Der vil blive skrevet kommentar senest imorgen.
Men arrangementet var yderst professionelt planlagt, og alle deltagere var i højt humør...

Her er kursusstedet... Skolekøkkenet på Ramløse skole i Nordsjælland

Og her er holdet...



Så er kursisterne samlet, og undervisningen kan starte. Bemærk kameramanden der fulgte os hele dagen. Måske der kommer en pølse-undervisnings-video senere på året?

Koncentrationen var stor

PB Helsinge i hopla - han skød en utrolig velforberedt dag igang

...Og nej. Jansej sov ikke. Han tog bare notater
![BlueColorz5_PDT_16 [smilie=bluecolorz5_pdt_16.gif]](./images/smilies/PDT_crazy.gif)

Deltagerne blev delt i 4 hold med 4 på hvert hold.
Hvert hold fik en underviser tildelt. De 4 havde været til træning hos PB i ugen op til, så de var super skarpe.

Opskrifter og vejledninger lå klar. Hvert pølsehold havde en stopper, en food-processor og en rørermaskine med kødhakker.

Hvert hold fik tildelt en farve. Deres færdige produkter blev markeret med farvet strips, så de nemt kunne se hvad der skulle deles ved dagens afslutning.

Flamingo kasserne med det kolde (til tider frosset) kød blev studeret.

Jeg mener, der var indkøbt 70 kilo kød ialt.

Og masser af tarme med forskellig diameter

Første kursus var at vise hvordan tarmene skylles

Herefter blev holdenes roller fordelt...

...Og så gik produktionen ellers igang....





























Efter 3,5 time var det tid til frokost. Der blev smagt på medisteren og de forskellige grillpølser der var blevet fremstillet.
PB gav smagsprøve på kødpølsen kursisterne senere selv skulle lave





























Hver deltager fik i gennemsnit 5 kg pølser med hjem... Nogle mere end andre, da man internt "byttede og handlede"...

Kl. 18.00 var festen slut, og lokalet (næsten) rengjort.
Kæmpe arbejde fra PB og hans 4 hjælpere.... Rigtig god kursusform, hvor alle var aktiveret. De små grupper begyndte ligefrem at lave konkurrencer om hvem der var bedst...
Dagens resultat:
Medister i verdensklasse
En rigtig god karrypølse
En hvidløgspølse man sent glemmer
En oksepølse med en fantastisk smag
En chilipølse der ikke er for småbørn
Spegepølser i kilovis
Kødpølser i forskellige udformninger. Nogle med 4x løg i

Som jeg indledte med: En helt fantastisk dag.