
Sne, frost, blæst og bidende kulde... Hvad er så bedre, end at starte grillen og lave en god skinkesteg med sprød svær...

Hos slagteren blev købt et stykke landgris.
Ud over at være aftensmad idag, skal det tjene som pålæg til flæskestegs-burgere imorgen aften...

Sværen efterridses og gnides med salt. Der kværnes frisk peber ud over...

http://www.tbsgrillshop.dk/shop/cadac-t ... pande.aspx
Som drypbakke er jeg begyndt at bruge denne fra Cadac. Den er super ned at rengøre, og så brænder fedtet ikke fast og bliver kulsort...
Der kommes vand i, ribsgele og en klat dijon-sennep... Så er basen klar til flæskestegssaucen.

Grillen tændes i den ene side (venstre) og stegen placeres på forhøjerrist til højre. Det giver god plads til drypbakken, som nemt kan hentes ind i køkkenet når saucen skal laves.

2,5 time ved 225 grader, og stegen har nået 70 grader.

Lidt hviletid... Og sikke flot sværen er blevet...

Behøver jeg skrive at stegen var saftig?

Stegen serveres med en dejlig sauce lavet af lidt af drypbakkens indhold samt friske avocado-kartofler.
De er super nemme at lave:
Kog kartoflerne i god tid og køl dem ned. Skær dem i stykker. Kom avocado i lige inden servering.
Klip karse over og pres en frisk citron hen over. Bland 1 spsk rigtig god olivenolie ved og husk at krydre med salt og peber.
Vend kartoflerne let og forsigtigt...
Det er altså bare et frisk "pust" til en ellers tung ret....