Spegepølse fra Pølsekursus II hold 4

Brugeravatar

Emneforfatter
Benne
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 307

Spegepølse fra Pølsekursus II hold 4

Indlæg#1 » 23. maj 2011, 23:02

Hej med jer,

Øv, så blev den sidste skive spegepølse fra vores fantastiske kursus spist, så nu skal der laves sen ny portion :-)
Mit største problem er at jeg ikke kan huske hvor meget krydderi vi kom i, men den blev super god.

Jeg husker at vi brugte Per’s grundopskrift på spegepølse og tilføjede efter Per’s råd en hvis mængde 4 peber og
Chili pr. Kg. kød, men ikke hvor meget.
Er der nogle der kan hjælpe måske nogle fra holdet der har taget notater, som man jo burde have gjort :-(

På forhånd tak
Mange pølsehilsner
Benne

Weber Genesis gasgrill
BGE Large
Tommerup Røgeovn
SousVide Supreme SVS


betonjens
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 21

Re: Spegepølse fra Pølsekursus II hold 4

Indlæg#2 » 24. maj 2011, 01:53

Benne skrev:Hej med jer,

Øv, så blev den sidste skive spegepølse fra vores fantastiske kursus spist, så nu skal der laves sen ny portion :-)
Mit største problem er at jeg ikke kan huske hvor meget krydderi vi kom i, men den blev super god.

Jeg husker at vi brugte Per’s grundopskrift på spegepølse og tilføjede efter Per’s råd en hvis mængde 4 peber og
Chili pr. Kg. kød, men ikke hvor meget.
Er der nogle der kan hjælpe måske nogle fra holdet der har taget notater, som man jo burde have gjort :-(

På forhånd tak

Du kan se per`s opskrifter til venstre under portalen tril ned af siden

Brugeravatar

henriksr
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 593

Re: Spegepølse fra Pølsekursus II hold 4

Indlæg#3 » 24. maj 2011, 06:24

Hej Benne,

Fik det faktisk ikke skrevet ned, men som jeg husker det kom vi 8g chili og 10g peber i vores portion. Jeg har selv for nyligt taget hul på den sidste pølse, og den smager bare godt ! :)

IMAG0198.jpg


IMG_5923.JPG


IMG_5924.JPG

Brugeravatar

Emneforfatter
Benne
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 307

Re: Spegepølse fra Pølsekursus II hold 4

Indlæg#4 » 24. maj 2011, 09:04

Hej Henriksr,

Ja de var super, og derfor ville jeg også lave en ny omgang.
Kan du huske, var det ikke 4 kg kødfars det ende med?
Mange pølsehilsner
Benne

Weber Genesis gasgrill
BGE Large
Tommerup Røgeovn
SousVide Supreme SVS

Brugeravatar

henriksr
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 593

Re: Spegepølse fra Pølsekursus II hold 4

Indlæg#5 » 24. maj 2011, 09:29

Jeg har opskriften der hjemme, skal kigge på det i aften :)

Mener der var fars til 8 stk 800g pølser, så er vi over 6kg.

-Henrik

Brugeravatar

Nikodk
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 654

Spegepølse fra Pølsekursus II hold 4

Indlæg#6 » 24. maj 2011, 12:03

Kan I virkelig holde rygningen kold nok, nu hvor vi starter juni lige om lidt?
Min den sidste spegepølse er også snart slut, men kan ikke lige overskue hvordan den skal få røg, når det nu er ved at være så varmt
Nikolaj


Monolith Kamado
WSM57, Q300,

Brugeravatar

Torp Hedehusene
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 5494

Re: Spegepølse fra Pølsekursus II hold 4

Indlæg#7 » 24. maj 2011, 12:21

Nikodk skrev:Kan I virkelig holde rygningen kold nok, nu hvor vi starter juni lige om lidt?
Min den sidste spegepølse er også snart slut, men kan ikke lige overskue hvordan den skal få røg, når det nu er ved at være så varmt


Temperaturen er om natten 8-12`C ognår jeg røger i min røgeovn http://www.danishoutdoor.dk/rogeovne/st ... tiroger-r8 stiger temperaturen 8-10`C afhænig af hvor meget det blæser, har den stående i min carport.
Så det kan lige akkurat lade sig gøre at koldrøge.


.
Torp Hedehusene

Brugeravatar

Dark Horse
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1184
Kontakt:

Re: Spegepølse fra Pølsekursus II hold 4

Indlæg#8 » 24. maj 2011, 12:55

Nikodk skrev:Kan I virkelig holde rygningen kold nok, nu hvor vi starter juni lige om lidt?
Min den sidste spegepølse er også snart slut, men kan ikke lige overskue hvordan den skal få røg, når det nu er ved at være så varmt

Jeg røger lystigt videre, men kun om natten. Jeg skal være kvik og få kødet/pølserne ind om morgenen, for solen varmer hurtigt WSMen op.

MVH
Jan - der lige har røget kødpølse
Hellere en grille i mit hoved end mit hoved i grillen ;-)

Brugeravatar

Emneforfatter
Benne
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 307

Re: Spegepølse fra Pølsekursus II hold 4

Indlæg#9 » 24. maj 2011, 13:04

Jeg har heller ingen problemer :-)
Min ovn hæver kun temperaturen 6-8 grader, afhængig af hvor bredt et "ben" jeg laver på den hestesko jeg former
i smuldskuffen.
Mange pølsehilsner
Benne

Weber Genesis gasgrill
BGE Large
Tommerup Røgeovn
SousVide Supreme SVS

Brugeravatar

PB Helsinge
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 2450

Re: Spegepølse fra Pølsekursus II hold 4

Indlæg#10 » 24. maj 2011, 20:05

Hej hobbypølsemagere.
Jeg glæder mig over at læse om hvordan kurserne har sat mere gang i lysten til pølsemageriet.

Spegepølserne kan vi stadig have held til at lave endnu en portion af, uden de store problemer. Blot må udetemperaturen om natten ikke gerne være over 15.
Har man køleskabsplads er det jo ikke umuligt at foretage hele modningen i køleskab, det går blot lidt langsommere.

Spegepølserne vi lavede på kursus var jo med salami grundblandingen som findes under download.
Der beregnes krydderier udfra kød+spækvægt, 17 g. pr. kg.
Dertil kommer så krydderier alt efter typen man ønsker.

Jeg vedhæfter anvisningen som vi gik ud fra på kurserne.
Jeg husker på sidste kursus eet hold som lavede en herrestærk chilipølse. Hver sin smag, men denne var så stærk at min mund ikke kunne ha' den. Dermed ikke sagt at den var uspiselig.

Fremstilling Spegepølse med GDL.doc
(29.5 KiB) Downloadet 163 gange


Hilsen PB
Per - Slagter og Pølsemager
Pølsemageri behøver ikke være svært - og så er det sjovt

Brugeravatar

Emneforfatter
Benne
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 307

Re: Spegepølse fra Pølsekursus II hold 4

Indlæg#11 » 25. maj 2011, 08:43

Tusinde tak Per,

Det var lige hvad jeg manglede, så er der noget at lave i weekenden :-D
Mange pølsehilsner
Benne

Weber Genesis gasgrill
BGE Large
Tommerup Røgeovn
SousVide Supreme SVS

Brugeravatar

Dark Horse
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1184
Kontakt:

Re: Spegepølse fra Pølsekursus II hold 4

Indlæg#12 » 25. maj 2011, 09:11

PB: Mange tak. Det var lige de krydderimængder, jeg manglede. Er nu gemt på lokal disk.

Vort hold lavede chili+hvidløg i spegepølsen (Altså i samme pølse) Det er lige min smag, men lige nu har jeg vist endnu lidt på lager af egen produktion ;-) viewtopic.php?f=43&p=182065#p182065

Og tak til alle på hold II - både instruktør, co-instruktør, deltager, holdkammerater samt supporters for en herlig, lærerig dag.

MVH
Jan - der er godt i gang med at røge kødpølse.
Hellere en grille i mit hoved end mit hoved i grillen ;-)

Tilbage til "Opskrifter & billeder"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 2 gæster