Skaftkoteletter i herrestr. Sous Vide. Tid &temp?


Emneforfatter
maavenz
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 21

Skaftkoteletter i herrestr. Sous Vide. Tid &temp?

Indlæg#1 » 16. jan 2018, 19:53

Vil lave svinekoteletter med dobbelt skaft Sous vide på lørdag. Altså et par fætre omkring de 500gr.stykket. Er blevet totalt rundforvirret vedr. temperatur og tid i karret. Kan I hjælpe mig? Faktisk vil jeg også gerne bade et par koteletter på den halve størrelse/vægt til farmor og barnebarnet ved samme lejlighed. Kan jeg det og skal de have en anden badetid?
På forhånd tak og
Bedste hilsner
Mogens

Brugeravatar

prause
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2839

Re: Skaftkoteletter i herrestr. Sous Vide. Tid &temp?

Indlæg#2 » 16. jan 2018, 20:46

Mål tykkelsen af koteletterne.
Se under slab-like i tabellen og hey presto, så har du sous vide tiden.
http://www.douglasbaldwin.com/sous-vide.html#Table_2.2
Where there's smoke... There's laughter.


Emneforfatter
maavenz
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 21

Re: Skaftkoteletter i herrestr. Sous Vide. Tid &temp?

Indlæg#3 » 16. jan 2018, 21:48

Hej Prause!
Tak for den interessante artikel. Virker som piece of cake at udregne tiden. Har dog ikke lige fanget hvor varmt badet skal være. Er det"bare" en standard tid for svinekød jeg skal bruge her?


Nicklossi
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 18

Re: Skaftkoteletter i herrestr. Sous Vide. Tid &temp?

Indlæg#4 » 17. jan 2018, 09:12

viewtopic.php?t=23827

Det her er altså også en konge måde at tilberede koteletter på. Det bliver super lækkert :)


Emneforfatter
maavenz
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 21

Re: Skaftkoteletter i herrestr. Sous Vide. Tid &temp?

Indlæg#5 » 17. jan 2018, 12:55

Ja, intervalgrillning er fantastisk. Har gjort det flere gange med koteletter. Fik bare lyst til at prøve at lave den Sous Vide. Nok også fordi det er pissekoldt at stå ude ved gasgrillen.

Brugeravatar

prause
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2839

Re: Skaftkoteletter i herrestr. Sous Vide. Tid &temp?

Indlæg#6 » 17. jan 2018, 15:55

maavenz skrev:Hej Prause!
Tak for den interessante artikel. Virker som piece of cake at udregne tiden. Har dog ikke lige fanget hvor varmt badet skal være. Er det"bare" en standard tid for svinekød jeg skal bruge her?

Det smarte ved tabellen er at den holder nærmest uanset temperaturen. Dermed bliver valg af temperatur en smagssag. Jeg er mest til medium rare til oksekød og så vælger jeg 57 grader. Svinekød synes jeg godt må være lidt mere tilberedt og det går jeg typisk efter 60-63 grader.
Uanset om du vælger 57 eller 63 er den tid det tager at gennemvarme den du kan aflæse i tabellen.
Where there's smoke... There's laughter.

Brugeravatar

Nancke
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 338

Re: Skaftkoteletter i herrestr. Sous Vide. Tid &temp?

Indlæg#7 » 18. jan 2018, 12:04

Er det så forstået korrekt, at hvis man har en skaftekottelet med en tykkelse på 50mm.
Så skal den have 5¼ time ved 63 grader (Antal timer for den kernetemp. man vil have.)
Søren Nancke
Nogle Webere (Gas og Kul/Briketter), Sundwind Gasgrill, En røgovn, Gryder, pander, drivhus og bålsted.


nicolai.k
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 147

Re: Skaftkoteletter i herrestr. Sous Vide. Tid &temp?

Indlæg#8 » 18. jan 2018, 14:50

Nancke

Det er som jeg læser det fra frost ellers læser jeg det som 3,5 time fra 5 grader

Nicolai
Nicolai

Brugeravatar

prause
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2839

Re: Skaftkoteletter i herrestr. Sous Vide. Tid &temp?

Indlæg#9 » 18. jan 2018, 16:41

nicolai.k skrev:Nancke

Det er som jeg læser det fra frost ellers læser jeg det som 3,5 time fra 5 grader

Nicolai

Jeps korrekt.
Where there's smoke... There's laughter.

Tilbage til "Opskrifter & billeder"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 2 gæster