægget er fra den tid hvor der ikke var Daisy på Primo og ret brugte man bare at lave en lille sprække i toppen. Nu hvor der er Daisy wheel bruger jeg ihvertfald det.
Vedhæftede filer
_IMG_000000_000000.jpg
Where there's smoke... There's laughter.

Brugeravatar

Christian1986
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 259

Re: Guruens miniguide til perfekt Kamado Pulled Pork...

Indlæg#99 » 21. jan 2017, 23:31

Tak for svar. :-)

Tilbage til "Dagens menu fra Grillguru.dk"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Google [Bot] og 3 gæster