
Ja - denne menu behøver ingen yderligere præsentation for en Dansker... Er det ikke tæt på at være nationalretten?

Forleden købte jeg det lækreste brystflæsk i tykke skiver... 5 kg ialt. Det skulle bruges til smagsprøver på Gavnø slot.
Vi troede vores lokale Kvickly havde åbent idag, så vi selv kunne købe en portion. Men nej. Døren var lukket og låst...
Så i en Spar butik fandt vi hvad de kaldte stegeflæsk i skiver. Kær gris må have mange navne...
Det lignede mest af alt bacon i tykke skiver.

Og der skulle være rigeligt....

NU skulle den fabelomtalte lemonade-rub (ikke at forveksle med citron-rub) prøves mens det er muligt.
DEN UDGÅR NEMLIG SNART AF SORTIMENT!!!

Ifølge lemonade-rub mesteren himself - Dennis - skal der præcist så meget rub på hvert stykke.
- På hver side.

Det må først komme på grillen når rubben er smeltet.

Primo XL fyres op kun i den ene side. Når den er 225 grader varm smides flæsket på direkte.
Det smarte ved den ovale form er, at man har en varm og en kold side. Så når flæsket har fået farve over direkte varme, så flyttes det bare over i grillens "sikre" side.

Men smukt ser det ud...

Når al flæsken er brunet af, lægges der en D-sten over den direkte varme, og forhøjer-ristene kommes på. Og så placers flæsken ellers i flere lag, indtil den er dejlig gyldenbrun...

Kogte asparges-kartofler og en persillesauce er eneste tilbehør til det bjærg af flæsk vi har grillet...
Dog var der et par stykker der måtte direkte i skraldespanden fordi det var blevet sort. Pyt. Der var nok alligevel.

Ærgeligt at Steven Raichlen har valgt at stoppe produktionen af denne lemonade-rub. Den smager bare super godt ovenpå stegt flæsk...
Tak for mad.