Majs giver luft i posen

Sous Vide er en metode til det perfekte resultat. Her er samlet opskrifter, anmeldelser, tider m.v.

Emneforfatter
Holmer83
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 114

Majs giver luft i posen

Indlæg#1 » 14. aug 2016, 22:45

Hey

Laver tit majs i sv, men oplever gang på gang at der kommer temmelig meget luft i posen efter de har været i vandet i noget tid. Hvilket giver lidt udfordringer med få dem til at være under vand [smilie=bluecolorz5_pdt_06.gif]

Hvad gør i?
Med Venlig Hilsen
Torben.


whoa
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 216

Re: Majs giver luft i posen

Indlæg#2 » 15. aug 2016, 10:30

Bare et helt uskyldigt spørgsmål.. Men hvad er fordelen med at lave majs sous vide? :-)

/insert clever or funny note here\

Brugeravatar

PB Helsinge
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 2478

Re: Majs giver luft i posen

Indlæg#3 » 15. aug 2016, 10:53

Holmer83 skrev:oplever gang på gang at der kommer temmelig meget luft i posen efter de har været i vandet i noget tid. Hvilket giver lidt udfordringer
Du kan ikke undgå at vanddamp i posen udvider den.
Måske koger du ved lidt høj temp. som giver ekstra 'tryk'. Du vil opleve at når den uåbnede pose igen er blevet kold så er posen igen uden luft.
Den ideelle temp. ligger omkring 84 og kogetiden er 30-45min.

Du kan evt. bruge bundristen til at lægge øverst. Du skal så blot friholde føleren i bunden på anden måde, for at få vand cirkulation og korrekt måling.
Brug evt. en bagerist fra en mini ovn eller en lille køkken si.

Holmer83 skrev:et helt uskyldigt spørgsmål.. Men hvad er fordelen med at lave majs sous vide?
Jeg ser flere fordele.
En friskplukket majs har højt sukker indhold. Når den ligger så omdannes sukkeret over tid til stivelse og smagen forsvinder.

Den SV kogte majs kan i uåbnet pose ligge på køl i op til 3-4 uger uden at ændre smag.
Den smager fint serveret kold, men varmes på grillen på blot få min.

PS Jeg SV koger min majs uden dækbladene.
Per - Slagter og Pølsemager
Pølsemageri behøver ikke være svært - og så er det sjovt


whoa
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 216

Re: Majs giver luft i posen

Indlæg#4 » 15. aug 2016, 11:29

Okay det var jeg ikke klar over! Det kan godt være man burde prøve det så :-)

/insert clever or funny note here\


Emneforfatter
Holmer83
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 114

Re: Majs giver luft i posen

Indlæg#5 » 15. aug 2016, 14:21

Plejer også at lave dem ved 84grader i 40min. Perfekt møre og saftige. Og ja posen trækker sig sammen igen. Har bare prøvet et par gange at komme ud til en sv hvor vandet lå på gulvet pga af alt den luft :-(
Normalt ligger jeg en tallerken oven på, men kunne jo være der var andre der havde en bedre løsning.
Med Venlig Hilsen
Torben.


JCL7000
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 109

Re: Majs giver luft i posen

Indlæg#6 » 15. aug 2016, 16:00

Kan man putte 2 majs i posen eller går det bedst med en ad gangen? :-)

Gør i andet ved dem en bare skræller dem og vasker dem? :-)

Brugeravatar

PB Helsinge
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 2478

Re: Majs giver luft i posen

Indlæg#7 » 15. aug 2016, 16:21

JCL7000 skrev:Kan man putte 2 majs i posen eller går det bedst med en ad gangen?
Når majsen ligger side om side er antallet ligegyldigt.
Jeg lægger to halve majs i en lille pose. Min kone og jeg spiser småt. Men afpas mængden efter hvad familien normalt spiser. Er man flere end sædvanligt til bords kan man kan jo altid åbne flere poser.
JCL7000 skrev:Gør i andet ved dem en bare skræller dem og vasker dem?
Jeg kommer også en smule fint salt i posen, men det er jo en smagssag.
Per - Slagter og Pølsemager
Pølsemageri behøver ikke være svært - og så er det sjovt

Tilbage til "Sous Vide"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 1 gæst