Min hidtil bedste spegepølse

Brugeravatar

Emneforfatter
Kimbi
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1832
Kontakt:

Min hidtil bedste spegepølse

Indlæg#1 » 22. apr 2008, 12:31

Så har jeg prøvet at lave en oksespegepølse, og har gået og været meget spændt på, hvordan smagen blev.
Billede
Jeg brugte min grundopskrift, som kan hentes her: Kimbi's pålægspølser
Erstattede alt svinekødet med oksekød.
Smagen var intet mindre end himmelsk, når jeg selv skal sige det :D Oksekødet fremhæver krydderierne på så perfekt en måde, at en enkelt smagsprøve bare ikke var nok :oops:
God mad tager timer at lave, men kun minutter at fortære...

Kimbi

Billede

Weber Ranch Kettle
Weber Platinum
OTC 57
Go Anywhere
Q320
JBI Smoker

Brugeravatar

Morten L
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 4045

Indlæg#2 » 22. apr 2008, 12:39

Det ser godt ud Kimbi....hvem der havde overskud til at lave hjemmelavede pølser
Med venlig hilsen
Morten

Brugeravatar

Emneforfatter
Kimbi
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1832
Kontakt:

Indlæg#3 » 22. apr 2008, 12:47

Morten L skrev:Det ser godt ud Kimbi....hvem der havde overskud til at lave hjemmelavede pølser

Takker. Det er jo et prioriteringsspørgsmål :) Men i faktisk arbejdstid, tror jeg ikke jeg har brugt mere end en halv time på at lave den ene. Og hvis man så laver flere, bliver det egentlig mindre tid pr. pølse :D
God mad tager timer at lave, men kun minutter at fortære...

Kimbi

Billede

Weber Ranch Kettle
Weber Platinum
OTC 57
Go Anywhere
Q320
JBI Smoker


Lucinda
Snart Superbruger
Snart Superbruger
Indlæg: 902
Kontakt:

Indlæg#4 » 22. apr 2008, 13:13

Hej Kimbi.

De ser intet mindre end fantastisk gode ud..
Det med pølserne har jeg tilgode endnu, men så laver jeg jo så meget andet...
Hilsen Lucinda :-)

Deaktiveret efter eget ønske

Brugeravatar

Emneforfatter
Kimbi
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1832
Kontakt:

Indlæg#5 » 22. apr 2008, 13:17

Det må man sige ja til Lucinda... Og det er jo netop et prioriteringsspørgsmål. Man kan jo ikke nå det hele, desværre.
God mad tager timer at lave, men kun minutter at fortære...

Kimbi

Billede

Weber Ranch Kettle
Weber Platinum
OTC 57
Go Anywhere
Q320
JBI Smoker


Mor Birthe
Deaktiveret bruger
Indlæg: 4059

Indlæg#6 » 22. apr 2008, 13:53

ØJ ØJ hvor ser den lækker ud Billede Billede BilledeBillede

NU er vi altså snart nødt til at lave vores egne spegepølser her i huset 8)

Kan være vi så skal bruge din hjælp til det :wink:
Mor Birthe
(Deaktiveret efter eget ønske 18.11.2008)


hansen
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1293

Indlæg#7 » 22. apr 2008, 15:49

Det ser som sædvanligt rigtig godt ud Kimbi !
Med venlig hilsen

hansen

Brugeravatar

Emneforfatter
Kimbi
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1832
Kontakt:

Indlæg#8 » 22. apr 2008, 16:10

Takker... Har lige haft smagsprøve med til mine kollegaer, og de mente, at den ville jeg få svær ved at overgå. De ville gerne sidde og spise spegepølsen, bare som snack :D
God mad tager timer at lave, men kun minutter at fortære...

Kimbi

Billede

Weber Ranch Kettle
Weber Platinum
OTC 57
Go Anywhere
Q320
JBI Smoker

Brugeravatar

Morten L
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 4045

Indlæg#9 » 22. apr 2008, 17:42

Kimbi skrev:De ville gerne sidde og spise spegepølsen, bare som snack :D
Tænk....det ville jeg også :D
Med venlig hilsen
Morten

Brugeravatar

Duborg
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2101

Indlæg#10 » 22. apr 2008, 17:52

WOW den er virkelig flot, [smilie=bluecolorz5_pdt_13.gif] bliver den en anelse tørrere når det er oksekød ?.

Og den er garanteret lækker som snackpølse :savl2:
Mvh. Duborg

Det tager tid, men det bliver godt...

Brugeravatar

Emneforfatter
Kimbi
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1832
Kontakt:

Indlæg#11 » 22. apr 2008, 18:09

Duborg skrev:WOW den er virkelig flot, [smilie=bluecolorz5_pdt_13.gif] bliver den en anelse tørrere når det er oksekød ?.

Og den er garanteret lækker som snackpølse :savl2:

Den er i hvert fald mere tør end mine tidligere spegepølser, men om det skyldes kødet, eller at jeg har valgt at tørre den ved en højere temperatur skal jeg ikke kunne sige.
God mad tager timer at lave, men kun minutter at fortære...

Kimbi

Billede

Weber Ranch Kettle
Weber Platinum
OTC 57
Go Anywhere
Q320
JBI Smoker

Brugeravatar

Duborg
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2101

Indlæg#12 » 22. apr 2008, 20:12

Okay, håber at jeg er så heldig at smage dine pølser en dag :wink:
Mvh. Duborg

Det tager tid, men det bliver godt...


Martin Lynge Nicolaisen
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 19
Kontakt:

Indlæg#13 » 23. sep 2008, 17:44

Hej Kimbi

Vi er et par gutter der prøver at gøre dig kunsten efter i weekenden hvor vi vil følge din opskrift på alm. spegepølse.
Da de er vores første spegepølser har vi ikke den store erfaring og jeg har derfor følgende spørgsmål jeg håber du vil ulejlige dig med at svare på.

1. Når pølserne hænger til tørre, hvilken temperatur foregår det ved? jeg har anskaffet mig et køleskab specielt til formålet da jeg synes at have læst mig til at det er det mest hensigtsmæssige.

2. Rygningen, du skriver de skal ryges 2 gange :) kan du komme nærmere ind på tid og temperatur ?

De venligste hilsener og dybeste respekt
Martin


steenj
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1588

Indlæg#14 » 23. sep 2008, 18:11

Jeg svarer lige først da jeg ikke ved om Kimbi ser dette her.
Jeg har kopieret Kimbi´s bedste pølse og den blev da så alle der smagte den synes at den var supergod.
Jeg tørrede den i køleskab og røgede den en tre gange. Én gang vil sige ca 12 timer. Det er så længe en hesteskoformet bane af savsmuld kan brænde ved koldrøgning, hvilket også besvarer dit næste spørgsmål. Temperaturen skal være under 30 grader.
Næste gang vil jeg pakke pølserne ind i avispapir under tørringen, eller finde et andet sted hvor der er knap så tørt. Hvis du ikke har for mange kan de måske med fordel lægges i grøntsagsskuffen.
Mvh. Steen.

Tommerup røgeovn, Borniak, Primo kamado oval, Bge mini, plus det løse.

Brugeravatar

Emneforfatter
Kimbi
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1832
Kontakt:

Indlæg#15 » 24. sep 2008, 00:42

Ja, det kan ikke siges meget bedre end Steenj gjorde... Dog vil jeg lige sige, at antal røgninger (i hesteskoform) afhænger jo meget af tykkelse på spegepølsen, samt ens egen smag.
God mad tager timer at lave, men kun minutter at fortære...

Kimbi

Billede

Weber Ranch Kettle
Weber Platinum
OTC 57
Go Anywhere
Q320
JBI Smoker


Martin Lynge Nicolaisen
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 19
Kontakt:

Indlæg#16 » 24. sep 2008, 15:20

Tak skal i have, jeg antager at ved tørring i køleskab er det lige meget hvilken temperatur skabet står på.

Yours
Martin


steenj
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1588

Indlæg#17 » 24. sep 2008, 15:34

Hvis der ikke er andet i vil jeg nok vælge den højeste temperatur det kan stilles til uden at være slukket. Dette for at det ikke skal blive alt for tørt.
Et køleskab bliver jo ret tørt fordi vandet sætter sig på køleelementet.
Mvh. Steen.

Tommerup røgeovn, Borniak, Primo kamado oval, Bge mini, plus det løse.

Brugeravatar

PB Helsinge
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 2450

Indlæg#18 » 25. sep 2008, 10:33

ved tørring i køleskab er det lige meget hvilken temperatur skabet står på.

I øjeblikket tørrer jeg mine spegepølser i min lukkede garage. Jeg når ikke temp. højere end 15-16 gr. så det er passende efter mit skøn.

Men - skal du tørre i køleskab, ville jeg holde max. 6-7 gr. , og er der ikke andet i skabet, så det ellers står urørt, ville jeg lige skifte luften dagligt ved at åbne døren kortvarigt.
Per - Slagter og Pølsemager
Pølsemageri behøver ikke være svært - og så er det sjovt


Horneguldager
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 23

Re: Min hidtil bedste spegepølse

Indlæg#19 » 8. nov 2015, 09:48

Jeg ser at flere går meget op i om diverse spegepølser bliver tørre .det jeg gør at når diverse spegepølser er færdige hænger de og tørrer i min kælder 14 dage til 3 uger så er de tørre/ faste eller også bare i køleskab svøbt i viskestykke


Horneguldager
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 23

Re: Min hidtil bedste spegepølse

Indlæg#20 » 8. nov 2015, 11:10

Hej hvordan finder man siden kimbis pålægspølser


Midtfyn
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 104

Re: Min hidtil bedste spegepølse

Indlæg#21 » 8. nov 2015, 18:11

Er jeg den eneste der ikke kan åbne linket, kimbi´s pålægspølser??


steenj
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1588

Re: Min hidtil bedste spegepølse

Indlæg#22 » 8. nov 2015, 18:52

Nej. Jeg tror ikke det link duer mere og hvad værre er ser det også ud til jeg har mistet min egen kopi.
Mvh. Steen.

Tommerup røgeovn, Borniak, Primo kamado oval, Bge mini, plus det løse.

Brugeravatar

Benne
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 307

Re: Min hidtil bedste spegepølse

Indlæg#23 » 8. nov 2015, 21:12

Den pølse set super god ud,
Kan desværre ikke åbne linket til opskriften.
Er det noget galt??
Mange pølsehilsner
Benne

Weber Genesis gasgrill
BGE Large
Tommerup Røgeovn
SousVide Supreme SVS

Brugeravatar

Bjørn Nielsen
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 635

Re: Min hidtil bedste spegepølse

Indlæg#24 » 9. nov 2015, 00:09

Stol aldrig på en mager kok !!!!!!!!

Brugeravatar

Treblach
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1342

Re: Min hidtil bedste spegepølse

Indlæg#25 » 9. nov 2015, 11:36

Bjørn Nielsen skrev:Måske linket her er bedre...
http://www.weberklubben.dk/Default.aspx ... cipeId=562


Linket her hører til
Kimbi’s grundkrydderiblanding
http://www.weberklubben.dk/Default.aspx ... cipeId=561
/Albert
/Trebla ch [smilie=pdt_aliboronz_37.gif]

Tilbage til "Opskrifter & billeder"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 2 gæster