Dr. Henriks billeder fra Camp Ravnebjerg år 800

Se eller gense fotos fra de mange Grillguru arrangementer
Brugeravatar

Emneforfatter
angus
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 4266

Dr. Henriks billeder fra Camp Ravnebjerg år 800

Indlæg#1 » 24. jun 2008, 10:14

På grund af en misforståelse fik vi ikke kameraet med i første omgang - derfor ingen billeder fra rundturen.

Hermed lidt billeder fra forberedelserne til den store middag:

Billede

Viking Morfmir giver forsamlingen instruktion mht opskrifter og tilberedning

Billede

Den store jordovn skal tændes op i god tid

Billede

Hvem tager sig af hvad :?: Der er røg overalt :lol:

Billede

Råvarerne til middagen er sat frem - de så meget indbydende ud - bemærk de flotte drikkehorn til venstre

Billede

Bettina, Anita og fru Hypper i baggrunden lægger planer

Billede

Opskrifterne studeres ivrigt af fr. Morfar, Guruen, Angus og Fr. og hr. Webershopper

Billede

I mellemtiden er Amatøren og La Cabaña kommet til

Billede

Nu var det endelig tid til at smage Morfars lækre jordbærkage, som fru Hypper er gået i gang med at skære ud

Billede

Angus og Guruen valgte at lave sennep - de troede vist nok det var det letteste :lol: Sennepskornene skulle "myrdes" i en meget lille træmorter

Billede

Det tog for lang tid

Billede

Så fandt Guruen vikingernes nøddeknækker - en stor sten med en hulning og en stor rund sten, så gik det lidt hurtigere :D

Billede


Billede

Skorstenen på jordovnen - der er rigtig gang i ilden

Billede

Kig ind i jordovnen, mens den varmer op

Billede

Sennepsholdet arbejder - nu er Grillkulmule kommet til

Billede

Billede

Der laves stadig sennep - der skal honning i - Guruen dybt koncentreret

Billede

Der røres og smages til - så skulle der lige hentes lidt krydderurter i Henrik Harpestrengs krydderurte have. På vejen passerede vi denne herlige gamle vogn

Billede

Billede

Den dobbelte vildsvineryg inspiceres - den er nu klar til ovnen

Billede

Billede

Culotterne er også klar

Billede

To store kyllinger på spyd

Billede

Der laves brød af fru Hypper og Bettina - Guruen har forladt sennep'en et øjeblik :lol:

Billede

Forretten på bålet - det er ikke et sløret billede, men røg :!:

Billede

Ovnen er nu varm og gløderne fjernes og ovnen fejes helt ren af Viking Rolf, inden maden kommes i

Billede

Der drikkes mjød af det store kohorn. Jakob Nielsen vurderer smagen sammen med Michael. Kohornet kan først lægges, når det er tømt - derfor måtte det lige gå en omgang :lol:

Billede

Ih, hvor det røg.

Billede

Middagen klar udenfor ovnen

Billede

Fru Duborg og Hansen klar med culotterne

Billede

Ovnen er "pakket". Til venstre anes lidt mel, som blev smidt ind i ovnen inden maden kom i for at checke temperaturen - da man jo ikke havde termometer i år 800 :!: :!: De første to håndfulde mel der blev smidt ind, blev sorte med det samme, og dermed var ovnen for varm - efter et stykke tid blev to nye håndfulde mel smidt ind, de forblev hvide og dermed var ovnen tilpas varm

Billede

Trælågen sættes på, efter at den på den indvendige side er blevet smurt med vådt ler, for ikke at brænde. Tætnes derefter udvendigt med "lerboller". Det hele fik 5 kvarter og alle retterne var færdige på samme tid.

Billede

Guruen laver stadig sennep :!: :!: Der var 3 varianter og de var alle 3 rigtig gode :lol:

Nu var maden snart færdig, og så ville Dr. Henrik have madro - derfor ikke flere billeder herfra.

TAK for en fantastisk tur.
angus


Outdoorchef Montreux
Primo Kamado Oval XL
Tommerup Røger
Pizza ovn

Brugeravatar

Morten L
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 4045

Indlæg#2 » 24. jun 2008, 10:53

Nej hvor ser det godt ud.
Med venlig hilsen
Morten


Mor Birthe
Deaktiveret bruger
Indlæg: 4059

Indlæg#3 » 24. jun 2008, 11:18

Flotte billeder og god reportage :D

Og man kan da stadig se, at I har hygget jer med madlavningen. :wink:
Mor Birthe
(Deaktiveret efter eget ønske 18.11.2008)

Brugeravatar

holmer
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2296
Kontakt:

Indlæg#4 » 24. jun 2008, 11:28

Ja, det er altså nogle fantastiske billeder og kommentarer I kommer med.

Aldrig har jeg set Guruen lave så meget manuelt. :shock:

:lol:
.../holmer

Brugeravatar

Morfar
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 225

Indlæg#5 » 24. jun 2008, 12:56

He he Holmer, det er fordi alle billederne er taget så man ikke kan se Fru Guru med den store vikinge pisk bag ved ham..... :D

Brugeravatar

morfmir
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 2981
Kontakt:

Indlæg#6 » 24. jun 2008, 14:13

Jeg tror at Johnny fandt sin indre sennepsmager. Det plejer at tage to 4. klasses elever 15 minutter at lave sennep. Men jeg må sige at der ALDRIG er blevet kælet så meget for sennepen på Ravnebjerg.

/Thomas
Billede
Any society that would give up a little liberty to gain a little security will deserve neither and lose both.

Brugeravatar

Guruen
Administrator
Administrator
Indlæg: 10549
Kontakt:

Indlæg#7 » 24. jun 2008, 14:36

[smilie=bluecolorz5_pdt_12.gif] Ska' vi slås?

He he...

Vi hyggede os, og lavede jo hele 3 varianter - den ene med krydderurter.

De skulle jo også lige stå og trække... ;-)

Men jøsses hvor det bare smagte godt!
KCBS certified BBQ judge
Stifter af Grillguru.dk, Dansk BBQ Rådgivning & Oplev Forskellen

Brugeravatar

jørgen
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1189
Kontakt:

Indlæg#8 » 24. jun 2008, 14:38

det her morfir må gentages engang med tiden, og endelig giv besked i god tid således at jeg kan tage fri fra jobbet og være med, hold da helt k... hvor ser det ud til i har hygget jer.
otg 57 - premium 57-wok indsats - bagesten - stege indsats og godt humør

Brugeravatar

Emneforfatter
angus
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 4266

Indlæg#9 » 24. jun 2008, 15:15

Guru, jeg synes vi skylder dem der ikke var med at fortælle at vi også kogte alle æggene over bål og pillede dem :)
angus


Outdoorchef Montreux
Primo Kamado Oval XL
Tommerup Røger
Pizza ovn

Brugeravatar

Guruen
Administrator
Administrator
Indlæg: 10549
Kontakt:

Indlæg#10 » 24. jun 2008, 15:23

Ja. Vi brugte også tid på at koge æg.

Så vi lavede faktisk 2 opskrifter!!! :-)
KCBS certified BBQ judge
Stifter af Grillguru.dk, Dansk BBQ Rådgivning & Oplev Forskellen

Brugeravatar

Emneforfatter
angus
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 4266

Indlæg#11 » 24. jun 2008, 15:32

Guruen skrev:Ja. Vi brugte også tid på at koge æg.

Så vi lavede faktisk 2 opskrifter!!! :-)


Nemlig, ja :lol:
angus


Outdoorchef Montreux
Primo Kamado Oval XL
Tommerup Røger
Pizza ovn


hansen
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1292

Indlæg#12 » 24. jun 2008, 15:49

Ja - I var voldsomt stressede, ingen tvivl om det.

"Kødholdet" lavede jo også kun forret, stuvning, kylling og culotter [smilie=bluecolorz5_pdt_14.gif]

Men jeg må give Jer ret i, at senneps´en var helt forrygende god !
Med venlig hilsen

hansen

Brugeravatar

morfmir
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 2981
Kontakt:

Indlæg#13 » 24. jun 2008, 17:50

Man skal jo også huske på at den skulle smages til, det er altså også en STOR opgave ;)

/Thomas
Billede
Any society that would give up a little liberty to gain a little security will deserve neither and lose both.

Brugeravatar

Fruhypper
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 175

Indlæg#14 » 24. jun 2008, 19:44

morfmir skrev:Man skal jo også huske på at den skulle smages til, det er altså også en STOR opgave ;)

/Thomas


Jeps! Og ikke mindst når den er så stærk at man er nødt til at styrte på lokummet 3 gange og også bliver blind :shock:

Så er det jo en ganske lille opgave at lave 3 formbrød og 3 dobbelt portion fladbrød, hvoraf kun en lille del blev spist :wink:

Og det var nogle vel-æltede brød!! Skal man ælte noget, skal man ælte det ordentligt :lol: Ikke Betina :lol:
Mange hilsner
Gitte

OTG 57
Performer med gastænding
JBI smoker
Rød Q120

Brugeravatar

morfmir
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 2981
Kontakt:

Indlæg#15 » 24. jun 2008, 20:15

Ja. Det var et lille kiks med de brød. Men se på den lyseside... der var ingen der gik sultne fra borde. Sæt jeg havde sat jer til at lave får få brød det havde jo været en katastrofe.

/Thomas
Billede
Any society that would give up a little liberty to gain a little security will deserve neither and lose both.

Brugeravatar

Fruhypper
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 175

Indlæg#16 » 24. jun 2008, 20:23

Ja da... intet mindre! :D Så sørgede du jo også for at vi ikke rodede os ud i noget 'snavs' så længe!
Det er helt i orden. Det var jo meget hyggeligt trods alt.
Mange hilsner

Gitte



OTG 57

Performer med gastænding

JBI smoker

Rød Q120

Brugeravatar

kamado
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 4855

Indlæg#17 » 24. jun 2008, 20:46

Jeg synes også selv det var ret hårdt at holde øje med kamado'en
der lavede natmads pulled pork. Jeg måtte justere spjælde hele
3 gange!!

Brugeravatar

jetlar
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2635

Indlæg#18 » 24. jun 2008, 21:22

...........hmmm, lyder som om det var en MEGET anstrengende weekend :shock:

GODT man ikke var med :wink: ................................... :lol:
mvh. Lars

2 stk. OTG 57, jbi mini forlænger og Juleforlænger m/adapter, termometer und den ganzen molevitten - samt en Primo Kamado Oval Junior

Tilbage til "Fotos fra Grillguru arrangementer"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 2 gæster