Første hjemmerøgede bacon

Brugeravatar

Emneforfatter
Luske
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 600

Første hjemmerøgede bacon

Indlæg#1 » 28. jul 2013, 21:59

Så skulle det prøves, min første hjemmerøgede bacon, for at eksperimentere lidt, havde jeg valgt en nakkefilét, og en svinekam uden svær

Jeg lagesaltede i ca. 3 døgn med ca. 150g salt/l vand, derudover puttede jeg lidt laurbærblade, peber og krydderurtemix i lagen

Efter saltningen lagde jeg det til tørring i ca. 3 døgn ( ja jeg glemte udvanding efter saltning )

Det blev røget i 4x12 timer med 12 timers pauser i mellem røgningerne, jeg var lidt forvirret ang. antal røgninger, nogle steder har jeg læst om 3x12 timer, og et sted om 5x12 timer, så jeg valgte den gyldne middelvej, og tog 4x12 timer, efter sidste røgning har det ligget til tørring/modning i ca. 1½ døgn, så skulle det prøvesmages, og hold da op det smager godt :savl1: , dog blev det lidt rigeligt salt når det blev ristet på grillen, men mon ikke det skyldes den manglende udvanding?

Min konklusion: det er bestemt ikke sidste gang jeg selv røger bacon :savl1: i følge min og fruens smag, blev nakkefiléten bedst, kammen virkede lidt mere tør, så næste gang bliver det nok kun nakken.

Jeg fik da taget et par billeder undervejs :-)
Vedhæftede filer
2013-07-23 23.20.51.jpg
Jeg har erfaret at i min hjemmelavede cold smoke generator, giver denne smule opfyldning ca. 12-13 timers røg
2013-07-23 23.21.16.jpg
Klar til første røgning
2013-07-25 11.07.10.jpg
Efter røgning holdes der pause i køleskabet, selv øldåserne duftede røget :-)
2013-07-28 11.00.47.jpg
Fik kun taget et billede af nakken i denne stilling, glemte kammen
2013-07-28 11.02.43.jpg
Det er nakken til venstre, og kammen til højre
2013-07-28 11.09.03.jpg
Sikke det dog duftede skønt
2013-07-28 11.14.37.jpg
Nyristet bacon
MVH
Claus

Primo oval XL
WSM 57
OTG 57 m. rotesserie
Go anywhere
Weber Spirit E-320
KEB-ON

En sand dyreven tilbereder dyrene med respekt

Brugeravatar

perklemme
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 304
Kontakt:

Re: Første hjemmerøgede bacon

Indlæg#2 » 28. jul 2013, 22:13

Ser super godt ud.

Fik selv lavet min først gang bacon i starten af juli - bliver rigtigt svært at bruge almindelig bacon fremover.
Med venlig hilsen

Per Klemme

har haft weber i en del år, men er stadigvæk nybegynder....................

2 stk. One-Touch Gold 57
1 stk. Smokey Joe Gold
1 stk. Smokey Moutain Cooker 47

Brugeravatar

jaknil
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1369

Re: Første hjemmerøgede bacon

Indlæg#3 » 29. jul 2013, 01:23

Det ser dejligt ud..... men, er det bacon??
Nakkefillet og kam....... bacon?

Det har jeg aldrig hørt før................
Primo Oval XL
Auplex Mini
Auplex XL
Hjemmebygget `kamado´ style pottegrill
Stor jernmonster til de store begivenheder
Weber Q300

Brugeravatar

Emneforfatter
Luske
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 600

Re: Første hjemmerøgede bacon

Indlæg#4 » 29. jul 2013, 05:54

Jeg ved godt jaknil at de fleste bruger ribensteg til bacon, men har dog læst at nogle bruger nakkefilet, så jeg tænkte at det er nok ikke helt så træls kød som ribenstegen, jeg har læst i en bog der hedder røgning for smagens skyld af Lene fruelund og Mogens lyngsdal at i England indgår kammen som en del af bacon stykket, så jeg tænkte jeg prøver sgu en kam bare for at prøve Hvordan det er

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 4 Beta
MVH
Claus

Primo oval XL
WSM 57
OTG 57 m. rotesserie
Go anywhere
Weber Spirit E-320
KEB-ON

En sand dyreven tilbereder dyrene med respekt

Brugeravatar

FunktionDesign
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 543
Kontakt:

Re: Første hjemmerøgede bacon

Indlæg#5 » 29. jul 2013, 06:22

Flæsk på grillen så: http://www.funktiondesign.dk

Kontakt: info@funktiondesign.dk

Følg os på Facebook: https://www.facebook.com/funktiondesigndk

Spørgsmål så bare ring på 20 769 749.

Brugeravatar

Morras
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1117

Re: Første hjemmerøgede bacon

Indlæg#6 » 29. jul 2013, 12:37

Ser rigtig godt ud.
Det er nogle ordentlig skiver bajkon ;-).

Hvad blev så bedst ?
Har du prøvet at ryge mørdbrad :-)


steenj
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1661

Re: Første hjemmerøgede bacon

Indlæg#7 » 29. jul 2013, 12:50

Det er spørgsmålet hvad man kan kalde bacon.
Jeg er helt gået over til at bruge svinekam med svær som jo nok mest minder om det Tulip kalder " engelsk bacon ".
Det smager efter min mening ligeså godt som " rigtig " bacon, men er mindre fedt og det er nemt at fjerne det fedt man ikke ønsker at spise.
Hvis man vil have en mellemting kunne jeg forestille mig at bruge en nakkekam med svær, men det kræver nok en tur til slagteren og en noget højere kilopris end det billige svinekam med svær og ben vi plejer at købe, og i tilgift får vi jo også lidt fine ribben. ;-)
Mvh. Steen.

Tommerup røgeovn, Borniak, Primo kamado oval, Bge mini, plus det løse.

Brugeravatar

Ib M
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1340

Re: Første hjemmerøgede bacon

Indlæg#8 » 29. jul 2013, 13:11

Oprindeligt er Bacon "letsaltet, letrøget brystflæsk af gris" - også kaldet koge eller stegesnitte.
Det bacon man oprindelig brugte til eksport, kaldet B-bacon, eller Canadian bacon er skåret af kam og kogesnitte.

Der er en vis logik i at man ved hvad man får når man køber bacon, og ikke bliver overrasket over at stå med et tilfældigt stykke røgt kød fra et 2 eller 4 benet dyr.

Man kan sagtens få røget kødstykker i alverdens varianter, der smager fortræffeligt. Og i den retten sammenhæng kan det sagtens smage bedre end "bacon" - det har bare ikke noget med bacon at gøre.


Medal
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 150

Re: Første hjemmerøgede bacon

Indlæg#9 » 29. jul 2013, 13:47

ser lækkert ud
har selv lige købt en WSM, så det skal prøves i fremtiden...

dælme smart den der "cold smoke generator",
tager du mod bestillinger..
Outdoor chef - Ascona
Weber Q-120
Weber Smokey Mountain 47 cm
Weber Rotisserie 57 cm
Weber Original™ Gourmet BBQ System Wok
Weber Original™ Pizzaovn
iGrill, iOS

Tilbage til "Opskrifter & billeder"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 6 gæster