RULLEPØLSE - fra A-Z

Brugeravatar

Emneforfatter
PB Helsinge
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 2438

Re: RULLEPØLSE - fra A-Z

Indlæg#151 » 14. dec 2013, 16:55

topgun skrev:Så vakumpakkes de og laves sousvide
Når jeg SousVide koger en steg eller andet som skal snøres, så snører jeg udenpå vac-posen.
På den måde har jeg intet bøvl med at få snøren af igen, og jyder kan genbruge den (UNDSKYLD, KUNNE IKKE LADE VÆRE).

For øvrigt er det sandfærdigt at i min læretid (-56 til -60) rengjorde vi rullepølsesnørerne og genbrugte dem.
Per - Slagter og Pølsemager
Pølsemageri behøver ikke være svært - og så er det sjovt

Brugeravatar

topgun
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2783

Re: RULLEPØLSE - fra A-Z

Indlæg#152 » 14. dec 2013, 21:31

PB Helsinge skrev:
topgun skrev:Så vakumpakkes de og laves sousvide
Når jeg SousVide koger en steg eller andet som skal snøres, så snører jeg udenpå vac-posen.
På den måde har jeg intet bøvl med at få snøren af igen, og jyder kan genbruge den (UNDSKYLD, KUNNE IKKE LADE VÆRE).

For øvrigt er det sandfærdigt at i min læretid (-56 til -60) rengjorde vi rullepølsesnørerne og genbrugte dem.


God ide, men nu mest fordi jeg faktisk genre ville have snoret væk før jeg presser dem.
Men jeg har ikke lige poser på lager der er tynde og lange, jeg har meget plast materiale til overs når jeg har pakket dem. Så tror det ville gøre det mere besværligt for mig.
Må finde nogle bedre poser til næste år :)

De ligger forresten på køl nu :)

DSH_1276.JPG
3 timer senere, de fik vist 3.5 Så skal de presses, inden de køler ned. Jeg sørger for at rullepølsen ligger med fonden omkring sig og posen ikke klemmes, for så kan den sprænge (egen erfaring)


DSH_1278.JPG
Så er de spændt til og skal på køl. Om 24 timer skal vi vist lige smage en skive med nogle af svigermors hjemmelavede rødbeder
Michael
Low and slow, are the way to go. Sousvide Rocks...
Weber 57cm OTG (2001)
Weber Q120 (2007)
Kamado Oval Junior (2010-2012)
Weber Summit S-470 (2012)


georgewchubby
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 39

Re: RULLEPØLSE - fra A-Z

Indlæg#153 » 15. dec 2013, 19:06

Jeg kan se at de fleste her bruger nakkefilet til at lave rullepølse, men min Bedstemor, der har lært mig at lave rullepølse, har altid brugt et svineslag. Gør det nogen forskel om man bruger filet eller slag?

Brugeravatar

Ib M
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1254

Re: RULLEPØLSE - fra A-Z

Indlæg#154 » 15. dec 2013, 19:30

Oplever ikke der er nogen forskel på det færdige resultat.

Grunden til at flere anvender nakkefilet kan være at de tit er på tilbud - og omvendt er det ikke så tit man ser et svineslag i køledisken, men noget man skal spørge efter hos slagteren.

Hos de fleste større supermarkeder med slagterafdeling, eller slagtere, kan der købes svineslag der er saltet, eller det kan bestilles.


georgewchubby
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 39

Re: RULLEPØLSE - fra A-Z

Indlæg#155 » 15. dec 2013, 20:12

Det passer meget godt med det jeg gik ud fra. Takker!

Brugeravatar

topgun
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2783

Re: RULLEPØLSE - fra A-Z

Indlæg#156 » 15. dec 2013, 21:58

Så er min færdige. De har bestået kvalitets kontrollen og bliver skåret i løbet af ugen på maskinen og så er klar til kobber bryllup skruphjem mad den 23. dec.

DSH_1279.JPG
Så er rullepølserne taget ud af presserne. Nu skal skyen fjernes (den gemmes) snorene fjernes og så skal den lige smages


DSH_1280.JPG
Det er så heldigt at min far er her i dag og han er rullepølse ekspert (tæt på ihvertfald) Så der blev lige skåret en skive til en mariekiks med lidt af svigermors hjemmesyltede rødbedde til. Den var mere end godkendt


DSH_1285.JPG
Denne gang har jeg kommet mindre fyld i, men krydret det mere. Det var tæt på perfekt


DSH_1286.JPG
Alt skyen smager virkeligt godt. Der er jo ikke forsvundet noget smag ud i kogevand. Så det smeltes igen og så gemmes til sky


DSH_1287.JPG
Så skal de bare på køl
Michael
Low and slow, are the way to go. Sousvide Rocks...
Weber 57cm OTG (2001)
Weber Q120 (2007)
Kamado Oval Junior (2010-2012)
Weber Summit S-470 (2012)

Brugeravatar

Dark Horse
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1184
Kontakt:

Re: RULLEPØLSE - fra A-Z

Indlæg#157 » 16. dec 2013, 07:45

Hvis jeg koger rullepølser uden at vakuumere dem først, gemmer jeg kogevandet til fond. Det giver en god, krydret fond.

MVH
Jan - der er nervøs for røgvarerne i denne fugtige, lune tid
Hellere en grille i mit hoved end mit hoved i grillen ;-)


mrechnagel
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 182

Re: RULLEPØLSE - fra A-Z

Indlæg#158 » 16. dec 2013, 19:42

Rullepølsen er lige taget ud af den pressen. Må allerede sige YES det er godt. Har brugt opskriften fra PB og kan bare sige tak for opskrift og en god vejledning. Hvis der er nogle som overvejer at prøve at lave rullepølse kan jeg bare sige prøv det.

Jeg skal lige have justeret mængden af peber og allehånde. Den er lidt stærk nogle steder men det fikses næste gang. Rullepølsepressen bestod af to kageformen spændt sammen med to skruetvinger og et stykke træ. Det fungerede supert.

Den traditionelle rullepølser som godnatmad juleaften er nu hjemmelavet og jeg glæder mig allerede :lol:


Dingle
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 205

Re: RULLEPØLSE - fra A-Z

Indlæg#159 » 16. dec 2013, 20:26

georgewchubby skrev:Jeg kan se at de fleste her bruger nakkefilet til at lave rullepølse, men min Bedstemor, der har lært mig at lave rullepølse, har altid brugt et svineslag. Gør det nogen forskel om man bruger filet eller slag?


Jeg har tidligere i denne tråd posted mine erfaringer mellem slag og nakkefilet, og jeg hælder 100% til slaget. Det syntes jeg smager bedst. Har lige lavet dette års sidste portioner rullepølse, og det blev lavet af 2 økologiske slag fra min slagter. De er skide gode!!!!
Mvh.
- Christian

Brugeravatar

Morras
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1117

Re: RULLEPØLSE - fra A-Z

Indlæg#160 » 16. dec 2013, 22:02

Blev lige færdige med 2 rullepølser af nakke. Det er nok de største rullepølser jeg har lavet :-).
Nakkerne var hver ca 3 kg og fjernede ca 1,5 kg som blev brugt til sylte.
De var så store da de blev snørret de næsten ikke kunne være i vakumposen. Den ene sprang også op under sousviden. De fik ca 6 timer ved 69g.
De kunne heller ikke være i mine pressere. Så 2 bradepander med 2x16 kg vægte ovenpå...

Men de er dælme gode... En med persille og en traditionel med chili... Lige så den får et pift..

Der var til 3 stk af hver :-).. Så nu ka julen bare komme...

Go jul
Vedhæftede filer
ImageUploadedByTapatalkHD1387227674.908779.jpg

Brugeravatar

kambiri
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 760

Re: RULLEPØLSE - fra A-Z

Indlæg#161 » 22. dec 2013, 19:52

Her er mit resultat. En nakkefilet og krydret med alm peber-allehånde-ingefær blanding. Kogt ved 85 grader i 2 timer. Ingen nitrit!
ImageUploadedByTapatalk1387738345.264132.jpg
If it ain't smoking, you're joking
______________________________

Weber Genesis - EP330 Cobber - SpecialEdition
Weber One Touch Premium+ 57 WedgeWood
Weber Smokey Joe
Et hvilket som helst bål.

Brugeravatar

kambiri
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 760

Re: RULLEPØLSE - fra A-Z

Indlæg#162 » 22. dec 2013, 19:54

Imorgen får jeg to slag fra rådyr der skal laves til rullepølse, har i nogle forslag til krydderier? De skal ikke laves på samme tid så jeg kan lave to forskellige!
If it ain't smoking, you're joking
______________________________

Weber Genesis - EP330 Cobber - SpecialEdition
Weber One Touch Premium+ 57 WedgeWood
Weber Smokey Joe
Et hvilket som helst bål.

Brugeravatar

topgun
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2783

Re: RULLEPØLSE - fra A-Z

Indlæg#163 » 22. dec 2013, 20:55

I dag blev der skæret 130 skiver, så er der da vist også nok til en bette natmad til de 73 gæster til kobber bryllupet :)

DSH_1309.JPG
Michael
Low and slow, are the way to go. Sousvide Rocks...
Weber 57cm OTG (2001)
Weber Q120 (2007)
Kamado Oval Junior (2010-2012)
Weber Summit S-470 (2012)

Brugeravatar

Nancke
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 346

Re: RULLEPØLSE - fra A-Z

Indlæg#164 » 22. dec 2013, 20:57

Er der en med et hurtig svar, da jeg er ved at lave lage til Rullepølse :-)
Når jeg laver saltlage til rullepølse har jeg ofte duske af timian persille og rosmarin der lige koger med op.
Men kan jeg køle lagen af med duskene i og hælde ved slagene natten over eller skal jeg pille dem fra.
Jeg tænkte at de måske lå og gav noget mere smag fra sig.

Og i øvrigt god jul.
Søren Nancke
Nogle Webere (Gas og Kul/Briketter), Sundwind Gasgrill, En røgovn, Gryder, pander, drivhus og bålsted.

Brugeravatar

Nancke
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 346

Re: RULLEPØLSE - fra A-Z

Indlæg#165 » 22. dec 2013, 20:58

Det ser sgu godt ud topgun :-)
Søren Nancke
Nogle Webere (Gas og Kul/Briketter), Sundwind Gasgrill, En røgovn, Gryder, pander, drivhus og bålsted.

Brugeravatar

Torp Hedehusene
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 5494

Re: RULLEPØLSE - fra A-Z

Indlæg#166 » 22. dec 2013, 21:14

Nancke skrev:Er der en med et hurtig svar, da jeg er ved at lave lage til Rullepølse :-)
Når jeg laver saltlage til rullepølse har jeg ofte duske af timian persille og rosmarin der lige koger med op.
Men kan jeg køle lagen af med duskene i og hælde ved slagene natten over eller skal jeg pille dem fra.
Jeg tænkte at de måske lå og gav noget mere smag fra sig.

Og i øvrigt god jul.

Du kan godt lade kvistene blive i.


.
Torp Hedehusene

Brugeravatar

Nancke
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 346

Re: RULLEPØLSE - fra A-Z

Indlæg#167 » 22. dec 2013, 21:16

Tak for dit hurtig svar Torp, lagen er lige sat til afkøling på trappen :-)
Og god Jul
Søren Nancke
Nogle Webere (Gas og Kul/Briketter), Sundwind Gasgrill, En røgovn, Gryder, pander, drivhus og bålsted.

Brugeravatar

Torp Hedehusene
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 5494

Re: RULLEPØLSE - fra A-Z

Indlæg#168 » 22. dec 2013, 21:18

God jul til dig også - der er nu intet som hjemmelavet pålæg. :savl2:


.
Torp Hedehusene


Zapped
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 14

Re: RULLEPØLSE - fra A-Z

Indlæg#169 » 18. jan 2016, 01:40

Fedt indlæg.

Skal jeg klart lave imorgen. Man kan jo ikke have for mange projekter igang.

Lige pt spegepølse og dryage igang.

Brugeravatar

scharstein
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1544
Kontakt:

Re: RULLEPØLSE - fra A-Z

Indlæg#170 » 22. jan 2016, 12:51

Zapped skrev:Fedt indlæg.

Skal jeg klart lave imorgen. Man kan jo ikke have for mange projekter igang.

Lige pt spegepølse og dryage igang.

Kan sagtens laves ved siden af de andre :-)



Sent from my iPhone using Tapatalk
/Michael

- if possible - BBQ it!

*** Har kul fra Traekul.dk på lager - udlevering efter aftale ***


Nicklossi
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 18

Re: RULLEPØLSE - fra A-Z

Indlæg#171 » 12. okt 2016, 16:16

Så fik jeg også prøvet denne opskrift.

Jeg fulgte det meste af den, men i stedet for kogning, så fik den 3,5 time ved 74 grader i sous vide gryden.
Jeg havde heller ingen rullepølse presse, men kom pølsen med pose om ned i en franskbrøds form, hvor jeg stoppede en mindre form ned oveni, et stykke træ ovenpå, og så spænde sammen med en skruetvinge.

Udseendet er ikke værd at skrive hjem om, andet end den var fin lyserød indvendigt.

Smagen var derimod helt vildt god!
Vedhæftede filer
IMG_20161012_151035.jpg

Brugeravatar

Dark Horse
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1184
Kontakt:

Re: RULLEPØLSE - fra A-Z

Indlæg#172 » 12. okt 2016, 16:25

To smørebrætter og et par solide strips kan sagtens gøre det ud for en rullepølsepresse.

MVH
Jan - der er i gang med den varmrøgede rullepølse
Hellere en grille i mit hoved end mit hoved i grillen ;-)

Brugeravatar

John.R
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1725
Kontakt:

Re: RULLEPØLSE - fra A-Z

Indlæg#173 » 5. nov 2017, 10:16

Nu er tiden jo for mange kommet til at lave Rullepølse så vil da lige hive dette rigtige gode indlæg fra PB Helsinge frem
Da jeg lige har lavet peberrullepølse

IMG_6518.JPG

Tilbage til "Opskrifter & billeder"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 3 gæster