Smokeasaurus laver Pastrami-sandwich


Emneforfatter
Smokeasaurus
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 219

Smokeasaurus laver Pastrami-sandwich

Indlæg#1 » 5. apr 2008, 11:52

Smokeasaurus laver Pastrami-sandwich med hjemmelavet pastrami

Billede

Dag 4 - Resultatet:
Billede

Men lade os spole tiden lidt tilbage.

Dag 1 - Saltning
Billede
Jeg havde fundet et oksespidsbryst, som ikke indeholdt ret meget fedt. Kødet blev pudset lidt ekstra af, så evt. fedtlag ikke er mere end 2-3 mm tykt. Hvis fedtlaget er for tykt, forlænges den tid saltet skal bruge for at trænge ind i kødet.

Billede
Kødet dækkes med en saltblanding bestående af:
½ dl salt ( ½ alm salt og ½ nitritsalt)
½ dl brun farin
½ dl friskkværnet peber
2 spsk hvidløgspulver
2 spsk korianderpulver
Jeg brugte lidt over halvdelen af saltblandingen, til et spidsbryst på 1700 gram.

Billede
Saltblandingen fordeles på begge sider af kødet, som herefter pakkes i plastikpose og gemmes i køleskabet. Der vil hurtig dannes sig noget saft i posen, så det er nok en god idé, at ligge posen i et lille fad.

Dag 2 og 3 - Ventetid:
Posen vendes et par gange de næste dage. Kødet skal saltes 3-4 dage.

Dag 4: Tilberedning:
Billede
Her ses kødet efter 3 dage i saltblanding. Kødet skylles rent under koldt vand og vandes derefter ud i 2 x 30 mininutter.

Billede
Kødet tørres og en ny krydderiblanding bestående af:
3 spsk friskkværnet peber, gerne ekstra groft
1 tsk hvidløgspulver
1 tsk korianderpulver
Her fordeles bare med rund hånd. Pastrami skal jo have en god pebersmag.

Billede
Kødet grilles herefter ved ca. 110 C i 4 - 5 timer til det når en kernetemp på 70 C, gerne sammen med noget røgtræ. Jeg valgte at åbne kamado'en (fy, skamme sig) og grille sammen med noget pulled pork.

Billede
Det færdig grillede kød pakkes i staniol og får lov til at trække 1 times tid.
Billede

Herefter er pastrami'en klar til brug. Herefter er det bare, at skære i så tynde skiver som muligt og komme igang med at smørre sandwich.
Billede
// SmokeAsaurus

- Tommerup Røger
- Weber Smokey Mountain
- Primo Oval XL & Junior
- Le Pitchoun Pizzaovn


Mor Birthe
Deaktiveret bruger
Indlæg: 4059

Indlæg#2 » 5. apr 2008, 12:07

NØØØØØJJ det ser lækkert ud Billede Billede Billede Billede Billede

Opskriften er hermed bogmærket.
Mor Birthe
(Deaktiveret efter eget ønske 18.11.2008)

Brugeravatar

Kimbi
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1832
Kontakt:

Indlæg#3 » 5. apr 2008, 12:29

:savl2: :savl2: :savl2: Ser bare så lækkert ud. Det skal helt afgjort prøves [smilie=pdt_aliboronz_25.gif]
God mad tager timer at lave, men kun minutter at fortære...

Kimbi

Billede

Weber Ranch Kettle
Weber Platinum
OTC 57
Go Anywhere
Q320
JBI Smoker

Brugeravatar

topgun
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2783

Indlæg#4 » 5. apr 2008, 12:37

Det ser godt nok lækkert ud. Den er bookmarked :)
Michael
Low and slow, are the way to go. Sousvide Rocks...
Weber 57cm OTG (2001)
Weber Q120 (2007)
Kamado Oval Junior (2010-2012)
Weber Summit S-470 (2012)

Brugeravatar

morfmir
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 2981
Kontakt:

Indlæg#5 » 5. apr 2008, 13:05

lækker opskrift og utrolig flotte billeder.

Bliver det ikke meget stærkt med alt det peber på?

/Thomas
Billede
Any society that would give up a little liberty to gain a little security will deserve neither and lose both.


Emneforfatter
Smokeasaurus
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 219

Indlæg#6 » 5. apr 2008, 14:14

morfmir skrev:Bliver det ikke meget stærkt med alt det peber på?

Egentlig ikke, men det er selvfølgelig en smagssag. Der en en god smag af peber, jeg tror også, at noget af pebersmagen forsvinder i forbindelse med tilberedningen.

Der bliver jo også kun skåret tynde skiver, så det er jo ikke de store mængder peber, der sidder på en skive. Lidt ligesom peber-spegepølse, den er også helt dækket af peber, men det kan de fleste da godt lide :D
// SmokeAsaurus

- Tommerup Røger
- Weber Smokey Mountain
- Primo Oval XL & Junior
- Le Pitchoun Pizzaovn

Brugeravatar

anje
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 2691

Indlæg#7 » 5. apr 2008, 14:47

Det ser utroligt lækkert ud :D :D :D :D
Jeg får helt lyst til at prøve. Bogmærke er sat.
Mvh Anders

Af mad på fad og vin i glas, er lidt for lidt, præcis tilpas. (af PH)

Masser af lækre opskrifter i GrillGalleriet..Klik her

Billede

Brugeravatar

morfmir
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 2981
Kontakt:

Indlæg#8 » 5. apr 2008, 15:40

Ja. Det kunne være spændende, så er det bare spørgsmålet om os uden ifö-grill også kan lave den så den bliver ordenlig mør og saftig.

/Thomas
Billede
Any society that would give up a little liberty to gain a little security will deserve neither and lose both.


trolledemo
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 197

Indlæg#9 » 5. apr 2008, 16:29

Hej
Ja det ser spændende ud og god forklaring men et lille spørsmål er det nødvendig med røg, jeg har lige købt en ny gasgril og vil ikke have røg i den men jeg har en otg 57 jeg har tængt mig at bruge til røg men er ikke klar over hvordan man styre varmen i den??
Er bogmærket
MVH Troels


Emneforfatter
Smokeasaurus
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 219

Indlæg#10 » 5. apr 2008, 16:46

trolledemo skrev:.....er det nødvendig med røg ?

Det tror jeg da ikke... Jeg kom pastrami'en på grillen, da min pulled pork allerede havde fået 16 timer, så der var det meste af røg-træet sikkert brændt af. Og pastrami'en smagte da stadigvæk godt.

Hvis man finder den store pastrami-bog frem, er jeg sikker på at der under beskrivelsen står: saltet, tørret og røget....

Men det er jo heldigvis et frit land :D, så prøv dig frem, det er jo det, der er så sjov ved mad. Der er så mange forskellige muligheder, og der er ikke altid at den opskrift man ser, er den bedste. Men den kan da bruges som udgangspunkt.
// SmokeAsaurus

- Tommerup Røger
- Weber Smokey Mountain
- Primo Oval XL & Junior
- Le Pitchoun Pizzaovn

Brugeravatar

ggf
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1617
Kontakt:

Indlæg#11 » 5. apr 2008, 17:20

umm ser lækkert ud
Det skal prøves :savl2:
Med Venlig Hilsen

Jacob

Billede Billede

Vinder af udfordring nr 4. Bedste lam 2008

Brugeravatar

funzie
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 43

Indlæg#12 » 5. apr 2008, 17:48

mums ser godt ud :)
hva er der mere brugt til det lækkere langbrød?

Brugeravatar

jetlar
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2635

Indlæg#13 » 5. apr 2008, 17:49

MEGALÆKKERT :savl2: :savl2: :savl2: :savl2: :savl2:
mvh. Lars

2 stk. OTG 57, jbi mini forlænger og Juleforlænger m/adapter, termometer und den ganzen molevitten - samt en Primo Kamado Oval Junior

Brugeravatar

Kogekonen Dorit
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1304
Kontakt:

Indlæg#14 » 5. apr 2008, 20:21

:tonbreu: Super flot og hvilken tålmodighed
Kogekonen Dorit
Bailey er en gudedrik som skal drikkes i rødvinsglas "helst helt til randen".

City OUTDOORCHEF Gasgrill 420
Outdoorchef Paris de Lux 570

http://www.kogekonen-dorit.dk/

Brugeravatar

kamado
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 4855

Indlæg#15 » 6. apr 2008, 00:43

det var dog helt vildt lækkert!!
jeg har set flere patrami -kamado-mennesker lave denne lækre tilberedning
--men aldrig selv prøvet---!! det skal jeg vist igang med ..!


sonnym
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 560

Indlæg#16 » 6. apr 2008, 09:32

Sikke nogle flotte og indbydende billeder. Det ser meget lækkert ud.
/Sonny
Nylig tilbagevendt Weberfreak...

Rigtige Weberfreaks har brændsår, og elsker det :-)

Brugeravatar

Chefen
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2456

Indlæg#17 » 6. apr 2008, 10:27

Er du da tosset hvor ser det bare lækkert ud og der er også nogle fine billeder du har skudt......hvilket kamera har du.... :?: :?:
Anders


Mor Birthe
Deaktiveret bruger
Indlæg: 4059

Indlæg#18 » 6. apr 2008, 10:37

Hejsa Smokeasaurus

Hvad er det for en dressing du har på din Pastrami-Sandwich ?
Og kunne man evt. få opskriften på den :D
Mor Birthe

(Deaktiveret efter eget ønske 18.11.2008)

Brugeravatar

Steen
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 70

Indlæg#19 » 6. apr 2008, 11:05

Hejsa Smokeasaurus

Kan man bruge ungkvæg bryst til pastrami
Mvh. Steen


Emneforfatter
Smokeasaurus
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 219

Indlæg#20 » 6. apr 2008, 14:40

Chefen skrev:......hvilket kamera har du.... :?:

Den gode gamle Nikon D70 er fundet frem fra gemmerne og så skulle jeg lige lege lidt med Nikon 50mm 1.8, som kun kan få mine varmeste anbefalinger, bedre optik til pengene er svært af få.


Mor Birthe skrev:Hvad er det for en dressing du har på din Pastrami-Sandwich ? :D

Opskrift, opskrift, opskrift.....
Må gå til bekendelse op afsløre, at der her er tale om en 80-klassiker, nemlig 'Thousand Island', venligst leveret af Coop.


Steen skrev:Kan man bruge ungkvæg bryst til pastrami

Det tror jeg, da sagtens at du kan. Jeg havde selv tænkt mig af bruge flanksteak næste gang. Det vigtigste er næsten af der ikke er for store fedtbræmmer inde i kødet, så kan du nemlig få problemer med saltningen.

Du kan se et eksempel her.
Billede
Jeg havde lige overset lidt fedt, som jeg ikke fik skåret til. Du kan tydelig se forskellen i kød-farven. Men da kødet alligevel er stegt og ikke skal langtidsopbevaret er det dog ikke noget problem, det er sikkert mest mig selv, som ærger mig lidt.

Så der blev lige nogle skiver i det ene hjørne, jeg blev nødt til at spise selv. :D
// SmokeAsaurus

- Tommerup Røger
- Weber Smokey Mountain
- Primo Oval XL & Junior
- Le Pitchoun Pizzaovn


EddyTheMadChef
Deaktiveret bruger
Indlæg: 2700
Kontakt:

Indlæg#21 » 6. apr 2008, 15:45

Lækkert og specielt dit første billede er skide godt, vi lavede også pastrami igår hos weber i Aalborg
Den skøre kok med den skøre hjemmeside
http://www.EddyTheMadChef.dk
BilledeBillede
Mit ynglings legetøj
Weber® Q™ 320 limited edition sort - 1 One-Touch® Gold 57 cm - 1 MasterTouch 57 cm. grill speciel edition - 1 One-Touch® Silver 47 cm fra Heinz - 1 Smokey Mountain Cooker™ 47 - 1 Weber® Q™ 120 - 1 Go-Anywhere® - 1 Cobb
Marst 2009 1 Smokey Mountain Cooker™ 57


Weber-novice
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 137

Re: Smokeasaurus laver Pastrami-sandwich

Indlæg#22 » 8. feb 2009, 21:17

Nu har jeg prøvet opskriften eller ihvertfald grundprincipperne, da jeg ikke havde adgang til nitritsalt. Havde derudover også glemt hvidløgspulveret. :-)

Men slutresultatet blev helt kanont. Hold kæft hvor det smager godt. Dejlig stærkt af peber og med en god eftersmag af røg. Jeg brugte bøgesmuld.

Da jeg skulle prøvesmage pastramien skulle sønnike på 2 år naturligvis også smage, med det resultat at han brød ud i gråd og tog sig til munden " stærk, stærk"....

Det er bestemt ikke sidste gang jeg laver dette, men nu skal jeg først ha sat 800 gram pastrami til livs i den kommende uge!


heine b
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 1

Re: Smokeasaurus laver Pastrami-sandwich

Indlæg#23 » 24. jan 2014, 13:49

Smokeasaurus skrev:Smokeasaurus laver Pastrami-sandwich med hjemmelavet pastrami

Billede

Dag 4 - Resultatet:
Billede

Men lade os spole tiden lidt tilbage.

Dag 1 - Saltning
Billede
Jeg havde fundet et oksespidsbryst, som ikke indeholdt ret meget fedt. Kødet blev pudset lidt ekstra af, så evt. fedtlag ikke er mere end 2-3 mm tykt. Hvis fedtlaget er for tykt, forlænges den tid saltet skal bruge for at trænge ind i kødet.

Billede
Kødet dækkes med en saltblanding bestående af:
½ dl salt ( ½ alm salt og ½ nitritsalt)
½ dl brun farin
½ dl friskkværnet peber
2 spsk hvidløgspulver
2 spsk korianderpulver
Jeg brugte lidt over halvdelen af saltblandingen, til et spidsbryst på 1700 gram.

Billede
Saltblandingen fordeles på begge sider af kødet, som herefter pakkes i plastikpose og gemmes i køleskabet. Der vil hurtig dannes sig noget saft i posen, så det er nok en god idé, at ligge posen i et lille fad.

Dag 2 og 3 - Ventetid:
Posen vendes et par gange de næste dage. Kødet skal saltes 3-4 dage.

Dag 4: Tilberedning:
Billede
Her ses kødet efter 3 dage i saltblanding. Kødet skylles rent under koldt vand og vandes derefter ud i 2 x 30 mininutter.

Billede
Kødet tørres og en ny krydderiblanding bestående af:
3 spsk friskkværnet peber, gerne ekstra groft
1 tsk hvidløgspulver
1 tsk korianderpulver
Her fordeles bare med rund hånd. Pastrami skal jo have en god pebersmag.

Billede
Kødet grilles herefter ved ca. 110 C i 4 - 5 timer til det når en kernetemp på 70 C, gerne sammen med noget røgtræ. Jeg valgte at åbne kamado'en (fy, skamme sig) og grille sammen med noget pulled pork.

Billede
Det færdig grillede kød pakkes i staniol og får lov til at trække 1 times tid.
Billede

Herefter er pastrami'en klar til brug. Herefter er det bare, at skære i så tynde skiver som muligt og komme igang med at smørre sandwich.
Billede

Tilbage til "Opskrifter & billeder"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 2 gæster