Sous vide


Emneforfatter
Mortbakk
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 63

Sous vide

Indlæg#1 » 19. jun 2014, 17:11

Hejsa

Jeg er i gang med at planlægge sommerferien.
I den forbindelse vil jeg lave en del pre-made i min sous vide.
Mit spørgsmål er :
Når kødet er færdigt og afkølet, tager man det så ud af posen og vakuumpakker det på nyt?
En flæskesteg der har ligget i 8 timer giver meget væske i posen, så umiddelbart tænker jeg det er bedst at tømme posen og gemme kraften og vakuumpakke på nyt.
Hvad tænker I?
/Morten

Sendt fra min GT-I9100 med Tapatalk

Brugeravatar

jaknil
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1369

Re: Sous vide

Indlæg#2 » 19. jun 2014, 17:39

Du kan da lige så godt have det i samme pose...

Kun hvis du vil lave sovs en anden dag end du vil lave steg, giver det mening at pakke om.
Primo Oval XL
Auplex Mini
Auplex XL
Hjemmebygget `kamado´ style pottegrill
Stor jernmonster til de store begivenheder
Weber Q300

Brugeravatar

topgun
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2783

Re: Sous vide

Indlæg#3 » 19. jun 2014, 20:42

Jeg lader det altid blive i samme pose. Så er jeg sikker på der ikke er fare for bakterier o.lign.
MEN det kan du self. også sikre med super hygiegne.

Når jeg så skal bruge maden, så smider jeg det i håndvasken i varmt vand. Så er alt gelantinen hurtigt flydende igen og kan enten tømmes ud eller bruges til sauce.

Vi skal på camping på bornholm med familen. 4 vogne i alt. 9 voksne og 6 børn.
Vi har 2 madaftener og til den ene ligger spareribs allerede klar i fryseren nu.
Vi tager dem med i en mad flamingo kasse, frosne. Når vi så har madaften, så fylder vi varmt vand ned i kassen til dem og så tager dem op når de er tøet op.
Det turde jeg ikke hvis de var ompakket, men jeg er også lidt en kylling med det :)

Så er det bare at åbne dem og hælde gelantinen fra, duppe dem og give dem lidt mere BBQ sauce. Når bage kartoflerne kommer af grills så kan de jo passenden komme ned i flamingo kassen, der så er varme kasse, imens benene glasseres.
Michael
Low and slow, are the way to go. Sousvide Rocks...
Weber 57cm OTG (2001)
Weber Q120 (2007)
Kamado Oval Junior (2010-2012)
Weber Summit S-470 (2012)


Emneforfatter
Mortbakk
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 63

Re: Sous vide

Indlæg#4 » 19. jun 2014, 21:22

Super
Tak for hjælpen........

Sendt fra min GT-I9100 med Tapatalk

Tilbage til "Opskrifter & billeder"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 3 gæster