Ny vakuumpakker - anbefaling?

Sous Vide er en metode til det perfekte resultat. Her er samlet opskrifter, anmeldelser, tider m.v.
Brugeravatar

Emneforfatter
Orbita
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 71

Ny vakuumpakker - anbefaling?

Indlæg#1 » 22. sep 2019, 15:12

Hej GG'ere

Efter at have slidt to billige vakuumpakkere op er jeg på jagt efter en ny i niveau 1.000-2.000 primært til brug for sous vide og nedfrysning af kød.

Er der nogle, der har nogle anbefalinger?

God søndag


Sent from my iPhone using Tapatalk Pro


trespasser
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 187

Re: Ny vakuumpakker - anbefaling?

Indlæg#2 » 22. sep 2019, 18:10

Hej

Jeg har for noget tid siden købe en Caso Fastvac 4000. Primært pga. 40 cm bredde; men også fordi jeg havde læst flere der havde haft den i lang tid.
Jeg stod selv i samme situation som dig. En maskine fra grillbutikken og en fra Biltema.

Jeg ville bare gerne have noget som holder mere eller mindre for evigt eller i det mindste 5+ år.

Jeg pakker selv 5-600 poser som året og det er alt fra skiver af bacon til 5-6 kg "kødklumper".


Fizban
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 30

Re: Ny vakuumpakker - anbefaling?

Indlæg#3 » 23. sep 2019, 14:20

Jeg har den(Magic Vac DN30) som PB har anbefalet og har aldrig haft problemer med den.
Grill park:
Traeger Ironwood 885
WSM 47
OTG 57


ferr31
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 95

Re: Ny vakuumpakker - anbefaling?

Indlæg#4 » 23. sep 2019, 14:46

Fizban skrev:Jeg har den(Magic Vac DN30) som PB har anbefalet og har aldrig haft problemer med den.

Den har jeg også, men jeg pakker ikke 500 poser om året :shock: men til mit brug er den fin ;-)


Dalle75
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 43

Re: Ny vakuumpakker - anbefaling?

Indlæg#5 » 23. sep 2019, 19:29

Jeg har skrevet et indlæg om den Caso VC 300 jeg har, og er godt tilfreds med:
viewtopic.php?f=184&t=47226&p=357721&hilit=caso#p357721
Weber One Touch 57 cm + Rotisserie
Charbroil T36G

Brugeravatar

skaal-um
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3222
Kontakt:

Re: Ny vakuumpakker - anbefaling?

Indlæg#6 » 24. sep 2019, 17:25

Denne er nummer 5 i rækken og endelig en som duer... :lol:

vacum.JPG
FINN

KEB-ON, OTG 57rotisserie, Go anywhere, Primo Kamado XL, Borniak 150 røgovn, bålgrill, BGE small, PKgrill, Iron Cast Lodge Grill, SAfire Cooker, SousVideMaster

http://www.skaal-um.dk


Molholm
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 6

Re: Ny vakuumpakker - anbefaling?

Indlæg#7 » 28. sep 2019, 10:08

hvor kraftig er den der La.Va V300 ? jeg syntes alle de vakuumpakkere jeg er kommet i nærheden af ikke suger så hårdt?
Never argue with an idiot, they drag you down to their level and then beat you with experience

Brugeravatar

Treblach
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1468

Re: Ny vakuumpakker - anbefaling?

Indlæg#8 » 29. sep 2019, 17:29

Molholm skrev:hvor kraftig er den der La.Va V300 ? jeg syntes alle de vakuumpakkere jeg er kommet i nærheden af ikke suger så hårdt?


Jeg har en mage til og den suger til lufttomt og jeg er helt tilfreds. Men jeg har en kammervakuumpakker også. Det er min fornemmelse at den pakker en anelse hårdere ved højeste indstilling.
/Albert
/Trebla ch [smilie=pdt_aliboronz_37.gif]

Brugeravatar

Emneforfatter
Orbita
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 71

Re: Ny vakuumpakker - anbefaling?

Indlæg#9 » 1. okt 2019, 09:45

Tak til alle for inspirationen!

Valget faldt på en La.Va V300 der forhåbentligt kan holde i en del år. Budgettet holdt så ikke helt (men det gør det jo sjældent, når man læser med herinde :-D )


keldp
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 74

Re: Ny vakuumpakker - anbefaling?

Indlæg#10 » 28. jan 2021, 10:52

Orbita skrev:Tak til alle for inspirationen!

Valget faldt på en La.Va V300 der forhåbentligt kan holde i en del år. Budgettet holdt så ikke helt (men det gør det jo sjældent, når man læser med herinde :-D )

Hej jeg tænker på at købe en V 300 er du stadig tilfreds med din.

Brugeravatar

PB Helsinge
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 2532

Re: Ny vakuumpakker - anbefaling?

Indlæg#11 » 30. jan 2021, 11:36

Orbita skrev:tænker på at købe en V 300 er du stadig tilfreds med din.
Spørgsmålet var ikke til mig, men jeg skriver alligevel da jeg har en LA.VA v300 premium som er 8-10 år gammel og stadig arbejder ( meget ) og upåklageligt.
Den eneste reparation har været udskiftning af et slidt teflonbånd over svejsetråden.

Modellen har idag større ydeevne end den som både jeg og SKÅL-UM er yderst tilfredse med. Specifikationen angiver vac. tryk på -0,94 Mbar hvor 8,5 er fuldt tilstrækkeligt.
Af den grund skal du ubetinget også have det tilbehør som kan regulere vac. trykket til mindre tryk.

Jeg kender ikke nogen anden ekstern vac. maskine som yder mere, og det er der heller ikke brug for.

Jeg kan stærkt anbefale at du overvejer at handle hos Mads - foodcare.dk. Han er 100% regulær, og han svarer selv når du ringer.

Prøv at nævne GrillGuru og se om ikke han smider tryk regulatoren med i handelen.

PS Til alle med en ekstern vac. maskine:
Da maskinen jo har ansug er det ofte lidt af et problem med fugtige/saftige ting til vacuumering, hvor væden også suges ud og derved umuliggør svejsningen.

Løsningen jeg bruger er at jeg folder et bånd af 4 lag køkkenrulle og passer til så det ligger fra side til side helt oppe under svejse punktet.
Maskinen suger fint gennem papiret, men det stopper væsken.
Per - Slagter og Pølsemager
Pølsemageri behøver ikke være svært - og så er det sjovt

Brugeravatar

PB Helsinge
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 2532

Re: Ny vakuumpakker - anbefaling?

Indlæg#12 » 30. jan 2021, 11:55

Orbita skrev:tænker på at købe en V 300 er du stadig tilfreds med din.
Spørgsmålet var ikke til mig, men jeg skriver alligevel da jeg har en LA.VA v300 premium som er 8-10 år gammel og stadig arbejder ( meget ) og upåklageligt.
Den eneste reparation har været udskiftning af et slidt teflonbånd over svejsetråden.

Modellen har idag større ydeevne end den som både jeg og SKÅL-UM er yderst tilfredse med. Specifikationen angiver vac. tryk på -0,94 Mbar hvor 8,5 er fuldt tilstrækkeligt.
Af den grund skal du ubetinget også have det tilbehør som kan regulere vac. trykket til mindre tryk.

Jeg kender ikke nogen anden ekstern vac. maskine som yder mere, og det er der heller ikke brug for.

Jeg kan stærkt anbefale at du overvejer at handle hos Mads - foodcare.dk. Han er 100% regulær, og han svarer selv når du ringer.

Prøv at nævne GrillGuru og se om ikke han smider tryk regulatoren med i handelen.

PS Til alle med en ekstern vac. maskine:
Da maskinen jo har ansug er det ofte lidt af et problem med fugtige/saftige ting til vacuumering, hvor væden også suges ud og derved umuliggør svejsningen.

Løsningen jeg bruger er at jeg folder et bånd af 4 lag køkkenrulle og passer til så det ligger fra side til side helt oppe under svejse punktet.
Maskinen suger fint gennem papiret, men det stopper væsken.
Skal du sousvide koge skal du nok efterfølgende svejse lige under papiret.
Per - Slagter og Pølsemager
Pølsemageri behøver ikke være svært - og så er det sjovt


keldp
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 74

Re: Ny vakuumpakker - anbefaling?

Indlæg#13 » 31. jan 2021, 08:11

PB Helsinge skrev:
Orbita skrev:tænker på at købe en V 300 er du stadig tilfreds med din.
Spørgsmålet var ikke til mig, men jeg skriver alligevel da jeg har en LA.VA v300 premium som er 8-10 år gammel og stadig arbejder ( meget ) og upåklageligt.
Den eneste reparation har været udskiftning af et slidt teflonbånd over svejsetråden.

Modellen har idag større ydeevne end den som både jeg og SKÅL-UM er yderst tilfredse med. Specifikationen angiver vac. tryk på -0,94 Mbar hvor 8,5 er fuldt tilstrækkeligt.
Af den grund skal du ubetinget også have det tilbehør som kan regulere vac. trykket til mindre tryk.

Jeg kender ikke nogen anden ekstern vac. maskine som yder mere, og det er der heller ikke brug for.

Jeg kan stærkt anbefale at du overvejer at handle hos Mads - foodcare.dk. Han er 100% regulær, og han svarer selv når du ringer.

Prøv at nævne GrillGuru og se om ikke han smider tryk regulatoren med i handelen.

PS Til alle med en ekstern vac. maskine:
Da maskinen jo har ansug er det ofte lidt af et problem med fugtige/saftige ting til vacuumering, hvor væden også suges ud og derved umuliggør svejsningen.

Løsningen jeg bruger er at jeg folder et bånd af 4 lag køkkenrulle og passer til så det ligger fra side til side helt oppe under svejse punktet.
Maskinen suger fint gennem papiret, men det stopper væsken.
Skal du sousvide koge skal du nok efterfølgende svejse lige under papiret.

Tusind tak for dit uddybende svar.Jeg har haft flere af de (billige) modeller og nu vil jeg gerne have noget ordenligt kvalitet.Jeg tager kontakt til foodcare.

Brugeravatar

Emneforfatter
Orbita
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 71

Re: Ny vakuumpakker - anbefaling?

Indlæg#14 » 1. feb 2021, 22:22

keldp skrev:[quote="Orbita"]Tak til alle for inspirationen!

Valget faldt på en La.Va V300 der forhåbentligt kan holde i en del år. Budgettet holdt så ikke helt (men det gør det jo sjældent, når man læser med herinde :-D )

Hej jeg tænker på at købe en V 300 er du stadig tilfreds med din.[/quote]

Jeg er meget tilfreds med den. Den er kraftig og pålidelig. Eneste downside er at den er ret tung.


Sent from my iPhone using Tapatalk Pro


Sønderskov
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 32

Re: RE: Re: Ny vakuumpakker - anbefaling?

Indlæg#15 » 5. feb 2021, 21:16

Treblach skrev:[quote="Molholm"]hvor kraftig er den der La.Va V300 ? jeg syntes alle de vakuumpakkere jeg er kommet i nærheden af ikke suger så hårdt?


Jeg har en mage til og den suger til lufttomt og jeg er helt tilfreds. Men jeg har en kammervakuumpakker også. Det er min fornemmelse at den pakker en anelse hårdere ved højeste indstilling.[/quote]Hvilken kammer pakker har du ?
Jeg har lige bestilt en caso vacuchef 72 jeg er lidt spændt! Er lidt nervøs for at kammerhøjden kun er 10cm ved ikke om det er nok?

Sendt fra min SM-G935F med Tapatalk

Brugeravatar

PB Helsinge
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 2532

Re: Ny vakuumpakker - anbefaling?

Indlæg#16 » 6. feb 2021, 10:57

Molholm skrev:hvor kraftig er den der La.Va V300 ? jeg syntes alle de vakuumpakkere jeg er kommet i nærheden af ikke suger så hårdt?
Den er rigeligt kraftig nok. Den er i dag med en stærkere pumpe end i min gamle veltjente.
Et vac. tryk på -0,85 bar som min giver er helt tilstrækkeligt.

Her ser du specifikation fra foodcare.dk på modellen i dag.
LAVA V.300 Premium er udstyret med en turbopumpe, som har en pumpekapacitet på 35 l/min og et max tryk på -0,94 bar. Den har dobbelt svejsetråd og justerbar svejsetid som sikrer perfekt forsegling af poserne. Låget er udstyret med et effektivt låsesystem som hjælper dig med at pakke hurtigere.
Sønderskov skrev:Jeg har lige bestilt en caso vacuchef 72 jeg er lidt spændt! Er lidt nervøs for at kammerhøjden kun er 10cm ved ikke om det er nok?
10 cm. er nu en pæn dybde ( hvis ikke du vil stille pakken på højkant " gnæk - gnæk" ).

Et spøg- et andet alvor Jeg har ikke adgang til en kammerpakker, men er blevet fortalt at det skulle være muligt også at pakke eksternt, altså bruge en rillet vac pose med emnet udenfor maskinen, og kun posens åbne ende indenfor over svejse linjen.
Det er sikkert ikke alle maskiner der kan klare det. Det kommer jo noget an på hvordan låget lukker henover svejsetråden, men det koster jo ikke meget at prøve.
Per - Slagter og Pølsemager
Pølsemageri behøver ikke være svært - og så er det sjovt


Sønderskov
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 32

Re: RE: Re: Ny vakuumpakker - anbefaling?

Indlæg#17 » 6. feb 2021, 12:32

PB Helsinge skrev:[quote="Molholm"]hvor kraftig er den der La.Va V300 ? jeg syntes alle de vakuumpakkere jeg er kommet i nærheden af ikke suger så hårdt?
Den er rigeligt kraftig nok. Den er i dag med en stærkere pumpe end i min gamle veltjente.
Et vac. tryk på -0,85 bar som min giver er helt tilstrækkeligt.

Her ser du specifikation fra foodcare.dk på modellen i dag.
LAVA V.300 Premium er udstyret med en turbopumpe, som har en pumpekapacitet på 35 l/min og et max tryk på -0,94 bar. Den har dobbelt svejsetråd og justerbar svejsetid som sikrer perfekt forsegling af poserne. Låget er udstyret med et effektivt låsesystem som hjælper dig med at pakke hurtigere.
[quote="Sønderskov"]Jeg har lige bestilt en caso vacuchef 72 jeg er lidt spændt! Er lidt nervøs for at kammerhøjden kun er 10cm ved ikke om det er nok?[/quote]10 cm. er nu en pæn dybde ( hvis ikke du vil stille pakken på højkant " gnæk - gnæk" ).

Et spøg- et andet alvor Jeg har ikke adgang til en kammerpakker, men er blevet fortalt at det skulle være muligt også at pakke eksternt, altså bruge en rillet vac pose med emnet udenfor maskinen, og kun posens åbne ende indenfor over svejse linjen.
Det er sikkert ikke alle maskiner der kan klare det. Det kommer jo noget an på hvordan låget lukker henover svejsetråden, men det koster jo ikke meget at prøve.[/quote]

Brugeravatar

PB Helsinge
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 2532

Re: RE: Re: Ny vakuumpakker - anbefaling?

Indlæg#18 » 6. feb 2021, 14:12

Sønderskov skrev:Jeg har lige bestilt en caso vacuchef 72 jeg er lidt spændt! Er lidt nervøs for at kammerhøjden kun er 10cm ved ikke om det er nok?


PB Helsinge skrev:10 cm. er nu en pæn dybde ( hvis ikke du vil stille pakken på højkant " gnæk - gnæk" ).
Et spøg- et andet alvor Jeg har ikke adgang til en kammerpakker, men er blevet fortalt at det skulle være muligt også at pakke eksternt, altså bruge en rillet vac pose med emnet udenfor maskinen, og kun posens åbne ende indenfor over svejse linjen.
Det er sikkert ikke alle maskiner der kan klare det. Det kommer jo noget an på hvordan låget lukker henover svejsetråden, men det koster jo ikke meget at prøve.


Molholm skrev:Jamen det står der at den kan. Det med posen ud af kammeret så længe det er rillet poser
Sendt fra min SM-G935F med Tapatalk
Per - Slagter og Pølsemager
Pølsemageri behøver ikke være svært - og så er det sjovt

Tilbage til "Sous Vide"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 7 gæster