Easy shawarma - super nemt at lave...

Vi hedder Johnny & Bettina. Det er os der i 2005 startede Grillguru.dk. Vi håber i kan bruge vores "grillerier" som inspiration...
Brugeravatar

Emneforfatter
Guruen
Administrator
Administrator
Indlæg: 10550
Kontakt:

Easy shawarma - super nemt at lave...

Indlæg#1 » 20. sep 2010, 18:50

Easy shawarma - super nemt at lave...

Billede

Hjemmelavet shawarma... For mange noget af et uoverskueligt projekt, men ikke hvis man følger denne nemme måde at lave det på...

Billede

Først tages en liter A38 (nok til 2 kg kød). Den krydres efter behag. Jeg vil kraftigt anbefale at besøge en bazar eller en indvandre-kiosk der sælger lækre autentiske krydderier. Gå efter shawarma-, kebab- og tyrkisk pølsekrydderi. Gerne lidt stødt ingefær. Chili i flager. Chuchum-chili (hvis man har... Ellers må man købe på www.chilihouse.dk). Den kan godt undværes, men giver lige prikken over i'et. Tørret koriander samt lidt spidskommen.... Men eksperimenter med blandingen.

Santa Marias kebabmix eller den fra Hedebogård tilsat stødt ingefær og nogle af krydderierne ovenfor - så er man godt igang.

Billede

Kødet vi bruger idag er 2 billige tilbuds-cuvettestege, som vi fik slagteren til at afpudse og skalfryse for os.

Billede

Når han nu var igang, så kunne han ligeså godt skære det på deres professionelle pålægsmaskine. Den har lidt mere motorkraft end vores model hjemme.

Billede

Tip:

Kødet kommes i marinaden skivevis. Når der er lavet et lag, "druknes" det med en ske. Dette sikre godt med marinade mellem alle lag.

Billede

Her er portionen færdig og klar til køleskabet. Der skal den stå og hygge sig i et døgn. Det giver syren i A38 optimale muligheder for at mørne kødet, ligesom krydderierne får lov til at påvirke kødet.

Billede

Her er samme skål efter 24 timer - klar til at komme på grillen

Billede

Find et stort fad der kan være på grillen. Gerne så stort så det fylder det meste af grillen.

Billede

Grillen tændes til indirekte grillning eller 50/50. Jeg bruger trækul over hele overfladen og dækker af med D-sten.
Man kan også bruge en Fredstone, skamolplade eller pizza/stege-sten. Dette skal blot sikre, at kødet ikke varmes fra bunden og dermed brænder fast.

Temperatur 150 grader C i 3 timer.

Efter 1 time hældes væsken fra kødet. Det bliver MEGET flydende. Gem væsken, og tilsæt lidt efter lidt mens der omrøres hver 30. minut.

Billede

Efter 3 timer er kødet færdigt. Dejlig nemt... Og helt problemfrit.

Billede

Kødet dufter fantastisk....

Billede

...Og er blevet fantastisk saftigt og mørt.

Billede

Nu skal kødet bare i et pitabrød eller et tortilla-brød sammen med det ønskede tilbehør.

Vi bruger:
Agurk, tomat, salat, frisk persille, rødløg, chuchum-chili og en købt kebabdressing.

Billede

Og så er det ellers bare at spise løs...

Kødet kan fryses i op til 3 måneder. Bare husk at tø det nænsomt op natten over i køleskabet inden det skal bruges. Varmes stille og roligt op på en stegepande uden fedtstof.

Billede

Dejlig nem mad - der smager gudeskønt. Og så kan det laves på alle grilltyper! Kræver bare et fad og en afskærmende sten. På billedet er der inkl løg 2 kilo. Det giver i vores familie en dejlig aftensmad, samt kød til 2-3 nemme hverdagsmåltider...
KCBS certified BBQ judge
Stifter af Grillguru.dk, Dansk BBQ Rådgivning & Oplev Forskellen

Brugeravatar

jgh
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1134

Re: Easy shawarma - super nemt at lave...

Indlæg#2 » 20. sep 2010, 20:07

Det ser fa.... godt ud Guru .1%¤

Skal faktisk til at spise pitabrød med shawarma, dog ikke hjemmelavet, men fra metro :oops:
Din opskrift skal ihvertfald prøves af snarest.
Hilsen Jan

KCBS certified BBQ judge
3 x Primo kamado - 2 x Outdoorchef - 1 x BGE - og en del andre i laden :)

www.JRgrillcatering.dk

Brugeravatar

psoren
Snart Superbruger
Snart Superbruger
Indlæg: 966

Re: Easy shawarma - super nemt at lave...

Indlæg#3 » 20. sep 2010, 21:21

Jeg lavede det igår.....

Jeg havde ingen ingefær, ingen chuchum chili, glemte alt om spidskommen. Fik ikke lagt løg over da det kom på grillen...... Tænkte ikke lige over at gemme vædsken og hælde over en gang i mellem.....

Men uanset det... Så var det ubetinget det bedste hjemmelavede jeg nogen sinde har fået i pita brød (og wraps i dag ;-) ) nogensinde......

Men jeg lavede det også på min nye Fredstone, sådan en er utrolig god. Godt produkt, glæder mig til at prøve at bage på den også :-)

Per
Godt jeg ikke får løn som fortjent...

Brugeravatar

Emneforfatter
Guruen
Administrator
Administrator
Indlæg: 10550
Kontakt:

Re: Easy shawarma - super nemt at lave...

Indlæg#4 » 20. sep 2010, 22:26

Jamen man kan krydre lige som man vil :-)

Første gang vi lavede retten gemte vi heller ikke "saften".

Men al saften blev idag tilsat lidt efter lidt.... Resultatet blev super saftigt og meget velsmagende.

Rart du havde en god oplevelse.
KCBS certified BBQ judge
Stifter af Grillguru.dk, Dansk BBQ Rådgivning & Oplev Forskellen

Brugeravatar

psoren
Snart Superbruger
Snart Superbruger
Indlæg: 966

Re: Easy shawarma - super nemt at lave...

Indlæg#5 » 21. sep 2010, 08:56

Guruen skrev:
Rart du havde en god oplevelse.


Det havde vi :-)

Her er fyldt med gode oplevelser!!

Per
Godt jeg ikke får løn som fortjent...


Hest14
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 2

Re: Easy shawarma - super nemt at lave...

Indlæg#6 » 13. okt 2011, 19:30

Det her ser super duper lækkert ud!!

Hvis man nu vil prøve at lave dette i ovnen og ikke grill (bliver jeg mon flamet nu? [smilie=bluecolorz5_pdt_05.gif] ) Skal det så også bare have tre timer i ovnen eller kan mindre gøre det? Nogen der har prøvet?

Brugeravatar

jan s
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 126

Easy shawarma - super nemt at lave...

Indlæg#7 » 14. okt 2011, 19:01

Det skal prøves ser godt ud tror du ikke man kan lave det med en okseklump ?


Hest14
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 2

Re: Easy shawarma - super nemt at lave...

Indlæg#8 » 15. okt 2011, 16:24

Nu har jeg prøvet det i ovnen og det kan IKKE anbefales. Det bliver simpelthen så tørt og kedeligt. Jeg har kun givet det lidt over en time.


fynboerne
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 85

Re: Easy shawarma - super nemt at lave...

Indlæg#9 » 1. mar 2012, 18:57

Hejsa.

Er der nogen, der vil komme med et bud på mængder af de forskellige krydderier?

Kirsten
fynboerne
Outdoorchef Paris Deluxe 570G


fynboerne
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 85

Re: Easy shawarma - super nemt at lave...

Indlæg#10 » 3. mar 2012, 08:24

... og kan det passe med tre timer ved 150 grader?
Det lyder som rigtig længe, når kødet er så tyndt skåret...

Kirsten
fynboerne
Outdoorchef Paris Deluxe 570G

Brugeravatar

Torp Hedehusene
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 5494

Re: Easy shawarma - super nemt at lave...

Indlæg#11 » 3. mar 2012, 09:40

fynboerne skrev:... og kan det passe med tre timer ved 150 grader?
Det lyder som rigtig længe, når kødet er så tyndt skåret...

Kirsten


JA - Det passer med 3 timer.


.
Torp Hedehusene

Brugeravatar

gundersen
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2890
Kontakt:

Re: Easy shawarma - super nemt at lave...

Indlæg#12 » 3. mar 2012, 10:17

fynboerne skrev:Hejsa.

Er der nogen, der vil komme med et bud på mængder af de forskellige krydderier?

Kirsten


Her er vores udgave og den blev rigtig god, her er mængden angivet.
viewtopic.php?f=43&t=15396
René - KCBS Certified BBQ Judge

Holdkaptajn på: Team Crazy Danes BBQ
Medejer af: JRgrillcatering.dk

Idashøj Cater Grill 1200 (2013)
Primo Kamado Rund (2011)
Primo Kamado XL Oval (2011)
Weber Genesis E-320 (2010)


fynboerne
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 85

Re: Easy shawarma - super nemt at lave...

Indlæg#13 » 3. mar 2012, 14:27

150 grader - det er ikke farenheit?

Kirsten
fynboerne
Outdoorchef Paris Deluxe 570G

Brugeravatar

Emneforfatter
Guruen
Administrator
Administrator
Indlæg: 10550
Kontakt:

Re: Easy shawarma - super nemt at lave...

Indlæg#14 » 3. mar 2012, 14:41

Nej - det er i celcius...

Der er jo enormt med væde i fadet
KCBS certified BBQ judge
Stifter af Grillguru.dk, Dansk BBQ Rådgivning & Oplev Forskellen


fynboerne
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 85

Re: Easy shawarma - super nemt at lave...

Indlæg#15 » 3. mar 2012, 14:51

Okay, så kører jeg med det. Det skal jo bare helst lykkes :-)

Til Gundersen:
Jeg satte det over i går og endte med at sætte SM kebabkrydderi til til det lignede billedet farvemæsigt. Derudover brugte jeg ingefær, hvidløgspulver og løgpulver.

Nu skal det på grillen og det dufter rigtig godt...
fynboerne
Outdoorchef Paris Deluxe 570G

Brugeravatar

Emneforfatter
Guruen
Administrator
Administrator
Indlæg: 10550
Kontakt:

Re: Easy shawarma - super nemt at lave...

Indlæg#16 » 3. mar 2012, 14:56

Husk:

Hvis der kommer en masse "væske", så må du endelig ikke smide det væk.

Skum det eventuelt af, og tilsæt det igen senere...
KCBS certified BBQ judge
Stifter af Grillguru.dk, Dansk BBQ Rådgivning & Oplev Forskellen


fynboerne
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 85

Re: Easy shawarma - super nemt at lave...

Indlæg#17 » 3. mar 2012, 15:00

Jeps, will do.

Kirsten
fynboerne
Outdoorchef Paris Deluxe 570G


fynboerne
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 85

Re: Easy shawarma - super nemt at lave...

Indlæg#18 » 3. mar 2012, 19:43

Så har vi spist aftensmad og endnu en gang kom jeg først i tanke om kameraet, da maden var spist.
Det var en god oplevelse. Det passede med grader og tid.
Hvis jeg skal gøre det igen, så vil jeg bruge Gundersens tråd om mængderne, for det kunne godt have været bedre.

... og så er det slut med at kommentere i Guruen's tråd. :-)

Tak for hjælpen allesammen.

Kirsten
fynboerne
Outdoorchef Paris Deluxe 570G

Brugeravatar

Emneforfatter
Guruen
Administrator
Administrator
Indlæg: 10550
Kontakt:

Re: Easy shawarma - super nemt at lave...

Indlæg#19 » 3. mar 2012, 19:53

Nej for pokker Kirsten...

Det er jo brugernes kommentering jeg virkelig kan bruge til noget!!!

- Det er jo ikke tilfældigt at jeg er begyndt med så mange billeder af mine grillopstillinger og angivelser af temperatur...
Det er en skrap skrap skrap Grillguru-bruger der hele tiden holder mig til ilden (Du ved godt selv hvem du er [smilie=bluecolorz5_pdt_16.gif] [smilie=bluecolorz5_pdt_16.gif] [smilie=bluecolorz5_pdt_16.gif] )
KCBS certified BBQ judge
Stifter af Grillguru.dk, Dansk BBQ Rådgivning & Oplev Forskellen


fynboerne
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 85

Re: Easy shawarma - super nemt at lave...

Indlæg#20 » 4. mar 2012, 09:19

Hej igen.

Det var nu heller ikke det, jeg mente. Jeg tænkte mere i retning af at stjæle tråden til (også) at handle om mit projekt. Jeg er helt enig i, at man får rigtig meget ud af at få/læse kommentarerne...
Det er jo det, der gør dette forum så godt. Det er deltagernes lyst til at dele både gode og dårlige oplevelser og erfaringer og at det er helt ok at stille spørgsmål og at der altid er nogen, der kan/vil svare.

Kirsten
fynboerne
Outdoorchef Paris Deluxe 570G

Brugeravatar

gundersen
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2890
Kontakt:

Re: Easy shawarma - super nemt at lave...

Indlæg#21 » 4. mar 2012, 10:01

fynboerne skrev:Hej igen.

Det var nu heller ikke det, jeg mente. Jeg tænkte mere i retning af at stjæle tråden til (også) at handle om mit projekt. Jeg er helt enig i, at man får rigtig meget ud af at få/læse kommentarerne...
Det er jo det, der gør dette forum så godt. Det er deltagernes lyst til at dele både gode og dårlige oplevelser og erfaringer og at det er helt ok at stille spørgsmål og at der altid er nogen, der kan/vil svare.

Kirsten


Jeg syntes det er ok at man får hjælp i en ældre tråd, ejeren af den oprindelige tråd får samtidig mulighed for at flere ser opskriften og får ideér eller lyst på selv at prøve.

Hvis du helst vil undgå det kan du oprette en tråd ala "Ønsker hjælp til Easy Shawarma" og så evt henvise til den tråd hvori du har spørgsmål men jeg syntes ikke du har gjort noget forkert her.
René - KCBS Certified BBQ Judge

Holdkaptajn på: Team Crazy Danes BBQ
Medejer af: JRgrillcatering.dk

Idashøj Cater Grill 1200 (2013)
Primo Kamado Rund (2011)
Primo Kamado XL Oval (2011)
Weber Genesis E-320 (2010)


belleboskop
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1811

Re: Easy shawarma - super nemt at lave...

Indlæg#22 » 4. mar 2012, 11:20

Guruen skrev:Nej for pokker Kirsten...

Det er jo brugernes kommentering jeg virkelig kan bruge til noget!!!

- Det er jo ikke tilfældigt at jeg er begyndt med så mange billeder af mine grillopstillinger og angivelser af temperatur...
Det er en skrap skrap skrap Grillguru-bruger der hele tiden holder mig til ilden (Du ved godt selv hvem du er [smilie=bluecolorz5_pdt_16.gif] [smilie=bluecolorz5_pdt_16.gif] [smilie=bluecolorz5_pdt_16.gif] )


DET er da rart at der er nogen der kan holde dig i ørene [smilie=bluecolorz5_pdt_16.gif]
Jeg har nu

Primo og Black Ranch kul fra TBSgrillshop.dk på Lager klik her for at komme i shoppen

Brugeravatar

Emneforfatter
Guruen
Administrator
Administrator
Indlæg: 10550
Kontakt:

Re: Easy shawarma - super nemt at lave...

Indlæg#23 » 17. jul 2013, 20:10

Så er der lagt 1,5 kg kød i marinade til morgendagens opfriskede version af denne ret...
KCBS certified BBQ judge
Stifter af Grillguru.dk, Dansk BBQ Rådgivning & Oplev Forskellen


KimHP
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 233

Re: Easy shawarma - super nemt at lave...

Indlæg#24 » 17. jul 2013, 20:53

Guruen skrev:Så er der lagt 1,5 kg kød i marinade til morgendagens opfriskede version af denne ret...


spændende, den må vi høre mere om i morgen :-D


Koontz
Snart Superbruger
Snart Superbruger
Indlæg: 800

Re: Easy shawarma - super nemt at lave...

Indlæg#25 » 17. jul 2013, 21:58

Guruen skrev:Så er der lagt 1,5 kg kød i marinade til morgendagens opfriskede version af denne ret...



Kan man ikke komme i lære hos dig :P
/Koontz

Brugeravatar

mrbangdk
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 188

Re: Easy shawarma - super nemt at lave...

Indlæg#26 » 17. jul 2013, 22:32

Guru:

Hvor tyndt skæres kødet på pålægsmaskinen?

/Bang

Brugeravatar

Emneforfatter
Guruen
Administrator
Administrator
Indlæg: 10550
Kontakt:

Re: Easy shawarma - super nemt at lave...

Indlæg#27 » 17. jul 2013, 22:35

Det skæres 2-3 mm.

Men idag er det skåret i hånden.
KCBS certified BBQ judge
Stifter af Grillguru.dk, Dansk BBQ Rådgivning & Oplev Forskellen


Morten2k
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 3

Re: Easy shawarma - super nemt at lave...

Indlæg#28 » 15. aug 2013, 16:04

Hej med jer

Når nu man som mig hun har en helt alm. (kedelig) gasgrill med en brænder i bunden, nogle lavasten, og en rist ovenpå ... vinder jeg så noget ved at lave den på grillen, fremfor i ovenen?

Brugeravatar

Søren C. Fischer
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 312
Kontakt:

Re: Easy shawarma - super nemt at lave...

Indlæg#29 » 15. aug 2013, 17:41

Morten2k skrev:Hej med jer

Når nu man som mig hun har en helt alm. (kedelig) gasgrill med en brænder i bunden, nogle lavasten, og en rist ovenpå ... vinder jeg så noget ved at lave den på grillen, fremfor i ovenen?

Du vinder ihvertfald fornøjelsen ved at grille :-)
Og lidt besparelse, rent økonomisk :-)
Søren C. Fischer
Opel Corsa 1.3 CDTI 95
Driftsvagt i Region Hovedstaden.
Og gift med Grill Nurse :-)
-----------------------------
Weber Mokey Joe + Weber Spirit E-310 + Monolith Kamado


Cata
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1045
Kontakt:

Re: Easy shawarma - super nemt at lave...

Indlæg#30 » 15. aug 2013, 19:34

Søren C. Fischer skrev:
Morten2k skrev:Hej med jer

Når nu man som mig hun har en helt alm. (kedelig) gasgrill med en brænder i bunden, nogle lavasten, og en rist ovenpå ... vinder jeg så noget ved at lave den på grillen, fremfor i ovenen?

Du vinder ihvertfald fornøjelsen ved at grille :-)
Og lidt besparelse, rent økonomisk :-)


Ovnen luft er typisk ret tørt hvor luften i en gasgrill er ret fugtigt. Derfor vil du også kunne forvente at dine fødevarer vil udtørre noget mere i en ovn da luften her kan optage mere fugt fra kødet af. Selvfølgelig ikke i rå mængder men tilstrækkeligt til at gøre en forskel. Ligeledes vil saft fra dit kød dryppe ned på lavastenene som er varme og dette vil ligeledes bidrage til smagen på en anden måde end i ovnen. Så ja du vinder helt sikkert noget (plus den obligatoriske grilløl eller fem ;) )

/Jacob


LarsE
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 100

Re: Easy shawarma - super nemt at lave...

Indlæg#31 » 15. aug 2013, 19:47

Cata skrev:
Søren C. Fischer skrev:
Morten2k skrev:Hej med jer

Når nu man som mig hun har en helt alm. (kedelig) gasgrill med en brænder i bunden, nogle lavasten, og en rist ovenpå ... vinder jeg så noget ved at lave den på grillen, fremfor i ovenen?

Du vinder ihvertfald fornøjelsen ved at grille :-)
Og lidt besparelse, rent økonomisk :-)


Ovnen luft er typisk ret tørt hvor luften i en gasgrill er ret fugtigt. Derfor vil du også kunne forvente at dine fødevarer vil udtørre noget mere i en ovn da luften her kan optage mere fugt fra kødet af. Selvfølgelig ikke i rå mængder men tilstrækkeligt til at gøre en forskel. Ligeledes vil saft fra dit kød dryppe ned på lavastenene som er varme og dette vil ligeledes bidrage til smagen på en anden måde end i ovnen. Så ja du vinder helt sikkert noget (plus den obligatoriske grilløl eller fem ;) )

/Jacob



Grilløl er jo en del af sikkerhedsudstyret i forbindelse med grillning :-D
Med venlig hilsen

LarsE

------
Weber Genesis Silver B, Weber Smokey Joe, Primo Oval XL, Auplex Mini og Kamado Joe Classic

Brugeravatar

Grillen
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 60

Re: Easy shawarma - super nemt at lave...

Indlæg#32 » 16. aug 2013, 09:15

Cata skrev:Ovnen luft er typisk ret tørt hvor luften i en gasgrill er ret fugtigt....
/Jacob


Jeg har gået og bildt mig selv ind at det var omvendt, at grillen var mere tør. Er det ikke sådan når man har en steg i ovnen over noget tid, og så åbner lågen, så står dampen ud...fordi ovnen har sværere ved at komme af med fugten? Eller hvad er det tegn på?

Brugeravatar

John.R
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1723
Kontakt:

Re: Easy shawarma - super nemt at lave...

Indlæg#33 » 24. feb 2017, 11:01

Så er der igen sat en omgang over til i morgen af denne fantastiske ret

Så den bliver da live hevet frem hvis der er nogle der ikke har prøvet den

IMG_3513.JPG


IMG_3512.JPG

Tilbage til "Dagens menu fra Grillguru.dk"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 7 gæster