"Easy-Shawarma" - nemt alternativ til kebab

Vi hedder Johnny & Bettina. Det er os der i 2005 startede Grillguru.dk. Vi håber i kan bruge vores "grillerier" som inspiration...
Brugeravatar

Emneforfatter
Guruen
Administrator
Administrator
Indlæg: 10552
Kontakt:

"Easy-Shawarma" - nemt alternativ til kebab

Indlæg#1 » 3. okt 2009, 19:19

"Easy-Shawarma" - nemt alternativ til kebab

Billede

Hjemmelavet kebab/shawarma smager bare kanon godt. Men jeg tror mange har afholdt sig fra at prøve pga det udstyr der skal til at lave det. Derfor har jeg idag opfundet udtrykket "Easy-Shawarma"

Billede

Når man skal lave Easy-shawarma skal man altså en tur i nogle af de etniske butikker - eller en bazar hvis man er så heldig at den ligger i nærheden.

Der kan man købe kebabkrydderi, shawarmamix, Tyrkisk pølsekrydderi (som jeg elsker smagen af...) og meget meget andet. Husk tørret ingefær og spidskommen i marinaden!

Min marinade er sammensat af "lidt af hvert". Der er ikke noget rigtigt og forkert.

Min blanding er tilsat chu-chum chilipasta og hvidløg.

Der er brugt A38 pga de ekstra enzymer den indeholder i forhold til almindelig yoghurt naturel.

Billede

Kødet er ikke andet end 3 små cuvette-stege der er afpudset for fedt. Cuvetten viser sig at være super god - ikke mindst fordi 2-2,5 kg kan erhverves for under 180,-.

Vores 2,6 kg blev til 1856 gram efter de var afpudset. Så det er bare at være opmærksom når supermarkederne har dem på tilbud.

Billede

På pålægsmaskinen blev stegene skåret ud i tynde skiver - naturligvis på tværs af kødfibrene.

Kødet kommes i yoghut-marinaden natten over i køleskabet. Vores lå fra kl. 18 til kl. 14.50 næste dag.

Billede

Her er kødet lige taget ud af køleskabet. Sikke en duft!

Billede

Kødet lægges i en bradepande med fingrene, så det ikke svømmer i dressing.

Billede

Drysses med løgringe og sættes på grillen.

Grillen sættes til indirekte varme og en temperatur på 125-150 grader C (200-300F) i 3 timer.

Efter 1 time hældes den væde fra panden som A38'en og kødsaften afgiver.

Billede

Imens snittes lidt grønt og lidt salat.

Billede

Og der laves en dressing af creme fraiche 9% med lidt dijonsennep, hvidløg og purløg.

Billede

Efter 3 timer på grillen hvor kødet er blevet vendt engang imellem er det nu klart til servering.

Billede

Lækkert ser det ud... Og gud hvor kødet er saftigt og mørt! Det er vildt lækkert.

Billede

Og det er så nemt at servere da kødet jo allerede er skåret ud...

Billede

Tortillabrød varmes og så skal der bygges.

Salat, shawarma og frisk persille

Billede

Lidt af de andre ting der er snittet

Billede

Og så skal der guffes...

Nøj det blev godt. Og nemt. Og ikke mindst: Uden brug af ekstraudstyr!

Her i huset er Easy-shawarma et kæmpe hit. Nu har vi 2 portioner liggende i fryseren til en dag der skal være nem aftensmad.

Håber i kan bruge denne ide?

-----------------------------------------------------
Bonusinfo: Hvad er forskellen på Shawarma og Kebab?

Adana, shish og döner?

I denne tråd: viewtopic.php?p=125457 bliver det hele gennemgået...
KCBS certified BBQ judge
Stifter af Grillguru.dk, Dansk BBQ Rådgivning & Oplev Forskellen

Brugeravatar

kamado
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 4861

Re: "Easy-Shawarma" - nemt alternativ til kebab

Indlæg#2 » 3. okt 2009, 19:25

AIII hvor er DET bare en lækker omgang !!!!! det ser bare godt ud...
sikken simplelmåde at lave det på !! jeg har ikke selv prøvet det lavet
på spyd, jeg har ikke helt forstået ideen med et spyd i en grill.... jeg kan
udmærket forstå konceptet i en lodret rotissseri som i kebab biksene
hvor de skærer strimler hele tiden ... men aldrig fattet hvorfor det skal
på spyd i en grill....

Brugeravatar

Emneforfatter
Guruen
Administrator
Administrator
Indlæg: 10552
Kontakt:

Re: "Easy-Shawarma" - nemt alternativ til kebab

Indlæg#3 » 3. okt 2009, 19:30

På facebook har kokken Nikolaj Kirk en kampagne mod "De falske maddrenge" som går ud på at en molekylær-kok og en kogekone/mand KUN bør vurderes ud fra SMAGEN og ikke noget andet.

At det er SMAGEN der skal være i top.

Jeg indrømmer blankt, at jeg tidligere har været en "Udstyrs-freak"... Sikke mange penge jeg har brugt på dimser og gadgets...

Nu skal det være slut! (Måske... [smilie=bluecolorz5_pdt_09.gif] )

Jeg gider ihvertfalt ikke at bruge kebabspyd i fremtiden - dette er 100 gange nemmere.

Det er bare så fedt her på Grillguru, at der ikke er noget der er "rigtig og forkert"...

Tænk at jeg frivilligt er "gået ned på udstyr"... He he...
KCBS certified BBQ judge
Stifter af Grillguru.dk, Dansk BBQ Rådgivning & Oplev Forskellen

Brugeravatar

Slagteren
Snart Superbruger
Snart Superbruger
Indlæg: 963

Re: "Easy-Shawarma" - nemt alternativ til kebab

Indlæg#4 » 3. okt 2009, 19:33

Det ser godt nok lækkert ud .er glad for at det lykkedes med cyvetterne . men synes nu at Gu-bab lød bedre :lol: :lol:
Mvh. Carsten

Brugeravatar

Emneforfatter
Guruen
Administrator
Administrator
Indlæg: 10552
Kontakt:

Re: "Easy-Shawarma" - nemt alternativ til kebab

Indlæg#5 » 3. okt 2009, 19:34

He he...

Ja, min opringelige ide var at kalde det GUbab...

1000 tak for hjælp og rådgivning med at finde det helt rigtigt kød. Det sad bare lige i skabet!!!
KCBS certified BBQ judge
Stifter af Grillguru.dk, Dansk BBQ Rådgivning & Oplev Forskellen


prorege
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1551

Re: "Easy-Shawarma" - nemt alternativ til kebab

Indlæg#6 » 3. okt 2009, 19:45

Udstyr tæller ikke, kun resultatet og denne shawarma ser perfekt ud.

Brugeravatar

Hovmoller
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1686

Re: "Easy-Shawarma" - nemt alternativ til kebab

Indlæg#7 » 3. okt 2009, 20:16

Hej

Hvor ser det godt ud :-) og nemt.

Jeg kan nu ikke helt sætte mig ind i at du ikke længere skulle
være en udstyrsfreak, vent du bare til mini guru melder sin
ankomst - så finder du på helt nyt udstyr du bare MÅ have :D

Spøg til side - en rigtig god gennemgang af lækker mad som jeg
bestemt har bogmærket.

Vi har tidligere fået cuvette og brugt resterne på dag 2 til
pita etc. og været imponeret over hvor godt det egentlig
smagte med lidt ekstra krydderier. Cuvette tror jeg kan
være undervurderet (det var det i hvert fald af os).

Tak for god inspiration
[smilie=bluecolorz5_pdt_09.gif]
Venlig hilsen

Heidi,
Performer touch and go
Genesis E320
Kamado oval XL
Friske krydderurter er et must

Brugeravatar

donjensen
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1293

Re: "Easy-Shawarma" - nemt alternativ til kebab

Indlæg#8 » 3. okt 2009, 20:17

Lækkert ser det ud Johnny, meeeeen det er jo ikke klaret helt uden udstyr......host *pålægsmaskine* host........

Man kan sikkert godt klare sig uden, men det er nok de færreste der har sådan en i deres hjem, undertegnet inklusiv.
2012 Weber Genesis S-330 med rotisseri

Brugeravatar

Emneforfatter
Guruen
Administrator
Administrator
Indlæg: 10552
Kontakt:

Re: "Easy-Shawarma" - nemt alternativ til kebab

Indlæg#9 » 3. okt 2009, 20:19

[smilie=bluecolorz5_pdt_09.gif] [smilie=bluecolorz5_pdt_09.gif] [smilie=bluecolorz5_pdt_09.gif]
KCBS certified BBQ judge
Stifter af Grillguru.dk, Dansk BBQ Rådgivning & Oplev Forskellen

Brugeravatar

bjærge
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 9319
Kontakt:

Re: "Easy-Shawarma" - nemt alternativ til kebab

Indlæg#10 » 4. okt 2009, 11:03

Med eller uden kebabspid............................så er dette indlæg rigtig god inspiration.
Menuen er bogmærket......................det skal da bare prøves :savl2:

Med venlig hilsen

Brugeravatar

Duborg
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2101

Re: "Easy-Shawarma" - nemt alternativ til kebab

Indlæg#11 » 4. okt 2009, 12:09

Det ser lækkert ud, dejlig ny måde at at lave Kebab på.... :wink:

Hvad har du i det gamle champignons glas, noget hjemmeblandet krydderi....?
Mvh. Duborg

Det tager tid, men det bliver godt...

Brugeravatar

Emneforfatter
Guruen
Administrator
Administrator
Indlæg: 10552
Kontakt:

Re: "Easy-Shawarma" - nemt alternativ til kebab

Indlæg#12 » 4. okt 2009, 12:13

Jeps... Det var en krydderiblanding fra Bazar vest...
KCBS certified BBQ judge
Stifter af Grillguru.dk, Dansk BBQ Rådgivning & Oplev Forskellen


Mariano
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2113

Re: "Easy-Shawarma" - nemt alternativ til kebab

Indlæg#13 » 4. okt 2009, 18:17

prorege skrev:Udstyr tæller ikke, kun resultatet og denne shawarma ser perfekt ud.


Ja, jeg kan kun være enig, prorege :-)

Samme princip gælder faktisk også indenfor den fotografiske verden. Fordi du har bedre udstyr - er det ikke lig med bedre fotos.

Hvis du IKKE har smag for hvad der er godt, men følger mainstream, og det samme indenfor fotoverdenen.... så er man lige vidt!

Jeg lavede en ret, i går, med lilla blomkålspuré. Lækker smag men farverne...? Jeg syns det var flot og lækkert... men hvad syns mine gæster?!


prorege
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1551

Re: "Easy-Shawarma" - nemt alternativ til kebab

Indlæg#14 » 4. okt 2009, 19:26

Hej Mariano

Udstyr tæller ikke - ja det var ok indtil i går da jeg brændte mine to ledninger til det trådløse termometer ..... jeg jeg selvfølgelig straks bestilt nye, så jeg må tilstå (øv) at udstyr betyder noget (bare lidt?? :oops: )

Brugeravatar

JPV
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 309
Kontakt:

Re: "Easy-Shawarma" - nemt alternativ til kebab

Indlæg#15 » 8. okt 2009, 19:19

det ser lækkert ud så :savl2: så er der bare en der skal ud med hvordan de laver den chillipaste man får til sharwama på shawama house på strøget :mrgreen:
MVH Jesper

Grills

Weber Performer med gas tændning og snorrespyd
Weber Q300
Weber smokey mountain 47 cm
Weber Go-Anywhere
http://www.facebook.com/home.php?#/prof ... ef=profile

Brugeravatar

Emneforfatter
Guruen
Administrator
Administrator
Indlæg: 10552
Kontakt:

Re: "Easy-Shawarma" - nemt alternativ til kebab

Indlæg#16 » 9. okt 2009, 08:25

Hej Jesper

Jeg er blevet helt pjattet med denne:
http://www.chilihouse.dk/shop/shawarma- ... -401p.html

Forhandlerlisten kan ses her:
http://chuchum.dk/Home/Forhandlere.htm
KCBS certified BBQ judge
Stifter af Grillguru.dk, Dansk BBQ Rådgivning & Oplev Forskellen

Brugeravatar

Hovmoller
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1686

Re: "Easy-Shawarma" - nemt alternativ til kebab

Indlæg#17 » 9. okt 2009, 17:28

Hej

Mens jeg skriver dette spørgsmål tænker jeg ved mig selv,
at det kan man da ikke svare på for det afhænger af så
meget (smag, styrke etc), men sådan ca. hvor meget
krydderi har du brugt til sådan en portion.
Venlig hilsen

Heidi,
Performer touch and go
Genesis E320
Kamado oval XL
Friske krydderurter er et must

Brugeravatar

Emneforfatter
Guruen
Administrator
Administrator
Indlæg: 10552
Kontakt:

Re: "Easy-Shawarma" - nemt alternativ til kebab

Indlæg#18 » 9. okt 2009, 18:29

Jeg smagte bare 1 liter A38 til... Sådan på må og få...

Lige indtil den smagte præcist som jeg gerne ville have det...
KCBS certified BBQ judge
Stifter af Grillguru.dk, Dansk BBQ Rådgivning & Oplev Forskellen

Brugeravatar

JPV
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 309
Kontakt:

Re: "Easy-Shawarma" - nemt alternativ til kebab

Indlæg#19 » 10. okt 2009, 12:27

uhh så har jeg lige smidt en skål med shawarma mix i køleren til imorgen :savl2:
jeg har brugt løvebøf som jeg har købt i sverige det er skåret i tynde skiver når man får det :)
MVH Jesper

Grills

Weber Performer med gas tændning og snorrespyd
Weber Q300
Weber smokey mountain 47 cm
Weber Go-Anywhere
http://www.facebook.com/home.php?#/prof ... ef=profile

Brugeravatar

JPV
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 309
Kontakt:

Re: "Easy-Shawarma" - nemt alternativ til kebab

Indlæg#20 » 11. okt 2009, 11:25

lige et spørgsmål hvor mánge grader skal grillen have :?
MVH Jesper

Grills

Weber Performer med gas tændning og snorrespyd
Weber Q300
Weber smokey mountain 47 cm
Weber Go-Anywhere
http://www.facebook.com/home.php?#/prof ... ef=profile

Brugeravatar

Emneforfatter
Guruen
Administrator
Administrator
Indlæg: 10552
Kontakt:

Re: "Easy-Shawarma" - nemt alternativ til kebab

Indlæg#21 » 11. okt 2009, 11:32

Hejsa

Det står såment ovenfor [smilie=bluecolorz5_pdt_09.gif] [smilie=bluecolorz5_pdt_08.gif] [smilie=bluecolorz5_pdt_09.gif]

"Grillen sættes til indirekte varme og en temperatur på 125-150 grader C (200-300F) i 3 timer."
KCBS certified BBQ judge
Stifter af Grillguru.dk, Dansk BBQ Rådgivning & Oplev Forskellen

Brugeravatar

JPV
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 309
Kontakt:

Re: "Easy-Shawarma" - nemt alternativ til kebab

Indlæg#22 » 11. okt 2009, 14:27

Ups :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: [smilie=bluecolorz5_pdt_10.gif]
MVH Jesper

Grills

Weber Performer med gas tændning og snorrespyd
Weber Q300
Weber smokey mountain 47 cm
Weber Go-Anywhere
http://www.facebook.com/home.php?#/prof ... ef=profile

Brugeravatar

BURNER
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 501

Re: "Easy-Shawarma" - nemt alternativ til kebab

Indlæg#23 » 27. okt 2009, 21:16

Denne opskrift kan absolut anbefales.... :savl2:

Igår satte jeg et fad i køleskabet, og her til aften blev det grillet! MUMS...

Stor respekt til Guruén for at ramme en let og lækker måde at lave GuBab på :wink:

Mit resultat var en ordentlig omgang saftig, mør og meget autentisk Kebab-ret... også selv om den blev produceret af Culotte, var håndskåret og at krydderierne i marinaden ikke var 100% lig Guruens. Jeg tilsatte også lidt rørsukker og kanel, for at finde den helt rigtige balance i min A38....

Næste gang laver jeg en KÆMPE portion..... det er et fantastisk alternativ til PP ! :savl2:
Med venlig hilsen

Nicolai

Brugeravatar

BertramGT
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1175

Re: "Easy-Shawarma" - nemt alternativ til kebab

Indlæg#24 » 8. nov 2009, 09:48

Jeg skal prøve at lave en større omgang Easy-Shawarma på fredag og har lidt spørgsmål i den anledning.

Jeg har 3,5-4,0 kg afpudet kød.

Hvor meget A38 skal jeg forvente at bruge?
Hvor meget krydderi skal jeg forventelig blande i?
Hvor tykke er tynde skiver?
Lars - KCBS Certified BBQ Judge

Weber OTP 57 - Weber Smokey Joe Gold - Weber Go-Anywhere - Big Green Egg Large - Pizzeria Pronto

Brugeravatar

Emneforfatter
Guruen
Administrator
Administrator
Indlæg: 10552
Kontakt:

Re: "Easy-Shawarma" - nemt alternativ til kebab

Indlæg#25 » 8. nov 2009, 10:10

Du skal bruge en liter A38.

Og så smager du ellers bare til med krydderier!!!
- Hvidløg kunne også være en mulighed.

Jeg tror jeg brugte ca. 3 spsk krydderier ialt...
KCBS certified BBQ judge
Stifter af Grillguru.dk, Dansk BBQ Rådgivning & Oplev Forskellen


stefan
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 51

Re: "Easy-Shawarma" - nemt alternativ til kebab

Indlæg#26 » 13. nov 2009, 16:00

er der en der kan komme med en liste med krydderier og ca hvor meget , skal ha gæster i morgen og glæder mig til at prøve dette
stefan
Stefan
____________________
Performer touch n go .
Weber q320
Weber q220 til camping
WSM 47 CM
Smokey joe

Brugeravatar

Hovmoller
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1686

Re: "Easy-Shawarma" - nemt alternativ til kebab

Indlæg#27 » 13. nov 2009, 17:08

stefan skrev:er der en der kan komme med en liste med krydderier og ca hvor meget , skal ha gæster i morgen og glæder mig til at prøve dette
stefan


Hej

Da jeg lavede det kom jeg en del krydderier i så det blev ret stærkt.
Da jeg smagte på dressingen tænkte jeg, at det bliver vist aldrig
godt, men det gjorde det :-) Kødet blev bare godt krydret :-)

Jeg vil anbefale dig at putte krydderierne i lidt af gangen og
så smag til et par gange. På den måde kan du finde et niveau
som passer til alle :-)

Held og lykke med det - kødet bliver rigtig godt på den her måde.
Venlig hilsen

Heidi,
Performer touch and go
Genesis E320
Kamado oval XL
Friske krydderurter er et must


Splitcane
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 3

Re: "Easy-Shawarma" - nemt alternativ til kebab

Indlæg#28 » 1. apr 2010, 14:33

Jeg har en rotiseri fidus til min 57'er. Hvis man nu skærer en steg i venøsteaks tynde skiver og marinerer dem, hvordan vil i så beregne stegetiden ?

Brugeravatar

Helle L
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 248

Re: "Easy-Shawarma" - nemt alternativ til kebab

Indlæg#29 » 1. apr 2010, 19:11

Guruen skrev:"Easy-Shawarma" - nemt alternativ til kebab

Håber i kan bruge denne ide?

-----------------------------------------------------

I denne tråd: viewtopic.php?p=125457 bliver det hele gennemgået...



Oh my GOD.... I LIKE.........!!!! Yummy :savl2: :savl2: :savl2: :savl2:
Hermed bogmærket.. :D
Hilsen,

Helle

Brugeravatar

Emneforfatter
Guruen
Administrator
Administrator
Indlæg: 10552
Kontakt:

Re: "Easy-Shawarma" - nemt alternativ til kebab

Indlæg#30 » 1. apr 2010, 21:07

...Og husk at lave rigeligt. Det er ligeså godt når det kommer op af fryseren...

Dejlig nem hverdagsmad.
KCBS certified BBQ judge
Stifter af Grillguru.dk, Dansk BBQ Rådgivning & Oplev Forskellen

Brugeravatar

Emneforfatter
Guruen
Administrator
Administrator
Indlæg: 10552
Kontakt:

Re: "Easy-Shawarma" - nemt alternativ til kebab

Indlæg#31 » 2. apr 2010, 10:24

Splitcane skrev:Jeg har en rotiseri fidus til min 57'er. Hvis man nu skærer en steg i venøsteaks tynde skiver og marinerer dem, hvordan vil i så beregne stegetiden ?


Det er meget svært at sige... Mon det kan lykkes at lave kebab på rotisserie?
KCBS certified BBQ judge
Stifter af Grillguru.dk, Dansk BBQ Rådgivning & Oplev Forskellen

Brugeravatar

CPN
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 72

Re: "Easy-Shawarma" - nemt alternativ til kebab

Indlæg#32 » 2. apr 2010, 10:38

Det er vel "bare" at smække spydet op gennem bunden og ud igennem toppen :roll: :lol: .
Mvh. Carl Peter


Jesperts
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 14

Re: "Easy-Shawarma" - nemt alternativ til kebab

Indlæg#33 » 29. jul 2010, 14:49

Så skal jeg prøve denne.
Købte 3 kg lam på ben og pudsede det af. Det endte med ca. 2 kg kød.
Grillen er tændt, men jeg skal lige have sænket temp. 200c er nok lige i overkanten.


HHansen
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 614

Re: "Easy-Shawarma" - nemt alternativ til kebab

Indlæg#34 » 24. sep 2010, 14:16

Guruen skrev:Hejsa

Det står såment ovenfor [smilie=bluecolorz5_pdt_09.gif] [smilie=bluecolorz5_pdt_08.gif] [smilie=bluecolorz5_pdt_09.gif]

"Grillen sættes til indirekte varme og en temperatur på 125-150 grader C (200-300F) i 3 timer."


Hvordan holder man nu den temperatur i en alm OTG 57?

Jeg skal lave det her i morgen, så håber nogen har prøvet i OTG'eren og kan råde mig til mængde af briketter og indstilling af spjæld.
Mvh

-Helle

Brugeravatar

Emneforfatter
Guruen
Administrator
Administrator
Indlæg: 10552
Kontakt:

Re: "Easy-Shawarma" - nemt alternativ til kebab

Indlæg#35 » 24. sep 2010, 14:21

Hejsa

Jeg ville bruge samme metode som til pulled pork...
KCBS certified BBQ judge
Stifter af Grillguru.dk, Dansk BBQ Rådgivning & Oplev Forskellen


HHansen
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 614

Re: "Easy-Shawarma" - nemt alternativ til kebab

Indlæg#36 » 24. sep 2010, 14:25

Guruen skrev:Hejsa

Jeg ville bruge samme metode som til pulled pork...


Oh, det er så besværligt.. Jeg er gået over til at grille PP i 1 time og resten af tiden i ovnen i en stegeso - for jeg har så svært ved at holde temperaturen nede.. :-(

Nå, jeg må prøve igen! :-D
Mvh



-Helle

Brugeravatar

MartinM
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1709

Re: "Easy-Shawarma" - nemt alternativ til kebab

Indlæg#37 » 24. sep 2010, 14:30

HHansen skrev:
Guruen skrev:Hejsa

Det står såment ovenfor [smilie=bluecolorz5_pdt_09.gif] [smilie=bluecolorz5_pdt_08.gif] [smilie=bluecolorz5_pdt_09.gif]

"Grillen sættes til indirekte varme og en temperatur på 125-150 grader C (200-300F) i 3 timer."


Hvordan holder man nu den temperatur i en alm OTG 57?

Jeg skal lave det her i morgen, så håber nogen har prøvet i OTG'eren og kan råde mig til mængde af briketter og indstilling af spjæld.


Hej Helle

125-150 grader i en OTG ville jeg opnå således: Fyld en starter med 25-30 heat beads, fyr op under dem, og hæld dem i en bunke i den ene side af grillen når cirka halvdelen af briketterne er tændte. Kødet vil jeg naturligvis placere i den modsatte side af grillen. Topspjældet vil jeg kun åbne ½, og bunden ligeledes ½ åben (måske lidt mere eller mindre - prøv dig frem). Det er vigtigt at du ikke venter med at hælde briketterne på grillen til de er helt gennemvarme - så bliver grillen for varm (150-180 grader vil jeg tro), men at kun cirka halvdelen af dem er tændte, og at de så langsomt får lov til at tænde de resterende over de følgende timer.

Hvis det går helt galt med temperaturen, kan du altid pille et par tændte briketter op af grillen (med en lang tang), eller alternativt åbne lidt mere i bunden hvis temperaturen er for lav. Fordelen ved kun at have kul i den ene side er nemlig, at du kun har ét "ildsted" at justere på. Jeg bruger det altid ved Pulled Pork.
/Martin

Primo Oval XLWeber One Touch 57Weber Smokey JoeOutdoorchef City GrillBjørn Teddy


HHansen
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 614

Re: "Easy-Shawarma" - nemt alternativ til kebab

Indlæg#38 » 24. sep 2010, 15:37

Tak Martin, det lød som en metode jeg kan finde ud af, det prøves i morgen :-)
Mvh



-Helle

Brugeravatar

TrineHG
Deaktiveret bruger
Indlæg: 3987
Kontakt:

Re: "Easy-Shawarma" - nemt alternativ til kebab

Indlæg#39 » 24. sep 2010, 15:49

Okay, for sent at give sig i kast med nu, så der er bestilt "rulle-kebab" fra den lokale PizzaPusher. Men i morgen........ i morgen.......... I MORGEN!!!!! Wauwwwwww.......... [smilie=bluecolorz5_pdt_16.gif] [smilie=bluecolorz5_pdt_16.gif] [smilie=bluecolorz5_pdt_16.gif]
Trine :-)
Bruger deaktiveret efter eget ønske den 20.09.2011


Matias7
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 4

Re: "Easy-Shawarma" - nemt alternativ til kebab

Indlæg#40 » 29. okt 2010, 08:53

Hej med jer...

Har brugt mange af de super opskrifter der er herinde, men dette må siges at være en vinder...
Hold da kæft det smagte godt...
Tak for det... :-D

Brugeravatar

Emneforfatter
Guruen
Administrator
Administrator
Indlæg: 10552
Kontakt:

Re: "Easy-Shawarma" - nemt alternativ til kebab

Indlæg#41 » 29. okt 2010, 09:20

1000 tak :-)

Synes også selv resultatet bliver rigtig godt - og så er det jo super nemt...
KCBS certified BBQ judge
Stifter af Grillguru.dk, Dansk BBQ Rådgivning & Oplev Forskellen

Brugeravatar

John.R
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1861
Kontakt:

Re: "Easy-Shawarma" - nemt alternativ til kebab

Indlæg#42 » 26. apr 2020, 18:58

Så blev dette fantastiske indlæg brugt igen igen igen og fortjener at blive vækket til live igen :-D

I dag stod den nemlig på denne fantastiske shawarma
Easy-2.jpg


Easy.jpg
Hilsen
John
————————-
Old Truckers BBQ Hjemmeside Old Truckers BBQ Facebook Old Truckers BBQ Instagram Old Truckers BBQ Youtube

KCBS Certified BBQ Judge
WBQA Certified BBQ Judge

Tilbage til "Dagens menu fra Grillguru.dk"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 21 gæster