Grillrøget laks - på 3 måder...

Vi hedder Johnny & Bettina. Det er os der i 2005 startede Grillguru.dk. Vi håber i kan bruge vores "grillerier" som inspiration...
Brugeravatar

Emneforfatter
Guruen
Administrator
Administrator
Indlæg: 10550
Kontakt:

Grillrøget laks - på 3 måder...

Indlæg#1 » 25. apr 2015, 20:47

Grillrøget laks - på 3 måder...

Billede

Når vi laver catering er den grillrøgede laks altid en af stjernerne... Den sidder lige i skabet hver eneste gang.

Men der skal jo engang imellem testes og produktudvikles.

Det er dagens menu et resultat af.

Billede

Et stykke laks blev skåret i 3 dele og grillet med hver deres krydderier/rubs.

Billede

Den traditionelle med acaciehonning og mandelflager.

Billede

En ny med citron/lime/peber/chili
- Lidt mindre rub på laksen og den ville sidde lige i skabet...

Billede

Og til sidst laks med bacon-rub... Den blev kasseret med det samme.

Billede

Pære-/valnød salaten fra vores catering har de seneste 2 sæsoner været et kæmpe hit!

Ikke alene ser den spændende ud, men den erstatter også den grønne salat med masser af velsmag.

Billede

Den består af:

Blandet salat, mormor-dressing, frisk pære i skiver, flæskesvær, dehydrerede æbler, valnødder bagt med acaciehonning og havsalt.

Mange spændende kontraster.

Billede

Og sådan ser den grillrøgede laks ud!

Store flager, saftig og velsmagende.
KCBS certified BBQ judge
Stifter af Grillguru.dk, Dansk BBQ Rådgivning & Oplev Forskellen

Brugeravatar

prause
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2976

Re: Grillrøget laks - på 3 måder...

Indlæg#2 » 25. apr 2015, 20:52

Hvilken temperatur grill-ryger du ved?

Hvis i mangler inspiration til "laksetopping", så prøv med jomfru i det grønne (Nigellafrø), det fungerer super godt, specielt når laksen har fået røg.
Where there's smoke... There's laughter.

Brugeravatar

Emneforfatter
Guruen
Administrator
Administrator
Indlæg: 10550
Kontakt:

Re: Grillrøget laks - på 3 måder...

Indlæg#3 » 25. apr 2015, 20:56

Jeg er helt oppe i 185 - 200 grader med røgbakke direkte i kullet.

Med d-sten.
KCBS certified BBQ judge
Stifter af Grillguru.dk, Dansk BBQ Rådgivning & Oplev Forskellen

Brugeravatar

donjensen
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1293

Re: Grillrøget laks - på 3 måder...

Indlæg#4 » 5. maj 2015, 20:13

Flot laks men Baconrub kasseret, hvorfor Johnny?
2012 Weber Genesis S-330 med rotisseri

Brugeravatar

Emneforfatter
Guruen
Administrator
Administrator
Indlæg: 10550
Kontakt:

Re: Grillrøget laks - på 3 måder...

Indlæg#5 » 6. maj 2015, 08:55

Bacon-rubben smagte alt for kunstigt.
KCBS certified BBQ judge
Stifter af Grillguru.dk, Dansk BBQ Rådgivning & Oplev Forskellen

Brugeravatar

Benne
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 305

Re: Grillrøget laks - på 3 måder...

Indlæg#6 » 6. maj 2015, 09:02

Ser super flot ud. .1%¤

Hvor lang tid giver du dem, eller går du efter en bestemt kerne temperatur?
Mange pølsehilsner
Benne

Weber Genesis gasgrill
BGE Large
Tommerup Røgeovn
SousVide Supreme SVS

Brugeravatar

mrbangdk
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 188

Re: Grillrøget laks - på 3 måder...

Indlæg#7 » 6. maj 2015, 10:00

Og kan du give lidt info om lime/citron marinaden? Ser lækkert ud!

Brugeravatar

Emneforfatter
Guruen
Administrator
Administrator
Indlæg: 10550
Kontakt:

Re: Grillrøget laks - på 3 måder...

Indlæg#8 » 6. maj 2015, 13:24

De får ca. 25-30 minutter. Men det er forskelligt fra fisk til fisk.

Intern temperatur er igen også svær, idet tykkelsen af laksen også spiller ind. Men ca. 46-48 grader.
KCBS certified BBQ judge
Stifter af Grillguru.dk, Dansk BBQ Rådgivning & Oplev Forskellen


Larshofnielsen
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 12

Re: Grillrøget laks - på 3 måder...

Indlæg#9 » 3. jun 2015, 21:58

Ser lækkert ud :-)

Herhjemme er lakrids på laksen altid et hit... Og altid langtidsstegt max 80 gr på primoen..
Mvh.
Lars Nielsen


Weber one touch gold 57cm
Weber Q300
Primo Oval XL


EDJ
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 53

Re: Grillrøget laks - på 3 måder...

Indlæg#10 » 15. apr 2018, 16:14

Ser lækkert ud. de 'bølgede' kartofler hvordan laver du dem og hvor kan det købes
Erik Dalgaard

BGE XL
Primo Large
TITAN Char-Broil True Infared
Sous Vide

Brugeravatar

Emneforfatter
Guruen
Administrator
Administrator
Indlæg: 10550
Kontakt:

Re: Grillrøget laks - på 3 måder...

Indlæg#11 » 15. apr 2018, 17:15

Det er skam tørrede æblechips. Købes i inco eller Lidl
KCBS certified BBQ judge
Stifter af Grillguru.dk, Dansk BBQ Rådgivning & Oplev Forskellen


Mogens1945
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 16
Kontakt:

Re: Grillrøget laks - på 3 måder...

Indlæg#12 » 15. apr 2018, 17:22

Det ser super lækkert ud. Det må jeg absolut prøve at gøre efter.


Lecherro
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 4
Kontakt:

Re: Grillrøget laks - på 3 måder...

Indlæg#13 » 16. maj 2018, 16:03

Det ser super lækkert ud. kommer der snart flere af sådanne opskirfter?
Elsker mad, og man kan se det på mig :-) Har en kone der laver en god ansigtsbehandling

Tilbage til "Dagens menu fra Grillguru.dk"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 5 gæster