Skaalums flapmeat premiere

Grillgurus fristed for drengerøvene...
Brugeravatar

Emneforfatter
skaal-um
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2673
Kontakt:

Skaalums flapmeat premiere

Indlæg#1 » 12. jan 2014, 13:07

John skaffede mig 5 kg flapmeat forleden, så nu skulle det være.
En steg på 1 kg blev bredt ud på brættet og de fine hinder blev pudset af, kødet blev delt i to stk. og gourmetsaltet. Derefter 6 timer i køleskabet.

Tilbehøret blev kartoffelskiver, som blev penslet med olie og drysset med Rub nr. 2 og sat på små pinde som tårne (næste gang skal de blancheres 5 min.). Endvidere hvidløgssmør og majs/grøn peber dampet i hvidløgssmør. Slutteligen miniløg og hele hvidløgsfed, som blev lavet i karamel.

Kartoflerne kom i XL 1 1/4 time. Efter 1 time kom kødet på risten og fik 5 min. på hver side. Derefter 10 min. hviletid.

flap 1.JPG


flap 2.JPG


flap 3.JPG


flap 4.JPG


flap 5.JPG


flap 6.JPG


flap 7.JPG


flap 8.JPG
FINN

KEB-ON, OTG 57rotisserie, Go anywhere, Primo Kamado XL, Borniak 150 røgovn, bålgrill, BGE small, PKgrill, Iron Cast Lodge Grill, SAfire Cooker, SousVideMaster

http://www.skaal-um.dk

Brugeravatar

FunktionDesign
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 543
Kontakt:

Re: Skaalums flapmeat premiere

Indlæg#2 » 12. jan 2014, 13:11

Hej Finn,

Send venligst en portion i min retning OMGÅENDE :savl2: :savl1: :savl2:
Flæsk på grillen så: http://www.funktiondesign.dk

Kontakt: info@funktiondesign.dk

Følg os på Facebook: https://www.facebook.com/funktiondesigndk

Spørgsmål så bare ring på 20 769 749.


deha
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1316

Re: Skaalums flapmeat premiere

Indlæg#3 » 12. jan 2014, 13:34

Ser lækkert ud og meget spændene med de mini løg. Hvad for karamel kan man bruge?
Dennis

Old Buddy Bbq

Weber Spirit E-320 Premium med rotisserie og støbejerns riste

Wsm 37

Houston Pellet grill

Brugeravatar

John.R
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1688

Re: Skaalums flapmeat premiere

Indlæg#4 » 12. jan 2014, 13:37

Hej Finn
Det ser godt ud man bliver jo skrupsulten :)
De kartoffelskiver skal helt sikkert prøves sammen med de karameliseret løg & hvidløg :-)
Hilsen
John
----
WBQA Certified BBQ Judge

Har kul fra Traekul.dk på lager. Afhentning efter aftale.

Old Truckers BBQ.

DanishPelletGrills

Brugeravatar

9900
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1713

Re: Skaalums flapmeat premiere

Indlæg#5 » 12. jan 2014, 13:45

Super lækkert ser det ud


Sent from my iPhone using Tapatalk
Weber 57cm 2000
Weber 57cm 2010
Weber 57cm <2000
Big grenn egg large
Weber spirit e-310
Primo xl oval
Primo oval JR
Auplex mini

Brugeravatar

Guruen
Administrator
Administrator
Indlæg: 10538
Kontakt:

Re: Skaalums flapmeat premiere

Indlæg#6 » 12. jan 2014, 14:07

Ps. Den rødvin du har i baggrunden er super god...
KCBS certified BBQ judge
Stifter af Grillguru.dk, Dansk BBQ Rådgivning & Oplev Forskellen


Cata
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1041
Kontakt:

Re: Skaalums flapmeat premiere

Indlæg#7 » 12. jan 2014, 14:39

Ser lækkert ud. Hvad er din oplevelse af smag, mørhed og konsistens af flapmeat som jeg endnu har til gode at prøve.

/Jacob

Brugeravatar

Emneforfatter
skaal-um
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2673
Kontakt:

Re: Skaalums flapmeat premiere

Indlæg#8 » 12. jan 2014, 16:08

deha skrev:Ser lækkert ud og meget spændene med de mini løg. Hvad for karamel kan man bruge?



Ligesom brunede kartofler... :P
FINN

KEB-ON, OTG 57rotisserie, Go anywhere, Primo Kamado XL, Borniak 150 røgovn, bålgrill, BGE small, PKgrill, Iron Cast Lodge Grill, SAfire Cooker, SousVideMaster

http://www.skaal-um.dk

Brugeravatar

Emneforfatter
skaal-um
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2673
Kontakt:

Re: Skaalums flapmeat premiere

Indlæg#9 » 12. jan 2014, 16:16

Cata skrev:Ser lækkert ud. Hvad er din oplevelse af smag, mørhed og konsistens af flapmeat som jeg endnu har til gode at prøve.

/Jacob


Smagen er OKSE, mørheden er rigtig god med lidt tyggemodstand og konsistensen er lidt grov i fibrene. Alt i alt er det en fornøjelse både koldt og varmt. Glæder mig til at bruge resten i tynde, kolde skiver i pitabrød.
FINN

KEB-ON, OTG 57rotisserie, Go anywhere, Primo Kamado XL, Borniak 150 røgovn, bålgrill, BGE small, PKgrill, Iron Cast Lodge Grill, SAfire Cooker, SousVideMaster

http://www.skaal-um.dk


deha
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1316

Re: Skaalums flapmeat premiere

Indlæg#10 » 12. jan 2014, 17:03

skaal-um skrev:
deha skrev:Ser lækkert ud og meget spændene med de mini løg. Hvad for karamel kan man bruge?



Ligesom brunede kartofler... :P


Ahh Ja selvfølgelig:-) De skal prøves af, også en omgang med honning:-)
Dennis

Old Buddy Bbq

Weber Spirit E-320 Premium med rotisserie og støbejerns riste

Wsm 37

Houston Pellet grill

Brugeravatar

lractbird
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2878

Re: Skaalums flapmeat premiere

Indlæg#11 » 12. jan 2014, 19:33

Det ser godtnok godt ud Finn. Det flapmeat er jo stegt til perfektion. Godt stykke kød, det må man sige.
CARLS COOL KITCHEN KICKS ASS
Med venlig hilsen
Carl

Brugeravatar

Ib M
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1236

Re: Skaalums flapmeat premiere

Indlæg#12 » 12. jan 2014, 19:57

Ser ud som om det er et stykke kød med en rigtig flot fedt marmorering - det er en flot ret

Ib M


Suresok
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 48

Re: Skaalums flapmeat premiere

Indlæg#13 » 12. jan 2014, 22:03

Hvad er flapmeat ?

Sendt fra min GT-I9505 med Tapatalk

Brugeravatar

9900
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1713

Re: Skaalums flapmeat premiere

Indlæg#14 » 12. jan 2014, 23:12

Suresok skrev:Hvad er flapmeat ?

Sendt fra min GT-I9505 med Tapatalk

Her er en beskrivelse fra Kim schulz.

I denne uge har jeg leget med udskæringen Flap-meat, som kommer fra den del på koen som amerikanerne kalder Bottom Sirloin. Det er en flad muskel som hænger ned på siden lige foran bagbenet på koen og minder på mange måder om den mere velkendte flank steak.
Den er mere bred end lang og typisk 3-5cm tykke når de er størst. Når jeg siger at den er bred, så er det fordi fibrene går på den smalle led af kødstykket og når man skal skære det i skiver, ja så skal man alså skære det på den lange led.

Håber det kan bruges.

Personlig er denne udskæring og skirt steak de to bedste udskæringer der sidder på koen.

Flap meat er utroligt mørt, men har stadig et godt bid i. Smagen er efter min mening uovertruffen.
Weber 57cm 2000
Weber 57cm 2010
Weber 57cm <2000
Big grenn egg large
Weber spirit e-310
Primo xl oval
Primo oval JR
Auplex mini


Suresok
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 48

Re: Skaalums flapmeat premiere

Indlæg#15 » 13. jan 2014, 20:40

Takker

Sendt fra min GT-I9505 med Tapatalk

Tilbage til "Mandehørm"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 4 gæster