Skinkesteg med sprød svær og avocado-kartofler

Vi hedder Johnny & Bettina. Det er os der i 2005 startede Grillguru.dk. Vi håber i kan bruge vores "grillerier" som inspiration...
Brugeravatar

Emneforfatter
Guruen
Administrator
Administrator
Indlæg: 10552
Kontakt:

Skinkesteg med sprød svær og avocado-kartofler

Indlæg#1 » 12. dec 2010, 20:06

Skinkesteg med sprød svær og avocado-kartofler

Billede

Sne, frost, blæst og bidende kulde... Hvad er så bedre, end at starte grillen og lave en god skinkesteg med sprød svær...

Billede

Hos slagteren blev købt et stykke landgris.

Ud over at være aftensmad idag, skal det tjene som pålæg til flæskestegs-burgere imorgen aften...

Billede

Sværen efterridses og gnides med salt. Der kværnes frisk peber ud over...

Billede

http://www.tbsgrillshop.dk/shop/cadac-t ... pande.aspx

Som drypbakke er jeg begyndt at bruge denne fra Cadac. Den er super ned at rengøre, og så brænder fedtet ikke fast og bliver kulsort...

Der kommes vand i, ribsgele og en klat dijon-sennep... Så er basen klar til flæskestegssaucen.

Billede

Grillen tændes i den ene side (venstre) og stegen placeres på forhøjerrist til højre. Det giver god plads til drypbakken, som nemt kan hentes ind i køkkenet når saucen skal laves.

Billede

2,5 time ved 225 grader, og stegen har nået 70 grader.

Billede

Lidt hviletid... Og sikke flot sværen er blevet...

Billede

Behøver jeg skrive at stegen var saftig?

Billede

Stegen serveres med en dejlig sauce lavet af lidt af drypbakkens indhold samt friske avocado-kartofler.

De er super nemme at lave:

Kog kartoflerne i god tid og køl dem ned. Skær dem i stykker. Kom avocado i lige inden servering.
Klip karse over og pres en frisk citron hen over. Bland 1 spsk rigtig god olivenolie ved og husk at krydre med salt og peber.

Vend kartoflerne let og forsigtigt...

Det er altså bare et frisk "pust" til en ellers tung ret....
KCBS certified BBQ judge
Stifter af Grillguru.dk, Dansk BBQ Rådgivning & Oplev Forskellen


belleboskop
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1811

Re: Skinkesteg med sprød svær og avocado-kartofler

Indlæg#2 » 12. dec 2010, 20:43

Flot og lækker steg og avocadokartoflerne er bogmærket.
Nu serverer jeg aldrig skinkesteg, men hvis jeg skulle gøre det, vil jeg som dig tage sværene af inden jeg skar, MEN så ville jeg vende stegen en kvart omgang, så jeg skar på tværs af kødfibrene.
Jeg har nu

Primo og Black Ranch kul fra TBSgrillshop.dk på Lager klik her for at komme i shoppen

Brugeravatar

TrineHG
Deaktiveret bruger
Indlæg: 3987
Kontakt:

Re: Skinkesteg med sprød svær og avocado-kartofler

Indlæg#3 » 12. dec 2010, 20:44

Må jeg spørge, Guru - har du aldrig nogensinde begået en flæskesteg, hvor sværen blev mislykket? :?: For alle de eksempler, jeg har set fra dig, har været helt igennem perfekte.
Trine :-)
Bruger deaktiveret efter eget ønske den 20.09.2011

Brugeravatar

Emneforfatter
Guruen
Administrator
Administrator
Indlæg: 10552
Kontakt:

Re: Skinkesteg med sprød svær og avocado-kartofler

Indlæg#4 » 12. dec 2010, 20:49

Hej Trine

Det sker faktisk ganske sjældent at sværen ikke lykkes. Jeg har lavet en steg hvor den nederste halve cm svær var blevet sort, men det er vist også det...

Generelt er det grilltiden der har drillet. Svin tager længere tid at lave end man lige tror.

2,5 time er vist minimum...
KCBS certified BBQ judge
Stifter af Grillguru.dk, Dansk BBQ Rådgivning & Oplev Forskellen

Brugeravatar

TrineHG
Deaktiveret bruger
Indlæg: 3987
Kontakt:

Re: Skinkesteg med sprød svær og avocado-kartofler

Indlæg#5 » 12. dec 2010, 21:06

Guruen skrev:Hej Trine

Det sker faktisk ganske sjældent at sværen ikke lykkes. Jeg har lavet en steg hvor den nederste halve cm svær var blevet sort, men det er vist også det...

Generelt er det grilltiden der har drillet. Svin tager længere tid at lave end man lige tror.

2,5 time er vist minimum...


Enig, ang. grilltiden - og temperaturen er bestemt ikke underordnet. Jeg elsker jo at lave en kamsteg ved lav temperatur gennem lang tid, men hver gang bliver jeg lidt "urolig" over, om nu sværen bliver sprød. DET GØR DEN, når den får power til sidst.

Jeg var langt fra heldig en dag, jeg købte en Antonius-kam - den endte med at blive kaldt både et "dumt svin" og en "umulius"...... ligemeget, hvad jeg gjorde, gik det galt - den var ganske enkelt "ukurrant" i pelsen........ som "bæk og bølge".

umulius.jpg
umulius.jpg (58.15 KiB) Vist 7403 gange


Mon ikke, man kan tillade sig at kalde det "alt-i-een" - altså at alle sværtyper er repræsenteret? :oops:
Trine :-)
Bruger deaktiveret efter eget ønske den 20.09.2011

Brugeravatar

lractbird
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2878

Re: Skinkesteg med sprød svær og avocado-kartofler

Indlæg#6 » 12. dec 2010, 22:35

Man må sige at du er dygtig til det der Guru. Det ser altid virkelig godt ud det du lægger ud. Du er også dygtig til at se hvilken vinkel det skal fotograferes i for at se helt rigtig ud. Det er en fornøjelse at se de flotte billeder hver gang.
CARLS COOL KITCHEN KICKS ASS
Med venlig hilsen
Carl

Brugeravatar

angus
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 4266

Re: Skinkesteg med sprød svær og avocado-kartofler

Indlæg#7 » 13. dec 2010, 06:15

Ser lækkert ud, Guru. Kan se, at det er samme "grisemærke" min slagter sælger :-D
Senest rettet af angus 13. dec 2010, 07:03, rettet i alt 1 gang.
angus


Outdoorchef Montreux
Primo Kamado Oval XL
Tommerup Røger
Pizza ovn

Brugeravatar

havnefogeden
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 497

Re: Skinkesteg med sprød svær og avocado-kartofler

Indlæg#8 » 13. dec 2010, 06:25

Vender du stegen til sidst ? eller er det ikke nødvendigt når du "kører" på Kamado
Give a man a gun and he can rob a bank!
Give a man a bank an he can rob the World !!!


Primo Oval XL......Proud to be the only ceramic grill Made in The USA!!!


Morten[/color]

Brugeravatar

Emneforfatter
Guruen
Administrator
Administrator
Indlæg: 10552
Kontakt:

Re: Skinkesteg med sprød svær og avocado-kartofler

Indlæg#9 » 13. dec 2010, 06:43

Stegen drejes efter 1 time, således at sværen får jævn varme.

Den vendes ikke...
KCBS certified BBQ judge
Stifter af Grillguru.dk, Dansk BBQ Rådgivning & Oplev Forskellen

Brugeravatar

Emneforfatter
Guruen
Administrator
Administrator
Indlæg: 10552
Kontakt:

Re: Skinkesteg med sprød svær og avocado-kartofler

Indlæg#10 » 13. dec 2010, 06:47

lractbird skrev:Man må sige at du er dygtig til det der Guru. Det ser altid virkelig godt ud det du lægger ud. Du er også dygtig til at se hvilken vinkel det skal fotograferes i for at se helt rigtig ud. Det er en fornøjelse at se de flotte billeder hver gang.


...Sådan har det ikke altid været...

Se dette indlæg med samme menu. Det er 5 år gammelt...
viewtopic.php?f=42&t=884

Sikke meget man har lært siden da (og sikke mange penge man har brugt på kamera og objektiver...)
KCBS certified BBQ judge
Stifter af Grillguru.dk, Dansk BBQ Rådgivning & Oplev Forskellen

Brugeravatar

lractbird
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2878

Re: Skinkesteg med sprød svær og avocado-kartofler

Indlæg#11 » 13. dec 2010, 22:57

Guruen skrev:
lractbird skrev:Man må sige at du er dygtig til det der Guru. Det ser altid virkelig godt ud det du lægger ud. Du er også dygtig til at se hvilken vinkel det skal fotograferes i for at se helt rigtig ud. Det er en fornøjelse at se de flotte billeder hver gang.


...Sådan har det ikke altid været...

Se dette indlæg med samme menu. Det er 5 år gammelt...
viewtopic.php?f=42&t=884

Sikke meget man har lært siden da (og sikke mange penge man har brugt på kamera og objektiver...)

Jamen så kan jeg sige at det ikke har været forgæves med den tid og de penge du har investeret i det. Det er altid skønt når ens anstrengelser lykkes så godt som dine har gjort. Dine billeder er en professionel fotograf værdig. Jeg kan godt forstå Primo valgte dine billeder til deres brochure, de ville kun vanskeligt kunne have fået det bedre - jeg har en fortid i fotobranchen og har set fantastisk mange gode billeder. Dine kan godt være sig bekendt i det bedre selskab.
CARLS COOL KITCHEN KICKS ASS
Med venlig hilsen
Carl

Brugeravatar

Emneforfatter
Guruen
Administrator
Administrator
Indlæg: 10552
Kontakt:

Re: Skinkesteg med sprød svær og avocado-kartofler

Indlæg#12 » 13. dec 2010, 22:58

:roll: Jamen jeg siger da mange tak for rosen... :oops:
KCBS certified BBQ judge
Stifter af Grillguru.dk, Dansk BBQ Rådgivning & Oplev Forskellen

Brugeravatar

Schreiber
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 25

Re: Skinkesteg med sprød svær og avocado-kartofler

Indlæg#13 » 15. dec 2010, 11:56

Hold da op det ser godt ud :savl2: :savl2:

Tager hatten af for dig :-)
Kim Schreiber

Ka' det skydes - ka' det grilles

Weber Q320
Weber master touch 57cm Bone

Drømmer om en Kamado :)

Brugeravatar

Amazonas
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2364

Re: Skinkesteg med sprød svær og avocado-kartofler

Indlæg#14 » 15. dec 2010, 12:14

Det ser som vanligt total gennemført lækkert ud, det er ikke kun pænt at se på, men smager sikkert også så fuglene synger ! [smilie=bluecolorz5_pdt_08.gif]

Dejligt at se de mange smukke fotos herinde, her er noget vi må arbejde på i det nye år, kan kun sige at der er mange der er "super" inspirerende , tak for det . [smilie=bluecolorz5_pdt_09.gif]

Må alle have en god jul og et godt nytår
glæder mig allerede til de mange nye indlæg i 2011
Fodbad & Urtepotte
Så er man godt nok langt ude
Med venlig hilsen
Jesper
Amazonas BBQ Team

http://www.facebook.com/groups/320356778018449/
med ved
DM 2010-2011-2012

Tilbage til "Dagens menu fra Grillguru.dk"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 15 gæster