Milos Franke-furtere.

Brugeravatar

Emneforfatter
prause
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3096

Milos Franke-furtere.

Indlæg#1 » 29. jan 2017, 12:17

Med stor inspiration i en masse af Pers pølseopskrifter fik jeg i dag for første gang lavet pølser.
Jeg fik en 3 l.pølsestopper af min lillebror i julegave, så det var liegsom sparket til at komme i gang.
Farsen er lavet med en bindefars på det magre oksekød og efterfølgende tilsat skalfrossent svinekød og bacon, begge dele hakket x2 på 4,5mm hulskive.
Kritik og ideer til forbedring modtages med glæde, for som det kan ses på billederne gik det ikke helt som det skulle med kogningen.
Udgangspunktet var en frankfurteropskrift, dog uden røgning og med en masse flere krydderier af østeuropæisk tilsnit.
Smagen er lige i øjet, dog skulle jeg som Per også skriver i andre opskrifter have nedsat saltmængden med ca. 10% pga. at jeg brugte 300g bacon.
Jeg tror at årsagen til at de stort set alle sammen sprækkede er at jeg ikke fik skruet ned for varmen rettidigt og at de faktisk bulderkogte på et tidspunkt, derudover tror jeg stopningen var lidt for tæt.
Men skidt med det, næste gang bliver de nok pænere.

Milos Franke-furtere.

1200 g nakkefilet, svin
500 g hakket oksekød 8-12%
300 g bacon uden svær
40 g superprofi (7 g fosfat og 33 g laktose)
45 g kartoffelmel
45 g krydderblanding
50 g hakket løg
32 g nitrisalt/køkkensalt (skal nedsættes til 29g pga baconindholdet)
500 ml isvand
30 mm svinetarme

Krydderblanding
14 g ungarsk paprika
10 g hvidløgspulver
6 g røgpaprika
3 g peber
3 g. stødt fennikelfrø
3 g seven spice
3 g koriander
3 g sukker
Vedhæftede filer
IMG_20170129_105052.jpg
Det røde pølselyn.
IMG_20170129_105059.jpg
Jeg glemte at tage billeder af de ukogte pølser, men her kan man se farsen.
IMG_20170129_111927.jpg
ØV det ser godt nok ikke kønt ud, men mon ikke de smager OK alligevel?
Where there's smoke... There's laughter.


Wetle
Snart Superbruger
Snart Superbruger
Indlæg: 929

Re: Milos Franke-furtere.

Indlæg#2 » 29. jan 2017, 15:48

Hvor er det rart at se at du også lavet noget der ikke ligner en million, så er det ikke kun mig der fejler på det visuelle :lol:

Smagen fejler sikkert ikke noget af den grund.
Kun den der aldrig laver noget, laver aldrig fejl.

Brugeravatar

John.R
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1755
Kontakt:

Re: Milos Franke-furtere.

Indlæg#3 » 29. jan 2017, 16:41

Prause som du selv skriver så tro jeg også lige udmiddbart at du har fyldt tarmene lidt for meget da det jo udvider sig lidt under varmebehandlingen eller tarmen trækker sig sammen :-D

Det er bare op på hesten igen det der skal du helt sikkert nok få styr på også som alt andet :lol:

Brugeravatar

Emneforfatter
prause
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3096

Re: Milos Franke-furtere.

Indlæg#4 » 29. jan 2017, 16:45

Tak for feedback og opmuntring begge 2. Jeg har bestemt ikke givet op og fordelen ved at lave fejl er at så er det sjovere når det lykkes efter nogle forsøg.
Where there's smoke... There's laughter.

Brugeravatar

skaal-um
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2815
Kontakt:

Re: Milos Franke-furtere.

Indlæg#5 » 29. jan 2017, 17:52

Bravo Prause, det er dejligt at se du kaster dig over pølsemageriet. Og som John og du selv skriver, så er fejlen lokaliseret.
2 spørgsmål: Superprofi, hvad er det? Jeg bruger selv fosfat, men kender ikke omtalte blanding. Og hvad består 7 spice af?
Jeg formoder, at krydderiblandingen svarer til den nævnte kødmængde?
FINN

KEB-ON, OTG 57rotisserie, Go anywhere, Primo Kamado XL, Borniak 150 røgovn, bålgrill, BGE small, PKgrill, Iron Cast Lodge Grill, SAfire Cooker, SousVideMaster

http://www.skaal-um.dk

Brugeravatar

Emneforfatter
prause
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3096

Re: Milos Franke-furtere.

Indlæg#6 » 29. jan 2017, 19:55

Tak for feedback Finn.
Superprofi er noget jeg har købt hos danishoutdoor.dk det er en blanding af laktose og fosfat samt lidt andre småting. Helt ærligt, så købte jeg det på at tidspunkt hvor jeg ikke var klar over at PB sælger delene hver for sig. https://www.danishoutdoor.dk/polseudsty ... sfat-500-g
7 spice er et nordafrikansk blandingskrydderi med de "varme" krydderier allehånde, peber, fennikelfrø, ingefær, nellike, kanel og muskatnød.
Nej jeg har 3 doblet mængden af krydderier ift den oprindelige opskrift og måske skulle jeg have skruet op for mængden af vand?
Where there's smoke... There's laughter.

Brugeravatar

Emneforfatter
prause
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3096

Re: Milos Franke-furtere.

Indlæg#7 » 29. jan 2017, 19:57

Her kommer så lige det sidste med aftensmaden.
Vedhæftede filer
IMG_20170129_194346148.jpg
IMG_20170129_194337157.jpg
Where there's smoke... There's laughter.

Brugeravatar

Emneforfatter
prause
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3096

Re: Milos Franke-furtere.

Indlæg#8 » 29. jan 2017, 19:59

Kan med fordel osso bruges som madpakke til ungerne.
Vedhæftede filer
_IMG_000000_000000.jpg
Where there's smoke... There's laughter.


Wetle
Snart Superbruger
Snart Superbruger
Indlæg: 929

Re: Milos Franke-furtere.

Indlæg#9 » 29. jan 2017, 20:02

Hvad har du smurt brødet med?
Kun den der aldrig laver noget, laver aldrig fejl.

Brugeravatar

Emneforfatter
prause
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3096

Re: Milos Franke-furtere.

Indlæg#10 » 29. jan 2017, 20:06

Dijonsennep, det er store drenge på 12 og 14...
Where there's smoke... There's laughter.

Brugeravatar

skaal-um
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2815
Kontakt:

Re: Milos Franke-furtere.

Indlæg#11 » 29. jan 2017, 20:55

Det ser da godt ud, så skidt med sprængningen. Efter min mening kunne farsen måske godt tage et par dl mere vand.
Den største fare ved at lave pølser selv, er at man kommer til at lave dem "for gode". :P
Du har vel lavet koge/stegeprøve før stopning?
Næste gang i Netto kan du jo trykke på deres medister for at mærke blødheden i stopningen.. :P
FINN

KEB-ON, OTG 57rotisserie, Go anywhere, Primo Kamado XL, Borniak 150 røgovn, bålgrill, BGE small, PKgrill, Iron Cast Lodge Grill, SAfire Cooker, SousVideMaster

http://www.skaal-um.dk

Brugeravatar

Emneforfatter
prause
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3096

Re: Milos Franke-furtere.

Indlæg#12 » 29. jan 2017, 21:18

skaal-um skrev:Det ser da godt ud, så skidt med sprængningen. Efter min mening kunne farsen måske godt tage et par dl mere vand.
Den største fare ved at lave pølser selv, er at man kommer til at lave dem "for gode". :P
Du har vel lavet koge/stegeprøve før stopning?
Næste gang i Netto kan du jo trykke på deres medister for at mærke blødheden i stopningen.. :P

Jeg tror du har ret i det med vandet, efter afdrejning var de for fast - det kan jeg godt se i bakspejlet. God sammenligning med en medister - det kan jeg "huske i fingrene".
Where there's smoke... There's laughter.

Brugeravatar

Treblach
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1342

Re: Milos Franke-furtere.

Indlæg#13 » 29. jan 2017, 21:47

Trods revnerne ser de nu rigtig lækre ud. Har kopieret opskriften.
/Albert
/Trebla ch [smilie=pdt_aliboronz_37.gif]

Brugeravatar

Benne
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 307

Re: Milos Franke-furtere.

Indlæg#14 » 30. jan 2017, 10:08

Ser supert godt ud Prause :-)
Mange pølsehilsner
Benne

Weber Genesis gasgrill
BGE Large
Tommerup Røgeovn
SousVide Supreme SVS

Tilbage til "Opskrifter & billeder"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 1 gæst