Dagens menu 18.03.2006

Vi hedder Johnny & Bettina. Det er os der i 2005 startede Grillguru.dk. Vi håber i kan bruge vores "grillerier" som inspiration...
Brugeravatar

Emneforfatter
Guruen
Administrator
Administrator
Indlæg: 10538
Kontakt:

Dagens menu 18.03.2006

Indlæg#1 » 1. sep 2006, 22:21

Fyldte krydrede nakkekoteletter m. ost, rødløg og persille
Tilbehør: Grillede rodfrugter og svampe-sauce m. østershatte
Billede

Menuen i dag startede lidt som et eksperiment. Vi havde lidt gulerødder, kartofler og rødbeder liggende som vi ikke viste hvad skulle bruges til. Vi indkøbte en selleri og noget pastinak (persillerod) og “opfandt” denne ret.
Billede

Vi brugte:
1/2 selleri
3 kartofler
3 pastinakker
3 gulerødder
3 rødbeder
Billede

En Maggi bouillon terning med persille og hvidløgssmag opløses i 2 glas kogende vand.
Billede

Alle rodfrugterne skrælles, snittes og kommes i en foliebakke. Husk plastic-handsker når i kommer til rødbederne…!
Kartofler og selleri skar vi til små firkanter. Rødbeder, pastinak og gulerødder skar vi i små strimler.
Bouillon hældes over, og der krydres med salt og peber.
Rodfrugterne kommes på grillen (indirekte) og skal IALT have 1 time og 15 minutter. De sidste 15 minutter over direkte varme.
Så grillen skal tændes op i god tid…
Sådan laves de fyldte koteletter:
Billede

Hele hemmeligheden er at finde nogle store flotte koteletter. Vi fandt vores i Føtex. Der var en pakke med 3 stk. - ialt 836 gram for 50,-. Ellers få den lokale slagter til at lave koteletter på 250-300 gram stykket.
De fyldes med champignon i skiver, hakket persille, hakket rødløg og revet Prima Donna ost (den røde).
Billede

Koteletten skæres igennem med en skarp kniv. Vi bruger en filet-kniv.
Billede

Prima Donna osten rives i store flager med en kartoffelskræller og kommes i koteletten. Vi bruger 2 store “skræller” ost.
Billede

Champignon skæres i skiver. Persille hakkes og rødløg hakkes fint.
Billede

Fyldes i koteletten - lige indtil den ikke kan klare mere.
Billede

Koteletten lukkes med 2 tandstikker, som sættes i på skrå (og danner et kryds).
Billede

2 tallerkener stilles frem. På den ene kommes godt med olie.
På den anden kommes krydderier. Vi bruger her noget paprika-krydderi samt noget “grønt krydderi” samt salt og peber. Krydderierne har vi tigget os til hos slagteren. Det koster kun få kroner - og så har man til flere måneder. - Ellers forsøg selv med din egen blanding.
Billede

Koteletterne vendes godt i olie og herefter krydderi-blandingen.
Billede

Kommes på grillen (direkte) og brunes af et par minutter på hver side. Husk at lægge låget på.
Billede

Smukt, ik?
Billede

Når de er brunet af, lægges de til side på grillen (indirekte). Vores rodfrugter har på dette tidspunkt fået 30 minutter på grillen.
Koteletterne får nu hele 45 minutter indirekte. Bare rolig. De bliver ikke tørre og kedelige. Det sørger ost, løg og champignon for de ikke gør.
Sådan laves svampe-sauce med østershatte
Billede

Utrolig nem sauce. Østershatte. Resten af champignonerne som ikke kunne være i koteletterne og en piskefløde.
Billede

Nu er man glad for sin 57’er. Ved siden af rodfrugter og koteletter kommes over direkte varme et Emsa/Vivario fad. Det kunne også bare være en foliebakke.
En klat margarine smeltes brunt.
Billede

Svampene kommes på.
Billede

Og steges med ca. 5 minutter.
Billede

Herefter kommes fløden på, og låget lækkes på i ekstra 5 minutter.
Billede

Herefter ser saucen sådan ud. Ikke særlig lækker.
Billede

Men efter en tur i blenderen, hvor den ligeledes smages til med salt og peber - kommer saucen til at være “prikken over i’et”. Nej hvor smager den bare godt!
Billede

Koteletten serveres med rodfrugterne og saucen, og der pyntes evt. med lidt persille og klippet purløg.
Billede
Dagens menu fortjener hele 5 “Etta’er”. Dette er absolut en ret i allesammen bør prøve.
Det tager i alt 1 time og 15 minutter. Grillen vil være propfuld. Husk at optændingen skal være med alle kullene i den ene side, så der er plads til rodfrugter og koteletter i den anden side.
Mums.
Ps. Kan i se, at vi har været på fotokursus?
KCBS certified BBQ judge
Stifter af Grillguru.dk, Dansk BBQ Rådgivning & Oplev Forskellen


tummes
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 491
Kontakt:

Re: Dagens menu 18.03.2006

Indlæg#2 » 9. nov 2017, 09:23

Klikker egentlig på Ole Thestrup saucen, kan den ikke findes mere? Den havde jeg fuldstændig glemt :)

Brugeravatar

Treblach
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1216

Re: Dagens menu 18.03.2006

Indlæg#3 » 9. nov 2017, 10:49

/Albert
/Trebla ch [smilie=pdt_aliboronz_37.gif]

Tilbage til "Dagens menu fra Grillguru.dk"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 8 gæster