Opskrift søges: Oscar's burgere med sauce og bløde løg

Se eller gense fotos fra de mange Grillguru arrangementer

Emneforfatter
larsjoha
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 103

Opskrift søges: Oscar's burgere med sauce og bløde løg

Indlæg#1 » 27. jul 2010, 22:44

Hej Guru

Kom der en opskrift på Oscar's burgere med sauce og bløde løg ?

Synes ikke lige jeg kan finde den.

Har fundet dele af den rund omkring, men........

Hilsen
Lars
Weber OTG 57cm
JBI forlænger
Primo Oval XL (nu i bord)
Artiforno Stenovn 100cm/600kg.
Auplex Mini

Brugeravatar

torbenc
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 7

Re: Opskrift søges: Oscar's burgere med sauce og bløde løg

Indlæg#2 » 27. jul 2010, 23:11

Der er flere der ville blive glade for den opskrift.

Jeg kender mindst 2 :-)

Og tak for en fantastisk fest i lørdags. Super duper.

Torben C
Summen af al intelligens på jorden er konstant. Befolkningstallet er stigende.

When the people fear the goverment there is tyranni
When the government fears the people there is liberty.
T. Jefferson

Brugeravatar

jgh
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1134

Re: Opskrift søges: Oscar's burgere med sauce og bløde løg

Indlæg#3 » 28. jul 2010, 06:05

Ja tak - kom så med den opskrift Guru :$
Hilsen Jan

KCBS certified BBQ judge
3 x Primo kamado - 2 x Outdoorchef - 1 x BGE - og en del andre i laden :)

www.JRgrillcatering.dk

Brugeravatar

Guruen
Administrator
Administrator
Indlæg: 10551
Kontakt:

Re: Opskrift søges: Oscar's burgere med sauce og bløde løg

Indlæg#4 » 28. jul 2010, 07:13

Her er en lille guide:
viewtopic.php?f=42&p=150567#p150567

Men...

Det hele bunder i saucen... Og den er desværre ikke helt nem at lave.

Men vi prøver:

Reducer en flaske rødvin til der kun er ca. 1 dl tilbage (pas på den ikke bliver til klister og brænder fast).

Når den er reduceret tages den af varmen, og der tilsættes:

1-2 spsk ribsgele
3-4 tsk dijon-sennep
1 spsk Oscars andebouillon
1 spsk Oscars vildbouillon
4 spsk ketchup
Lidt friskkværnet peber

Pisk ingredienserne godt igennem, og sæt derefter gryden over varmen igen.

Når det bobler tilsættes sødmælk lidt efter lidt - max 1 spsk af gangen, ellers bliver saucen grynet.

Når saucen er "oparbejdet" skal den bare stå og hygge sig i et par timer ved svag varme.

Først ved dette stadie må der smages på saucen. Jeg plejer at tilsætte sherry (2 spsk) for at runde smagen af.

Er saucen umulig, kommes mere ketchup (Beauvais, da Heinz er for syrlig). Smag til med peber igen.

...

Det er en balancegang hele vejen, men kunsten ligger i at reducere rødvinen så meget uden at den bliver til klister.

I slutfasen kan tilsættes mere dijon, mere bouillon (pas på saltbalancen) eller mere peber.

Lav gerne en stor portion - af f.eks 3 flasker rødvin - og frys saucen ned. Det er rart at have liggende klar....

Desværre kan jeg ikke komme en opskrift nærmere....
KCBS certified BBQ judge
Stifter af Grillguru.dk, Dansk BBQ Rådgivning & Oplev Forskellen

Brugeravatar

marinus
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2163

Re: Opskrift søges: Oscar's burgere med sauce og bløde løg

Indlæg#5 » 28. jul 2010, 07:46

Jeg har lige læst gennemgangen af BLS burgeren. Sådan lavede min mor altid hakkebøffer, i sin tid.
Det smager rigtig lækkert.

For mange år siden - da en burger hed en bøfsandwich - kunne man få en lignende bøfsandwich i Tivoli.
udtryk gør indtryk

Brugeravatar

TrineHG
Deaktiveret bruger
Indlæg: 3987
Kontakt:

Re: Opskrift søges: Oscar's burgere med sauce og bløde løg

Indlæg#6 » 28. jul 2010, 09:34

Nu skal jeg ikke forsøge at gå nogen i bedene, men den lynhurtige version af en Gl.daws bøfsandwich (som vi jyder elsker rigtig meget), har jeg ofte lavet:

Bøfferne grilles/steges kun "halvt".

Sovsen begåes således:

hakkede løg, klaret i lidt fedtstof
Knorr oksefond
vand
kulør
jævning/smørbolle


Koges godt igennem, bøfferne lægges i, og når de så "steger" færdige i sovsen, får denne smag af de gode bøffer.

Umiddelbart kan sovsen lyde "tam" (jeg er jo til rød mælk, bare ikke lige i denne her "løgsovs") - men tro mig, det er den ikke. Jeg tilsætter med vilje hverken ketchup eller andet, idet der kommer ketchup på selve sandwichen, når den lægges sammen.

bøfsandwich.jpg
bøfsandwich.jpg (44.27 KiB) Vist 5278 gange


Og inden nogen spørger: hvad laver det kaninføde på den tallerken? - jeg MÅ have min dosis kaninmad dagligt :lol:
Trine :-)
Bruger deaktiveret efter eget ønske den 20.09.2011

Brugeravatar

Guruen
Administrator
Administrator
Indlæg: 10551
Kontakt:

Re: Opskrift søges: Oscar's burgere med sauce og bløde løg

Indlæg#7 » 28. jul 2010, 09:39

Ja Marinus, og man har ikke været en tur på Bakken uden at være forbi og få en Oscars bøfsandwich
KCBS certified BBQ judge
Stifter af Grillguru.dk, Dansk BBQ Rådgivning & Oplev Forskellen

Brugeravatar

FruDuborg
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 427

Re: Opskrift søges: Oscar's burgere med sauce og bløde løg

Indlæg#8 » 28. jul 2010, 10:15

Takker for opskriften, det var den lækreste burger jeg har fået længe.....
Med venlig hilsen

FruDuborg

www.madpassionen.dk

Billede

Brugeravatar

Drago
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 34

Re: Opskrift søges: Oscar's burgere med sauce og bløde løg

Indlæg#9 » 1. maj 2011, 16:10

Hejsa.

Vi har prøvet denne opskrift men kan ikke få den til at fungere ordenligt... For det først blev den grynet og for det andet har vi intet clue om hvor meget sødmælk der skal i.

Er der nogen herinde som har forsøgt sig med denne opskrift og kan uddybe lidt om f.eks. hvor meget mælk der skal anvendes

Guruen skrev:Her er en lille guide:
viewtopic.php?f=42&p=150567#p150567

Men...

Det hele bunder i saucen... Og den er desværre ikke helt nem at lave.

Men vi prøver:

Reducer en flaske rødvin til der kun er ca. 1 dl tilbage (pas på den ikke bliver til klister og brænder fast).

Når den er reduceret tages den af varmen, og der tilsættes:

1-2 spsk ribsgele
3-4 tsk dijon-sennep
1 spsk Oscars andebouillon
1 spsk Oscars vildbouillon
4 spsk ketchup
Lidt friskkværnet peber

Pisk ingredienserne godt igennem, og sæt derefter gryden over varmen igen.

Når det bobler tilsættes sødmælk lidt efter lidt - max 1 spsk af gangen, ellers bliver saucen grynet.

Når saucen er "oparbejdet" skal den bare stå og hygge sig i et par timer ved svag varme.

Først ved dette stadie må der smages på saucen. Jeg plejer at tilsætte sherry (2 spsk) for at runde smagen af.

Er saucen umulig, kommes mere ketchup (Beauvais, da Heinz er for syrlig). Smag til med peber igen.

...

Det er en balancegang hele vejen, men kunsten ligger i at reducere rødvinen så meget uden at den bliver til klister.

I slutfasen kan tilsættes mere dijon, mere bouillon (pas på saltbalancen) eller mere peber.

Lav gerne en stor portion - af f.eks 3 flasker rødvin - og frys saucen ned. Det er rart at have liggende klar....

Desværre kan jeg ikke komme en opskrift nærmere....
Mvh. Gerhard & Tina
Genesis S-320 (2007)... Nu med Rotisserie
Q-120 til køreturene
Morphy Richards Premium Plus (Bagemaskine)

Brugeravatar

Guruen
Administrator
Administrator
Indlæg: 10551
Kontakt:

Re: Opskrift søges: Oscar's burgere med sauce og bløde løg

Indlæg#10 » 1. maj 2011, 16:51

Hvis saucen bliver grynet, er det fordi der ikke er varme nok på gryden, at man tilsætter mere end 1 spsk af gangen, eller man er for langsom med piskeriset...

...Det er bare at forsøge sig. Øvelse gør mester.

Jeg har lavet denne sauce SÅ mange gange, at jeg ikke længere kigger på ingrediens-listen.

Men et skud vil være 2-3 dl?... Det kommer an på hvor tyk man vil have saucen.
KCBS certified BBQ judge
Stifter af Grillguru.dk, Dansk BBQ Rådgivning & Oplev Forskellen

Brugeravatar

Drago
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 34

Re: Opskrift søges: Oscar's burgere med sauce og bløde løg

Indlæg#11 » 1. maj 2011, 16:59

Tusinde tak

Så må vi bare prøve igen... Glæder os så meget til at det lykkes :savl2:
Mvh. Gerhard & Tina
Genesis S-320 (2007)... Nu med Rotisserie
Q-120 til køreturene
Morphy Richards Premium Plus (Bagemaskine)


Emneforfatter
larsjoha
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 103

Re: Opskrift søges: Oscar's burgere med sauce og bløde løg

Indlæg#12 » 27. jun 2012, 18:32

Guruen skrev:Her er en lille guide:
viewtopic.php?f=42&p=150567#p150567

Men...

Det hele bunder i saucen... Og den er desværre ikke helt nem at lave.

Men vi prøver:

Reducer en flaske rødvin til der kun er ca. 1 dl tilbage (pas på den ikke bliver til klister og brænder fast).

Når den er reduceret tages den af varmen, og der tilsættes:

1-2 spsk ribsgele
3-4 tsk dijon-sennep
1 spsk Oscars andebouillon
1 spsk Oscars vildbouillon
4 spsk ketchup
Lidt friskkværnet peber

Pisk ingredienserne godt igennem, og sæt derefter gryden over varmen igen.

Når det bobler tilsættes sødmælk lidt efter lidt - max 1 spsk af gangen, ellers bliver saucen grynet.

Når saucen er "oparbejdet" skal den bare stå og hygge sig i et par timer ved svag varme.

Først ved dette stadie må der smages på saucen. Jeg plejer at tilsætte sherry (2 spsk) for at runde smagen af.

Er saucen umulig, kommes mere ketchup (Beauvais, da Heinz er for syrlig). Smag til med peber igen.

...

Det er en balancegang hele vejen, men kunsten ligger i at reducere rødvinen så meget uden at den bliver til klister.

I slutfasen kan tilsættes mere dijon, mere bouillon (pas på saltbalancen) eller mere peber.

Lav gerne en stor portion - af f.eks 3 flasker rødvin - og frys saucen ned. Det er rart at have liggende klar....

Desværre kan jeg ikke komme en opskrift nærmere....


Hej Guru eller andre.

Jeg skal lave denne sovs her til aften, men undre mig over hvor væsken kommer fra.
Hvis tre flasker rødvin indkoges til 3dl. Og der kun skal lidt ketchup i, så bliver det jo ikke til meget.
Fortyndes den til en passende smag med vand ?

Eller har jeg helt misforstået det hele ?

Hilsen
Lars
Weber OTG 57cm
JBI forlænger
Primo Oval XL (nu i bord)
Artiforno Stenovn 100cm/600kg.
Auplex Mini

Brugeravatar

havnefogeden
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 497

Re: Opskrift søges: Oscar's burgere med sauce og bløde løg

Indlæg#13 » 27. jun 2012, 19:47

Guruen skrev:Når det bobler tilsættes sødmælk lidt efter lidt - max 1 spsk af gangen, ellers bliver saucen grynet.


Læs opskriften, så skal det nok lykkedes :-D
Give a man a gun and he can rob a bank!
Give a man a bank an he can rob the World !!!


Primo Oval XL......Proud to be the only ceramic grill Made in The USA!!!


Morten[/color]

Brugeravatar

Torp Hedehusene
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 5494

Re: Opskrift søges: Oscar's burgere med sauce og bløde løg

Indlæg#14 » 27. jun 2012, 20:36

larsjoha skrev:
Guruen skrev:Her er en lille guide:
viewtopic.php?f=42&p=150567#p150567

Men...

Det hele bunder i saucen... Og den er desværre ikke helt nem at lave.

Men vi prøver:

Reducer en flaske rødvin til der kun er ca. 1 dl tilbage (pas på den ikke bliver til klister og brænder fast).

Når den er reduceret tages den af varmen, og der tilsættes:

1-2 spsk ribsgele
3-4 tsk dijon-sennep
1 spsk Oscars andebouillon
1 spsk Oscars vildbouillon
4 spsk ketchup
Lidt friskkværnet peber

Pisk ingredienserne godt igennem, og sæt derefter gryden over varmen igen.

Når det bobler tilsættes sødmælk lidt efter lidt - max 1 spsk af gangen, ellers bliver saucen grynet.

Når saucen er "oparbejdet" skal den bare stå og hygge sig i et par timer ved svag varme.

Først ved dette stadie må der smages på saucen. Jeg plejer at tilsætte sherry (2 spsk) for at runde smagen af.

Er saucen umulig, kommes mere ketchup (Beauvais, da Heinz er for syrlig). Smag til med peber igen.

...

Det er en balancegang hele vejen, men kunsten ligger i at reducere rødvinen så meget uden at den bliver til klister.

I slutfasen kan tilsættes mere dijon, mere bouillon (pas på saltbalancen) eller mere peber.

Lav gerne en stor portion - af f.eks 3 flasker rødvin - og frys saucen ned. Det er rart at have liggende klar....

Desværre kan jeg ikke komme en opskrift nærmere....


Hej Guru eller andre.

Jeg skal lave denne sovs her til aften, men undre mig over hvor væsken kommer fra.
Hvis tre flasker rødvin indkoges til 3dl. Og der kun skal lidt ketchup i, så bliver det jo ikke til meget.
Fortyndes den til en passende smag med vand ?

Eller har jeg helt misforstået det hele ?

Hilsen
Lars


Hvis du gider at læse indlæggene igennem vil du se at Guruen skrev følgende:
Hvis saucen bliver grynet, er det fordi der ikke er varme nok på gryden, at man tilsætter mere end 1 spsk af gangen, eller man er for langsom med piskeriset...

...Det er bare at forsøge sig. Øvelse gør mester.

Jeg har lavet denne sauce SÅ mange gange, at jeg ikke længere kigger på ingrediens-listen.

Men et skud vil være 2-3 dl?... Det kommer an på hvor tyk man vil have saucen.

:-D :-D :-D :-D



.
Torp Hedehusene

Tilbage til "Fotos fra Grillguru arrangementer"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 4 gæster