Julesnaps

Brugeravatar

Emneforfatter
poulw
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 782

Julesnaps

Indlæg#1 » 10. nov 2011, 10:11

I begyndelsen af juli måned besluttede jeg at lave en julesnaps og faldt over denne opskrift på en Honningdram

400 g lynghonning
Et nip stødte nelliker
Et nip stødt allehånde
Revet skal af 1 usprøjtet appelsin
12 - 14 hele nelliker
2 kanelstænger

Smelt honningen forsigtig sammen med de stødte krydderier og appelsinskallen. Hæld 1/1 flaske Svendborg Snaps/Brøndums Snaps Klar/vodka eller andet i en skål og tilsæt honningblandingen lidt ad gangen under omrøring. Hæld kryddersnapsen på en eller to pæne flasker og kom de hele nelliker og kanelstængerne i. Prop til og lad snapsen stå minimum 14 dage i køleskabet, gerne længere, og ryst flasken af og til.
Si eventuelt snapsen inden den skal nydes.

Anvendelig som en sød julesnaps.


Efter 6 uger og daglig omrysten tog jeg et lille prøvesip, men syntes at den ligesom manglede noget.
Den blev derfor (ud fra fri fantasi) tilsat ekstra:
1 spsk allehånde
5 knuste enebær

Og så glemte jeg ellers alt om den indtil for 3 uger siden.

Den smager nu som en sød Gammel Dansk Bitter (men er altså ikke bitter) ..... og så har den en grim eftersmag
DEN SMAGER AF MERE :shock:

Dram1.jpg
Dram1.jpg (54.36 KiB) Vist 7171 gange

Dram2.jpg
Dram2.jpg (48.61 KiB) Vist 7171 gange

Nu ved jeg ikke rigtig om den kan holde sig helt til Jul :oops: :oops: :oops:
Med venlig hilsen,
Poul

Vi spiser for at leve - men vi lever også for at spise


jkofod
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 289

Re: Julesnaps

Indlæg#2 » 12. nov 2011, 23:00

Hej Poul,

God ide at tage emnet "Julesnaps" op nu.

Lyder som et fint oplæg til at andre gode opskrifter på julesnaps bliver gravet frem og delt videre :-D

/Jan

Brugeravatar

JMD
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 424

Re: Julesnaps

Indlæg#3 » 13. nov 2011, 13:53

Hvilken alkohol brugte du?

Brugeravatar

bjærge
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 9319
Kontakt:

Re: Julesnaps

Indlæg#4 » 13. nov 2011, 15:07

Det ser rigtig godt ud Poul :savl2:
Jeg kender det med at snapse og likører kan have en grim bismag, og smage efter mere [smilie=pdt_aliboronz_37.gif] :lol:
Dejligt er det at blive glædeligt overrasket, og i de senere år har jeg gjort mig den ulejlighed lige som du at skrive ned hvad jeg har brugt og hvor meget så jeg kan genskabe den gode smag .1%¤

Brugeravatar

Emneforfatter
poulw
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 782

Re: Julesnaps

Indlæg#5 » 6. dec 2011, 05:49

JMD skrev:Hvilken alkohol brugte du?

Undkyld mit sene svar, men jeg skulle lige i gang med en ny Julesnaps med knap så meget honning i og så derfor lige dit spørgsmål.

Jeg brugte vodka.
Med venlig hilsen,
Poul

Vi spiser for at leve - men vi lever også for at spise


humle
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 1

Re: Julesnaps

Indlæg#6 » 6. dec 2011, 17:40

her er et link til flere Jule snapse:http://www.odenseaneren.dk/KS.htm

Jørgen.

Brugeravatar

Emneforfatter
poulw
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 782

Re: Julesnaps

Indlæg#7 » 19. sep 2012, 14:22

I år blev det ikke bare til julesnaps (samme opskrift som ovenfor), men også til en julelikør.

Da mit lille appelsintræ i år har givet frugt for første gang, besluttede jeg at bruge opskriften på "40-dages likør":

1 ubehandlet appelsin, helst økologisk
40 sukkerknalder
40 kaffebønner
1 flaske vodka eller snaps

Appelsinen prikkes 40 gange med en gaffel og kommes i et stort glas sammen med sukker, kaffebønner og vodka/snaps.
Lad det trække i 40 dage (husk at røre i det).
Pres derefter appelsinen og filtrer det hele.

Mine appelsiner er meget velsmagende og garanteret økologiske, men til gengæld ikke ret store.
Derfor brugte jeg 3 små og godt gennemhullede apppelsiner.

Det hele blev sat "over" med vodka den 7/9 og er derfor klar til tapning på falske 17/10.

40-dages.jpg
40-dages.jpg (53.3 KiB) Vist 6285 gange

På nuværende tidspunkt dufter det nærmest som Grand Maniere, så jeg er spædt på smagen om en lille måneds tid.

Hvis man vil have mere jul over smagen, kan der tilsættes:
3 knuste nelliker
3 knuste kardemommefrø
en stang vanille.
Med venlig hilsen,
Poul

Vi spiser for at leve - men vi lever også for at spise

Brugeravatar

nicolajs
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 178

Re: Julesnaps

Indlæg#8 » 19. sep 2012, 16:19

Poul. Jeg har nu lært den som at der skal prikkes 40 huller med en strikkepind str 4 1/2. Derefter kommer man nelikker i hullerne man har prikket.

Så kommer der lidt mere jul over den
Weber 57 cm med JBI forlænger og (efter behov) røgekit.
Weber 57 cm med pizza indsats
Landmann gasgrill
Auplex 57 cm kamado
Weber smokey joe
3i1 bakergrill

Brugeravatar

Emneforfatter
poulw
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 782

Re: Julesnaps

Indlæg#9 » 28. nov 2012, 02:22

Den 17/10 smagte jeg på min "40-dages likør, og blev ærlig alt lidt skuffet :-(
Den smagte ikke af meget, og det den smagte af var lettere bittert fra appelsinskallen.

Jeg pressede derfor appelsinerne for saft og spiritus og tilsatte en håndfuld ekstra kaffebønner (15g) som jeg knækkede let i mortaren.
En uge senere smagte jeg igen, og nu var der meget mere smag. Dog mest af kaffe, og den var ikke nær sød nok.
Da jeg ike havde flere hjemmegroede appelsiner, måtte jeg købe en som blev presset, og saften blev tilsat sammen med 100g ekstra sukker.

I sidste uge blev det hele siet gennem ostelærred, sat til side for at de sidste urenheder kunne bundfælde sig, og i dag kom likøren på flaske - klar til servering :-D

Likoer.jpg
Likoer.jpg (149.81 KiB) Vist 6066 gange

Og nu smager den bare så man kan høre englene synge .1%¤ SKÅL [smilie=pdt_aliboronz_37.gif]
Med venlig hilsen,
Poul

Vi spiser for at leve - men vi lever også for at spise

Tilbage til "Opskrifter & billeder"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 1 gæst