Saltkød af Kalve lårtunge

Brugeravatar

Emneforfatter
John.R
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1755
Kontakt:

Saltkød af Kalve lårtunge

Indlæg#1 » 27. aug 2014, 13:18

Så kom dagen hvor mit saltkød blev færdigt

Aller først vil jeg gerne ha lov til at takke PB Helsinge & Torp Hedehusene for hjælpen ang sousvide tider og saltning

Kalve lårtungen blev renset og sprøjtesaltet med en saltlage på 12 Baumegrader

Derefter kom lårtungen i saltlage på 16,5 Baumegrader i 2 døgn i køleskabet

Derefter blev den taget op af saltlagen og hængt i køleskabet i 2 døgn så salten rigtigt kunne fordele sig

Så var det tid til den skulle koges men der valgte jeg at gøre det sousvide så der fik den først

1 time og 15 min på 85 grader også 1 time og 15 min ved 72 grader

Det færdige resultat kan ses her

2014-08-27 12.31.57.jpg


Og selvfølgelig skulle den da smages med det samme og den er rigtigt god :)

2014-08-27 12.39.21.jpg
Senest rettet af John.R 27. aug 2014, 16:02, rettet i alt 1 gang.


Kenneth1975
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 139

Re: Saltkød af Kalve lårtunge

Indlæg#2 » 27. aug 2014, 14:34

Hold nu op det ser virkeligt godt ud det der. :savl2:
Primo oval xl
2 stk. weber otg 57.
roterseri
wsm. 57.
bålsted.

Brugeravatar

Torp Hedehusene
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 5494

Re: Saltkød af Kalve lårtunge

Indlæg#3 » 27. aug 2014, 15:15

Det ser virkelig godt ud. :savl2:
Dejligt at høre at du kunne bruge nogle af mine råd, men PB Helsinge er jo guld værd. :-)


.
Torp Hedehusene

Brugeravatar

hw-web
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 631
Kontakt:

Re: Saltkød af Kalve lårtunge

Indlæg#4 » 27. aug 2014, 15:39

Mums ! - sådan et stykke med dyrlægens natmad er et af mine favoritter - men har
manglet en opskrift på saltkød - jeg har en '' crokpot - hotpot '' som ka' simre ved
85 gr. så det ska' helt klart prøves . . .
i røg & damp
Henrik

Billede

Brugeravatar

techie
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1188

Re: Saltkød af Kalve lårtunge

Indlæg#5 » 27. aug 2014, 20:19

Ser rigtigt lækkert ud..
Med venlig hilsen,
Thomas

Brugeravatar

Emneforfatter
John.R
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1755
Kontakt:

Re: Saltkød af Kalve lårtunge

Indlæg#6 » 28. aug 2014, 09:20

hw-web skrev:Mums ! - sådan et stykke med dyrlægens natmad er et af mine favoritter - men har
manglet en opskrift på saltkød - jeg har en '' crokpot - hotpot '' som ka' simre ved
85 gr. så det ska' helt klart prøves . . .


Hej hw-web

Kalve lårtunge er der ikke lige så meget smag i som der er i en okse lårtunge bare lige så du har det med i tankerne

Brugeravatar

Torp Hedehusene
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 5494

Re: Saltkød af Kalve lårtunge

Indlæg#7 » 28. aug 2014, 09:59

Jeg har prøvet at lave det af både kalve og okselårtunge, jeg synes bedst om okselårtungen, da den som John skriver har mere smag, men jeg synes også at den er lidt grovere i strukturen, men ikke noget der gør noget.
Bruger også okselårtunge til roastbeef, bliver godt, men lidt grovere i strukturen end man er vandt til, men til gængæld er smagen i top.


.
Torp Hedehusene

Brugeravatar

Emneforfatter
John.R
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1755
Kontakt:

Re: Saltkød af Kalve lårtunge

Indlæg#8 » 28. aug 2014, 12:30

Torp Hedehusene skrev:Jeg har prøvet at lave det af både kalve og okselårtunge, jeg synes bedst om okselårtungen, da den som John skriver har mere smag, men jeg synes også at den er lidt grovere i strukturen, men ikke noget der gør noget.
Bruger også okselårtunge til roastbeef, bliver godt, men lidt grovere i strukturen end man er vandt til, men til gængæld er smagen i top.


.


Jeg har lige en kalve lårtunge tilbage så bliver det også fremover okse lårtunge her hos os til saltkød

Brugeravatar

Ib M
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1255

Re: Saltkød af Kalve lårtunge

Indlæg#9 » 11. sep 2014, 15:04

Skal snart igang med noget salt kød. Når man ser på lårtungen her, ser det ud til at den har været snøret, eller været i net ?

Og så lige et spørgsmål til temperatur. Efter den første kogetid på 85 grader, bliver temperaturen så "bare" sat ned til 72 grader, så den langsomt falder mod de 72 grader, eller bliver det tilsat "koldt" vand, så temperaturen er 72 grader i hele anden periode af kogetiden.

Ib M

Brugeravatar

Torp Hedehusene
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 5494

Re: Saltkød af Kalve lårtunge

Indlæg#10 » 11. sep 2014, 16:40

Ib M skrev:Skal snart igang med noget salt kød. Når man ser på lårtungen her, ser det ud til at den har været snøret, eller været i net ?

Og så lige et spørgsmål til temperatur. Efter den første kogetid på 85 grader, bliver temperaturen så "bare" sat ned til 72 grader, så den langsomt falder mod de 72 grader, eller bliver det tilsat "koldt" vand, så temperaturen er 72 grader i hele anden periode af kogetiden.

Ib M

Der skrues bare ned for temperaturen, jeg snører min lårtunge.


.
Torp Hedehusene

Brugeravatar

Ib M
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1255

Re: Saltkød af Kalve lårtunge

Indlæg#11 » 11. sep 2014, 17:01

Takker

Ib M


annegrethe
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 192

Re: Saltkød af Kalve lårtunge

Indlæg#12 » 11. sep 2014, 17:02

Hvorfor snørrer du en lårtunge?
I min tid på AArhus kommunuhospital i firserne lagde vi lårtungerne i saltlage 3 uger ( kan ikke huske hvor meget salt, men vi havde altid en saltlage stående) så blev de udvandet et døgn og derefter kogt. Om de smagte godt, det er ikke ordet, de var perfekte
Venlig hilsen
Anne - Grethe

Brugeravatar

Torp Hedehusene
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 5494

Re: Saltkød af Kalve lårtunge

Indlæg#13 » 11. sep 2014, 17:09

annegrethe skrev:Hvorfor snørrer du en lårtunge?
I min tid på AArhus kommunuhospital i firserne lagde vi lårtungerne i saltlage 3 uger ( kan ikke huske hvor meget salt, men vi havde altid en saltlage stående) så blev de udvandet et døgn og derefter kogt. Om de smagte godt, det er ikke ordet, de var perfekte

For at få en fastere og pæn rund saltkød.


.
Torp Hedehusene

Brugeravatar

Emneforfatter
John.R
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1755
Kontakt:

Re: Saltkød af Kalve lårtunge

Indlæg#14 » 12. sep 2014, 06:57

Ib M skrev:Skal snart igang med noget salt kød. Når man ser på lårtungen her, ser det ud til at den har været snøret, eller været i net ?

Og så lige et spørgsmål til temperatur. Efter den første kogetid på 85 grader, bliver temperaturen så "bare" sat ned til 72 grader, så den langsomt falder mod de 72 grader, eller bliver det tilsat "koldt" vand, så temperaturen er 72 grader i hele anden periode af kogetiden.

Ib M


Jeg har brugt net til den for at få en pæn rund saltkød. også hjalp jeg den lidt ned i temperatur med koldt vand
Senest rettet af John.R 12. sep 2014, 08:08, rettet i alt 1 gang.

Brugeravatar

Ib M
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1255

Re: Saltkød af Kalve lårtunge

Indlæg#15 » 12. sep 2014, 07:28

Takker John. Jeg prøver at proppe den i et net. Og så propper jeg et termometer i den når jeg koger den.

Ib M

Tilbage til "Opskrifter & billeder"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 2 gæster

cron