Med stor inspiration i en masse af Pers pølseopskrifter fik jeg i dag for første gang lavet pølser.
Jeg fik en 3 l.pølsestopper af min lillebror i julegave, så det var liegsom sparket til at komme i gang.
Farsen er lavet med en bindefars på det magre oksekød og efterfølgende tilsat skalfrossent svinekød og bacon, begge dele hakket x2 på 4,5mm hulskive.
Kritik og ideer til forbedring modtages med glæde, for som det kan ses på billederne gik det ikke helt som det skulle med kogningen.
Udgangspunktet var en frankfurteropskrift, dog uden røgning og med en masse flere krydderier af østeuropæisk tilsnit.
Smagen er lige i øjet, dog skulle jeg som Per også skriver i andre opskrifter have nedsat saltmængden med ca. 10% pga. at jeg brugte 300g bacon.
Jeg tror at årsagen til at de stort set alle sammen sprækkede er at jeg ikke fik skruet ned for varmen rettidigt og at de faktisk bulderkogte på et tidspunkt, derudover tror jeg stopningen var lidt for tæt.
Men skidt med det, næste gang bliver de nok pænere.
Milos Franke-furtere.
1200 g nakkefilet, svin
500 g hakket oksekød 8-12%
300 g bacon uden svær
40 g superprofi (7 g fosfat og 33 g laktose)
45 g kartoffelmel
45 g krydderblanding
50 g hakket løg
32 g nitrisalt/køkkensalt (skal nedsættes til 29g pga baconindholdet)
500 ml isvand
30 mm svinetarme
Krydderblanding
14 g ungarsk paprika
10 g hvidløgspulver
6 g røgpaprika
3 g peber
3 g. stødt fennikelfrø
3 g seven spice
3 g koriander
3 g sukker