...Et lille kig ind i konkurrencegrillningens verden

KCBS står for: Kansas City Barbeque Society
KCBS afholder årligt over 400 konkurrencer.
Brugeravatar

Emneforfatter
Guruen
Administrator
Administrator
Indlæg: 10551
Kontakt:

...Et lille kig ind i konkurrencegrillningens verden

Indlæg#1 » 24. apr 2012, 20:49

...Et lille kig ind i konkurrencegrillningens verden

Billede

Netop hjemvendt fra Tony Stone low/slow konkurrencen i Amsterdam med masser af positive oplevelser i baggagen er det tid til at kigge resultaterne igennem.

Vores hold blev samlet nummer 6 ud af 20 hold (egentlig 19, for 1 hold blev diskvalificeret for ikke at indleverer deres første ret - de sov over sig).

Konkurrencen var forbundet KCBS's første konkurrence udenfor USA. Der dømmes derfor 100% efter de amerikanske regler.

Og netop konkurrenceregler kan være svært at sætte sig ind i... Derfor tog jeg deres dommeruddannelse.

HVORDAN BEDØMMES MADEN TIL EN KCBS KONKURRENCE

Der dømmes ud fra denne skala:

9=Excellent
8=Very good
7=Above average
6=Average
5=Below average
4=poor
3=Bad
2=Inedible
(1=disqualified)

Der dømmes efter kategorierne:
Appearance
Taste
Tenderness

Appearance vægter med 0,5714
Taste vægter med 2,2858
Tenderness/texture vægter med 1,1428

Smagen er derfor den allervigtigste faktor.

Hver ret bedømmes af 6 dommere. Dommerens point for de 3 kategorier lægges sammen, og den dommer med det laveste pointtal sorteres fra i det endelige resultat. Dette betegnes som kvalitetssikring.

Der SKAL være minimum 6 stykker kød i en indlevering, men man må godt putte mere i æsken. Det er god stil at lægge 8 stykker, således at der også er til personalet der passer dommerbordet.

Her er et kig på vores retter:

Billede

Kylling:

Appearance 8,0/9
Taste 8,2/9
Tenderness 7,0/9

Retten blev nummer 8 i konkurrencen.

Billede

Ribs:
Appearance 7,2/9
Taste 7,4/9
Tenderness 7,0/9

Retten blev nummer 14 i konkurrencen.

Benene er skåret i "Gentlemens-cut" som er kød-ben-kød. Det giver rigtig godt med kød til dommerne.

Billede

Pulled pork:
Appearance 8,2/9
Taste 8,2/9
Tenderness 7,2/9

Der er kommet nye regler for pulled pork. Der gives ikke længere point for at indleverer "money-muscle". Man anbefaler, at man kun putter de øverste 3 cm af kødet i boksen. Dommerne elsker skindet.

Retten blev nummer 2 i konkurrencen.

Billede

Brisket:
Appearance 7,6/9
Taste 7,2/9
Tenderness 7,6/9

Nok enhver konkurrences sværeste ret. Brisket har en tendens til at blive tørt og kedeligt. Det er en balance på temperatur og tid om kødet bliver saftigt eller ender med at være tørt og kedeligt.

I boksen har vi lagt "Burned-ends", som i bund og grund er små terninger af "skindet" med 1,5 cm kød under.

Retten blev nummer 9 i konkurrencen.

Billede

...Og her er jeg så med Allstar holdets trofæ for 2. pladsen i pulled pork!

Holdet og jeg er utrolig godt tilfredse med resultatet. Spareribs SKAL være bedre...

Og når det er sagt, så husk at 7 gives for "Above average"... :-)

3 ud af 4 retter havnede i top10 - Og det er da godt nok :-)...

Håber i synes denne information var spændende.

Her er den endelige resultatliste:

Overall:
1. buttrub.com - 650.8574
2. Bunch of Swines - 641.1426
3. BBQ Shack UK - 626.2858
4. Kookvuur - 610.2854
5. Berties BBQ - 609.1430
6. European All Star Team - 607.4292
7. BBQguru.nl - 607.4288
8. Just Eat - 606.8568
9. See Side Smokers - 601.1430
10. Koken Opkoolan - 596.0004
11. Royaal BBQ - 595.4286
12. Sammy's Ribs - 593.1430
13. Serial Grillaz - 592.5718
14. El Baha Jo - 588.0006
15. MEAT AND (H)EAT - 586.8574
16. Guns & Smoke - 585.7142
17. Lowland Smokers - 581.7142
18. Team Matthias - 576.5720
19. BillyBobThorogoodsUpIn - 555.9996


Chicken:
1. Serial Grillaz - 166.8572
2. buttrub.com - 165.1428
3. Bunch of Swines - 163.4286
4. BBQguru.nl - 160.0000
5. Koken Opkoolan - 159.4288
6. El Baha Jo - 158.8574
7. Kookvuur - 157.1424
8. European All Star Team - 156.5718
9. BBQ Shack UK - 155.4286
10. See Side Smokers - 154.8572
11. MEAT AND (H)EAT - 151.4286
12. Guns & Smoke - 150.8572
13. Sammy's Ribs - 149.7144
14. Royaal BBQ - 149.7142
15. Just Eat - 149.7142
16. Berties BBQ - 147.9998
17. Lowland Smokers - 147.9998
18. Team Matthias - 138.2858
19. BillyBobThorogoodsUpIn - 137.7142


Ribs:
1. buttrub.com - 169.7144
2. Bunch of Swines - 166.8572
3. Just Eat - 165.1430
4. Guns & Smoke - 165.1428
5. Kookvuur - 162.2858
6. BBQ Shack UK - 160.0002
7. Berties BBQ - 158.2856
8. Team Matthias - 157.1430
9. Koken Opkoolan - 152.0002
10. BBQguru.nl - 152.0000
11. MEAT AND (H)EAT - 150.8572
12. Sammy's Ribs - 149.7144
13. See Side Smokers - 149.7144
14. European All Star Team - 145.1430
15. Lowland Smokers - 144.5716
16. El Baha Jo - 144.5716
17. Serial Grillaz - 141.1430
18. Royaal BBQ - 136.0002
19. BillyBobThorogoodsUpIn - 132.5714


Pork:
1. Royaal BBQ - 161.7142
2. European All Star Team - 158.2860
3. BBQ Shack UK - 158.2858
4. El Baha Jo - 157.1430
5. Sammy's Ribs - 156.5714
6. Team Matthias - 155.4288
7. Bunch of Swines - 154.8572
8. See Side Smokers - 153.7142
9. buttrub.com - 152.0002
10. BillyBobThorogoodsUpIn - 151.4284
11. Berties BBQ - 150.2858
12. Kookvuur - 150.2856
13. Just Eat - 149.7140
14. BBQguru.nl - 148.5714
15. Serial Grillaz - 141.7144
16. Koken Opkoolan - 136.0000
17. Lowland Smokers - 134.2856
18. MEAT AND (H)EAT - 133.1428
19. Guns & Smoke - 131.4284


Brisket:
1. buttrub.com - 164.0000
2. Bunch of Swines - 155.9996
3. Lowland Smokers - 154.8572
4. Berties BBQ - 152.5718
5. BBQ Shack UK - 152.5712
6. MEAT AND (H)EAT - 151.4288
7. Koken Opkoolan - 148.5714
8. Royaal BBQ - 148.0000
9. European All Star Team - 147.4284
10. BBQguru.nl - 146.8574
11. Serial Grillaz - 142.8572
12. See Side Smokers - 142.8572
13. Just Eat - 142.2856
14. Kookvuur - 140.5716
15. Guns & Smoke - 138.2858
16. Sammy's Ribs - 137.1428
17. BillyBobThorogoodsUpIn - 134.2856
18. El Baha Jo - 127.4286
19. Team Matthias - 125.7144
KCBS certified BBQ judge
Stifter af Grillguru.dk, Dansk BBQ Rådgivning & Oplev Forskellen

Brugeravatar

Torp Hedehusene
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 5494

Re: ...Et lille kig ind i konkurrencegrillningens verden

Indlæg#2 » 24. apr 2012, 20:55

Et godt, seriøst og meget sigende gennemgang. :-D
Hvor og hvordan har du taget dommeruddandelsen.


.
Torp Hedehusene

Brugeravatar

Emneforfatter
Guruen
Administrator
Administrator
Indlæg: 10551
Kontakt:

Re: ...Et lille kig ind i konkurrencegrillningens verden

Indlæg#3 » 24. apr 2012, 21:01

Dommeruddannelsen er taget i forbindelse med at KCBS's udenlandske team (outreach-teamet) var i Amsterdam.

Den blev taget om lørdagen inden konkurrencen startede.

Jeg ved med sikkerhed, at KCBS indenfor de næste 12 måneder vil afholde flere dommerkurser i Europa.
Sverige og Norge står meget højt på deres liste.

Det koster mellem 500-1000,- at tage dommeruddannelsen, men den indbefatter også et navneskilt, emblem med "Certified BBQ Judge" samt medlemsskab af KCBS og adgang til deres intranet.

Er du interesseret? Jeg er nemlig i løbende kontakt med KCBS...
KCBS certified BBQ judge
Stifter af Grillguru.dk, Dansk BBQ Rådgivning & Oplev Forskellen

Brugeravatar

blapperblap
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 138

Sv: ...Et lille kig ind i konkurrencegrillningens verden

Indlæg#4 » 24. apr 2012, 21:17

Tak for indblikket. Det var spændende at høre om jeres oplevelser og erfaringer.

Hvis der kommer et KCBS-dommerkursus i Danmark vil jeg gerne deltage.

Brugeravatar

Tibbil
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3577

Re: ...Et lille kig ind i konkurrencegrillningens verden

Indlæg#5 » 24. apr 2012, 21:18

Det ser rigtigt godt ud.

Jeg slås selv med beef brisket , har lavet den 2 gange men har ikke opnået det jeg vil i nu .

Jeg har fået den mør og lækker og rigtigt velsmagen men syntes ikke jeg har fået den super saftig.

Har købt 3 mere i Inco US cut ,så hvis du kunne smide et par hints ind ville det være kanon .

Ved du om der vil komme flere konkurrencer under KCBS

Brugeravatar

Emneforfatter
Guruen
Administrator
Administrator
Indlæg: 10551
Kontakt:

Re: ...Et lille kig ind i konkurrencegrillningens verden

Indlæg#6 » 24. apr 2012, 21:21

KCBS vil helt sikkert afholde flere konkurrencer i Europa

Tony Stone Low/slow konkurrencen vil også næste år blive afholdt i Amsterdam.

I USA afholder KCBS over 400 konkurrencer om året.

Tænk hvis vi kunne få tilstande som disse i Europa :-)

Der VIL komme dommerkurser i Skandinavien - det er blot et spørgsmål om tid.

Omkring Brisket:
Jeg er selv en knold til Brisket. Men hvis ikke kødet er saftigt, så kan brisket altså være en trisk smagsoplevelse.
Krydderierne udvendigt skal derfor have "et kæmpe kick"...
KCBS certified BBQ judge
Stifter af Grillguru.dk, Dansk BBQ Rådgivning & Oplev Forskellen

Brugeravatar

kamado
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 4855

Re: ...Et lille kig ind i konkurrencegrillningens verden

Indlæg#7 » 24. apr 2012, 21:35

super fantastisk .. MUMS billeder!!! wow ser lækkert ud!!!

det er fedt at KCBS er med .. at long last!!

f eks at alle dommere tæller lige, det er jo fornuftigt.
i forhold til konkurrencer hvor man har "fagdommere" hvis point tæller dobbelt!! helt ude i hampen!

Brugeravatar

scharstein
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1553
Kontakt:

Re: ...Et lille kig ind i konkurrencegrillningens verden

Indlæg#8 » 24. apr 2012, 21:41

Tillykke med det og hvor er det flot og godt gået, men ja det kan blive bedre - kender det fra mig selv, vil altid gerne have at det bliver lidt bedre :-)

Kunne være spændende at komme dertil hvor man kunne prøver at være med

/ Michael
/Michael

- if possible - BBQ it!

*** Har kul fra Traekul.dk på lager - udlevering efter aftale ***


KimuSan^
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1525
Kontakt:

Re: ...Et lille kig ind i konkurrencegrillningens verden

Indlæg#9 » 24. apr 2012, 21:51

Herligt med et indblik i hvordan KCBS's regelsæt er i forhold til det vi bruger hos WBQA (som oprindeligt er baseret på input fra KCBS). De er faktisk ganske ens om end vi ikke kører med en faktor der ganges på mere, men derimod har flere "underkategorier" inde for smag, udseende osv. for at fordele pointene.

Kører KCBS stadig med konceptet om at pointgivningen altid skal være til holdets fordel hvis man er i tvivl? Det synes jeg personligt er en god regel om end det har en tendens til at give mange points i den høje ende.

I MBN's regelsæt bliver både laveste OG højeste pointgivning fjernet fra skemaerne for at udligne og gøre bedømmelse "fair".

Glæder mig til at diskutere konkurrenceregler og bedømmelsestips med dig ved lejlighed.
WBQA - Danmarks største forening for grill entusiaster http://www.wbqa.dk/
Min blog om Grill og Køkken kokkerier : http://grillkokkerier.dk
Lav dine egne dryaged bøffer: http://meatlover.dk


sofus´far
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 565
Kontakt:

Re: ...Et lille kig ind i konkurrencegrillningens verden

Indlæg#10 » 24. apr 2012, 21:51

damn det kylling ser godt ug :savl2:

ja det gør alt det andet nu også kunne virkelig godt tænke mig at smage den slags mad for lige så meget at vurdere egne evner.

kunne godt tyde på man skal til at bruge buttrub :shock:
Big Green Egg XL
Rookie Team Barbecue Masters
BEST OF THE WEST TRÆKUL TIL AFHENTNING I SPENTRUP (8 km nord for Randers).
ELLER TIL LEVERING PÅ RUTEN MELLEM RANDERS OG NIMTOFTE

Brugeravatar

Emneforfatter
Guruen
Administrator
Administrator
Indlæg: 10551
Kontakt:

Re: ...Et lille kig ind i konkurrencegrillningens verden

Indlæg#11 » 24. apr 2012, 21:59

...Nu går vi i træningslejr forud for EM i grill 2012
http://www.defielesoofen.be/images/stor ... nglish.pdf
KCBS certified BBQ judge
Stifter af Grillguru.dk, Dansk BBQ Rådgivning & Oplev Forskellen

Brugeravatar

Cafewest
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 109

Re: ...Et lille kig ind i konkurrencegrillningens verden

Indlæg#12 » 24. apr 2012, 22:16

Guruen skrev:...Et lille kig ind i konkurrencegrillningens verden

Appearance vægter med 0,5714
Taste vægter med 2,2858
Tenderness/texture vægter med 1,1428


Tillykke Guru, men er du sikker på at taste ikke "kun" vægter med 2,2856 ??

:-o ;-)


Edit: Ej nu blev jeg så lige sulten igen. :)
:o


KimuSan^
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1525
Kontakt:

Re: ...Et lille kig ind i konkurrencegrillningens verden

Indlæg#13 » 24. apr 2012, 22:41

kamado skrev:super fantastisk .. MUMS billeder!!! wow ser lækkert ud!!!

det er fedt at KCBS er med .. at long last!!

f eks at alle dommere tæller lige, det er jo fornuftigt.
i forhold til konkurrencer hvor man har "fagdommere" hvis point tæller dobbelt!! helt ude i hampen!


Kære Torsten, Igen blander du rundt i ting du tilsyneladende ikke har forstået, men gerne vil bruge til dine mange konspirationsteorier du elsker at fortælle folk om.

Ved DM (som du jo elsker at svine til af mig uforståelige grunde) er der:
4x points fra folkejury = 4x (6kriterier x 10point) =240 mulige point pr ret.
1x points fra fagjury = 1x (6kriterier x 10point) = 60 mulige point pr ret.

For at udligne mellem folke og fagjury, så er der en udligningsfaktor på således at folkejury står for 66% (240points) af pointene og fagjuryen de sidste 33%(2x60=120points).
Det vil sige at den afgørende stemme til enhver tid vil ligge hos folkejuryen, men at fagdommeren med hans faglighed har mulighed for at påvirke resultatet i den rette retning.

Det er jo selvfølgelig helt tilfældigt hvilke folke og fagdommere som den enkelte indlevering rammer og de får ikke lov at åbne boksen og se i den før end at de er registret for at bedømme den (hvilket gøres ud fra et tilfældigt nummer som står på indleveringsboksen og som kun 1 person kender - ved DM de sidste par år har det være min kone Line).


Men som jeg tidligere har opfordret dig til, så kom med noget konkret feedback hvis du mener at der er noget som er unfair og skal ændres. Vi forsøger at gøre det så ligetil, fair og enkelt for alle, så hvis du har forslag er de som sagt altid velkomne.

Kan forøvrigt glæde dig med at både KCBS, MBN, ABN og JackD invitational kommiteen anerkender vores pointsystem og f.eks. har en førsteplads ved DM de sidste år været adgangsgivende til Jack D invitational. Desværre har de vindende hold ikke haft mulighed for at samle de midler der skal til for at kunne tage derover og deltage.
WBQA - Danmarks største forening for grill entusiaster http://www.wbqa.dk/
Min blog om Grill og Køkken kokkerier : http://grillkokkerier.dk
Lav dine egne dryaged bøffer: http://meatlover.dk


KimuSan^
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1525
Kontakt:

Re: ...Et lille kig ind i konkurrencegrillningens verden

Indlæg#14 » 24. apr 2012, 22:44

Guruen skrev:...Nu går vi i træningslejr forud for EM i grill 2012
http://www.defielesoofen.be/images/stor ... nglish.pdf


Jeg når desværre ikke derned i år da jeg sidder i kina i den uge. Held og lykke dernede. Har hørt rygter om at der er 1-2 danske hold der stiller op også, men jeg har ikke fulgt så meget med i hvad status er for det.
WBQA - Danmarks største forening for grill entusiaster http://www.wbqa.dk/
Min blog om Grill og Køkken kokkerier : http://grillkokkerier.dk
Lav dine egne dryaged bøffer: http://meatlover.dk


Grenberg76
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 25

Re: ...Et lille kig ind i konkurrencegrillningens verden

Indlæg#15 » 25. apr 2012, 01:27

Super indlæg Guru

Giver en rigtig god ide om hvad de konkurrencer går ud på, ser godt nok spændende og lækkert ud.

Stort tillykke med den fornemme 2 plads

MVH

Grenberg
En fugl i grillen er smartere end at proppe en grill i fulgen

Brugeravatar

Emneforfatter
Guruen
Administrator
Administrator
Indlæg: 10551
Kontakt:

...Et lille kig ind i konkurrencegrillningens verden

Indlæg#16 » 25. apr 2012, 14:18

Her er en lille video fra konkurrencen

http://www.youtube.com/watch?v=uekXHygnWGg&sns=em
KCBS certified BBQ judge
Stifter af Grillguru.dk, Dansk BBQ Rådgivning & Oplev Forskellen

Brugeravatar

Slize
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 86

Re: ...Et lille kig ind i konkurrencegrillningens verden

Indlæg#17 » 25. apr 2012, 21:45

Hej Johnny. Stort tillykke med placeringen - det er flot.

Uha hvor ser kyllingen godt ud....... [smilie=bluecolorz5_pdt_16.gif]

Du må nøjes med denne hilsen og have håndtrykket til gode til næste gang. ( du missede jo chancen i tirsdags ) :-)

Glæder mig til grillen kommer - det er en gave til min far - han vil gerne i gang med at grille på gas også.......

Vi snakkes ved.
Mvh. Slize.
_________
Weber Summit E-670
Weber 57cm One touch platinum
Weber Smokey Mountain 57
IGrill - Fritøse - Ismaskine - Bøfpresser - Sous Vide
Grej, grej og mere grej.....

Brugeravatar

jørgen
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1189
Kontakt:

Re: ...Et lille kig ind i konkurrencegrillningens verden

Indlæg#18 » 27. apr 2012, 17:50

Nu spørger jeg nok dumt - og får en over nakken af alle jer andre.

Men Brisket hvad er det - jeg har set det flere gange her på GG men har aldrig lavet det -

undskylder mange gange -
otg 57 - premium 57-wok indsats - bagesten - stege indsats og godt humør

Brugeravatar

Toppen
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 515

Re: ...Et lille kig ind i konkurrencegrillningens verden

Indlæg#19 » 27. apr 2012, 17:58

jørgen skrev:Nu spørger jeg nok dumt - og får en over nakken af alle jer andre.

Men Brisket hvad er det - jeg har set det flere gange her på GG men har aldrig lavet det -

undskylder mange gange -


Hej Jørgen

Tror denne tråd vil besvare dit spørgsmål :-) Det er ikke noget dumt spørgsmål (har undret mig i længere tid)

http://www.grillguru.dk/forum/viewtopic.php?f=81&p=217801#p217801
Weber OTG 57
Charbroil T36-G5
En kannibal er en gastronom af den gamle skole, som har bevaret den enkle smag og holder fast ved den naturlige diæt fra før svinekødstiden.

Tilbage til "KCBS"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 1 gæst