Hvad serveres der Juleaften anno 2011 i de danske hjem?

Sjovt lille forum med afstemninger.

Afstemning: Hvad serveres der Juleaften anno 2011 i de danske hjem?

Afstemning sluttede 25. dec 2011, 23:06

And
239
10%
Gås
32
1%
Kalkun
28
1%
Flæskesteg
190
8%
Skinkesteg
4
0%
Andre stege
3
0%
Medisterpølse
57
2%
Andre pølser
0
Ingen stemmer
Rødkål
244
10%
Grønkål
2
0%
Gammeldags hvidkål
16
1%
Waldorff-salat
34
1%
Surt
128
5%
Hvide kartofler
263
11%
Brunede kartofler
262
11%
Franske kartofler/chips
181
8%
Gele - herunder æbler/pærer med gele
111
5%
Sovs
258
11%
Risengrød
9
0%
Ris ala mande
263
11%
Andet - Skriv gerne hvad i tråden...
11
0%
Afgivne stemmer: 2335

Brugeravatar

Emneforfatter
Guruen
Administrator
Administrator
Indlæg: 10551
Kontakt:

Hvad serveres der Juleaften anno 2011 i de danske hjem?

Indlæg#1 » 6. nov 2011, 23:06

I 2009 lavede Grillguru en undersøgelse over danskernes julemenuer.
Resultatet af undersøgelsen kan ses her: viewtopic.php?f=163&t=11021

Men hvorledes ser det ud anno 2011?
Deltag i vores lille afstemning. Du kan stemme på ligeså mange retter du vil, ligesom du frit kan ændre din afgivne stemme undervejs.

Resultatet låses automatisk den 25.12.2011.
KCBS certified BBQ judge
Stifter af Grillguru.dk, Dansk BBQ Rådgivning & Oplev Forskellen


annegrethe
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 192

Re: Hvad serveres der Juleaften anno 2011 i de danske hjem?

Indlæg#2 » 6. nov 2011, 23:19

Hos os får vi kirsebærsauce til ris a´la mande, men der er jo også mange muligheder
Venlig hilsen
Anne - Grethe

Brugeravatar

ssn1
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 90
Kontakt:

Re: Hvad serveres der Juleaften anno 2011 i de danske hjem?

Indlæg#3 » 7. nov 2011, 07:10

Hos os har og er traditionen først hønsekøds suppe
derefter tarteletter med høns og asparges
så er det and med hvide og brune kartofler
sidst risalemande med mandlen og kirsebærsovs
til kaffen efter gaver hjemmelavet chokolade rulader og konfekt
denne meny er mindst 40 år gammel i vores familie
Søren
25 sorte Angus, formentlig verdens bedste oksekød.
Så sagen er bøf

Brugeravatar

CKC
Snart Superbruger
Snart Superbruger
Indlæg: 873

Re: Hvad serveres der Juleaften anno 2011 i de danske hjem?

Indlæg#4 » 7. nov 2011, 07:22

Hos os er der ikke rigtig nogen der gider varm rødkål, så vi får frisk rødkålssalat med appelsiner, bananer, æbler, dadler og waldnødder.
Weber One Touch Platinum 57.
Outdoorchef City
"Det tager et øjeblik at lære at grille, men en livstid at mestre."

Brugeravatar

BS_Sweden
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1855

Re: Hvad serveres der Juleaften anno 2011 i de danske hjem?

Indlæg#5 » 7. nov 2011, 07:50

Kalkunen hos os (når det er mor der holder det) er faseret!
Ellers står den på flæskesteg.
Brian

er der ikke for lidt remonce i?


Julius
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 438
Kontakt:

Re: Hvad serveres der Juleaften anno 2011 i de danske hjem?

Indlæg#6 » 7. nov 2011, 09:41

Det mest anderledes vi spiser juleaften er Ris a la mande uden mandler. Det vil sige vi selvfølgelig har den hele mandel i, men ellers er vi rørende enige om, at de der hakkede mandler ikke skal være der.

Vi diskuterer dog hvert år om kirsebærsaucen skal være varm eller kold..
OutdoorChef Leon
Outdoorchef City
Outdoorchef Mini
Weber One-Touch Premium 57
Weber Spirit 320 Premium
Weber Go-Anywhere
Bon-Fire bålsted
Transportabel ABU rygeovn

Brugeravatar

marinus
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2163

Re: Hvad serveres der Juleaften anno 2011 i de danske hjem?

Indlæg#7 » 7. nov 2011, 10:02

Julius skrev:Det mest anderledes vi spiser juleaften er Ris a la mande uden mandler. Det vil sige vi selvfølgelig har den hele mandel i, men ellers er vi rørende enige om, at de der hakkede mandler ikke skal være der.


undskyld mig, men så er det vel ikke risalamande

Risalamande (pseudofransk: Riz à l'amande = "ris med mandel" - retten kendes ikke i Frankrig) er en risdessert.

http://da.wikipedia.org/wiki/Risalamande
udtryk gør indtryk

Brugeravatar

ehnberg
Snart Superbruger
Snart Superbruger
Indlæg: 891

Re: Hvad serveres der Juleaften anno 2011 i de danske hjem?

Indlæg#8 » 7. nov 2011, 12:39

Hos os er det med intervalggrillet flæskesteg med tilhørende flæskestegs sauce, som jeg sørger for.
Vi holder jul sammen med mine forældre, og vi var så heldige at skyde 6 gråænder på vores jagt i lørdags, så de skal spises juleaften også, efter at have været en tur på deres grill også. Serveres selvfølgelig med ande sauce.
Tilbehøret er hvide kartofler og brune kartofler, fra egen avl, let kogte æbler med gele, franske kartofler, varm rødkål og syltede agurker.
Desserten er Ris alamande. Og så er der ellers småkager, hjemmelavet konfekt, slik og søde sager til en god kop kaffe, og en god whiskey fra det skotske land.

Puha. Nu må det godt blive jul :savl2:
Kasper - den glade amatør

Smokey Joe
Weber Spirit 320 premium

Brugeravatar

CharlotteP
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 468

Sv: Hvad serveres der Juleaften anno 2011 i de danske hjem?

Indlæg#9 » 7. nov 2011, 12:53

her skal der spises kalkun, med hvide, brune og franske kartofler. god brun sovs og lidt rødkål af en slags. desserten er ris a la mande og is, der er vi delt i familien ;-)
venlig hilsen
Charlotte Paulmann


Krivib
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 286

Re: Hvad serveres der Juleaften anno 2011 i de danske hjem?

Indlæg#10 » 7. nov 2011, 16:30

Julius skrev:Det mest anderledes vi spiser juleaften er Ris a la mande uden mandler. Det vil sige vi selvfølgelig har den hele mandel i, men ellers er vi rørende enige om, at de der hakkede mandler ikke skal være der.

Vi diskuterer dog hvert år om kirsebærsaucen skal være varm eller kold..



Det er en klassisk svensk måde at servere det på. Ris ala malta =risengrød blandes med flødeskum, sukker og vanilie. serveres med frugtsovs eller klementiner .1%¤
Venlig hilsen

Kristian
Komfurbanker af guds nåde!


Krivib
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 286

Re: Hvad serveres der Juleaften anno 2011 i de danske hjem?

Indlæg#11 » 7. nov 2011, 16:47

Vi starter altid med kogt saltet flæsk på et stykke groft rugbrød med smør på. og så skal der dijon sennep og hjemmelavede rødbeder ovenpå. Hertil et par julebryg og snaps.

Hovedretten består af sauce. Farseret kalkun med kryddersmør under skindet og en masse godt i farsen indeni+sauce
Flæskesteg+sauce, varm eller kold rødkålssalat+sauce. hvide og brune kartofler+sauce
+julebryg
Dessert: risalamande med 1 mandel + portvin

når vi har siddet og smæsket i et par timer er det tid til en svingom rundt omkring juletræet og så skal der rafles .1%¤


vh Kristian
Der varmer op til julen med en weekend i Rostock med rå mængder glühwein mit schuss!
Venlig hilsen

Kristian
Komfurbanker af guds nåde!


Cata
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1046
Kontakt:

Re: Hvad serveres der Juleaften anno 2011 i de danske hjem?

Indlæg#12 » 7. nov 2011, 18:49

Anden er farseret med hakket svin, æble og svesker.

Til dessert er der altid is og citronfromage når det holdes på den ene side af familien. Som regel også en lille klat risalamande.

I den ene halvdel af familien er der derforuden også altid en ribbensteg på bordet til jul og dermed kan vi godt ende op med fire slags kød, ribbensteg, flæskesteg, and og medister.

/Jacob

Brugeravatar

marinus
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2163

Re: Hvad serveres der Juleaften anno 2011 i de danske hjem?

Indlæg#13 » 8. nov 2011, 10:56

Hvis jeg skal bestemme, skal det være:
andesteg, rødkål med kommen, æble med gele, hvide kartofler, brunede kartofler, sauce
og til dessert risalamande

Min kone er ikke vild med and, så vi plejer også at stege en kalkun

I år skal vi ikke holde jul hjemme, men jeg har fået at vide at menuen bliver gås med ovenstående tilbehør
udtryk gør indtryk

Brugeravatar

Morten L
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 4045

Re: Hvad serveres der Juleaften anno 2011 i de danske hjem?

Indlæg#14 » 8. nov 2011, 13:20

Det udløser ramaskrig, mordtrusler og fatwaer hvis jeg ikke får and med hele pivtøjet juleaften [smilie=bluecolorz5_pdt_16.gif]
Med venlig hilsen
Morten

Brugeravatar

BertramGT
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1152

Re: Hvad serveres der Juleaften anno 2011 i de danske hjem?

Indlæg#15 » 8. nov 2011, 14:30

Jeg skal have gås Juleaften. Både svigermor og svigerfar er efterhånden blevet opdraget til at servere dette. Ellers må de jo bar eholde Jul uden mig.
Lars - KCBS Certified BBQ Judge

Weber OTP 57 - Weber Smokey Joe Gold - Weber Go-Anywhere - Big Green Egg Large - Pizzeria Pronto


Søren Michael
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 407

Re: Hvad serveres der Juleaften anno 2011 i de danske hjem?

Indlæg#16 » 8. nov 2011, 15:04

And ( grillet på weberen seføli)
Waldorfsalat
Rødkål
Brune og hvide kartofler med god brun sovs (af skyen fra anden)
og afslutningsvis ris ala mande

Mvh Søren
Søren

Brugeravatar

bjærge
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 9319
Kontakt:

Re: Hvad serveres der Juleaften anno 2011 i de danske hjem?

Indlæg#17 » 8. nov 2011, 15:53

I år bliver det for en gang skyld en meget stille Jul, hvor Husbond og jeg er de eneste deltagere.
Derfor står menuen på dyreryg og ris alamande, noget vi begge er vilde med :savl2:

Brugeravatar

Mychri
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 79

Re: Hvad serveres der Juleaften anno 2011 i de danske hjem?

Indlæg#18 » 9. nov 2011, 11:38

I år foregår julen i et sommerhus i nordjylland sammen med den norske del af familien.
Juleaften kommer til at løbe af staben på fynsk maner med norske indslag (medisterkaker, tyttebær og surkål).


Først tænder alle et lille juletræslys i stage.

Så serveres der:
Grillet ribbensteg, grillet and, Norske medisterkaker og dansk Julemedisterpølse
med:
Sauce lavet på kraften fra ribbensteg og and, varm rødkål, brune og hvide asparges-kartofler, surt bestående af asier og surkål, tyttebær og ribsgele

Til dessert serveres der Ris a la Mande med tilhørende mandelgave.

Så er vi nået til det tidspunkt hvor juletræslysene pustes ud og en neutral person måler højden på de nedbrændte lys.
Den person med det mindste lys får lov til at vælge først af et antal "lysegaver" svarende til antal personer.
Den med det anden korteste lys, vælge som nummer to o.s.v.

Under dans om træet og gaveregn, serveres der chokolade og hjemmelavet konfekt a la Mette Blomsterberg.

Til det hele serveres der juleøl eller rødvin fra Ventoux (Domiane Rubens Cremieux).
Billede


Julius
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 438
Kontakt:

Re: Hvad serveres der Juleaften anno 2011 i de danske hjem?

Indlæg#19 » 9. nov 2011, 22:59

marinus skrev:
Julius skrev:Det mest anderledes vi spiser juleaften er Ris a la mande uden mandler. Det vil sige vi selvfølgelig har den hele mandel i, men ellers er vi rørende enige om, at de der hakkede mandler ikke skal være der.


undskyld mig, men så er det vel ikke risalamande

Risalamande (pseudofransk: Riz à l'amande = "ris med mandel" - retten kendes ikke i Frankrig) er en risdessert.

http://da.wikipedia.org/wiki/Risalamande



Jamen så lad os da endelig kløve ord :D

Nu er det, indrømmet, længe siden jeg har haft fransk i skolen, men "à la" som på dansk faktisk hedder "a la" har aldrig betydet "med"...? Det betyder "I lighed med, tilsvarende, ligesom osv." Altså er der tale om "Ris ligesom mandel". Det giver ikke nogen mening, og det er nok derfor franskmændene ikke vil kendes ved den.

Ris a la Malta betyder vel heller ikke at øen hvert år immigrerer til de svenske juleborde, ved siden af skinke og surstrømning :p

Lader vi som om at "a la" betyder "med", må jeg stadig insistere på at der skal én mandel i...
Mandel på fransk hedder "amande" hvor i mod, hvis der er flere mandler, afsluttes med et flertals"s", altså Ris a l'amandes... og det hedder retten jo ikke ;)
OutdoorChef Leon
Outdoorchef City
Outdoorchef Mini
Weber One-Touch Premium 57
Weber Spirit 320 Premium
Weber Go-Anywhere
Bon-Fire bålsted
Transportabel ABU rygeovn

Brugeravatar

marinus
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2163

Re: Hvad serveres der Juleaften anno 2011 i de danske hjem?

Indlæg#20 » 12. nov 2011, 10:48

Julius skrev:
marinus skrev:
Julius skrev:Det mest anderledes vi spiser juleaften er Ris a la mande uden mandler. Det vil sige vi selvfølgelig har den hele mandel i, men ellers er vi rørende enige om, at de der hakkede mandler ikke skal være der.


undskyld mig, men så er det vel ikke risalamande

Risalamande (pseudofransk: Riz à l'amande = "ris med mandel" - retten kendes ikke i Frankrig) er en risdessert.

http://da.wikipedia.org/wiki/Risalamande



Jamen så lad os da endelig kløve ord :D

Nu er det, indrømmet, længe siden jeg har haft fransk i skolen, men "à la" som på dansk faktisk hedder "a la" har aldrig betydet "med"...? Det betyder "I lighed med, tilsvarende, ligesom osv." Altså er der tale om "Ris ligesom mandel". Det giver ikke nogen mening, og det er nok derfor franskmændene ikke vil kendes ved den.

Ris a la Malta betyder vel heller ikke at øen hvert år immigrerer til de svenske juleborde, ved siden af skinke og surstrømning :p

Lader vi som om at "a la" betyder "med", må jeg stadig insistere på at der skal én mandel i...
Mandel på fransk hedder "amande" hvor i mod, hvis der er flere mandler, afsluttes med et flertals"s", altså Ris a l'amandes... og det hedder retten jo ikke ;)


Jamen nu er det jo netop ikke fransk.

Retten hedder risalamande, og uanset hvordan det udtales, og hvor det kommer fra, så tilskriver opskriften at der skal hakkede mandler i.
Jeg ville blive slemt skuffet, hvis jeg bestilte en portion risalamande, og så fik en portion risengrød tilsat flødeskum.
udtryk gør indtryk

Brugeravatar

ehnberg
Snart Superbruger
Snart Superbruger
Indlæg: 891

Re: Hvad serveres der Juleaften anno 2011 i de danske hjem?

Indlæg#21 » 12. nov 2011, 13:50

marinus skrev:
Julius skrev:
marinus skrev:
Julius skrev:Det mest anderledes vi spiser juleaften er Ris a la mande uden mandler. Det vil sige vi selvfølgelig har den hele mandel i, men ellers er vi rørende enige om, at de der hakkede mandler ikke skal være der.


undskyld mig, men så er det vel ikke risalamande

Risalamande (pseudofransk: Riz à l'amande = "ris med mandel" - retten kendes ikke i Frankrig) er en risdessert.

http://da.wikipedia.org/wiki/Risalamande



Jamen så lad os da endelig kløve ord :D

Nu er det, indrømmet, længe siden jeg har haft fransk i skolen, men "à la" som på dansk faktisk hedder "a la" har aldrig betydet "med"...? Det betyder "I lighed med, tilsvarende, ligesom osv." Altså er der tale om "Ris ligesom mandel". Det giver ikke nogen mening, og det er nok derfor franskmændene ikke vil kendes ved den.

Ris a la Malta betyder vel heller ikke at øen hvert år immigrerer til de svenske juleborde, ved siden af skinke og surstrømning :p

Lader vi som om at "a la" betyder "med", må jeg stadig insistere på at der skal én mandel i...
Mandel på fransk hedder "amande" hvor i mod, hvis der er flere mandler, afsluttes med et flertals"s", altså Ris a l'amandes... og det hedder retten jo ikke ;)


Jamen nu er det jo netop ikke fransk.

Retten hedder risalamande, og uanset hvordan det udtales, og hvor det kommer fra, så tilskriver opskriften at der skal hakkede mandler i.
Jeg ville blive slemt skuffet, hvis jeg bestilte en portion risalamande, og så fik en portion risengrød tilsat flødeskum.


Hvad det hedder og hvorfor er vel ligegyldigt?
Bestiller jeg en burger uden tomat, er det da stadig en burger, bare modificeret til mine smagsløg.

Risalamande uden mandler er i min verden stadig risalamande, dog i en, efter min mening, mere tam udgave.
Kasper - den glade amatør

Smokey Joe
Weber Spirit 320 premium

Brugeravatar

BS_Sweden
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1855

Hvad serveres der Juleaften anno 2011 i de danske hjem?

Indlæg#22 » 12. nov 2011, 18:39

CharlotteP skrev:her skal der spises kalkun, med hvide, brune og franske kartofler. god brun sovs og lidt rødkål af en slags. desserten er ris a la mande og is, der er vi delt i familien ;-)

En julemenu efter mit hoved! Og kan desserten ikke mixes? :)
Brian

er der ikke for lidt remonce i?


belleboskop
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1811

Re: Hvad serveres der Juleaften anno 2011 i de danske hjem?

Indlæg#23 » 12. nov 2011, 18:44

ssn1 skrev:Hos os har og er traditionen først hønsekøds suppe
derefter tarteletter med høns og asparges
så er det and med hvide og brune kartofler
sidst risalemande med mandlen og kirsebærsovs
til kaffen efter gaver hjemmelavet chokolade rulader og konfekt
denne meny er mindst 40 år gammel i vores familie
Søren


Sjov tråd og især sjovt og se de forskellige julemenuer.

Jeg er imponeret over ovenstående menu. Jeg /vi er først med ved "hovedretten" og jeg er vildt imponeret over dem som spiser diverse "foretter"
Jeg har nu

Primo og Black Ranch kul fra TBSgrillshop.dk på Lager klik her for at komme i shoppen

Brugeravatar

Dark Horse
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1184
Kontakt:

Re: Hvad serveres der Juleaften anno 2011 i de danske hjem?

Indlæg#24 » 12. nov 2011, 19:05

Har ingen planer for maden i julen. Serverer god mad som alle andre dage.

MVH
Jan - der ikke rigtig er til det juleri
Hellere en grille i mit hoved end mit hoved i grillen ;-)

Brugeravatar

Emneforfatter
Guruen
Administrator
Administrator
Indlæg: 10551
Kontakt:

Re: Hvad serveres der Juleaften anno 2011 i de danske hjem?

Indlæg#25 » 29. nov 2011, 22:07

Wow - afstemningen er ganske spændende...

Bringer derfor lige tråden frem igen.
KCBS certified BBQ judge
Stifter af Grillguru.dk, Dansk BBQ Rådgivning & Oplev Forskellen

Brugeravatar

marinus
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2163

Re: Hvad serveres der Juleaften anno 2011 i de danske hjem?

Indlæg#26 » 1. dec 2011, 18:32

ehnberg skrev:
Hvad det hedder og hvorfor er vel ligegyldigt?
Bestiller jeg en burger uden tomat, er det da stadig en burger, bare modificeret til mine smagsløg.

Risalamande uden mandler er i min verden stadig risalamande, dog i en, efter min mening, mere tam udgave.


En burger er i dag defineret som en hakkebøf i en bolle med diverse fyld, derfor er det en burger hvad enten der er tomat i eller ej.
udtryk gør indtryk

Brugeravatar

gundersen
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2890
Kontakt:

Re: Hvad serveres der Juleaften anno 2011 i de danske hjem?

Indlæg#27 » 1. dec 2011, 19:59

marinus skrev:
ehnberg skrev:
Hvad det hedder og hvorfor er vel ligegyldigt?
Bestiller jeg en burger uden tomat, er det da stadig en burger, bare modificeret til mine smagsløg.

Risalamande uden mandler er i min verden stadig risalamande, dog i en, efter min mening, mere tam udgave.


En burger er i dag defineret som en hakkebøf i en bolle med diverse fyld, derfor er det en burger hvad enten der er tomat i eller ej.


Så en kyllinge burger eksisterer altså ikke ??? ;-) og skal fremover benævnes en sandwich bolle med kylling.
René - KCBS Certified BBQ Judge

Holdkaptajn på: Team Crazy Danes BBQ
Medejer af: JRgrillcatering.dk

Idashøj Cater Grill 1200 (2013)
Primo Kamado Rund (2011)
Primo Kamado XL Oval (2011)
Weber Genesis E-320 (2010)

Brugeravatar

Slagteren
Snart Superbruger
Snart Superbruger
Indlæg: 963

Re: Hvad serveres der Juleaften anno 2011 i de danske hjem?

Indlæg#28 » 1. dec 2011, 20:56

marinus skrev:
ehnberg skrev:
Hvad det hedder og hvorfor er vel ligegyldigt?
Bestiller jeg en burger uden tomat, er det da stadig en burger, bare modificeret til mine smagsløg.

Risalamande uden mandler er i min verden stadig risalamande, dog i en, efter min mening, mere tam udgave.


En burger er i dag defineret som en hakkebøf i en bolle med diverse fyld, derfor er det en burger hvad enten der er tomat i eller ej.



Det der er da beskrivelsen af en bøfsandwich :lol:
Mvh. Carsten

Tilbage til "Stemmeboksen"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 1 gæst