Guruen laver Morfmirs super lækre BBQ-Chili-Beans...

Vi hedder Johnny & Bettina. Det er os der i 2005 startede Grillguru.dk. Vi håber i kan bruge vores "grillerier" som inspiration...
Brugeravatar

Emneforfatter
Guruen
Administrator
Administrator
Indlæg: 10551
Kontakt:

Guruen laver Morfmirs super lækre BBQ-Chili-Beans...

Indlæg#1 » 2. maj 2010, 14:09

Guruen laver Morfmirs super lækre BBQ-Chili-Beans...

Billede

Jeg har et par gange været heldig at smage Morfmirs BBQ-beans, og det har virkelig været en fornøjelse. Men fruen i huset havde ikke, så efter de seneste par indlæg hvor man har lavet disse lækre bønner, tja, så måtte vi igang :savl2: :savl1: :savl2:

Vi har modificeret Morfmirs opskrift en lille bitte smule, så den nu ser således ud:

500 g tørre bønner. Vi brugte 4 forskellige slags.
2 liter og 3 dl vand
200 g groft hakkede løg
50 g hvidløg, halvdelen hakket, resten presset
125 g muscavadosukker
2 dl rødvin
4 cl espresso shots (Fra naboens smarte kaffemaskine)
280 g koncentreret tomatpure
1,5 dl Beauvais-Ketchup
3 peber frugter - rød, gul og grøn
1 dl Worchestershire sauce
1/2 spsk salt
1/2 tsk fint peber
1 tsk paprika
Chili efter smag.... Se senere....

Billede

Med et konstant kig over skulderen bevægede jeg mig ind i en helsekost-butik. Tænk hvis Grilledbladets paparazzi korps lå på lur...

Der blev købt Butter Beans

Billede

Kidney bønner

Billede

Almindelige hvide bønner

Billede

Og Azuki bønner.

Der blev handlet for ialt 100,-

Billede

Bønnerne blev lagt i saltet vand i 16 timer

Billede

Imens bønnerne lå i blød, blev løg og hvidløg svitset gyldent i en suppegryde, og alle andre ingredienser tilsat.

Vi har fjernet lidt af væsken fra Morfmirs opskrift, og tilsat lidt ketchup (som er med til at jævne retten).

Saucen fik lov at småkoge i 4 timer under jævnlig omrøring. Det reducerede saucen med ca. 1/5.

Næste morgen blev vandet hældt fra bønnerne (skøn sætning...:-))

Billede

Og jeg skal love for at der er sket noget...

Billede

Billede

Billede

Billede

Først kom butterbeans i gryden (som efter en nats søvn havde stået og trukket en god smag....)

10 minutter efter kom de hvide bønner

Og efter yderligere 20 minutter kom Kidney og Azuki bønnerne i.

Bønnerne skal nemlig ikke koges lige lang tid...
(kan man læse bag på poserne...)

Herefter fik de lov til at simre i 2 timer ved svag varme.

Billede

Og så skulle de krydres med chili...

Fra fryserens rædselskabinet blev der fundet nogle gode stærke sager frem...

En arbejdskollegas vindueskarmsdyrkede Piri-Piri, Angus's citronchili og habanero og nogle satan'er uden navn...

Der blev skåret lidt af hvert og kommet i retten - For guds skyld ikke det hele :shock:

Man kan altid komme mere i....

Billede

Og til aller aller sidst kommes de hakkede peberfrugter i. Kan godt li' at de knaser lidt og ikke er udkogte.

Billede

Jeg kan varmt anbefale jer at prøve denne tilbehørsret.

Ved at lave saucen og bønnerne i 2 adskilte processer får man en dejlig tyk sauce - og flere typer bønner der alle har deres egen lækre konsistens tilfører et dejligt bid og "touch" til retten.

Velbekomme!
Tak for lån Morfmir...

Ps. De skal bruges som tilbehør til grillmaden iaften...
KCBS certified BBQ judge
Stifter af Grillguru.dk, Dansk BBQ Rådgivning & Oplev Forskellen

Brugeravatar

prorege
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1547

Re: Guruen laver Morfmirs super lækre BBQ-Chili-Beans...

Indlæg#2 » 2. maj 2010, 14:35

Det ser godt ud, den opskrift skal prøves .... måske i vores Dutch Oven?

Mht "Med et konstant kig over skulderen bevægede jeg mig ind i en helsekost-butik", så er der jo en første gang for alting, må iføre mig mørke briller samt julemandsskæg, har flere gange kigget ind af vinduer i sådan en helse-butik og næsten vovet mig ind, men nu skal det være, man er vel trods alt en mand, måske ... [smilie=pdt_aliboronz_01.gif]
Optime olere occisum hostem (En død fjende lugter altid godt)
KCBS Certified BBQ Judge
Weber47
WeberQ120
WeberSpiritE320
Primo Rund&OvalJr
BigGreenEgg (Mini/S/M/L)
BradleySmoker
PKgrill

Brugeravatar

angus
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 4266

Re: Guruen laver Morfmirs super lækre BBQ-Chili-Beans...

Indlæg#3 » 2. maj 2010, 15:12

"De satans chilier uden navn" ligner nu Apache :lol: :lol:
angus


Outdoorchef Montreux
Primo Kamado Oval XL
Tommerup Røger
Pizza ovn

Brugeravatar

orvis
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1506

Re: Guruen laver Morfmirs super lækre BBQ-Chili-Beans...

Indlæg#4 » 2. maj 2010, 17:42

det ser godt nok lækkert ud :savl2: :savl2:
det skal jeg også prøve men jeg kan nok få konen ind i sådan en helsekost butik for det ville også gøre mig svag og ydmyget at skulle ind sådan et sted!! :D :D :D
Deaktiveret efter eget ønske 0610-2012

Brugeravatar

bjærge
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 9319
Kontakt:

Re: Guruen laver Morfmirs super lækre BBQ-Chili-Beans...

Indlæg#5 » 2. maj 2010, 18:32

orvis skrev:det skal jeg også prøve men jeg kan nok få konen ind i sådan en helsekost butik for det ville også gøre mig svag og ydmyget at skulle ind sådan et sted!! :D :D :D


prorege skrev:Det ser godt ud, den opskrift skal prøves .... måske i vores Dutch Oven?

Mht "Med et konstant kig over skulderen bevægede jeg mig ind i en helsekost-butik", så er der jo en første gang for alting, må iføre mig mørke briller samt julemandsskæg, har flere gange kigget ind af vinduer i sådan en helse-butik og næsten vovet mig ind, men nu skal det være, man er vel trods alt en mand, måske ... [smilie=pdt_aliboronz_01.gif]


Hallo i 2 skrukker :lol: :lol: :lol:

En skam I ikke bor i nærheden af os, for Husbond har nemlig ikke noget problem med at gå ind sådanne steder :lol: :lol: :lol:

Det ser godt ud Guru :D

Og meget HOT :fire: :lol:

Brugeravatar

anje
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 2691

Re: Guruen laver Morfmirs super lækre BBQ-Chili-Beans...

Indlæg#6 » 2. maj 2010, 19:01

angus skrev:"De satans chilier uden navn" ligner nu Apache :lol: :lol:

Jeg er ganske enig med dig Angus :)
Apache er en dejlig chilie, der både er yderst delikat og hører til i gruppen af halvstærke chilier (på en skala fra 1 til 10 ligger den på styrke 5). Sjovt nok er den med til at give folk pæne spisevaner - Jeg har aldrig set nogle proppe munden med den mere end 1. gang 8)
Mvh Anders

Af mad på fad og vin i glas, er lidt for lidt, præcis tilpas. (af PH)

Masser af lækre opskrifter i GrillGalleriet..Klik her

Billede

Brugeravatar

metchen
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 264

Re: Guruen laver Morfmirs super lækre BBQ-Chili-Beans...

Indlæg#7 » 2. maj 2010, 19:18

Jeg bliver mere og mere overbevist om at jeg er nødt til at få afprøvet disse chili beans. Hold op hvor ser det lækkert ud.
Hilsen Mette.

OTG 57
Weber Q 300 -
Rottisserie
Fredstone

Brugeravatar

CPN
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 72

Re: Guruen laver Morfmirs super lækre BBQ-Chili-Beans...

Indlæg#8 » 2. maj 2010, 19:39

Jeg har selv haft fornøjelsen at smage Morfmirs bbeans :savl2: (da jeg selv lavede dem). :?
Og syntes sammen med mine gæster at det var noget nær optimal oplevelse. :D :D :D

Guru hvordan blev så den "modificeret" udgave. Slår den så Morfmirs +o(
Mvh. Carl Peter

Brugeravatar

Emneforfatter
Guruen
Administrator
Administrator
Indlæg: 10551
Kontakt:

Re: Guruen laver Morfmirs super lækre BBQ-Chili-Beans...

Indlæg#9 » 2. maj 2010, 19:43

Der er kun tale om nogle mindre justeringer...

7 dl vand mindre
25 gram sukker mindre

Tilføjet:

Paprika
Peber
Ketchup

Men jeg synes det er med til at runde smagen rigtig godt af.

Men processen hvor jeg koger saucen først og tilsætter bønnerne bagefter synes jeg er smart...
KCBS certified BBQ judge
Stifter af Grillguru.dk, Dansk BBQ Rådgivning & Oplev Forskellen

Brugeravatar

morfmir
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 2981

Re: Guruen laver Morfmirs super lækre BBQ-Chili-Beans...

Indlæg#10 » 2. maj 2010, 20:38

Hej Guru

Det ser super lækkert ud. Og det er jo en ære og fornøjelse at "låne" dig en opskrift. Spændende tilgang du har med at lave sovs og bønner hver for sig. Det har jeg aldrig tænkt over. Men jeg har heller aldrig laver bønnerne med forskellige bønner i samme ret. Mine favorit bønner er Pinto bønner som både smager godt og har en dejlig konsistens.

Hvis ikke de er stærke nok så kan man jo altid komme et par dråber Death sause i. :) Det skal nok få sveden til at springe.

/Thomas
Billede
Any society that would give up a little liberty to gain a little security will deserve neither and lose both.

Brugeravatar

Grillkulmule
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1355

Re: Guruen laver Morfmirs super lækre BBQ-Chili-Beans...

Indlæg#11 » 23. maj 2010, 17:30

Med et konstant kig over skulderen bevægede jeg mig ind i en helsekost-butik. Tænk hvis Grilledbladets paparazzi korps lå på lur...

Guru

Du kan bare komme forbi Bazar Slagelse, så kan du købe ca. 10 forskellige slags bønner uden at frygte Grilledbladets paparazzi, og så har de også ca. 130 forskellige krydderier og en h...... masse andre lækre sager.
/Jackie
Billede

En dårlig fisketur er altid bedre end en god dag på arbejde.

Brugeravatar

Morfar
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 225

Re: Guruen laver Morfmirs super lækre BBQ-Chili-Beans...

Indlæg#12 » 26. maj 2010, 06:46

Hej Guru

Det ser som altid lækkert ud.... :D

Hvor mange personer tror du denne portion rækker til som tilbehør til PP, hvor der ud over bollerne og ca. 500 gr. kød pr. person er Coleslaw?

Er der nogen der har forslag til en god chili, som de fleste kan klare og spise? Hvor meget skal der i en portion af denne størrelse, som Guruen laver?

Mvh

Morfar

Brugeravatar

Emneforfatter
Guruen
Administrator
Administrator
Indlæg: 10551
Kontakt:

Re: Guruen laver Morfmirs super lækre BBQ-Chili-Beans...

Indlæg#13 » 26. maj 2010, 07:05

Denne portion vil kunne bespise 12-15 personer som tilbehør til Pulled Pork. Det vil jeg helt sikkert mene.

En god chili de fleste kan spise vil være den grønne jalapenos.

Jeg vil skyde på at 1 grøn frugt er nok til en god mild gryde.

Hvis man ønsker det stærkere, kan man dele portionen i 2 og tilsætte mere...

Eller hak det fint (der er typisk 4-5 frugter i en bakke) og server i en skål ved siden af.
KCBS certified BBQ judge
Stifter af Grillguru.dk, Dansk BBQ Rådgivning & Oplev Forskellen

Brugeravatar

Emneforfatter
Guruen
Administrator
Administrator
Indlæg: 10551
Kontakt:

Re: Guruen laver Morfmirs super lækre BBQ-Chili-Beans...

Indlæg#14 » 21. jan 2012, 12:50

...Kigger ud af vinduet på regn og slud, og fik lyst til at lave sådan en portion BBQ-bønner...

Så mon ikke der fabrikeres en portion meget snart...
KCBS certified BBQ judge
Stifter af Grillguru.dk, Dansk BBQ Rådgivning & Oplev Forskellen

Brugeravatar

jgh
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1134

Re: Guruen laver Morfmirs super lækre BBQ-Chili-Beans...

Indlæg#15 » 21. jan 2012, 13:09

Måske vi kunne mødes på halvvejen - PP ligger og hygger sig på grillen, og dejen til burgerbollerne kører rundt i assistenten :-D
Hilsen Jan

KCBS certified BBQ judge
3 x Primo kamado - 2 x Outdoorchef - 1 x BGE - og en del andre i laden :)

www.JRgrillcatering.dk


kimthorup
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 55

Re: Guruen laver Morfmirs super lækre BBQ-Chili-Beans...

Indlæg#16 » 21. jan 2012, 15:24

chilierne i fryseren, er det næsten lige så godt som frisk chili, :shock: de kan jo ikke holde sig så længe og dem man kan købe i de alm. supermarket er af meget svingende kvalitet.
så fryseren er en god løsning når man har nogle hjemme "lavet" i overs.
Livret = ta`selvbord

Brugeravatar

Torp Hedehusene
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 5494

Re: Guruen laver Morfmirs super lækre BBQ-Chili-Beans...

Indlæg#17 » 21. jan 2012, 15:30

Chili fra fryseren en næsten lige så gode som friske ( 95% )


.
Torp Hedehusene

Brugeravatar

Emneforfatter
Guruen
Administrator
Administrator
Indlæg: 10551
Kontakt:

Re: Guruen laver Morfmirs super lækre BBQ-Chili-Beans...

Indlæg#18 » 21. jan 2012, 15:38

...De skal bare tø's langsomt op... Vi plejer at gøre det i køleskabet.
KCBS certified BBQ judge
Stifter af Grillguru.dk, Dansk BBQ Rådgivning & Oplev Forskellen

Tilbage til "Dagens menu fra Grillguru.dk"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 5 gæster