whisky sovs


Emneforfatter
hoda
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 132
Kontakt:

whisky sovs

Indlæg#1 » 2. nov 2013, 21:46

Hjemmelavet Whiskysauce4 pers. 
100 g Smør
70 g Tomatpuré
2 tsk. Stødt rosmarin
2 spsk. God whisky
2 tsk. Sukker
1/4 l. Piskefløde
Salt og Peber
Smelt smørret i en gryde ved middelhøj varme og tilsæt tomatpuré, rør rundt i det et par minutter til smør og tomat er godt blandet. Så skulle syrligheden fra tomatpuréen også været stegt væk. Tilsæt rosmarin, whisky og sukker, pisk let og lad alkoholen fordampe over de næste par minutter. Hæld piskefløden i og pisk igen, mens det blandes og bliver tyk og cremet. Skru ned på lav varme og lad det simre indtil saucen skal serveres. Smag til med salt, peber og evt lidt mere sukker.
OTG 57cm
WSM 47cm
Weber Original™ Gourmet BBQ Grillrist m/rist-indsats - 57 cm
Weber Original™ Gourmet BBQ Støbejernsrist

Tjek denne ud http://www.thebbqshop.dk

Brugeravatar

BertramGT
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1152

Re: whisky sovs

Indlæg#2 » 2. nov 2013, 21:54

Smør, tomatpure og sukker kan erstattes af 1 dl barbecuesauce.

Jeg plejer at komme lidt mere whisky i, men det afhænger heldigvis af ens smagsløg :-)
Lars - KCBS Certified BBQ Judge

Weber OTP 57 - Weber Smokey Joe Gold - Weber Go-Anywhere - Big Green Egg Large - Pizzeria Pronto


Emneforfatter
hoda
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 132
Kontakt:

Re: whisky sovs

Indlæg#3 » 2. nov 2013, 21:57

BertramGT skrev:Smør, tomatpure og sukker kan erstattes af 1 dl barbecuesauce.

Jeg plejer at komme lidt mere whisky i, men det afhænger heldigvis af ens smagsløg :-)


Den smager nu godt.
OTG 57cm
WSM 47cm
Weber Original™ Gourmet BBQ Grillrist m/rist-indsats - 57 cm
Weber Original™ Gourmet BBQ Støbejernsrist

Tjek denne ud http://www.thebbqshop.dk

Brugeravatar

Tibbil
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3577

Re: whisky sovs

Indlæg#4 » 2. nov 2013, 21:59

hoda skrev:Hjemmelavet Whiskysauce4 pers. 
100 g Smør
70 g Tomatpuré
2 tsk. Stødt rosmarin
2 spsk. God whisky
2 tsk. Sukker
1/4 l. Piskefløde
Salt og Peber
Smelt smørret i en gryde ved middelhøj varme og tilsæt tomatpuré, rør rundt i det et par minutter til smør og tomat er godt blandet. Så skulle syrligheden fra tomatpuréen også været stegt væk. Tilsæt rosmarin, whisky og sukker, pisk let og lad alkoholen fordampe over de næste par minutter. Hæld piskefløden i og pisk igen, mens det blandes og bliver tyk og cremet. Skru ned på lav varme og lad det simre indtil saucen skal serveres. Smag til med salt, peber og evt lidt mere sukker.



Studenters whisky sovs hedder den og den er et sikkert hit til bøffer , bare husk ikke at tag for meget for så bliver den hurtigt kvalm


Emneforfatter
hoda
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 132
Kontakt:

Re: whisky sovs

Indlæg#5 » 10. dec 2013, 15:39

Tibbil skrev:
hoda skrev:Hjemmelavet Whiskysauce4 pers. 
100 g Smør
70 g Tomatpuré
2 tsk. Stødt rosmarin
2 spsk. God whisky
2 tsk. Sukker
1/4 l. Piskefløde
Salt og Peber
Smelt smørret i en gryde ved middelhøj varme og tilsæt tomatpuré, rør rundt i det et par minutter til smør og tomat er godt blandet. Så skulle syrligheden fra tomatpuréen også været stegt væk. Tilsæt rosmarin, whisky og sukker, pisk let og lad alkoholen fordampe over de næste par minutter. Hæld piskefløden i og pisk igen, mens det blandes og bliver tyk og cremet. Skru ned på lav varme og lad det simre indtil saucen skal serveres. Smag til med salt, peber og evt lidt mere sukker.



Studenters whisky sovs hedder den og den er et sikkert hit til bøffer , bare husk ikke at tag for meget for så bliver den hurtigt kvalm



Har du ellers et forslag til en hjemmelavet whisky sovs
OTG 57cm
WSM 47cm
Weber Original™ Gourmet BBQ Grillrist m/rist-indsats - 57 cm
Weber Original™ Gourmet BBQ Støbejernsrist

Tjek denne ud http://www.thebbqshop.dk


MagnusH
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 61

Re: whisky sovs

Indlæg#6 » 10. dec 2013, 15:59

Lavede selv samme sovs(fra studentermad) i sin tid, da jeg ikke var så god til at lave sovs - men umiddelbart har den en tendens til at blive for... industriagtig. For kunstig og direkte i sin smag.

Måske er det kun mig?


Emneforfatter
hoda
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 132
Kontakt:

Re: whisky sovs

Indlæg#7 » 10. dec 2013, 16:03

MagnusH skrev:Lavede selv samme sovs(fra studentermad) i sin tid, da jeg ikke var så god til at lave sovs - men umiddelbart har den en tendens til at blive for... industriagtig. For kunstig og direkte i sin smag.

Måske er det kun mig?


Jo lidt. Men hvis der er nogen som har et bedre forslag så kom endelig med det.
OTG 57cm
WSM 47cm
Weber Original™ Gourmet BBQ Grillrist m/rist-indsats - 57 cm
Weber Original™ Gourmet BBQ Støbejernsrist

Tjek denne ud http://www.thebbqshop.dk

Brugeravatar

Frederik S
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 180

Re: whisky sovs

Indlæg#8 » 11. dec 2013, 11:57

Er der ikke nogen der ligger inde med en rigtig god opskrift

Brugeravatar

Torp Hedehusene
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 5494

Re: whisky sovs

Indlæg#9 » 11. dec 2013, 13:10

Her er min, jeg synes at den er god.
WHISKY SAUCE.doc
(31 KiB) Downloadet 169 gange



.
Torp Hedehusene


RuneS
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 315

Re: whisky sovs

Indlæg#10 » 11. dec 2013, 15:42

plejer nu også at tilføje noget cayenne pepper, så den lige får lidt ekstra, som jeg ikke rigtig synes almindelig pepper giver.

Skal da prøve den fra Torp. Hvilken bbq sauce er det du bruger der?


jim
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 425

Re: whisky sovs

Indlæg#11 » 11. dec 2013, 16:07

Torp Hedehusene skrev:Her er min, jeg synes at den er god.
WHISKY SAUCE.doc



.


Det ligner også den opskrift vi plejer at bruge. Vær opmærksom på at der kan være stor forskel i smagen på forskellige bbq sovse. I vores opskrift er bbq sovs fra kraft der bliver brugt. Vi har ikke prøvet med andre bbq sovse.

Brugeravatar

Torp Hedehusene
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 5494

Re: whisky sovs

Indlæg#12 » 11. dec 2013, 16:45

RuneS skrev:plejer nu også at tilføje noget cayenne pepper, så den lige får lidt ekstra, som jeg ikke rigtig synes almindelig pepper giver.

Skal da prøve den fra Torp. Hvilken bbq sauce er det du bruger der?

Jeg bruger min egen BBQ, som jeg vedhæfter.
BBQ SAUCE - rørt.doc
(24 KiB) Downloadet 95 gange



.
Torp Hedehusene


Emneforfatter
hoda
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 132
Kontakt:

Re: whisky sovs

Indlæg#13 » 11. dec 2013, 16:50

Torp Hedehusene skrev:
RuneS skrev:plejer nu også at tilføje noget cayenne pepper, så den lige får lidt ekstra, som jeg ikke rigtig synes almindelig pepper giver.

Skal da prøve den fra Torp. Hvilken bbq sauce er det du bruger der?

Jeg bruger min egen BBQ, som jeg vedhæfter.
BBQ SAUCE - rørt.doc



.


Bruger du en vægt til at afveje og hvis hvilken
OTG 57cm
WSM 47cm
Weber Original™ Gourmet BBQ Grillrist m/rist-indsats - 57 cm
Weber Original™ Gourmet BBQ Støbejernsrist

Tjek denne ud http://www.thebbqshop.dk

Brugeravatar

Torp Hedehusene
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 5494

Re: whisky sovs

Indlæg#14 » 11. dec 2013, 18:22

hoda skrev:
Torp Hedehusene skrev:
RuneS skrev:plejer nu også at tilføje noget cayenne pepper, så den lige får lidt ekstra, som jeg ikke rigtig synes almindelig pepper giver.

Skal da prøve den fra Torp. Hvilken bbq sauce er det du bruger der?

Jeg bruger min egen BBQ, som jeg vedhæfter.
BBQ SAUCE - rørt.doc



.


Bruger du en vægt til at afveje og hvis hvilken

Den jeg har minder om denne: http://www.ebay.com/itm/Mini-Digital-Ba ... 2ec9d6d22e
Den kan du få hjem uden moms og andre afgifter.


.
Torp Hedehusene

Brugeravatar

jjn31
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 192

Re: whisky sovs

Indlæg#15 » 11. dec 2013, 19:06

Med Venlig Hilsen

Jesper

Brugeravatar

ErikL
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 241

Re: whisky sovs

Indlæg#16 » 11. dec 2013, 19:10

Mvh ErikL

---------------------------
Big Green Egg (large)
Weber Summit E-670
Morsø Forno
Weber smokey Joe
Thermomix (Bearnaise maskine)

Brugeravatar

Elmer
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 158

Re: whisky sovs

Indlæg#17 » 11. dec 2013, 22:37

jeg har lige købt den her på ebay.co.uk (England så ingen told)

http://www.ebay.co.uk/itm/310695058081? ... 1497.l2649

Cirka 55 danske kr med gratis forsendelse. Der gik 6 dage fra bestilling til levering.
Weber OTG 57
Weber Smokey Joe
SousVide Surpreme
100% nybegynder :)

Brugeravatar

melvis
Snart Superbruger
Snart Superbruger
Indlæg: 964

Re: whisky sovs

Indlæg#18 » 11. dec 2013, 22:50

Denne bruger jeg altid den er fucking god og får kæmpe ros

Bruger Jim Bean whisky og honey fra sweet baby ray

ImageUploadedByTapatalk1386798586.043733.jpg



Sent from my iPhone using Tapatalk
Weber Summit S-670
Weber Smookey Mountain 57cm
LIDL Sousvide


Emil
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 231

Re: whisky sovs

Indlæg#19 » 12. dec 2013, 01:51

RuneS skrev:plejer nu også at tilføje noget cayenne pepper, så den lige får lidt ekstra, som jeg ikke rigtig synes almindelig pepper giver.

Der er stor forskel mellem de forskellige, såkaldt almindelige, pebre i handlen. Hvis du vil have en meget aromatisk (ikke kun stærk) peber, kan en økologisk Kerala peber (hele sorte peberkorn) anbefales.
Ved at udskifte de sædvanlige hele sorte pebre med frisk Kerala peber, kommer alle, gæster, børn og herboende, helt uopfordret, med posetive bemærkninger om den gode pebersmag. Altså noget som virkeligt bemærkes og værdsættes.
Så selv om prisen er pebret, skal der bruges lidt mindre, så prøv det.

Bonus Info: Sidst jeg købte det, var i Superbrugsen, hvor 2 poser á 20 gram blev solgt for kr 15,-, idet de ikke solgte nok, og derfor ophørte med salget. Altså et udsalg til halv pris. Min sidste pose har udløbsdato i 2012. Men selv i dag (ultimo 2013) dufter de væsentligt bedre og mere aromatisk, end nogen andre pebre.

m.v.h. Emil
Senest rettet af Emil 12. dec 2013, 03:18, rettet i alt 1 gang.


Emneforfatter
hoda
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 132
Kontakt:

Re: whisky sovs

Indlæg#20 » 12. dec 2013, 01:59

Emil skrev:
RuneS skrev:plejer nu også at tilføje noget cayenne pepper, så den lige får lidt ekstra, som jeg ikke rigtig synes almindelig pepper giver.

Der er stor forskel mellem de forskellige, såkaldt almindelige, pebre i handlen. Hvis du vil have en meget aromatisk (ikke kun stærk) peber, kan en økologisk Kerala peber (hele sorte peberkorn) anbefales.
Ved at udskifte de sædvanlige hele sorte pebre med frisk Kerala peber, kommer alle, gæster, børn og herboende, helt uopfordret, med posetive bemærkninger om den gode pebersmag.
Så selv om prisen er pebret, skal der bruges lidt mindre, så prøv det.

m.v.h. Emil


Hvor kan det peber købes henne.
OTG 57cm
WSM 47cm
Weber Original™ Gourmet BBQ Grillrist m/rist-indsats - 57 cm
Weber Original™ Gourmet BBQ Støbejernsrist

Tjek denne ud http://www.thebbqshop.dk


Emil
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 231

Re: whisky sovs

Indlæg#21 » 12. dec 2013, 04:51

hoda skrev:
Emil skrev:Der er stor forskel mellem de forskellige, såkaldt almindelige, pebre i handlen. Hvis du vil have en meget aromatisk (ikke kun stærk) peber, kan en økologisk Kerala peber (hele sorte peberkorn) anbefales.
Ved at udskifte de sædvanlige hele sorte pebre med frisk Kerala peber, kommer alle, gæster, børn og herboende, helt uopfordret, med posetive bemærkninger om den gode pebersmag.
Så selv om prisen er pebret, skal der bruges lidt mindre, så prøv det.

m.v.h. Emil


Hvor kan det peber købes henne.

Aner det ikke. Mit bedste bud er i de normale online-butikker, eller veludstyrede butikker, som f.eks. Irma, Føtex eller andre.
I det aktuelle tilfælde drejer det sig om "Maldon Organic whole black peppercorns" fra Kerala i Indien. Æsken indeholder to poser med hver 20 gram hele peberkorn i en forseglet pose. Læs mere på http://www.maldonsalt.co.uk
Uanset fabrikant/firma drejer det sig kun om selve produktet, altså peberkornene. P.t har jeg ikke nogen foretrukne forhandlere, men da jeg snart løber tør, er jeg på udkig efter nogle gode tilbud. Herunder høsttid m.v.
Så jeg modtager også gerne nogle gode links.

m.v.h. Emil

Tilbage til "Opskrifter & billeder"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 4 gæster