Disse retter nåede aldrig til Europamesterskaberne...

WBQA står for: World BBQ Association
WBQA er repræsenteret i Danmark, og afholder årligt Danmarksmesterskaberne i grill.
Brugeravatar

Emneforfatter
Guruen
Administrator
Administrator
Indlæg: 10551
Kontakt:

Disse retter nåede aldrig til Europamesterskaberne...

Indlæg#1 » 21. aug 2012, 07:17

Disse retter nåede aldrig til Europamesterskaberne...

223935_413979251993207_2134598456_n.jpg


Vi skal have skudt konkurrence-grillningen mere igang i Danmark. Derfor har jeg lavet dette lille indlæg hvor du/i kan kigge lidt ind bag facaden på The European Allstar BBQ team...

For når man træner til de helt store konkurrencer, så går der rigtig mange timer med planlægning af de enkelte retter.

Og alle på éns grillhold arbejder sammen om at forbedre selv de mindste detaljer.

Her er lidt fotos af retter som desværre IKKE nåede gennem nåleøjet, og derfor - ja - røg direkte i skraldespanden.

Guruen er Allstar-holdets fotograf. Og alle retter er gennemfotograferet fra alle vinkler, så vi efter træningerne kunne studerer alle detaler.

- En lidt anderledes form for fotos, jeg normalt ikke lægger på Grillguru...
(Maden skal jo spises mens den er varm...)

Her et godt forsøg på en anderledes præsentation af kylling...

526314_413979271993205_1182574160_n.jpg


Og så en mere "mainstream" præsentation af kyllingen.

Det skal dog siges, at selv om min grillkollega Steve Westerby knoklede så sveden var synlig på panden, så var dette rent faktisk det forsøg på kylling vi læææænge troede vi skulle have med til Belgien.

Krydderiet er dog i verdensklasse!

533204_413979231993209_1365643221_n.jpg


WBQA som holder VM i Grill i Belgien har besluttet at der også skulle fisk på menuen... Og lidt ligesom Gunnar i reklamerne var der flere på holdet der vendte mundvigen nedad.

Det er rødspætte der er på menuen... Denne fisk fik imidlertid alle på holdet til at spise deres tallerken op.

Men selvom det var godt, kunne det sagtens blive meget bedre.

DSC_6625.jpg


Og så til kongernes konge-ret... Ribs.

Her har vi arbejdet utrolig meget på udseende og selve krydringen. Disse var ikke tossede, men 3-4 stadier før de endelige ribs vi skal ned og lave senere på ugen.

DSC_6676.jpg


Sidst, men ikke mindst: Mere kylling...

Der er simpelthen så mange veje man kan gå med kylling, og vi forsøgte 8-10 forskellige inden vi valgte netop dén opskrift vi stiller op med.

Som sagt, så er disse fotos af mad der IKKE nåede igennem nåleøjet...

Glæder mig til at vise jer fotos efter konkurrencen af vores retter.

Jeg krydser fingre for at vores retter bliver modtaget godt... Vi har ihvertfald selv prøvet at hæve standarden væsentligt, og alle på holdet er 110% enige om, at dette er "High-end" grillmad...

Så mon ikke dommerne også kan smage al den flid der er lagt i maden?


Ps. Lige en tilføjelse...
I Belgien skal retterne leveres på 4 tallerkener. 3 til dommerne, og 1 til udstilling så alle kan se hvad holdene har lavet...
Ingen "skum-bokse" denne gang...
KCBS certified BBQ judge
Stifter af Grillguru.dk, Dansk BBQ Rådgivning & Oplev Forskellen

Brugeravatar

jaknil
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1369

Re: Disse retter nåede aldrig til Europamesterskaberne...

Indlæg#2 » 21. aug 2012, 07:58

Super indlæg Guru

Hold da op nogle flotte retter der ikke kom med. :savl1: :savl1: :savl1:
Når jeg læser teksten, ser det ud som om du har villet have to kyllingebilleder i starten, af samme ret. Der er kun et, og nu har du gjort mig nysgerrig. Kan du lokkes til at uploade det andet?

Jeg har svært ved at forestille mig HVOR lang tid I må bruge på at forberede disse konkurrencer.
I går lavede jeg kylling efter at have genlæst Gundersens indlæg da han øvede sig som gæstegriller hos jer. Bare i filletering af en enkelt kylling er der gået en del tid. I må jo også i perioder få en lidt ensidig kost, når der skal trænes og trænes.

For os der bare ser billederne, er der heller ingen tvivl om at der er tale om "high end grilling" som du kalder det. .1%¤ .1%¤ .1%¤

Guruen skrev:Ingen "skum-bokse" denne gang...

Det må være meget tilfredsstillende at aflevere på en rigtig tallerken i stedet for i skum-boksene.
Det er i mine øjne slet ikke rimeligt for de fantastiske kreationer, at de skal ned i sådan en, ved visse konkurrencer. [smilie=bluecolorz5_pdt_05.gif]
Primo Oval XL
Auplex Mini
Auplex XL
Hjemmebygget `kamado´ style pottegrill
Stor jernmonster til de store begivenheder
Weber Q300

Brugeravatar

jgh
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1134

Re: Disse retter nåede aldrig til Europamesterskaberne...

Indlæg#3 » 21. aug 2012, 08:00

Det er virkelig flotte retter så`n bare at "smide" væk ......... så desto mere glæder jeg mig meget til at se dem i skal lave i weekenden :-D

Pøj pøj med mestrskabet .1%¤

Ps - er der andre danske hold med ??
Hilsen Jan

KCBS certified BBQ judge
3 x Primo kamado - 2 x Outdoorchef - 1 x BGE - og en del andre i laden :)

www.JRgrillcatering.dk

Brugeravatar

Emneforfatter
Guruen
Administrator
Administrator
Indlæg: 10551
Kontakt:

Disse retter nåede aldrig til Europamesterskaberne...

Indlæg#4 » 21. aug 2012, 08:09

Jaknil
Første kyllinge foto er helt i toppen...

Jgh
Ja. Det danske grill landshold kommer, og så BGE team Danmark stadig i holdplanen...
KCBS certified BBQ judge
Stifter af Grillguru.dk, Dansk BBQ Rådgivning & Oplev Forskellen

Brugeravatar

Michael-TBSGrillshop
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3244
Kontakt:

Re: Disse retter nåede aldrig til Europamesterskaberne...

Indlæg#5 » 21. aug 2012, 08:12

Hej Johnny
Det må den undelyne mig være nogle kræsne dommer der er tilstede i den konkurrence, arrangørne burde da bruge nogel der kan lide mad :lol:, jeg stod gerne for at indtage hvilken somhelst af de tallerkner :savl2:

men når det er sagt så er det fedt at se den profesionalisme der bliver lagt for dagen op mod sådan et stævne, og set i lyset af at i jo ikke er en firma hold der kan bruge løs som det passer jer, ikke at der ikke er nogle sponsorer bag jer ( det håber jeg da der er).

Er det rigtigt forstået at der ved denne konkurrence bliver lagt mere vægt på hvordan det færdige resultat bliver indleveret end ved andre konkurrencer eks, Jack Daniels ?, for som de retter her ser ud, virker det jo som om man skal have en bedre kokke eksamen for at komme helt til tops, eller i hvertfald have en masse flair for hvordan maden skal arrangerers, kan du ikke lokkes til at komme med din opfattelse af forskellen på den her konkurrence og eks. Jack Daniels.

@jgh
Jeg har set at Webers hold også skal til belgien
Michael
Jeg har nu:
Primo og TBS kul, samt Stuff's, Nomex pakninger og Burner poser fra TBSgrillshop.dk på lager, klik her for at komme i shoppen
http://www.facebook.com/KcbsScandinavia.

Brugeravatar

Emneforfatter
Guruen
Administrator
Administrator
Indlæg: 10551
Kontakt:

Re: Disse retter nåede aldrig til Europamesterskaberne...

Indlæg#6 » 21. aug 2012, 08:14

Så kom jeg til mit tastatur igen (var lige på Iphone før...

Som hold træner vi decentralt - dvs at vi øver os lokalt. Men når vi så mødes laves alle retter fra bunden af.
- Det er meget mad, og meget arbejde...

Herefter spiser vi løbende hvergang en ret bliver færdig. Og man er proppet til sidst...

Men vi stopper først når en ret "sidder lige i skabet"...

Men Jaknil har da lidt ret... :-)
Hvis man er "lige ved at være der", så kan der f.eks godt være ribs på menuen 3-4 gange på en måned :-)
(Eller mere...)

Sjovt nok holder vi som hold mest af "skumboks" indleveringerne, da der 100% er fokus på kødet.

Alt det dér med tilbehørsretter er en uskik i min verden :-)
KCBS certified BBQ judge
Stifter af Grillguru.dk, Dansk BBQ Rådgivning & Oplev Forskellen

Brugeravatar

Emneforfatter
Guruen
Administrator
Administrator
Indlæg: 10551
Kontakt:

Re: Disse retter nåede aldrig til Europamesterskaberne...

Indlæg#7 » 21. aug 2012, 08:22

MTL:

Her er et udklip af reglerne:

Retterne dømmes efter:

· Harmony of the whole
· The occurence of the key ingredients
· Proper handling and processing of meat and fish
· Composition of the main ingredients
· Taste of the main ingredients
· Taste of the additional ingredients

De fulde regler kan læses her:
http://www.defielesoofen.be/images/stor ... nglish.pdf

Jack Daniels dømmes således:
viewtopic.php?f=178&p=217819#p217819

Allstar holdet har kun en hovedsponsor: BGE
Big Green Egg Holland leverer grills, køkken, forplejning og overnatninger i forbindelse med europæiske konkurrencer.

Jack Daniels - f.eks - betaler vi alt selv...

Der er ikke penge i BBQ-konkurrencer endnu... Men det er en sportsgren i vækst...
KCBS certified BBQ judge
Stifter af Grillguru.dk, Dansk BBQ Rådgivning & Oplev Forskellen

Brugeravatar

Emneforfatter
Guruen
Administrator
Administrator
Indlæg: 10551
Kontakt:

Disse retter nåede aldrig til Europamesterskaberne...

Indlæg#8 » 24. aug 2012, 10:29

Så er der kun få timer til at startskudet lyder...

Kl 14 kan vi begynde at stille op i Torhout Belgien...

Følg os løbende på facebook
Www.facebook.com/allstarbbqteam
KCBS certified BBQ judge
Stifter af Grillguru.dk, Dansk BBQ Rådgivning & Oplev Forskellen

Brugeravatar

martinmic
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 385

Re: Disse retter nåede aldrig til Europamesterskaberne...

Indlæg#9 » 24. aug 2012, 11:10

Held og lykke med det. Jeg hepper på jer :D
Martin

Weber Spirit E-320 Premium 2012 med rotisserie


jsba
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 185

Re: Disse retter nåede aldrig til Europamesterskaberne...

Indlæg#10 » 24. aug 2012, 11:20

Held & lykke .1%¤ .1%¤ .1%¤ [smilie=pdt_aliboronz_19.gif] [smilie=pdt_aliboronz_19.gif]
Jan

Weber Genesis 330
Weber Summit 670
Primo Oval XL
Bradley Dig. røgeovn
DigiQ DX2 Controler
iGrill
Sous Vide Supreme Original
Sous Vide Steba SV1 Precise

Brugeravatar

MartinM
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1709

Re: Disse retter nåede aldrig til Europamesterskaberne...

Indlæg#11 » 24. aug 2012, 12:02

Det bliver spændende at følge - jeg hepper også! .1%¤ .1%¤
/Martin

Primo Oval XLWeber One Touch 57Weber Smokey JoeOutdoorchef City GrillBjørn Teddy

Tilbage til "WBQA"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 2 gæster