Fælles indkøb af thermomixer

Her kan der oprettes salgsannoncer for brugt grilludstyr, køkkenudstyr samt gadgets. Her skal f.eks ikke sælges cykler og gamle biler. Der ryddes automatisk op efter 30 dage

Emneforfatter
Broderpivert
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 257

Re: Fælles indkøb af thermomixer

Indlæg#151 » 12. aug 2017, 17:32

Lyder godt. Som sagt holdes der 1 til mig til mandag/tirsdag. :)

Brugeravatar

Fanoe
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 278

Re: Fælles indkøb af thermomixer

Indlæg#152 » 12. aug 2017, 17:38

Og jeg siger tak, ikke mindst på fruens vegne, til både Broderen og Katten :)
Jacob F.
Primo Oval XL

Brugeravatar

autokat
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 538

Re: Fælles indkøb af thermomixer

Indlæg#153 » 12. aug 2017, 17:41

Broderpivert skrev:Lyder godt. Som sagt holdes der 1 til mig til mandag/tirsdag. :)


Ja selvfølgelig .1%¤
Med Venlig Hilsen

Autokat.

"DEN NÆSTE PIZZA BLIVER DEN BEDSTE" [smilie=pdt_aliboronz_37.gif]

Brugeravatar

autokat
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 538

Re: Fælles indkøb af thermomix

Indlæg#154 » 12. aug 2017, 17:47

renepape skrev:Så blev der også lavet tiramisu (trækker til i morgen), men det var meget nemt og Lidl havde 50% på mascarpone.
Ligeledes blev der kørt en dej til Spelt-boller (https://www.recipecommunity.com.au/breads-rolls-recipes/yummy-spelt-bread-rolls-variation-of-best-ever-spelt-bread/rx5g6721-473fa-072486-cfcd2-l8kvhqbw) som kunne hæve mens vi spiste. Jeg har ingen bage-enzymer, så de blev udeladt, men dejen føltes en anelse tør da dejen skulle lirkes ud af skålen og virkes op - resultatet var dog fint efter 20 min. i BGE'en.
Bearnaise blev også kørt efter opskrift i bogen, dog med bearnaise-essens/eddike og vand isf. hvidvinen. Alle var meget engagerede, men den blev overhovedet ikke tyk, heller ikke med ekstra tid osv. L....-maskine, fejler totalt med glansnummeret.
Her kommer ordsproget om for mange kokke til sin ret, for først da jeg spurgte hvordan der kunne være 4 æg i sovsen, når der kun var 1 skal i affaldet (fra tiramisuen), gik det op for os, at alle troede en anden havde puttet æg i :shock:
Så lige hælde massen over på en skål og så tilbage igen (køler den hurtigt til 40 grader) - indså også lige at maskinen også måler og viser skålens faktiske temperatur .1%¤ - og så i med 4 blommer og snurre tilbage på 70 grader i 4 min., så var der perfekt fed bearnaise - love my Thermomix...


Har meldt mig ind her, det er mange opskrifter fin side du har fundet rene :-D
https://www.recipecommunity.com.au/
Med Venlig Hilsen

Autokat.

"DEN NÆSTE PIZZA BLIVER DEN BEDSTE" [smilie=pdt_aliboronz_37.gif]

Brugeravatar

autokat
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 538

Re: Fælles indkøb af thermomixer

Indlæg#155 » 12. aug 2017, 18:33

så er der bearnaise står på 50 grader og venter på bøfferne
Vedhæftede filer
bearnaise sauce.jpg
Med Venlig Hilsen

Autokat.

"DEN NÆSTE PIZZA BLIVER DEN BEDSTE" [smilie=pdt_aliboronz_37.gif]

Brugeravatar

autokat
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 538

Re: Fælles indkøb af thermomixer

Indlæg#156 » 12. aug 2017, 20:09

der var nr. 10 bestilte nr. 11 er på vej.
Med Venlig Hilsen

Autokat.

"DEN NÆSTE PIZZA BLIVER DEN BEDSTE" [smilie=pdt_aliboronz_37.gif]

Brugeravatar

autokat
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 538

Re: Fælles indkøb af thermomixer

Indlæg#157 » 12. aug 2017, 20:19

nr. 11 er bestilt 4 tilbage.
Med Venlig Hilsen

Autokat.

"DEN NÆSTE PIZZA BLIVER DEN BEDSTE" [smilie=pdt_aliboronz_37.gif]

Brugeravatar

autokat
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 538

Re: Fælles indkøb af thermomixer

Indlæg#158 » 12. aug 2017, 20:53

nr. 12 er bestilt 3 tilbage holder 1 tilbage til broderpivert til mandag/tirsdag
Med Venlig Hilsen

Autokat.

"DEN NÆSTE PIZZA BLIVER DEN BEDSTE" [smilie=pdt_aliboronz_37.gif]

Brugeravatar

autokat
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 538

Re: Fælles indkøb af thermomixer

Indlæg#159 » 12. aug 2017, 21:55

nr. 13 er væk 1 tilbage.
Med Venlig Hilsen

Autokat.

"DEN NÆSTE PIZZA BLIVER DEN BEDSTE" [smilie=pdt_aliboronz_37.gif]


Brisse
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 168

Re: Fælles indkøb af thermomixer

Indlæg#160 » 12. aug 2017, 22:09

Så fik jeg også bestilt en, men kunne godt tænke mig en gennemgang. Så måske der evt er to andre fra Kbh område, som har købt en tm5, der er friske på at bestille sådan en sammen?

Kim
Primo oval L
Pizzeria Pronto
Weber Go Anywhere

Brugeravatar

autokat
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 538

Re: Fælles indkøb af thermomixer

Indlæg#161 » 12. aug 2017, 22:14

Brisse skrev:Så fik jeg også bestilt en, men kunne godt tænke mig en gennemgang. Så måske der evt er to andre fra Kbh område, som har købt en tm5, der er friske på at bestille sådan en sammen?

Kim


spændende om de vil lave en demo når i har købt, men jeg ved det ikke? Man kan jo altid spørge eller melde sig til de der åbne demo'er som de har på facebooksiden:

https://www.facebook.com/thermomixdanmark/
Med Venlig Hilsen

Autokat.

"DEN NÆSTE PIZZA BLIVER DEN BEDSTE" [smilie=pdt_aliboronz_37.gif]

Brugeravatar

Christian1986
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 332

Re: Fælles indkøb af thermomixer

Indlæg#162 » 13. aug 2017, 08:49

Til alle jer, der har fået: Hvordan er opskriftschip/bog? Er der noget spændende i den?


renepape
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 49

Re: Fælles indkøb af thermomixer

Indlæg#163 » 13. aug 2017, 09:04

fnuller skrev:Hej alle lykkelige ejere 8)

Nu har vi andre brug for lidt ærlighed:

Jeg går ud fra, at den bruger induktion til opvarmning i bunden..

Når i varmer op, er der så overhovedet ikke noget, der "brænder fast" i bunden ?

I ved, det der lag, der kommer i en gryde, ved for meget varme, og / eller for lidt omrøring...

Vær' nu ærlige, please..

Har nu prøvet en del forskelligt, og med (basmati) ris var der en lille hvid belægning i bunden, men den var ikke brændt og kunne tørres væk. Det er i øvrigt ekstremt nemt at udtage hele kniv/gear systemet fra kanden, så man har en helt flad bund uden forhindringer at rengøre. Derved så jeg også at nogle ris kunne kile sig ind mellem kniv hub/aksel og gear, men det kan let skylles ud når knivenheden er taget ud.
Jeg har et sted set et foto der viser et traditionelt varmelegeme, så opvarmningen er ikke hidsig, og med den digitale termostat koblet direkte på kandebunden tvivler jeg på der er et overshoot til mere end 130-140 grader, så opflamning i stålet kan nok ikke finde sted når man overholder reglen om ikke at varme den "tør".

Brugeravatar

prause
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2514

Re: Fælles indkøb af thermomixer

Indlæg#164 » 13. aug 2017, 09:07

Christian1986 skrev:Til alle jer, der har fået: Hvordan er opskriftschip/bog? Er der noget spændende i den?

Det er ret basale opskrifter, men jeg er faktisk positivt overrasket, for det er både brugbart og ret lækkert.
Where there's smoke... There's laughter.


desdorf
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 3

Fælles indkøb af thermomixer

Indlæg#165 » 13. aug 2017, 09:08

Har haft min 1/2 årstid .1%¤
Her er lidt til søndagen
Skagens lapper/rug

Manitoba hvedemel....... 400g
Rugmel............................100g
5 kornsblanding...............100g
Gær.......................... 25g
salt........................... 1,5 tsk.
Vand......................... 350g
Rapsolie....................... 20 g
Bage Enzymer...............12g
Ristede solsikkefrø.......45g
Mørk maltmel............... 1 tsk.

Topping, mix af: blå birkes, sesamfrø
Bund: solsikkekerner/ristes først

Rør gær ud i ca 37g varmt vand,tilsæt olie
Alle indgredienser røres sammen tørt og tilsættes derefter vand/gærblandingen
Røres på dej funktion i 5 min

Dejen æltes til den er lækker blød. vent med det sidste mel og tjek den er en anelse klistret/våd men slipper skålen nemt.
Hæver til dobbelt størrelse i skålen tildækket, under et vådt opvredet viskestykke
Trykkes ud og skæres i passende stykker som sættes på hulplade.
Pensles med æg og drysses med birkes/sesam
Hæver igen ca 30 min
Bagetid ca 15-20 min ved 200 grader
Billede
Senest rettet af desdorf 13. aug 2017, 09:37, rettet i alt 2 gange.

Brugeravatar

Christian1986
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 332

Re: Fælles indkøb af thermomixer

Indlæg#166 » 13. aug 2017, 09:34

prause skrev:
Christian1986 skrev:Til alle jer, der har fået: Hvordan er opskriftschip/bog? Er der noget spændende i den?

Det er ret basale opskrifter, men jeg er faktisk positivt overrasket, for det er både brugbart og ret lækkert.


Tak :-)


fnuller
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 24

Re: Fælles indkøb af thermomixer

Indlæg#167 » 13. aug 2017, 10:12

Hej Autokat og Renepape

Det lyder ekstremt lækkert, at den varmer ting op, uden at "ødelægge" det hele !!


Jeg spørger sådan, fordi jeg bruger min Kenwood, "nogenlunde" på samme måde..

Den er utroligt rå i sin opvarmning, den koger 3l væske op, på under 5 minutter..

Der er selvfølgelig rart, når man skal brune sit kød først, men ikke når drejer sig om at lune f.eks mælken op..

Bunden er lille, i forhold til hele skålen, så varmen knalder på nede, mens resten af skålen egentlig er "kold"..

Det kommer man udenom ved at varme vand først, til ca 85 grader, tømme, og så kører man sine sarte ting i opskriften, så er der ingen problemer...

MEN DET SAGDE DE IKKE NOGET OM, DA MASKINEN SKULLE KØBES !! :evil: :roll: ;-)

Brugeravatar

ErikL
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 225

Re: Fælles indkøb af thermomixer

Indlæg#168 » 13. aug 2017, 10:41

Jeg har lavet risengrød og risotto mange gange uden det brænder på.
Kan se på min at det varmes stille og rogligt op, min er den tidligere model men samme princip
I den nye son jeg lige kan se.

Så skal man varme den tør op og hvad skal man bruge det til.

Lige en lille advarsel, put ikke den lille gennemsigtige prop/låg i opvaskemaskine
Det kan den ikke lide den sprækker og bliver “skør” i plastikket.

God fornøjelse til jer alle, den skal i nok få meget glæde af, det har jeg haft i de 3 år jeg
Har haft min.
Mvh ErikL

---------------------------
Big Green Egg (large)
Weber Summit E-670
Morsø Forno
Weber smokey Joe
Thermomix (Bearnaise maskine)


Emneforfatter
Broderpivert
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 257

Re: Fælles indkøb af thermomixer

Indlæg#169 » 13. aug 2017, 11:34

Skal lige høre jer der har fået den eller har en.
Sådan noget som risengrød køre det bare af sig selv, og er konsistensen god.?

Sådan noget som bagning af brød osv, hvordan klare den det, kontra en keenwood røremaskine.?
Og kan dejen hæve i skålen under kontroleret varme.?

Og er det bare at smide alt i til en bearnaise sovs og puff så har du en god cremet sovs? :)


renepape
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 49

Re: Fælles indkøb af thermomixer

Indlæg#170 » 13. aug 2017, 12:35

Broderpivert skrev:Skal lige høre jer der har fået den eller har en.
Sådan noget som risengrød køre det bare af sig selv, og er konsistensen god.?

Sådan noget som bagning af brød osv, hvordan klare den det, kontra en keenwood røremaskine.?
Og kan dejen hæve i skålen under kontroleret varme.?

Og er det bare at smide alt i til en bearnaise sovs og puff så har du en god cremet sovs? :)

Bagning: Tjah, den gør det forbløffende godt, men kan selvfølgelig ikke køre de samme mængder som en 4.7 liter Kenwood, og jeg føler ikke at den kan køre gluten lige så sej, men har ikke lavet en blindtest. Det er også noget flapperværk at få dejen ud af skålen i forhold til en simpel dejkrog, men det hjælper at tage kniven med ud.

Bearnaise, simpelt svar: Ja (hvis man husker æggene :-? )

Brugeravatar

ErikL
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 225

Re: Fælles indkøb af thermomixer

Indlæg#171 » 13. aug 2017, 13:00

Broderpivert skrev:Skal lige høre jer der har fået den eller har en.
Sådan noget som risengrød køre det bare af sig selv, og er konsistensen god.?

Sådan noget som bagning af brød osv, hvordan klare den det, kontra en keenwood røremaskine.?
Og kan dejen hæve i skålen under kontroleret varme.?

Og er det bare at smide alt i til en bearnaise sovs og puff så har du en god cremet sovs? :)


Man skal lige lære at bruge den til grød og risotto, de første par gange var den lidt tynd, men når den står lidt er den son den skal være.

Bearnaise og hollandaise eller sauce muselin er super nem at lave og er god hver gang. Jeg prøver at bruge samme opskrift så kan man justere hen af vejen hvis man ønsker en anden konsistens.
Mvh ErikL

---------------------------
Big Green Egg (large)
Weber Summit E-670
Morsø Forno
Weber smokey Joe
Thermomix (Bearnaise maskine)


Marianne B
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 72

Re: Fælles indkøb af thermomixer

Indlæg#172 » 13. aug 2017, 13:14

Jeg har bagt boller Idag af 550 g mel og det blev udemærket, det vil jeg helt sikkert bruge den til igen, dejlig nemt og hurtigt
Min Ankarsrum assistent er ikke så god til mindre portioner dej
Bagefter lavede jeg , champignon suppen fra bogen, meget lækkert, fuld af smag og så nemt :-)
Nu sidder jeg og overvejer hvad der så skal prøves :?:

Brugeravatar

Treblach
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1132

Re: Fælles indkøb af thermomixer

Indlæg#173 » 13. aug 2017, 13:18

ErikL skrev:
Broderpivert skrev:Skal lige høre jer der har fået den eller har en.
Sådan noget som risengrød køre det bare af sig selv, og er konsistensen god.?

Sådan noget som bagning af brød osv, hvordan klare den det, kontra en keenwood røremaskine.?
Og kan dejen hæve i skålen under kontroleret varme.?

Og er det bare at smide alt i til en bearnaise sovs og puff så har du en god cremet sovs? :)


Man skal lige lære at bruge den til grød og risotto, de første par gange var den lidt tynd, men når den står lidt er den son den skal være.

Bearnaise og hollandaise eller sauce muselin er super nem at lave og er god hver gang. Jeg prøver at bruge samme opskrift så kan man justere hen af vejen hvis man ønsker en anden konsistens.


Kunne du prøve at beskrive i detaljer, hvordan du laver en bearnaise på den?
/Albert
/Trebla ch [smilie=pdt_aliboronz_37.gif]

Brugeravatar

autokat
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 538

Re: Fælles indkøb af thermomixer

Indlæg#174 » 13. aug 2017, 13:40

så er nr. 14 bestilt har fået antallet hævet til 20 så der er 6 tilbage .1%¤
Med Venlig Hilsen

Autokat.

"DEN NÆSTE PIZZA BLIVER DEN BEDSTE" [smilie=pdt_aliboronz_37.gif]


Emneforfatter
Broderpivert
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 257

Re: Fælles indkøb af thermomixer

Indlæg#175 » 13. aug 2017, 16:53

Måske en kan forklare forskellen på thermomixer og witt mycook touch? Pris niveau er det samme. Ser ud til de kan det samme osv. Er det navnet bare eller er der reel en forskel?


desdorf
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 3

Re: Fælles indkøb af thermomixer

Indlæg#176 » 13. aug 2017, 17:01

Broderpivert skrev:Måske en kan forklare forskellen på thermomixer og witt mycook touch? Pris niveau er det samme. Ser ud til de kan det samme osv. Er det navnet bare eller er der reel en forskel?

Da jeg skulle vælge, så jeg også på my cooker, den var ny på markedet, og det er svært at få de rigtige data på denne, det jeg fandt ud af var at den er lavet i Spanien , har induktion i bovlen, min konklusion , blev derfor at det skulle være en thermomixer pga. Den er lavet i Tyskland , i omk. 40 år og i min verden derfor nok udviklet efterhånden , desuden er der ikke et proff køkken der ikke har/bruger thermomixer, er selv medlem på den australske hjemmeside hvor der er over 21000 opskrifter


Sent from my iPhone using Tapatalk

Brugeravatar

prause
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2514

Re: Fælles indkøb af thermomixer

Indlæg#177 » 13. aug 2017, 17:55

desdorf skrev:
Broderpivert skrev:Måske en kan forklare forskellen på thermomixer og witt mycook touch? Pris niveau er det samme. Ser ud til de kan det samme osv. Er det navnet bare eller er der reel en forskel?

Da jeg skulle vælge, så jeg også på my cooker, den var ny på markedet, og det er svært at få de rigtige data på denne, det jeg fandt ud af var at den er lavet i Spanien , har induktion i bovlen, min konklusion , blev derfor at det skulle være en thermomixer pga. Den er lavet i Tyskland , i omk. 40 år og i min verden derfor nok udviklet efterhånden , desuden er der ikke et proff køkken der ikke har/bruger thermomixer, er selv medlem på den australske hjemmeside hvor der er over 21000 opskrifter


Sent from my iPhone using Tapatalk

Vorwerk, der laver Thermomix er sådan et lidt spøjst firma, der laver nogle ret forskelligartede produkter, bla. støvsugere i snart 90 år. Thermomix er udviklet og produceret siden 1970 - det et 47 år (hvis jeg eller kan regne). I den tid har det undgået 4 transformationer, hver gang med højere effekt og mere funktionalitet. Den seneste er blevet computerstyret, men ellers er det ret småt med ændringer fra TM31.
Så vidt jeg kan se er mycook en moderne og også helt "digital/computerstyret" udgave af TM31 - altså reelt det samme som Vorwerk selv har gjort med skiftet fra TM31 til TM5.
Witt hedder så vidt jeg ved Taurus i spanien.
Spørgsmålet er (tror jeg) om man vil købe Audi eller Seat - begge er gode biler.
Personligt er jeg ikke i tvivl... men jeg kører også Audi A4 ;-)
Where there's smoke... There's laughter.

Brugeravatar

prause
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2514

Re: Fælles indkøb af thermomixer

Indlæg#178 » 13. aug 2017, 18:02

Her kommer et billeder af forberedelser til middagen.

Tidligere på dagen blev lavet persilleolie.
En ordentlig røvfuld persille blev blendet sammen med 250g olivenolie på niveau 10 i 15 min.
Herefter var den 60 grader varm - vel og mærke uden aktiv opvarmning. Varmen kom alene fra den effekt der blev afsat fra kniven på fuld smadder i 15 min...
Vedhæftede filer
IMG_20170813_171020.jpg
Guess what?
Where there's smoke... There's laughter.


Emneforfatter
Broderpivert
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 257

Re: Fælles indkøb af thermomixer

Indlæg#179 » 13. aug 2017, 18:16

Ser lækkert ud. :) ja det er også det jeg fandt frem til. De begge 2 er gode og rigtig kraftig. Forskel er self design, men ellers kan de næsten det samme. Og er kram på hver deres måde. :)

Brugeravatar

Treblach
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1132

Re: Fælles indkøb af thermomixer

Indlæg#180 » 13. aug 2017, 18:18

Er der en der kan forklare i hvordan man laver bearnaise og lignende saucer på thermomixeren?
/Albert
/Trebla ch [smilie=pdt_aliboronz_37.gif]

Brugeravatar

autokat
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 538

Re: Fælles indkøb af thermomixer

Indlæg#181 » 13. aug 2017, 18:29

Prøvede at lave fisk med karry kokos grønsager og ris i varoma efter lidt smags prøver om det havde fået nok endte vi med dette her smagte rigtigt godt.
Vedhæftede filer
kokos karry.jpg
Med Venlig Hilsen

Autokat.

"DEN NÆSTE PIZZA BLIVER DEN BEDSTE" [smilie=pdt_aliboronz_37.gif]

Brugeravatar

autokat
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 538

Re: Fælles indkøb af thermomixer

Indlæg#182 » 13. aug 2017, 18:31

men låget tog farve af karry hvordan mon jeg får det af igen????
Vedhæftede filer
karry.jpg
Med Venlig Hilsen

Autokat.

"DEN NÆSTE PIZZA BLIVER DEN BEDSTE" [smilie=pdt_aliboronz_37.gif]

Brugeravatar

prause
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2514

Re: Fælles indkøb af thermomixer

Indlæg#183 » 13. aug 2017, 18:32

autokat skrev:men låget tog farve af karry hvordan mon jeg får det af igen????

Det ser dejligt ud.
En tur i opperen vil jeg tro.
Where there's smoke... There's laughter.

Brugeravatar

autokat
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 538

Re: Fælles indkøb af thermomixer

Indlæg#184 » 13. aug 2017, 18:36

Treblach skrev:Er der en der kan forklare i hvordan man laver bearnaise og lignende saucer på thermomixeren?


Jeg kom 3 æggeblommer i lidt salt og 2 spsk. bearnaiseessens kørte på 60 grader ca 2-3 min til det blev lidt tyk , kom en pakke 250g lurpak skåret i 8 stykker et stykke af gangen til det var smeltet sluttede med ekstragon og satte den på 50 grader på ubestemt tid til mine bøffter var færdige ca. 10 min. men ved ikke om det er den rigtige måde.
Senest rettet af autokat 13. aug 2017, 18:45, rettet i alt 1 gang.
Med Venlig Hilsen

Autokat.

"DEN NÆSTE PIZZA BLIVER DEN BEDSTE" [smilie=pdt_aliboronz_37.gif]

Brugeravatar

prause
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2514

Re: Fælles indkøb af thermomixer

Indlæg#185 » 13. aug 2017, 18:39

Treblach skrev:Er der en der kan forklare i hvordan man laver bearnaise og lignende saucer på thermomixeren?

Man smider essens (hjemmelavet eller købt) op i mixeren sammen med koldt smør i firkanter og æggeblommer, salt samt peber og så emulgerer man ved 70 grader under omrøring på niveau 4 i 4 min. Til sidst tilsættes hakket estragon.

Eller også gør man som autokat
Where there's smoke... There's laughter.

Brugeravatar

Treblach
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1132

Re: Fælles indkøb af thermomixer

Indlæg#186 » 13. aug 2017, 18:46

Tak begge to. Det er jo meget a la det Carl (lractbird) viser og den måde jeg har gjort siden han introducerede det. Men bare nemmere på thermomixeren. .1%¤

Altså ikke noget med klaret smør.
/Albert
/Trebla ch [smilie=pdt_aliboronz_37.gif]

Brugeravatar

autokat
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 538

Re: Fælles indkøb af thermomixer

Indlæg#187 » 13. aug 2017, 18:48

Treblach skrev:Tak begge to. Det er jo meget a la det Carl (lractbird) viser og den måde jeg har gjort siden han introducerede det. Men bare nemmere på thermomixeren. .1%¤


Ja der er godt for armen :-D men som Prause siger hvis man kan komme det hele i så er det jo noget nemmere, så bare holde det lunken på 50 grader.

Nej ikke klaret smør direkte fra køleskab skåret i stykker
Med Venlig Hilsen

Autokat.

"DEN NÆSTE PIZZA BLIVER DEN BEDSTE" [smilie=pdt_aliboronz_37.gif]

Brugeravatar

autokat
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 538

Re: Fælles indkøb af thermomixer

Indlæg#188 » 13. aug 2017, 18:57

autokat skrev:men låget tog farve af karry hvordan mon jeg får det af igen????


fandt dette i brugsvejledningen:

VIGTIGT:
Alle komponenter kan vaskes i opvaskemaskine. Anbring plastikdele, især
røreskålens låg, i opvaskemaskinens øverste bakke for at undgå misdannelser,
der skyldes høje temperaturer.
Noget mad, som fx karry, gulerodsjuice og citronsyreholdig mad, kan give
pletter. Tør sådanne stoffer af røreskålens låg, dets tætningsliste, spatelen,
kogeindsatsen og alle Varoma-dele så hurtigt som muligt. Alle tilbageværende
pletter vil forsvinde med tiden og påvirker ikke din sundhed
eller delenes funktion.
Med Venlig Hilsen

Autokat.

"DEN NÆSTE PIZZA BLIVER DEN BEDSTE" [smilie=pdt_aliboronz_37.gif]

Brugeravatar

Christian1986
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 332

Re: Fælles indkøb af thermomixer

Indlæg#189 » 13. aug 2017, 18:57

prause skrev:Her kommer et billeder af forberedelser til middagen.

Tidligere på dagen blev lavet persilleolie.
En ordentlig røvfuld persille blev blendet sammen med 250g olivenolie på niveau 10 i 15 min.
Herefter var den 60 grader varm - vel og mærke uden aktiv opvarmning. Varmen kom alene fra den effekt der blev afsat fra kniven på fuld smadder i 15 min...


gazpacho? .1%¤

Brugeravatar

prause
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2514

Re: Fælles indkøb af thermomixer

Indlæg#190 » 13. aug 2017, 18:58

Treblach skrev:Tak begge to. Det er jo meget a la det Carl (lractbird) viser og den måde jeg har gjort siden han introducerede det. Men bare nemmere på thermomixeren. .1%¤

Altså ikke noget med klaret smør.

Præcis - det er en Carl-opskrift som thermomix har planket...
Så vidt jeg husker skrev Carl også om det da han havde købet en TM31 for et par år siden.

Bingo til CHR86
Where there's smoke... There's laughter.


Marianne B
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 72

Re: Fælles indkøb af thermomixer

Indlæg#191 » 13. aug 2017, 19:25

Dampet laks, kartofler og broccoli 20 min i termomix
Jeg elsker allerede den maskine :-)
IMG_1312.JPG
IMG_1310.JPG

Brugeravatar

Ib M
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1230

Re: Fælles indkøb af thermomixer

Indlæg#192 » 13. aug 2017, 19:55

Treblach skrev:Det er jo meget a la det Carl (lractbird) viser og den måde jeg har gjort siden han introducerede det. Men bare nemmere på thermomixeren. .1%¤

Altså ikke noget med klaret smør.

Så vidt jeg ved er det en "gammel" teknik
Både Ali-Bab og Escoffier beskriver teknikken med kolde smørklatter i deres værker for 100 år siden.

Hvorfor det "finere" franske køkken (og hvornår) så har fået den tanke at det skulle være klaret smør man skulle anvende skal jeg ikke kunne sige noget om !

Måske er det opstået i forbindelse med at man havde afklaret smør stående til at stege i, og det så har været nærliggende at anvende det til hollandaise/bearnaise når det alligevel stod klar til anvendelse - men det er kun et løsthængende gæt uden hold i nogle fakta.

Ib M

Brugeravatar

prause
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2514

Re: Fælles indkøb af thermomixer

Indlæg#193 » 13. aug 2017, 19:59

Ib M skrev:
Treblach skrev:Det er jo meget a la det Carl (lractbird) viser og den måde jeg har gjort siden han introducerede det. Men bare nemmere på thermomixeren. .1%¤

Altså ikke noget med klaret smør.

Så vidt jeg ved er det en "gammel" teknik
Både Ali-Bab og Escoffier beskriver teknikken med kolde smørklatter i deres værker for 100 år siden.

Hvorfor det "finere" franske køkken (og hvornår) så har fået den tanke at det skulle være klaret smør man skulle anvende skal jeg ikke kunne sige noget om !

Måske er det opstået i forbindelse med at man havde afklaret smør stående til at stege i, og det så har været nærliggende at anvende det til hollandaise/bearnaise når det alligevel stod klar til anvendelse - men det er kun et løsthængende gæt uden hold i nogle fakta.

Ib M

Du har ret, jeg har også set det i Ali-bab, men her inde er det Carls fortjeneste at det er kommet til ære og værdighed igen. Uden ham tror jeg det var gået i glemmebogen - som så megen anden god viden skal det ind imellem "genopfindes" og bringes i cirkulation. Jeg tror det er et rigtig godt gæt ift. "reglen" om klaret smør.
Where there's smoke... There's laughter.

Brugeravatar

Ib M
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1230

Re: Fælles indkøb af thermomixer

Indlæg#194 » 13. aug 2017, 20:04

prause skrev:[quote="Ib M"][quote="Treblach"]Det er jo meget a la det Carl (lractbird) viser og den måde jeg har gjort siden han introducerede det. Men bare nemmere på thermomixeren. .1%¤

Altså ikke noget med klaret smør.

Så vidt jeg ved er det en "gammel" teknik
Både Ali-Bab og Escoffier beskriver teknikken med kolde smørklatter i deres værker for 100 år siden.

Hvorfor det "finere" franske køkken (og hvornår) så har fået den tanke at det skulle være klaret smør man skulle anvende skal jeg ikke kunne sige noget om !

Måske er det opstået i forbindelse med at man havde afklaret smør stående til at stege i, og det så har været nærliggende at anvende det til hollandaise/bearnaise når det alligevel stod klar til anvendelse - men det er kun et løsthængende gæt uden hold i nogle fakta.

Ib M[/quote]
Du har ret, jeg har også set det i Ali-bab, men her inde er det Carls fortjeneste at det er kommet til ære og værdighed igen. Uden ham tror jeg det var gået i glemmebogen - som så megen anden god viden skal det ind imellem "genopfindes" og bringes i cirkulation. Jeg tror det er et rigtig godt gæt ift. "reglen" om klaret smør.[/quote]
Det har du ret i - der er i hverttilfælde mange der har haft glæde af det fif som carl har fået frem i lyset, og de har turdet binde an med bearnaisesauce


Ib M

Brugeravatar

Treblach
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1132

Re: Fælles indkøb af thermomixer

Indlæg#195 » 13. aug 2017, 20:18

prause skrev:
Ib M skrev:
Treblach skrev:Det er jo meget a la det Carl (lractbird) viser og den måde jeg har gjort siden han introducerede det. Men bare nemmere på thermomixeren. .1%¤

Altså ikke noget med klaret smør.

Så vidt jeg ved er det en "gammel" teknik
Både Ali-Bab og Escoffier beskriver teknikken med kolde smørklatter i deres værker for 100 år siden.

Hvorfor det "finere" franske køkken (og hvornår) så har fået den tanke at det skulle være klaret smør man skulle anvende skal jeg ikke kunne sige noget om !

Måske er det opstået i forbindelse med at man havde afklaret smør stående til at stege i, og det så har været nærliggende at anvende det til hollandaise/bearnaise når det alligevel stod klar til anvendelse - men det er kun et løsthængende gæt uden hold i nogle fakta.

Ib M

Du har ret, jeg har også set det i Ali-bab, men her inde er det Carls fortjeneste at det er kommet til ære og værdighed igen. Uden ham tror jeg det var gået i glemmebogen - som så megen anden god viden skal det ind imellem "genopfindes" og bringes i cirkulation. Jeg tror det er et rigtig godt gæt ift. "reglen" om klaret smør.


Ib har fortalt historien før, da jeg kom til at kalde metoden med det klarede smør, for finere fransk og belærte mig om at der kom den kolde smør version også fra det franske og tak for det. Men uden Carls flotte indlæg, var jeg nok aldrig begyndt på den "lette" og lige så gode version. Og nu bliver det måske snart endnu nemmere. ;-)
/Albert
/Trebla ch [smilie=pdt_aliboronz_37.gif]

Brugeravatar

autokat
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 538

Re: Fælles indkøb af thermomixer

Indlæg#196 » 13. aug 2017, 20:31

Marianne B skrev:Dampet laks, kartofler og broccoli 20 min i termomix
Jeg elsker allerede den maskine :-)
IMG_1312.JPG
IMG_1310.JPG


Ser godt ud Marianne. Skulle der ikke også være en hollandaise sauce til :lol:
Med Venlig Hilsen

Autokat.

"DEN NÆSTE PIZZA BLIVER DEN BEDSTE" [smilie=pdt_aliboronz_37.gif]

Brugeravatar

autokat
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 538

Re: Fælles indkøb af thermomixer

Indlæg#197 » 13. aug 2017, 20:34

Nu kan jeg ikke æde eller drikke mere slut med at lege for idag :lol:
500g mælk, chokolade brækket i stykker 6 min. trin1 80grader, fløden piskede jeg først.
Vedhæftede filer
kop.jpg
Med Venlig Hilsen

Autokat.

"DEN NÆSTE PIZZA BLIVER DEN BEDSTE" [smilie=pdt_aliboronz_37.gif]


Marianne B
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 72

Re: Fælles indkøb af thermomixer

Indlæg#198 » 13. aug 2017, 20:48

autokat skrev:
Marianne B skrev:Dampet laks, kartofler og broccoli 20 min i termomix
Jeg elsker allerede den maskine :-)
IMG_1312.JPG
IMG_1310.JPG


Ser godt ud Marianne. Skulle der ikke også være en hollandaise sauce til :lol:

Det må blive næste gang, det blev rørt rygeost med dild
Måske vi skulle starte en ny tråd
Dagens middag med Thermomix :lol:

Brugeravatar

autokat
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 538

Re: Fælles indkøb af thermomixer

Indlæg#199 » 14. aug 2017, 19:13

Så er der 5 stk. tilbage til 7900kr.
Med Venlig Hilsen

Autokat.

"DEN NÆSTE PIZZA BLIVER DEN BEDSTE" [smilie=pdt_aliboronz_37.gif]


jrdk
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 24

Re: Fælles indkøb af thermomixer

Indlæg#200 » 15. aug 2017, 10:55

Så kom min i hus. Bliver lækkert med det nye legetøj .1%¤
Takker mange gange for jeres store arbejde.

Tilbage til "Køb og salg"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 1 gæst