flad oksefilet i sous vide

Sous Vide er en metode til det perfekte resultat. Her er samlet opskrifter, anmeldelser, tider m.v.

Emneforfatter
Woodywood
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 2

flad oksefilet i sous vide

Indlæg#1 » 29. dec 2016, 20:00

Hej, fruen har købt en oksefilet i brugsen.
Den er meget bred og flad 5cm høj hvor den er højest.
Hvor længe anbefaler i den skal ha?

Jeg har dårlig erfaring med oksefilet i sous vide. Syntes de smager af lever og er smattede.
De har fået 9timer ved 55grader


TAK

Brugeravatar

prause
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3098

Re: flad oksefilet i sous vide

Indlæg#2 » 30. dec 2016, 20:57

http://www.douglasbaldwin.com/sous-vide ... ender_Meat

Brug slab-like i tabellen: 3.5 time. Derefter bruning.

9.5 time er perverst og helt klart årsagen til leversmat...
Where there's smoke... There's laughter.


Emneforfatter
Woodywood
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 2

Re: flad oksefilet i sous vide

Indlæg#3 » 31. dec 2016, 07:43

Tak for hurtig svar

Brugeravatar

PB Helsinge
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 2450

Re: flad oksefilet i sous vide

Indlæg#4 » 31. dec 2016, 08:25

Woodywood skrev:dårlig erfaring med oksefilet i sous vide. Syntes de smager af lever
Mit bedste gæt er at du har SousVide kogt i den originale vacuum pakning. På den måde koger du kødet i ren kødsaft og uden salt eller krydderier ved. Det kan ikke undgå at give en uønsket smag til kødet.

Woodywood skrev:og er smattede.
SousVide konceptet går jo ud på at langtids koge kød til højere mørhed ved at nedbryde bindevævet.

Hvis din oksefilet er mør nok skal du jo kun SV koge indtil kernetemperaturen er på det ønskede.

På tabellen herunder kan du se hvor lang tid der går ved en given tykkelse og 55 Gr.C for kød fra køleskabet for at temperaturen er nået i kernen..
Pasteurize from Refrigerator to 55°C / 131°F
70mm 5 hrs 15 mins
65mm 4 hrs 45 mins
60mm 4 hrs 15 mins
55mm 3 hrs 50 mins
50mm 3 hrs 25 mins
45mm 3 hrs 00 mins
40mm 2 hrs 40 mins
35mm 2 hrs 20 mins
30mm 2 hrs 00 mins
25mm 1 hrs 50 mins
20mm 1 hrs 40 mins
15mm 1 hrs 30 mins
10mm 1 hrs 25 mins
5mm 1 hrs 20 mins

HUSK ENDELIG at hvis du derefter grillbruner din steg før den er afkølet så vil varmen\temperaturen fortsætte med at stige, og så knækker filmen og stegen blive 'OverDone'.
Når du grillbruner den afkølede steg så opnår du stege smagen samtidig med at stegen bliver serverings varm.

Når du skriver at oksefileten er flad så er det et godt gæt at det er tyndstegs filet. Du kan evt. ændre formen lidt ved at snøre fileten. Det gør du bedst uden på vacuum posen, og så har du ikke noget bøvl med snøren når stegen skal udskæres.

Godt nytår til dig og til alle GG venner og hobbypølsemagere som jeg snakker\skriver med.
Per - Slagter og Pølsemager
Pølsemageri behøver ikke være svært - og så er det sjovt

Brugeravatar

prause
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3098

Re: flad oksefilet i sous vide

Indlæg#5 » 31. dec 2016, 10:52

Tak i lige måde. Super god ide at snøre uden på Sous vide posen.
Where there's smoke... There's laughter.


prepsdk
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 50

Re: RE: Re: flad oksefilet i sous vide

Indlæg#6 » 31. dec 2016, 14:47

prause skrev:Tak i lige måde. Super god ide at snøre uden på Sous vide posen.

Hvorfor ikke wrappe den med microovnsfilm i stedet?

Sendt fra min SM-G930F med Tapatalk

Tilbage til "Sous Vide"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 2 gæster