Vildt spegepølse opskrift

Brugeravatar

Emneforfatter
phl009
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 104

Vildt spegepølse opskrift

Indlæg#1 » 16. okt 2014, 04:36

Ligger inde med en større mængde krondyr kød som jeg vil bruge til spegepølser.
Nogen der ligger inde med en god opskrift samt forholdet mellem vildt/svine kød... Har hørt at resultatet ikke altid er så godt hvis der bruges 100% vildt.
Med venlig hilsen,
Phillip

Weber Genesis E-330
Weber OTG 57
Weber Smokey Joe
Borniak UW-70 røgeovn

Brugeravatar

Emneforfatter
phl009
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 104

Re: Vildt spegepølse opskrift

Indlæg#2 » 19. okt 2014, 17:34

PB jeg prøver lige at trække dig herind til gavn for alle andre selvom jeg også lige have skrevet en mail med en bestilling :-)

Jeg er især i tvivl om det er en fordel med noget tilsat svinekød og hvor meget spæk der skal tilsættes.

Regner med at bruge din krydderblanding evt tilsat nogle ekstra smagsstoffer...
Med venlig hilsen,
Phillip

Weber Genesis E-330
Weber OTG 57
Weber Smokey Joe
Borniak UW-70 røgeovn

Brugeravatar

PB Helsinge
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 2518

Re: Vildt spegepølse opskrift

Indlæg#3 » 19. okt 2014, 17:46

phl009 skrev:PB jeg prøver lige at trække dig herind til gavn også for alle andre selvom jeg også lige havde skrevet en mail
Det er helt OK.

Jeg kører i morgen hjem fra camping i Sverige, og så vil jeg svare. Nettet her er ustabilt.

I spegepølser bruger jeg okse sammen med vildtkød - 3 vildt / 1 oxe og sædvanligt forhold af spæk. Opskrift forslag følger.
Per - Slagter og Pølsemager
Pølsemageri behøver ikke være svært - og så er det sjovt

Brugeravatar

Emneforfatter
phl009
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 104

Re: Vildt spegepølse opskrift

Indlæg#4 » 29. okt 2014, 18:53

Så er en lang dag i køkkenet overstået [SMILING FACE WITH OPEN MOUTH AND SMILING EYES]

10 kg spegepølser og 3 kg inder/yderlår og klump sat til saltning[SMILING FACE WITH OPEN MOUTH AND SMILING EYES]

Fuld beskrivelse af det hele kommer en af dagene men her lige en appetit vækker fra dagens arbejde.

Mange tak til Per "PB" for super assistance og råd hele vejen igennem!

ImageUploadedByTapatalk1414605223.055620.jpg
ImageUploadedByTapatalk1414605223.055620.jpg (269.21 KiB) Vist 8021 gange
ImageUploadedByTapatalk1414605210.368403.jpg
ImageUploadedByTapatalk1414605210.368403.jpg (305.88 KiB) Vist 8021 gange
Med venlig hilsen,
Phillip

Weber Genesis E-330
Weber OTG 57
Weber Smokey Joe
Borniak UW-70 røgeovn


Midtfyn
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 104

Re: Vildt spegepølse opskrift

Indlæg#5 » 3. nov 2014, 17:24

Venter spændt på opskrift!

Brugeravatar

Emneforfatter
phl009
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 104

Re: Vildt spegepølse opskrift

Indlæg#6 » 3. nov 2014, 18:25

Så fik jeg endelig taget mig sammen til at beskrive lidt om min fremgangsmåde. Per PB har hjulpet været livlinje over telefonen og jeg har fulgt hans råd iforhold til opskriften osv.

Det endte som følgende.

6 kg vildtkød (rådyr / kronhjort)
2 kg hakket oksekød
2 kg fast spæk.

Det blev delt i 2 portioner, en til hvidløg og en 'vildt' krydret. Udgangspunktet er PBs spegepølse blanding i forholdet 17 gram pr. kg fars + ekstra krydderier og 40gr. salt pr (halv nitrit) kg fars.

Hermed lidt billeder :-)

IMG_0434.JPG
Efter første hakning. Tilsat spæk der tidligere blev kørt på foodprocessor.


IMG_0435.JPG
Kødet hakkes sidste gang med krydderier og salt


IMG_0436.JPG
Farsen håndæltes og luften slås ud.


IMG_0440.JPG
Luften er slået ud og farsen formet til kugler. Farsen slås nu i pølsestopperen.


IMG_0439.JPG
Så er vi klar til stopning.


Der er ikke taget billeder af selve stopningen da det krævede alle hænder :-)

IMG_0446.JPG
Det blev til 20 stk pølser i tarm samt 2 kant krydret med pebberblanding.
De ligger nu i køleskab 1 - 2 dag til modning inden røgning.


IMG_0460.JPG
Klar til røgning i den lille Borniak.


IMG_0466.JPG
Så er de blevet røget og de dufter/ser super lækre ud. Jeg har denne gang valgt kun at give 1 gang røg da røgmængden i Borniak ovnen er temlig kraftig og tidligere har der næsten været for meget røg.


Nu skal de hænge i køleskabet de næste par uger, hvor der vil blive luftet ud et par gange om dagen og holde øje med svindet. Indtil videre syntes jeg det ser lovende ud og tilfreds med resultatet. Så må jeg vente tålmodigt på første prøvesmagning :-)

Jeg vil ikke dele PBs opskrifter i denne tråd. De kan findes på CDen og de fleste ligger på opskrifts databasen herinde.
Med venlig hilsen,
Phillip

Weber Genesis E-330
Weber OTG 57
Weber Smokey Joe
Borniak UW-70 røgeovn


Midtfyn
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 104

Re: Vildt spegepølse opskrift

Indlæg#7 » 3. nov 2014, 19:05

Super flot indlæg!! Og ser super lækkert ud!!
Kun 1 spørgsmål. Kantkrydring hvordan klare du den??
Og med hensyn til koldrøgning hvor længe?? Og hvor mange grader??

Brugeravatar

Emneforfatter
phl009
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 104

Re: Vildt spegepølse opskrift

Indlæg#8 » 3. nov 2014, 19:20

Mange tak :-)

Ang kantkrydring, så blev farsen formet på et skærebræt og rullet i pebberblandingen. De bliver derefter rullet 1 - 2 gange i husholdningsfilm. Enderne snørres sammen så filmen strammer om farsen. Efter en dags tid i køleskabet fjernes filmen fra pølsen, så har pølsen sat sig tilstrækkeligt til at holde formen.

Det er første gange jeg laver dem, og er spændt på om jeg kan styre tørringen.

Ved ikke lige hvorfor billederne bliver vendt 90 grader når de bliver uploaded... hmm
Med venlig hilsen,
Phillip

Weber Genesis E-330
Weber OTG 57
Weber Smokey Joe
Borniak UW-70 røgeovn

Brugeravatar

Emneforfatter
phl009
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 104

Re: Vildt spegepølse opskrift

Indlæg#9 » 20. nov 2014, 18:45

Så er det hele spiseklar og det smager sindsyg godt, ubetinget de mest vellykkede spegepølser jeg har lavet til dato, både smagsmæssigt og teknisk :-)
ImageUploadedByTapatalk1416505526.652892.jpg
ImageUploadedByTapatalk1416505526.652892.jpg (359.1 KiB) Vist 7595 gange
Med venlig hilsen,
Phillip

Weber Genesis E-330
Weber OTG 57
Weber Smokey Joe
Borniak UW-70 røgeovn

Brugeravatar

Morras
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1117

Re: Vildt spegepølse opskrift

Indlæg#10 » 21. nov 2014, 01:20

Verdensklasse !!

Brugeravatar

Benne
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 315

Re: Vildt spegepølse opskrift

Indlæg#11 » 21. nov 2014, 08:42

Tillykke med resultatat, de ser super flotte ud .1%¤
Mange pølsehilsner
Benne

Weber Genesis gasgrill
BGE Large
Tommerup Røgeovn
SousVide Supreme SVS

Brugeravatar

prause
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3380
Kontakt:

Re: Vildt spegepølse opskrift

Indlæg#12 » 21. nov 2014, 22:53

Det ser super flot ud - tak for update.
Where there's smoke... There's laughter.
http://bbqvikings.dk

Brugeravatar

Jimmy B
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 483

Re: Vildt spegepølse opskrift

Indlæg#13 » 23. nov 2014, 11:08

Skisme et flot resultat .1%¤
"if something is hard to do, it´s not worth doing" Homer Simpson...

Tilbage til "Opskrifter & billeder"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 8 gæster