sous vide?

Sous Vide er en metode til det perfekte resultat. Her er samlet opskrifter, anmeldelser, tider m.v.

Emneforfatter
Joker22
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 28

sous vide?

Indlæg#1 » 9. apr 2019, 10:02

Hejsa alle..
Har et lille spørgsmål, omkring tiderne på kødet...

Jeg kan læse forskellige steder, at folk anbefaler forskellige tider, men hvornår starter man "tiden"?
Er det når vandet han ønsket temperatur og kødet bliver lagt i?
eller
Er det når kødet har sin kerne temperatur i vandet?

Mvh
Morten


trespasser
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 169

Re: sous vide?

Indlæg#2 » 9. apr 2019, 13:45

Hej

Når det er "kort tid" plejer jeg at tælle fra vandet har temperaturen. Kommer også først kødet i baljen når temperaturen er der.
Hvis det er 6-8+ timer og det ikke tager timer at varme vandet op så ryger kødet i fra starten og jeg tæller tid fra kødet kommer i vandet.
Jeg bruger så ikke koldt vand i min balje.

/Brian

Brugeravatar

prause
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3346
Kontakt:

Re: sous vide?

Indlæg#3 » 9. apr 2019, 18:53

Tider er angivet fra vandet er varmet op og du plumper I. Ligesom man koger pasta.
Where there's smoke... There's laughter.
http://bbqvikings.dk

Brugeravatar

Ib M
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1332

Re: sous vide?

Indlæg#4 » 10. apr 2019, 05:52

Joker22 skrev:Er det når kødet har sin kerne temperatur i vandet?

hvis der er nævnt “holdetid” er det som du skriver, tiden fra kernetemperaturen er opnået.
Holdetiden er tid for at opnå pasteurisering (af overfladen eller til kernen), eller tid til at mørne kødet.

Men de fleste gange er der blot nævnt en tid.

Tilbage til "Sous Vide"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 1 gæst