Spareribs - De bedste vi har lavet til dato!

Vi hedder Johnny & Bettina. Det er os der i 2005 startede Grillguru.dk. Vi håber i kan bruge vores "grillerier" som inspiration...
Brugeravatar

Emneforfatter
Guruen
Administrator
Administrator
Indlæg: 10537
Kontakt:

Spareribs - De bedste vi har lavet til dato!

Indlæg#1 » 17. okt 2010, 21:42

Spareribs - De bedste vi har lavet til dato!

Billede

Via et par Facebook-venner har jeg modtaget et par rigtig gode tip til hvordan man laver de perfekte spareribs i en Kamado...

- Og de skulle naturligvis efterprøves.

Billede

Alt som normalt. Marinaden koges og hældes over benene. De sættes i køleskabet i 4-6 timer.

Men her er så ændringerne:

1. Marinaden tørres af med fingrene inden. Kødet har fået smag fra marinaden. Marinaden koges stille og roligt videre, mens benene hygger sig på grillen. Den skal dog lige en tur gennem blenderen inden. Koges ind til en glace...

2. Benene skal lægges på grillristen med kødsiden opad. Altså den side membranen blev fjernet fra nedad.

3. Der SKAL et vandbad i grillen. På 5 timers grillning blev der fordampet hele 6 liter vand. (Der blev fyldt 2*1,5 liter på undervejs)

Billede

Husk at sprøjte med æblecidereddike blandet med 50% æblejuice hver 30. minut når der er gået 2 timer. Temperaturen må kke overstige 110-140 grader C. mens der grilles.

Billede

De sidste 2 timer pensles der hver 20. minut med den indkogte glace.

Billede

Resultatet efter 5 timer: Super saftige ben, dejlig møre, men ikke så kødet falder af benene. Utroligt som de blev saftige...

Billede

Serveres med en bagekartoffel og en dressing lavet af creme fraiche, forårsløg, purløg og 2 tsk dijon-sennep...

Vi vil indenfor kort tid lave et eksperiment mere med denne grillmetode...

Og det allerbedste er gemt til sidst:

Der var nok - så vi skal også have spareribs imorgen..... [smilie=bluecolorz5_pdt_09.gif] [smilie=bluecolorz5_pdt_08.gif] [smilie=bluecolorz5_pdt_09.gif]
KCBS certified BBQ judge
Stifter af Grillguru.dk, Dansk BBQ Rådgivning & Oplev Forskellen

Brugeravatar

larslyn
Snart Superbruger
Snart Superbruger
Indlæg: 875

Re: Spareribs - De bedste vi har lavet til dato!

Indlæg#2 » 17. okt 2010, 22:36

Dét bliver helt bestemt en af de første ting jeg skal have lavet på primoen :savl1:
Venlig Hilsen
Lars
outdoor chef "ascona"
performer med gastænding
jbi "juleforhøjer"
genesis e-310 med spyd
ProQ Excel 20
lukket grill til pattesvin
1x1,5mtr. åben grill

Brugeravatar

Morten L
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 4045

Re: Spareribs - De bedste vi har lavet til dato!

Indlæg#3 » 18. okt 2010, 08:30

Nice, personligt ææææælsker jeg når kødet er så mørt det falder af benet, men man skulle da være et skarn hvis man ikke kunne nappe sådan en tallerkenfuld.
Med venlig hilsen
Morten

Brugeravatar

topgun
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2783

Re: Spareribs - De bedste vi har lavet til dato!

Indlæg#4 » 18. okt 2010, 12:43

Det minder meget og BRITU metoden. (Best Ribs In The Universe)
Michael
Low and slow, are the way to go. Sousvide Rocks...
Weber 57cm OTG (2001)
Weber Q120 (2007)
Kamado Oval Junior (2010-2012)
Weber Summit S-470 (2012)

Brugeravatar

larslyn
Snart Superbruger
Snart Superbruger
Indlæg: 875

Re: Spareribs - De bedste vi har lavet til dato!

Indlæg#5 » 22. okt 2010, 08:58

Hvad har du lavet din marinade af?
Venlig Hilsen
Lars
outdoor chef "ascona"
performer med gastænding
jbi "juleforhøjer"
genesis e-310 med spyd
ProQ Excel 20
lukket grill til pattesvin
1x1,5mtr. åben grill

Brugeravatar

topgun
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2783

Re: Spareribs - De bedste vi har lavet til dato!

Indlæg#6 » 22. okt 2010, 09:11

Det er nok Guru klassikeren
viewtopic.php?t=1967

Skal selv have 7 sider riben på grillen til i aften.
Michael
Low and slow, are the way to go. Sousvide Rocks...
Weber 57cm OTG (2001)
Weber Q120 (2007)
Kamado Oval Junior (2010-2012)
Weber Summit S-470 (2012)

Brugeravatar

Emneforfatter
Guruen
Administrator
Administrator
Indlæg: 10537
Kontakt:

Re: Spareribs - De bedste vi har lavet til dato!

Indlæg#7 » 22. okt 2010, 15:35

Præcis...

Marinaden var dog kogt ind over mange timer ved svag varme...
KCBS certified BBQ judge
Stifter af Grillguru.dk, Dansk BBQ Rådgivning & Oplev Forskellen

Brugeravatar

akadna
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 273

Re: Spareribs - De bedste vi har lavet til dato!

Indlæg#8 » 23. okt 2010, 22:09

Er det korrekt antaget at denne metode kun kan bruges i en kamado ?

Det virker noget mere besværligt at gøre det i en weber kugle...

Mvh Dan

Brugeravatar

larslyn
Snart Superbruger
Snart Superbruger
Indlæg: 875

Re: Spareribs - De bedste vi har lavet til dato!

Indlæg#9 » 23. okt 2010, 22:22

akadna skrev:Er det korrekt antaget at denne metode kun kan bruges i en kamado ?

Det virker noget mere besværligt at gøre det i en weber kugle...

Mvh Dan



du kan sagtens lave det i en weber... dog skal du holde lidt mere øje med temp. men det er ikke værre end du kan have et trådløst termometer i grillen for at overvåge temp. :-)
Venlig Hilsen
Lars
outdoor chef "ascona"
performer med gastænding
jbi "juleforhøjer"
genesis e-310 med spyd
ProQ Excel 20
lukket grill til pattesvin
1x1,5mtr. åben grill

Brugeravatar

akadna
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 273

Re: Spareribs - De bedste vi har lavet til dato!

Indlæg#10 » 23. okt 2010, 22:30

larslyn skrev:
akadna skrev:Er det korrekt antaget at denne metode kun kan bruges i en kamado ?

Det virker noget mere besværligt at gøre det i en weber kugle...

Mvh Dan



du kan sagtens lave det i en weber... dog skal du holde lidt mere øje med temp. men det er ikke værre end du kan have et trådløst termometer i grillen for at overvåge temp. :-)


Jeg tænkter nærmere på opsætningen... kan man bare bruge en pizzasten til at skærme (ala d-stenen).. man skal jo have det hele løftet så går jeg ud fra... ellers kan man sætte drypbakke/vandbad ved siden af kul i en 4. metode opsætning? og så ligge pizzasten direkte på topristen og så ben på stenen ?

Mvh Dan

Brugeravatar

larslyn
Snart Superbruger
Snart Superbruger
Indlæg: 875

Re: Spareribs - De bedste vi har lavet til dato!

Indlæg#11 » 23. okt 2010, 22:34

ja det kan du sagtens gøre... benene skal bare ikke have direkte varme, vandet vil også hjælpe dig med at holde temp. nede :-)
Venlig Hilsen
Lars
outdoor chef "ascona"
performer med gastænding
jbi "juleforhøjer"
genesis e-310 med spyd
ProQ Excel 20
lukket grill til pattesvin
1x1,5mtr. åben grill

Brugeravatar

akadna
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 273

Re: Spareribs - De bedste vi har lavet til dato!

Indlæg#12 » 23. okt 2010, 22:42

larslyn skrev:ja det kan du sagtens gøre... benene skal bare ikke have direkte varme, vandet vil også hjælpe dig med at holde temp. nede :-)


Hvad gør vandet/vandbad endeligt? Jeg troede at det var med til gøre kødet mere saftigt, hvordan ved jeg ikke. Men det er smart hvis man også kan få temp. ned med det.


Mvh Dan

Brugeravatar

Emneforfatter
Guruen
Administrator
Administrator
Indlæg: 10537
Kontakt:

Re: Spareribs - De bedste vi har lavet til dato!

Indlæg#13 » 23. okt 2010, 22:43

Temperaturen kommer ned, men der afgives mere fugtighed i grillen...

Så det er en kombination af de 2 ting...
KCBS certified BBQ judge
Stifter af Grillguru.dk, Dansk BBQ Rådgivning & Oplev Forskellen

Brugeravatar

akadna
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 273

Re: Spareribs - De bedste vi har lavet til dato!

Indlæg#14 » 23. okt 2010, 22:50

Guruen skrev:Temperaturen kommer ned, men der afgives mere fugtighed i grillen...

Så det er en kombination af de 2 ting...

okey, mange tak for det :)

Guru - Mine 3-2-1 ben ud fra din opskrift, lykkes for første gang helt i onsdags efter mit skift til kul, men synes ikke jeg kunne komme længere ned end 125-130grader.... Ingen omkring spisebordet havde smagt så gode ben før! - På trods af at jeg lavede freestyle mellem nogle opskrifter herinde..wau de var gode/møre

Mvh Dan

Brugeravatar

larslyn
Snart Superbruger
Snart Superbruger
Indlæg: 875

Re: Spareribs - De bedste vi har lavet til dato!

Indlæg#15 » 3. dec 2010, 12:11

Er lige ved at starte grillen op til en omgang af disse ben.
Svigermekanikken kommer til mad og det er 1. gang de skal have mad fra kamadoen og så er denne opskrift jo lige i skabet :savl2:

Tilbehør: bagekartofler med cremefraice dressing og lidt af morfmir's baked beans.....

Det bliver godt... og laver 7 kg. ben så regner med at der er nok til 5 voksne og 2 børn 8)
Venlig Hilsen
Lars
outdoor chef "ascona"
performer med gastænding
jbi "juleforhøjer"
genesis e-310 med spyd
ProQ Excel 20
lukket grill til pattesvin
1x1,5mtr. åben grill


Mthoger
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 112
Kontakt:

Re: Spareribs - De bedste vi har lavet til dato!

Indlæg#16 » 30. apr 2017, 11:46

bruges der ikke røg I starten ?

Brugeravatar

scharstein
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1526
Kontakt:

Re: Spareribs - De bedste vi har lavet til dato!

Indlæg#17 » 30. apr 2017, 21:46

akadna skrev:
larslyn skrev:
akadna skrev:Er det korrekt antaget at denne metode kun kan bruges i en kamado ?

Det virker noget mere besværligt at gøre det i en weber kugle...

Mvh Dan



du kan sagtens lave det i en weber... dog skal du holde lidt mere øje med temp. men det er ikke værre end du kan have et trådløst termometer i grillen for at overvåge temp. :-)


Jeg tænkter nærmere på opsætningen... kan man bare bruge en pizzasten til at skærme (ala d-stenen).. man skal jo have det hele løftet så går jeg ud fra... ellers kan man sætte drypbakke/vandbad ved siden af kul i en 4. metode opsætning? og så ligge pizzasten direkte på topristen og så ben på stenen ?

Mvh Dan


Ser enormt lækkert ud - jeg skal snart lave ribs igen kan jeg se :-)

Jeg er begyndt at bruge min D-sten, hvis jeg skal grille indirekte på en weber - livet bliver bare så meget nemmere hvis det er:-) D-stenen på risten eller andet der kan holde den også en forhøjerrist der passer til det jeg skal lave.... :-)
/Michael

- if possible - BBQ it!

*** Har kul fra Traekul.dk på lager - udlevering efter aftale ***


Symbiot78
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 11

Re: Spareribs - De bedste vi har lavet til dato!

Indlæg#18 » 17. jun 2017, 20:56

Hvor køber i Ben?
Synes det er enormt svært at finde nogle, der er noget ved, og ikke bare mere egnet til suppe :-|

Brugeravatar

Sandholm
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 386

Re: Spareribs - De bedste vi har lavet til dato!

Indlæg#19 » 18. jun 2017, 02:27

Symbiot78 skrev:Hvor køber i Ben?
Synes det er enormt svært at finde nogle, der er noget ved, og ikke bare mere egnet til suppe :-|


Jeg har lige fået 10kg franske fra mrbeef.dk. De er meget bedre end det min slagter laver.
I skal spise kødet samme nat, stegt over Ilden...
...I må ikke spise noget deraf råt eller kogt i vand, men kun stegt over ilden...


2. Mosebog 12:-8-9


bskaarup
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 220

Re: Spareribs - De bedste vi har lavet til dato!

Indlæg#20 » 18. jun 2017, 08:55

Symbiot78 skrev:Hvor køber i Ben?

I går lavede jeg både Baby Back og St. Lous cut fra mrbeef.dk
Begge typer var rigtig gode.

Her nogle "før" billeder:
Bay Back vejdede 750-800g: http://mrbeef.dk/shop/12-svinekoed/1023-spareribs-duroc/
Billede
Billede

St. Louis vejede 2600 g:http://mrbeef.dk/shop/12-svinekoed/1024-spareribs-st-louis-style/
Billede
Billede
Stor forskel på disse og de "afgnavede versioner" jeg fik fra steakout.dk sidste år.

Brædtet de ligger på er 46 cm. bredt
Senest rettet af bskaarup 18. jun 2017, 08:59, rettet i alt 1 gang.


Symbiot78
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 11

Re: Spareribs - De bedste vi har lavet til dato!

Indlæg#21 » 18. jun 2017, 08:57

Cool.
Har aldrig prøvet at købe køs online .. får man noget for pengene. 30-40kr kiloet er meget uden at have set kødet.

Tilbage til "Dagens menu fra Grillguru.dk"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 3 gæster