PB Helsinges pølsekursus den 12.03.2011

Se eller gense fotos fra de mange Grillguru arrangementer
Brugeravatar

Emneforfatter
Guruen
Administrator
Administrator
Indlæg: 10551
Kontakt:

PB Helsinges pølsekursus den 12.03.2011

Indlæg#1 » 12. mar 2011, 18:49

Netop hjemvendt fra et fantastisk pølsekursus kommer her en masse fotos...

Der vil blive skrevet kommentar senest imorgen.

Men arrangementet var yderst professionelt planlagt, og alle deltagere var i højt humør...


Billede

Her er kursusstedet... Skolekøkkenet på Ramløse skole i Nordsjælland

Billede

Og her er holdet...

Billede

Billede

Billede

Så er kursisterne samlet, og undervisningen kan starte. Bemærk kameramanden der fulgte os hele dagen. Måske der kommer en pølse-undervisnings-video senere på året?

Billede

Koncentrationen var stor

Billede

PB Helsinge i hopla - han skød en utrolig velforberedt dag igang

Billede

...Og nej. Jansej sov ikke. Han tog bare notater [smilie=bluecolorz5_pdt_16.gif]

Billede

Deltagerne blev delt i 4 hold med 4 på hvert hold.

Hvert hold fik en underviser tildelt. De 4 havde været til træning hos PB i ugen op til, så de var super skarpe.

Billede

Opskrifter og vejledninger lå klar. Hvert pølsehold havde en stopper, en food-processor og en rørermaskine med kødhakker.

Billede

Hvert hold fik tildelt en farve. Deres færdige produkter blev markeret med farvet strips, så de nemt kunne se hvad der skulle deles ved dagens afslutning.

Billede

Flamingo kasserne med det kolde (til tider frosset) kød blev studeret.

Billede

Jeg mener, der var indkøbt 70 kilo kød ialt.

Billede

Og masser af tarme med forskellig diameter

Billede

Første kursus var at vise hvordan tarmene skylles

Billede

Herefter blev holdenes roller fordelt...

Billede

...Og så gik produktionen ellers igang....

Billede

Billede

Billede

Billede

Billede

Billede

Billede

Billede

Billede

Billede

Billede

Billede

Billede

Billede

Billede

Billede

Billede

Billede

Billede

Billede

Billede

Billede

Billede

Billede

Billede

Billede

Billede

Billede

Billede

Efter 3,5 time var det tid til frokost. Der blev smagt på medisteren og de forskellige grillpølser der var blevet fremstillet.

PB gav smagsprøve på kødpølsen kursisterne senere selv skulle lave
Billede

Billede

Billede

Billede

Billede

Billede

Billede

Billede

Billede

Billede

Billede

Billede

Billede

Billede

Billede

Billede

Billede

Billede

Billede

Billede

Billede

Billede

Billede

Billede

Billede

Billede

Billede

Billede

Billede

Hver deltager fik i gennemsnit 5 kg pølser med hjem... Nogle mere end andre, da man internt "byttede og handlede"...

Billede

Kl. 18.00 var festen slut, og lokalet (næsten) rengjort.

Kæmpe arbejde fra PB og hans 4 hjælpere.... Rigtig god kursusform, hvor alle var aktiveret. De små grupper begyndte ligefrem at lave konkurrencer om hvem der var bedst...

Dagens resultat:
Medister i verdensklasse
En rigtig god karrypølse
En hvidløgspølse man sent glemmer
En oksepølse med en fantastisk smag
En chilipølse der ikke er for småbørn
Spegepølser i kilovis
Kødpølser i forskellige udformninger. Nogle med 4x løg i .1%¤

Som jeg indledte med: En helt fantastisk dag.
KCBS certified BBQ judge
Stifter af Grillguru.dk, Dansk BBQ Rådgivning & Oplev Forskellen


belleboskop
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1811

Re: PB Helsinges pølsekursus den 12.03.2011

Indlæg#2 » 12. mar 2011, 19:05

Dejligt indslag fra en pølsekursusdag.

Misundelse er en grim ting, men jeg er meget misundelig på jeres pølsekursus.
Desværre har pølseproduktion endnu ikke fanget min interesse/tålmodighed.

Men billederne taler deres helt eget sprog, og derfor giver jeg produktion af pølser en ekstra chance
Jeg har nu

Primo og Black Ranch kul fra TBSgrillshop.dk på Lager klik her for at komme i shoppen

Brugeravatar

gundersen
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2890
Kontakt:

Re: PB Helsinges pølsekursus den 12.03.2011

Indlæg#3 » 12. mar 2011, 20:32

Tak for en kanon dag !
Det var utroligt spændende og dejligt man fik sig en ordentlig pose fyldt med diverse pølser med hjem.
Det var en lang dag men også lærerig og stor tak til PB og alle hans hjælpere, specielt til Finn som sørgede godt for blåt hold der helt sikkert lavede de bedste pølser gennem dagen :lol:

Denne side er et dejligt men farligt bekendskab, startede med man mødte Fred the baker hvorefter man bager stort set alt sit brød, så køber man en Primo efter sparke dæk da hos Guruen. Weekenden efter lærer man at lave sit eget øl og denne dag så alt fra medister til spegepølser. Nu mangler jeg bare en bondegård hvor jeg selv kan oprette nogle dyr som jeg kan slagte så er jeg selvforsyende. :-D
René - KCBS Certified BBQ Judge

Holdkaptajn på: Team Crazy Danes BBQ
Medejer af: JRgrillcatering.dk

Idashøj Cater Grill 1200 (2013)
Primo Kamado Rund (2011)
Primo Kamado XL Oval (2011)
Weber Genesis E-320 (2010)

Brugeravatar

prorege
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1547

Re: PB Helsinges pølsekursus den 12.03.2011

Indlæg#4 » 12. mar 2011, 21:17

gundersen skrev:Tak for en kanon dag !
Det var utroligt spændende og dejligt man fik sig en ordentlig pose fyldt med diverse pølser med hjem.
Det var en lang dag men også lærerig og stor tak til PB og alle hans hjælpere, specielt til Finn som sørgede godt for blåt hold der helt sikkert lavede de bedste pølser gennem dagen :lol:

Denne side er et dejligt men farligt bekendskab, startede med man mødte Fred the baker hvorefter man bager stort set alt sit brød, så køber man en Primo efter sparke dæk da hos Guruen. Weekenden efter lærer man at lave sit eget øl og denne dag så alt fra medister til spegepølser. Nu mangler jeg bare en bondegård hvor jeg selv kan oprette nogle dyr som jeg kan slagte så er jeg selvforsyende. :-D


Jeg er med mht den der bondegård - det var bare en super dag med en masse oplevelser samt en masse nye emner som jeg ikke kendte noget til, så tak til alle også for vores Superhelte dvs de delegerede ved alle borde, det var en fantastisk dag og jeg er glad for at have mødt så mange Guruer.
Optime olere occisum hostem (En død fjende lugter altid godt)
KCBS Certified BBQ Judge
Weber47
WeberQ120
WeberSpiritE320
Primo Rund&OvalJr
BigGreenEgg (Mini/S/M/L)
BradleySmoker
PKgrill

Brugeravatar

havnefogeden
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 497

Re: PB Helsinges pølsekursus den 12.03.2011

Indlæg#5 » 13. mar 2011, 07:24

En fantastisk dag i Ramløse .1%¤ .1%¤
Må jeg have lov at takke Pb, Jesper, Guruen, og de andre bag arrangementet.
Jeg kan ikke rigtigt få armene ned, og jeg tror de er ved at være trætte af at høre om hvordan man laver pølser (!!!) herhjemme
Selve kurset startede med at vi lavede medisterpølse, så gik vi videre til fremstilling af grillpølser, 4 forskellige slags, hvidløg (den bedste, for den lavede vi på mit hold :-D ) Karry, okse, og Gurupølsen. Så blev der grillet smagsprøver, og jeg skal love for det er noget andet end det man får nede i den lokale skinkekutter. Så kastede vi os over spegepølserne, og til min store overraskelse var det slet ikke så svært. Faktisk, var det sværeste at få bundet snoren fast, når man lukker den anden ende, efter tarmen er blevet fyldt :shock:
Vi sluttede af med at lave kødpølse, og igen slet ikke så svært som jeg havde forestillet mig.
Dagen sluttede med fælles rengøring, hvor vi fik prøvesmagt de forskellige kødpølser.
Jeg tror godt jeg kan tale for alle deltagere, når jeg siger at vi alle fik en masse værktøjer med hjem, som vi kan bruge når vi kaster os ud i kunsten i at fremstille pølser-
Give a man a gun and he can rob a bank!
Give a man a bank an he can rob the World !!!


Primo Oval XL......Proud to be the only ceramic grill Made in The USA!!!


Morten[/color]

Brugeravatar

angus
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 4266

Re: PB Helsinges pølsekursus den 12.03.2011

Indlæg#6 » 13. mar 2011, 07:46

Ih, hvor har I hygget jer - MEN, een ting undrer mig. Er der overhovedet ikke nogen kvinder i dette forum, som interesserer sig for at deltage i sådan et arrangement - det kan jag roligt sige, da jeg selv har deltaget i et af PB's første arrangementer hos GN i Ballerup og da var vi da flere - kun lige en lille kommentar til et - efter billederne at dømme - forrygende godt arrangement :-)

Jeg kan kun anbefale de kurser.
angus


Outdoorchef Montreux
Primo Kamado Oval XL
Tommerup Røger
Pizza ovn

Brugeravatar

jgh
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1134

Re: PB Helsinges pølsekursus den 12.03.2011

Indlæg#7 » 13. mar 2011, 07:53

Jeps, gul stue styrede med de hvidløgspølser :lol: :lol:

Super hyggelig og inspirerende dag, hvor en masse spørgsmål blev besvaret så man nu kan kaste sig ud i en mindre produktion :-D

Tak til alle "pædagoerne", godt gået .1%¤

Ps - eneste minus er konens udtryk når man nu snakker indkøb af pølsestopper, Electrolux maskiner, tarme, og røgeovn :shock:
Hilsen Jan

KCBS certified BBQ judge
3 x Primo kamado - 2 x Outdoorchef - 1 x BGE - og en del andre i laden :)

www.JRgrillcatering.dk

Brugeravatar

bjærge
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 9319
Kontakt:

Re: PB Helsinges pølsekursus den 12.03.2011

Indlæg#8 » 13. mar 2011, 09:41

Nej hvor har I hygget jer, kan man se :-D
Det ser bare rigtig godt ud .1%¤

angus skrev:Ih, hvor har I hygget jer - MEN, een ting undrer mig. Er der overhovedet ikke nogen kvinder i dette forum, som interesserer sig for at deltage i sådan et arrangement - det kan jag roligt sige, da jeg selv har deltaget i et af PB's første arrangementer hos GN i Ballerup og da var vi da flere - kun lige en lille kommentar til et - efter billederne at dømme - forrygende godt arrangement :-)

Jeg kan kun anbefale de kurser.


Ja Angus jeg kan kun give dig ret, PB er super god til at give en viden og lyst, til selv at lave sine egne pølser .1%¤

Brugeravatar

Duborg
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2101

Re: PB Helsinges pølsekursus den 12.03.2011

Indlæg#9 » 13. mar 2011, 12:51

Sikken en fantastisk dag i har haft, og så en pose fyldt med lækkerier til senere nydelse, er jo virkeligt dejligt.
Mvh. Duborg

Det tager tid, men det bliver godt...


hojgaard
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 7

Re: PB Helsinges pølsekursus den 12.03.2011

Indlæg#10 » 13. mar 2011, 21:23

Hej alle
1000 tak for en super dag.
Ungerne har i dag brokket sig over at køleskabet havde en slem ånde, men her til aften var der ikke noget brok da hvidløgspølserne skulle spises
PB Helsinge, jeg håber at du fandt din spændedims ellers skal du sige til så må vi lade hatten gå rundt, med sådan en dag vil jeg spytte i hatten med et smil.
Mvh Kenneth


jkofod
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 289

Re: PB Helsinges pølsekursus den 12.03.2011

Indlæg#11 » 13. mar 2011, 21:56

Også tak for dagen i går herfra.
Jeg havde en skøn dag.
Det endte med at blive en lang dag.
Men sådan er det jo med den sidste rengøring, og det varme vand slap også op.

Men meget inspirerende dag.
Nok til at jeg måtte supplere de produkter jeg havde med hjem.
Det blev til en dobbeltportion Winerpølser .1%¤
Selvgjort ER velgjort. De blev, også, godkendt af familien med det samme :savl1:



Jo PB Helsinge HAR fundet omløberen, der holder pølsehornet.
( Den manglede ved afslutningen af dagen, så vi ledte højt og lavt efter den )
Den havde forputtet sig. Og er altså fundet :-D

/Jan

Brugeravatar

PB Helsinge
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 2450

Re: PB Helsinges pølsekursus den 12.03.2011

Indlæg#12 » 13. mar 2011, 23:02

Tak for de glade og positive tilbagemeldinger. Det gør bestemt ikke lysten og forventningen til næste kursus mindre.

Jeg vil gerne her også fremhæve de fire medinstruktører : Fritidsbonden, JanSej, Johnny og Skaalum, som lagde et stort arbejde i instruktionen af holdene. De har bestemt æren for at dagen forløb så problemfrit.

Jeg sidder lige nu og ’spoler tilbage’ og nyder at tænke på hvor engagerede alle deltagere var. Det er bestemt ikke den mindst vigtige årsag til at et kursus bliver vellykket.

Hilsen til alle jeg var sammen med i lørdags. PB
Per - Slagter og Pølsemager
Pølsemageri behøver ikke være svært - og så er det sjovt

Brugeravatar

PODANE
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 458

Re: PB Helsinges pølsekursus den 12.03.2011

Indlæg#13 » 14. mar 2011, 10:26

Ja det var bestemt en god dag og nu er chokket ved at lægge sig .
Det var utroligt grænseoverskridende da Guruen himself bad os om at ligge på knæ foran pølsen.
Et tidligere indlæg efterlyste kvinder på holdet nu ved i hvorfor de ikke er her.
Well spøg til side og hofter fat, det var som forventet et godt kursus og vi fik en pose pølser med hjem men endnu vigtigere er at vi fik tips trick viden og fiduser med os hjem.
Tak til alle for en god dag en særlig tak til min instruktør fritidsbonden og for PBs vilje til at det skulle virke
[smilie=pdt_aliboronz_37.gif]
....PODANE....
Zik Zak Pølsesnak

Weber fordi stål er for metalfolk og urtepotter for tøser

Brugeravatar

gundersen
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2890
Kontakt:

Re: PB Helsinges pølsekursus den 12.03.2011

Indlæg#14 » 14. mar 2011, 10:40

Vores datter insisterede på at få kødpølse med på alle sine madder i skole idag :-)
Hun var MEGET imponeret over sin fars evner :-D
René - KCBS Certified BBQ Judge

Holdkaptajn på: Team Crazy Danes BBQ
Medejer af: JRgrillcatering.dk

Idashøj Cater Grill 1200 (2013)
Primo Kamado Rund (2011)
Primo Kamado XL Oval (2011)
Weber Genesis E-320 (2010)

Brugeravatar

angus
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 4266

Re: PB Helsinges pølsekursus den 12.03.2011

Indlæg#15 » 14. mar 2011, 11:07

PODANE skrev:Ja det var bestemt en god dag og nu er chokket ved at lægge sig .
Det var utroligt grænseoverskridende da Guruen himself bad os om at ligge på knæ foran pølsen.
Et tidligere indlæg efterlyste kvinder på holdet nu ved i hvorfor de ikke er her.
Well spøg til side og hofter fat, det var som forventet et godt kursus og vi fik en pose pølser med hjem men endnu vigtigere er at vi fik tips trick viden og fiduser med os hjem.
Tak til alle for en god dag en særlig tak til min instruktør fritidsbonden og for PBs vilje til at det skulle virke
[smilie=pdt_aliboronz_37.gif]


Det har Guruen da vist glemt at tage et billede af :lol: :lol:
angus


Outdoorchef Montreux
Primo Kamado Oval XL
Tommerup Røger
Pizza ovn

Brugeravatar

Nikodk
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 654

Re: PB Helsinges pølsekursus den 12.03.2011

Indlæg#16 » 14. mar 2011, 12:35

Efter at have set dette glæder jeg mig endnu mere til det bliver min tur

Det ser super godt ud
Nikolaj


Monolith Kamado
WSM57, Q300,

Brugeravatar

gundersen
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2890
Kontakt:

Re: PB Helsinges pølsekursus den 12.03.2011

Indlæg#17 » 14. mar 2011, 16:57

Her er da lige et billede af det hjembragte, spejepølserne skal så lige ryges og modnes.
Vedhæftede filer
CIMG7060.JPG
René - KCBS Certified BBQ Judge

Holdkaptajn på: Team Crazy Danes BBQ
Medejer af: JRgrillcatering.dk

Idashøj Cater Grill 1200 (2013)
Primo Kamado Rund (2011)
Primo Kamado XL Oval (2011)
Weber Genesis E-320 (2010)

Brugeravatar

Lennie
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1798

Re: PB Helsinges pølsekursus den 12.03.2011

Indlæg#18 » 14. mar 2011, 18:13

Sikke da en super dejlig dag I har haft. Og hvor bliver man altså bidt af det pølsemageri. Det er både sjovt, spændende og så smager det jo lækkert.

Tror der bliver solgt nogle pølsestoppere i nærmeste fremtid :lol:
Hilsen Åse

Weber One-Touch Deluxe (2011)
Weber One-Touch 57 (2007)
Weber Compact 47 (2000)
Smokey Joe Gold (2005) + JBI SJ Smoker (2009)
JBI Smoker og røgekit til OTG 57 (2009)

Brugeravatar

Emneforfatter
Guruen
Administrator
Administrator
Indlæg: 10551
Kontakt:

Re: PB Helsinges pølsekursus den 12.03.2011

Indlæg#19 » 14. mar 2011, 22:57

PODANE skrev:Ja det var bestemt en god dag og nu er chokket ved at lægge sig .
Det var utroligt grænseoverskridende da Guruen himself bad os om at ligge på knæ foran pølsen.
Et tidligere indlæg efterlyste kvinder på holdet nu ved i hvorfor de ikke er her.
Well spøg til side og hofter fat, det var som forventet et godt kursus og vi fik en pose pølser med hjem men endnu vigtigere er at vi fik tips trick viden og fiduser med os hjem.
Tak til alle for en god dag en særlig tak til min instruktør fritidsbonden og for PBs vilje til at det skulle virke
[smilie=pdt_aliboronz_37.gif]


Ih hvor jeg grinede...

Det er nok den dummeste kommentar jeg længe har hørt komme ud af min mund....

Men stol på mig når jeg skriver: Det var altså amatør-fotografen der talte.... Og jeg ville have jer i knæ så jeg kunne tale et foto af jeres ansigter med en spegepølse i fronten...

Men det kom meget forkert ud af munden til stor morskab...
KCBS certified BBQ judge
Stifter af Grillguru.dk, Dansk BBQ Rådgivning & Oplev Forskellen

Brugeravatar

jan s
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 126

Re: PB Helsinges pølsekursus den 12.03.2011

Indlæg#20 » 14. mar 2011, 22:59

ja jeg vil også gerne sige 1000 tak for 1 dejlig og lærerig dag nu er der ikke noget i vejen for at lave rigtige pølser til at komme på grillen det var et super godt kursus hvor man fik de redskaber jeg manglede til at kaste mig ud i andet end spegepølser og så var det hyggeligt at få sat ansigter på nogle menesker


Moffi-Palle
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 13

Re: PB Helsinges pølsekursus den 12.03.2011

Indlæg#21 » 15. mar 2011, 08:45

Nu må det gerne snart blive d. 16.april.

Det glæder jeg mig afsindigt meget til.

mange hilsner og stor beundring

Palle

Brugeravatar

prorege
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1547

Re: PB Helsinges pølsekursus den 12.03.2011

Indlæg#22 » 16. mar 2011, 20:12

Fandt lige et par fotos fra kursus på min iPhone :-D
Vedhæftede filer
ffi.jpg
ffh.jpg
Optime olere occisum hostem (En død fjende lugter altid godt)
KCBS Certified BBQ Judge
Weber47
WeberQ120
WeberSpiritE320
Primo Rund&OvalJr
BigGreenEgg (Mini/S/M/L)
BradleySmoker
PKgrill

Brugeravatar

Emneforfatter
Guruen
Administrator
Administrator
Indlæg: 10551
Kontakt:

Re: PB Helsinges pølsekursus den 12.03.2011

Indlæg#23 » 16. mar 2011, 21:08

De blå og røde fødevaregodkendte plastbakker vi brugte på pølsedagen var fra Ikea. De er super nemme at arbejde med, og så passer de perfekt i køleskabet.

Jeg skrev til Ikea lige efter, da flere ønskede at købe en stak af dem.

Her er ikeas svar:

Hej Johnny.

De findes stadig:

De hedder SMULA bakke og koster 19 kr. De findes i pink og grøn.

De er ikke på lager nu, men skulle gerne komme hjem omkring uge 15 som en del af vores sæsonsortiment.D uer velkommen til at sprøge os igen omkring uge 15.

Venlig hilsen
IKEAs kontaktcenter


- Så blå og rød er blevet erstattet af pink og grøn :-)
KCBS certified BBQ judge
Stifter af Grillguru.dk, Dansk BBQ Rådgivning & Oplev Forskellen


jkofod
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 289

Re: PB Helsinges pølsekursus den 12.03.2011

Indlæg#24 » 16. mar 2011, 21:24

Hey det' sku' da Chili Griller der, ovenover.
DEM kender jeg, det' mig der vender dem .1%¤

Palle du kan godt glæde dig :-D, såfremt du er med d. 16 April.
Det bliver godt, dagen starter tideligt er kort, men slutter sent.
( Tiden går hurtigt, for det bliver sjovt ! )

Der bliver så meget at holde styr på, at man kan blive helt rundtosset.
Men bare rolig, det ikk' så svært som det kan synes :-D
/Jan


larsjoha
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 103

Re: PB Helsinges pølsekursus den 12.03.2011

Indlæg#25 » 18. mar 2011, 20:33

Hej alle pølseryttere

Tak for en fantastisk dag i det Nordsjællandske.
Det var rart at få afmystificeret pølseproduktion og der er mange timer og frustrationer sparret nu hvor man har haft fingrene i farsen.
Tænk at det var muligt at samle så meget grill, ryge og pølsemager viden i et rum.

Stor tak til de 4 hjælpe-lærere og naturligvis PB Helsinge og Guru'en for at stable arrangementet på benene.

Utroligt at en dag går så hurtigt.

Mange hilsner
Lars
Weber OTG 57cm
JBI forlænger
Primo Oval XL (nu i bord)
Artiforno Stenovn 100cm/600kg.
Auplex Mini

Brugeravatar

bjærge
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 9319
Kontakt:

Re: PB Helsinges pølsekursus den 12.03.2011

Indlæg#26 » 18. mar 2011, 22:20

Guruen skrev:De blå og røde fødevaregodkendte plastbakker vi brugte på pølsedagen var fra Ikea. De er super nemme at arbejde med, og så passer de perfekt i køleskabet.

Jeg skrev til Ikea lige efter, da flere ønskede at købe en stak af dem.

Her er ikeas svar:

Hej Johnny.

De findes stadig:

De hedder SMULA bakke og koster 19 kr. De findes i pink og grøn.

De er ikke på lager nu, men skulle gerne komme hjem omkring uge 15 som en del af vores sæsonsortiment.D uer velkommen til at sprøge os igen omkring uge 15.

Venlig hilsen
IKEAs kontaktcenter


- Så blå og rød er blevet erstattet af pink og grøn :-)


Er de med låg ?
De ser da bare fikse ud :-D


jkofod
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 289

Re: PB Helsinges pølsekursus den 12.03.2011

Indlæg#27 » 18. mar 2011, 22:48

Med låg ?
Nix, , til 19.- kr får du kun en bakke, i festlig kulør [smilie=bluecolorz5_pdt_16.gif]
Jeg så den som en almindelig serveringsbakke, intet mindre, intet mere.

/Jan

Brugeravatar

Dark Horse
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1184
Kontakt:

Re: PB Helsinges pølsekursus den 12.03.2011

Indlæg#28 » 20. mar 2011, 15:08

Det lyder som om I rigtig har hygget jer. Jeg er kun totalt misundelig :-D

Det så ud som om nogle af jer sloges lidt med at binde for spegepølserne. Jeg har et trick: Når jeg er alene om at lave pølser, har jeg ret travlt med at lave da 20-30 pølser inden farsen sætter sig. Så lukker jeg spege'rne med en poselukker. Så kan de stå der og hygge sig i baljen til jeg er færdig og har tid til at binde for dem. Når jeg så binder, tager jeg IKKE poselukkeren af først. Så virker den som "smutter"-stopper, og det er faktisk ganske nemt at binde for den. Der skal bare strammes ret godt til. Først bagefter tager jeg poselukkeren af og klipper overskydende tarm & snor af.

Billede063 copy.jpg
Poselukkeren holder imod mens jeg snører stramt lige bag den


Forresten: Jeg prøvede i dag nogle nye stofpølseskind. I brugsanvisningen til dem stod der , at pølserne skulle skylles af med saltvand for at fjerne fedt og rester. Den har jeg så prøvet, og afventer resultatet med spænding.

.. Men, som der står på mit spejl: Vi beklager den forringede billedkvalitet. De er taget med en gammel mobilos med hænder der rystede lidt af træthed. ;-)

MVH
Jan - der er i gang med at opbygge et forråd af røgvarer til sommer, hvor vi ikke kan koldrøge.
Vedhæftede filer
Billede064 copy.jpg
Lidt af formiddagens produktion. Der er kun et par grader varmt i skuret.
Hellere en grille i mit hoved end mit hoved i grillen ;-)

Brugeravatar

gundersen
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2890
Kontakt:

Re: PB Helsinges pølsekursus den 12.03.2011

Indlæg#29 » 20. mar 2011, 19:32

Så har jeg prøvet mit Teleskop røgeovn fra ALDI som jeg købte sidste år til 199kr.
Jeg har givet dem 3*7 timer og så lige 3-4 timer extra.
Jeg har ikke så mange muligheder med fancy køle skabe til tørring så jeg fik konstrueret en løsning med nogle bøjler og noget tyl så de kan hænge i vores skur på carporten. Der komme således ikke vand, vind eller store eller små dyr i nærheden af dem.

Ja ja grin i bare ved godt det ser sjovt ud men alternativet var at smide dem ud og det ville være synd.
Nu håber jeg bare resultatet bliver godt. Giver dem måske en omgang røg mere i løbet af næste uge.
Vedhæftede filer
1.JPG
2.JPG
3.JPG
4.JPG
René - KCBS Certified BBQ Judge

Holdkaptajn på: Team Crazy Danes BBQ
Medejer af: JRgrillcatering.dk

Idashøj Cater Grill 1200 (2013)
Primo Kamado Rund (2011)
Primo Kamado XL Oval (2011)
Weber Genesis E-320 (2010)

Brugeravatar

PODANE
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 458

Re: PB Helsinges pølsekursus den 12.03.2011

Indlæg#30 » 20. mar 2011, 19:34

Kunne du ikke have fået tyl i lyserød ? Det havde passet bedre til projektet
....PODANE....
Zik Zak Pølsesnak

Weber fordi stål er for metalfolk og urtepotter for tøser

Brugeravatar

Dark Horse
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1184
Kontakt:

Re: PB Helsinges pølsekursus den 12.03.2011

Indlæg#31 » 20. mar 2011, 19:59

gundersen skrev:Så har jeg prøvet mit Teleskop røgeovn fra ALDI som jeg købte sidste år til 199kr.
Ja ja grin i bare ved godt det ser sjovt ud men alternativet var at smide dem ud og det ville være synd.
Nu håber jeg bare resultatet bliver godt. Giver dem måske en omgang røg mere i løbet af næste uge.

Jeg kunne ikke drømme om at grine af dig! Det ser rigtig smart ud. Totalt udstyr til koldrøgning for mindre end 500 kr - incl. forhæng og bøjle. Pølsegodt :-)

MVH
Jan - der lige har hængt 22 spegepølser til tørring i skuret
Hellere en grille i mit hoved end mit hoved i grillen ;-)

Brugeravatar

Torp Hedehusene
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 5494

Re: PB Helsinges pølsekursus den 12.03.2011

Indlæg#32 » 20. mar 2011, 20:46

gundersen skrev:Så har jeg prøvet mit Teleskop røgeovn fra ALDI som jeg købte sidste år til 199kr.
Jeg har givet dem 3*7 timer og så lige 3-4 timer extra.
Jeg har ikke så mange muligheder med fancy køle skabe til tørring så jeg fik konstrueret en løsning med nogle bøjler og noget tyl så de kan hænge i vores skur på carporten. Der komme således ikke vand, vind eller store eller små dyr i nærheden af dem.

Ja ja grin i bare ved godt det ser sjovt ud men alternativet var at smide dem ud og det ville være synd.
Nu håber jeg bare resultatet bliver godt. Giver dem måske en omgang røg mere i løbet af næste uge.




Hvor der er vilje er der vej - det er bare god stil - fortsæt den gode stil.


.
Torp Hedehusene

Brugeravatar

Dark Horse
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1184
Kontakt:

Re: PB Helsinges pølsekursus den 12.03.2011

Indlæg#33 » 21. mar 2011, 16:31

gundersen skrev:...Der komme således ikke vand, vind eller store eller små dyr i nærheden af dem..

Du skal være klar over at både katte, rotter, mår og andet krapyl kan springe og kravle op ad tyl (net). [smilie=bluecolorz5_pdt_19.gif] De kan også balancere hen ad tagspær og derfra angribe fra oven.:whizz: Det dufter jo også vildt godt i deres næser, så de kan stå ret meget på hænder for at få fat i det.

Hvis tyllen ikke når ned i nærheden af jorden, er faren mest oppefra. Der kan du måske opfinde et låg, der gør at dyr skvatter af, hvis de prøver at snige sig ind på en speger'?

Med mindre dit skur altså er helt krapyl-tæt. Selv om mit er, søger jeg alligevel løsninger, der forhindrer dyrene i at nå mine lækkerbidskner.

MVH
Jan - der lige har inspiceret de 22 pølser, der hænger i værkstedet.
Hellere en grille i mit hoved end mit hoved i grillen ;-)

Brugeravatar

gundersen
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2890
Kontakt:

Re: PB Helsinges pølsekursus den 12.03.2011

Indlæg#34 » 21. mar 2011, 19:29

Dark Horse skrev:
gundersen skrev:...Der komme således ikke vand, vind eller store eller små dyr i nærheden af dem..

Du skal være klar over at både katte, rotter, mår og andet krapyl kan springe og kravle op ad tyl (net). [smilie=bluecolorz5_pdt_19.gif] De kan også balancere hen ad tagspær og derfra angribe fra oven.:whizz: Det dufter jo også vildt godt i deres næser, så de kan stå ret meget på hænder for at få fat i det.

Hvis tyllen ikke når ned i nærheden af jorden, er faren mest oppefra. Der kan du måske opfinde et låg, der gør at dyr skvatter af, hvis de prøver at snige sig ind på en speger'?

Med mindre dit skur altså er helt krapyl-tæt. Selv om mit er, søger jeg alligevel løsninger, der forhindrer dyrene i at nå mine lækkerbidskner.

MVH
Jan - der lige har inspiceret de 22 pølser, der hænger i værkstedet.


Tak for tippet, jeg skulle mene jeg er dækket ind for at andre end jeg selv kan hapse pølserne :-)
René - KCBS Certified BBQ Judge

Holdkaptajn på: Team Crazy Danes BBQ
Medejer af: JRgrillcatering.dk

Idashøj Cater Grill 1200 (2013)
Primo Kamado Rund (2011)
Primo Kamado XL Oval (2011)
Weber Genesis E-320 (2010)


belleboskop
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1811

Re: PB Helsinges pølsekursus den 12.03.2011

Indlæg#35 » 21. mar 2011, 19:37

Hmmmmmm Gundersen og Tyl !!!!!
Jeg kan lige se det for mig :-D :-D

Når det er sagt, så er jeg helt pjattet med brugbare alternative løsninger, som giver det proffe baghjul. Det være sig papkasser, tyl osv.

meeeen en sjov tanke og se Gundersen i tyl og "let på tå"
Jeg har nu

Primo og Black Ranch kul fra TBSgrillshop.dk på Lager klik her for at komme i shoppen

Brugeravatar

gundersen
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2890
Kontakt:

Re: PB Helsinges pølsekursus den 12.03.2011

Indlæg#36 » 21. mar 2011, 19:41

belleboskop skrev:Hmmmmmm Gundersen og Tyl !!!!!
Jeg kan lige se det for mig :-D :-D

Når det er sagt, så er jeg helt pjattet med brugbare alternative løsninger, som giver det proffe baghjul. Det være sig papkasser, tyl osv.

meeeen en sjov tanke og se Gundersen i tyl og "let på tå"


Det var faktisk i rigtig mange farver men jeg skulle kun bruge 1½ meter til 28kr, så det havde blevet en meget kort sag at danse rundt i så ingen grund til at blive uvenner med naboerne eller skræmme dem :-D
René - KCBS Certified BBQ Judge

Holdkaptajn på: Team Crazy Danes BBQ
Medejer af: JRgrillcatering.dk

Idashøj Cater Grill 1200 (2013)
Primo Kamado Rund (2011)
Primo Kamado XL Oval (2011)
Weber Genesis E-320 (2010)

Tilbage til "Fotos fra Grillguru arrangementer"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 1 gæst