European Allstar Træningslejr i Oslo. (Masser af BBQ fotos)

KCBS står for: Kansas City Barbeque Society
KCBS afholder årligt over 400 konkurrencer.
Brugeravatar

Emneforfatter
Guruen
Administrator
Administrator
Indlæg: 10551
Kontakt:

European Allstar Træningslejr i Oslo. (Masser af BBQ fotos)

Indlæg#1 » 16. mar 2013, 07:04

European Allstar Træningslejr i Oslo...

boys.jpg


Begravet i sne 1 time nord for Oslo er The European Allstar BBQ-team samlet for at skyde 2013 sæsonen igang.
I kan følge os med updates flere gange dagligt på http://www.facebook.com/allstarbbqteam ;-)

Fredag fik vi trænet:

Ribs
Kylling
Freestyle
Beans
Flanksteak (mulig ny KCBS kategori)

Lørdag skal der trænes:

Ribs
Kylling
Pulled pork (Boston Butt)
Brisket
Freestyle
Beans
Steaks (andet ord for frokost :-))
Dessert

Til træningen er:

Danmark: Johnny Larsen & Michael Toftelund
Norge: Hans Petter Rasmussen og Steve Westerby

De 2 drenge fra Holland bliver hjemme og træner hemmeligheder i deres eget lille laboratorie ;-)
- Men de kommer til vores næste træning i April på Fyn, hvor vi bliver fuldtallige.

At være på grillhold med 2 fra den Norske kødindustri har sine fordele... Bl.a. har vi adgang til kødudskæringer de fleste herhjemme ville gi' sin højre arm for at få fat i.
Vores kød sponsor har valgt at leverer disse ribs vi træner med:

DSC_4448.jpg


DSC_4454.jpg


DSC_4455.jpg


Efter vi har skåret dem til Sct. Louis cut, vejer en side 1,4 kilo.

Længden er lidt over 40 cm, og bredden 20 cm. Det er gigantiske ribs.

DSC_4438.jpg


Lidt stolt er man da... Hans Petter Rasmussen har selv fået lov til at skære dem af grisen, som er ganske specielt.

Der sendes kun 3000 svin til slagning om året af denne type. De vejer ikke 75-80 kilo som herhjemme, men hele 120 kg :shock:

DSC_4437.jpg

En lille hilsen fra resten af trænings-holdet. Er du vimmer de har forberedt meget kylling til senere...

DSC_4461.jpg


En stor del af træningen er også at få vores krydderier til resten af sæsonen gjort færdige. De 4 basis rubs sidder lige i skabet, og så er der et par forbedringsforslag der lige skal testes af på grillen. Det er her jeg synes det for alvor bliver super sjovt at være med på et grillhold.

Det er fedt at gå hjemme og pusle med en opskrift, og så få den vurderet og få konstruktiv feedback fra andre på holdet. Og endnu sjovere at se rubben blive brugt..
- Så bliver man lidt stolt. Alle på holdet er kommet med hver deres input. Heldigvis er vi MEGET enige om hvordan tingene skal smage... Det hjælper lidt...

Vi er så småt ved at være igang her tidlig lørdag morgen.

Kl. 11.00 får vi besøg af journalister fra Norske medier. Det er altid spændende hvad de får ud af at følge en hel dags træning.

Iaften er der inviteret vores faste panel af BBQdommere, der skal bedømme det fulde KCBS program:

Ribs
Kylling
Boston Butt
Brisket
Freestyle
Beans
Dessert

Nogle af kategorierne er lidt specielle, men optræder ved dette års Tony Stone konkurrence om 6 uger...

Det er svært at finde tid til at poste billeder - men følg os på facebook og tryk "like". Så får du automatisk vores indlæg i din nyhedsstrøm.

BBQ er sku en ekstremsport :-)
KCBS certified BBQ judge
Stifter af Grillguru.dk, Dansk BBQ Rådgivning & Oplev Forskellen

Brugeravatar

Emneforfatter
Guruen
Administrator
Administrator
Indlæg: 10551
Kontakt:

Re: European Allstar Træningslejr i Oslo...

Indlæg#2 » 17. mar 2013, 08:05

Beklager... Men vi har haft så vanvittig travlt med at lave mad, så vi har ikke fået opdateret Grillguru igår.
- Alle der har trykket "synes godt om" på http://www.facebook.com/allstarbbqteam har drypvis set disse fotos:

Billede

Billede

Billede

Billede

Billede

Billede

Billede

Billede

Billede

Billede

Billede

Billede

Billede

Billede

Billede

Billede

Billede

Billede

Billede

Billede

Billede

Billede

Billede

Billede

Billede

Billede

Billede

Billede

Billede

Billede

Billede

Billede

Billede

Billede

Billede

Billede

Billede

Billede

Billede

Billede

Billede

Maden sad lige i skabet. Alle retter overgik 2012-sæsonen.

Det tegner rigtig godt for dette år! - Og så havde vi endda god tid til at prøve forskellige varianter af ribs, kylling m.v....

Al maden der er på billederne er KCBS style. Til den Danske smag - måske lidt for "sauced up"...

Sidste træningsdag går med ren planlægning af vores deltagelse i Tony Stone Low/slow konkurrencen i Amsterdam i Maj måned.

Kl. 13.45 sætter den danske delegation sig på flyveren i Oslo.

Vi er mætte. Vi er trætte. Vi har det sjovt...

Hvem var det der påstod, at BBQ ikke var en ekstremsport?
KCBS certified BBQ judge
Stifter af Grillguru.dk, Dansk BBQ Rådgivning & Oplev Forskellen

Brugeravatar

larslyn
Snart Superbruger
Snart Superbruger
Indlæg: 875

Re: European Allstar Træningslejr i Oslo. (Masser af BBQ fot

Indlæg#3 » 17. mar 2013, 08:22

Hvorfor vælger i at flyve fra odense, og ligger der overhovedet en lufthavn dér :?:
spørgsmålene hober sig op [smilie=bluecolorz5_pdt_16.gif] [smilie=bluecolorz5_pdt_16.gif]

Det ser virkeligt lækkert ud det i har gang i.... respekt .1%¤
Venlig Hilsen
Lars
outdoor chef "ascona"
performer med gastænding
jbi "juleforhøjer"
genesis e-310 med spyd
ProQ Excel 20
lukket grill til pattesvin
1x1,5mtr. åben grill

Brugeravatar

Emneforfatter
Guruen
Administrator
Administrator
Indlæg: 10551
Kontakt:

Re: European Allstar Træningslejr i Oslo. (Masser af BBQ fot

Indlæg#4 » 17. mar 2013, 08:26

Sprogbøf rettet...

Odense kontra Oslo.... Who cares?

- Er det ikke det samme?
KCBS certified BBQ judge
Stifter af Grillguru.dk, Dansk BBQ Rådgivning & Oplev Forskellen

Brugeravatar

Tibbil
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3577

Re: European Allstar Træningslejr i Oslo. (Masser af BBQ fot

Indlæg#5 » 17. mar 2013, 08:27

Nu glæder jeg mig bare ind nu mere til Fyn .

Brugeravatar

larslyn
Snart Superbruger
Snart Superbruger
Indlæg: 875

Re: European Allstar Træningslejr i Oslo. (Masser af BBQ fot

Indlæg#6 » 17. mar 2013, 08:41

Guruen skrev:Sprogbøf rettet...

Odense kontra Oslo.... Who cares?

- Er det ikke det samme?



Jep, Potato-karate...... same/same :mrgreen:
Venlig Hilsen
Lars
outdoor chef "ascona"
performer med gastænding
jbi "juleforhøjer"
genesis e-310 med spyd
ProQ Excel 20
lukket grill til pattesvin
1x1,5mtr. åben grill

Brugeravatar

scharstein
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1553
Kontakt:

Re: European Allstar Træningslejr i Oslo. (Masser af BBQ fot

Indlæg#7 » 17. mar 2013, 10:14

Sket ikke i tvivl om at I er mætte og har det sjovt - hvor ser det bare lækkert ud:-)
Spørgsmål hvordan har i grillet de ribs - det er længe siden jeg har set dem så saftige og flotte samtidig ? (Temp, tid) Eller er det størrelsen def gør det?



/Michael

Sent from my iPhone using Tapatalk
/Michael

- if possible - BBQ it!

*** Har kul fra Traekul.dk på lager - udlevering efter aftale ***

Brugeravatar

Emneforfatter
Guruen
Administrator
Administrator
Indlæg: 10551
Kontakt:

Re: European Allstar Træningslejr i Oslo. (Masser af BBQ fot

Indlæg#8 » 17. mar 2013, 10:24

Hejsa

Det er en kombination af tid og temperatur samt selve metoden...

Det tager - desværre - år at mestre. For du er nødt til at tweake hver eneste gang pga benenes størrelse og fedtindhold.

Generelt kan jeg dog sige:

Ca 2 timer med røg
Ca 1 time i folie
Ca 30 min's glazing

Hold grillen over 100 men under 130.

Tjek hele tiden med en tandstik
- det kan ikke forklares.

Generelt vil jeg konkludere at jo længere tid på grillen - jo større chance for tørt kød.
KCBS certified BBQ judge
Stifter af Grillguru.dk, Dansk BBQ Rådgivning & Oplev Forskellen


belleboskop
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1811

Re: European Allstar Træningslejr i Oslo. (Masser af BBQ fot

Indlæg#9 » 17. mar 2013, 11:02

Det ser virkelig ud til at I har haft en succesfuld første træning til sæson 2013.

Svinekødet... er det den udskæring du lavede til vores sommerfest?
Tallerkenen med de mange "klumper" er det kylling ? Undskyld udtrykket :) Men wouw for en glace der er på jeres produkter
Et sidste spørgsmål: Hvordan gik det med testdommernes vurdering?
Jeg har nu

Primo og Black Ranch kul fra TBSgrillshop.dk på Lager klik her for at komme i shoppen


Tattoomann
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1334

Re: European Allstar Træningslejr i Oslo. (Masser af BBQ fot

Indlæg#10 » 17. mar 2013, 12:03

Det er godt nok nogle seriøse ben.
Som vaneligt en høj standard .1%¤
Jesper Christensen
6705 Westjylland
KCBS Certified BBQ Judge

http://www.facebook.com/KcbsScandinavia

https://m.facebook.com/BbqTeamWestCoastDk
Primo XL oval

Brugeravatar

KennC
Snart Superbruger
Snart Superbruger
Indlæg: 884

Re: European Allstar Træningslejr i Oslo. (Masser af BBQ fot

Indlæg#11 » 17. mar 2013, 14:39

For pokker nogle lækre billeder - gid man var mundskænk til den træning .1%¤

Ribsene er sindsygt flotte. St Louis cut, er det brystben i modsætning til kamben, som sidder "oppe på ryggen" ?

Gad virkelig godt man som almindelig dansker kunne skaffe sådan nogle udskæringer...
Mvh Kenn

Weber Summit E-670
Primo Oval XL
Big Green Egg Mini
Big Green Egg MiniMax
Big Green Egg Large
Big Green Egg XL

Brugeravatar

Tibbil
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3577

Re: European Allstar Træningslejr i Oslo. (Masser af BBQ fot

Indlæg#12 » 17. mar 2013, 15:52

KennC skrev:For pokker nogle lækre billeder - gid man var mundskænk til den træning .1%¤

Ribsene er sindsygt flotte. St Louis cut, er det brystben i modsætning til kamben, som sidder "oppe på ryggen" ?

Gad virkelig godt man som almindelig dansker kunne skaffe sådan nogle udskæringer...



Inco sælger dem

Tilbage til "KCBS"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 2 gæster