Frankfurter med soltørrede tomater og jalapenos

Brugeravatar

Emneforfatter
Kimbi
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1832
Kontakt:

Frankfurter med soltørrede tomater og jalapenos

Indlæg#1 » 5. apr 2011, 13:15

Her er der lige en opskrift på, synes jeg, nogle lækre frankfurter med soltørrede tomater og jalapenos.

1500 gr. hakket svinekød ca. 16%
500 gr. hakket oksekød ca 16%
8 dl. isvand
2 æg
150 gr. mel
20 gr. tørmælk
8 gr. hvid peber
8 gr. paprika
4 gr. cayennepeber
10 gr. løgpulver
2 gr. kardemomme
1 gr. ingefær
2 gr. koriander
4 gr. muskatnød
2 gr. druesukker
10 gr. fosfat (bindemiddel)
50 gr. salt/nitritsalt
150 gr. soltørrede tomater
80 gr. jalapenos

Man kan med fordel lave en større krydderiblanding, så man ikke hver gang skal til at finde og måle så mange krydderier.

franks01_0204.jpg
franks01_0204.jpg (40.45 KiB) Vist 12017 gange


Det halvfrosne kød skæres i stykker, så det kan hakkes et par gange mere.

franks02_0204.jpg
franks02_0204.jpg (40.07 KiB) Vist 12023 gange


Det hakkede kød kommes i en røreskål.

franks03_0204.jpg
franks03_0204.jpg (57.82 KiB) Vist 12016 gange


De soltørrede tomater hakkes fint. Jeg bruger min foodprocessor til det.

franks04_0204.jpg
franks04_0204.jpg (35.66 KiB) Vist 12019 gange



Det samme gøres med jalapenos

franks05_0204.jpg
franks05_0204.jpg (30.55 KiB) Vist 12017 gange


Det kommes i kødet, sammen med krydderiblanding og æg. Der røres stille rundt, mens vandet stille og roligt tilsættes. Til sidst tilsættes salt, og når farsen har en blank overflade er den klar til stopning.

franks06_0204.jpg
franks06_0204.jpg (50.76 KiB) Vist 12015 gange


Min foretrukne tarm til frankfurter er svinetarm 28-30 mm., men hvis man kun har medistertarm 32-34 mm liggende, kan det sagtens bruges. Dog bliver det jo så nogle tykke basser.

franks07_0204.jpg
franks07_0204.jpg (27.02 KiB) Vist 12014 gange


Pølserne drejes af i den ønskede længde. Jeg synes det er passende med ca. 20 cm, og de hænges ud i en forvarmes røgovn, ved ca. 70 grader.

franks08_0204.jpg
franks08_0204.jpg (43.13 KiB) Vist 12017 gange


Der hænger de ca. 20 minutter og tørre, så de er klar til at modtage røgen. 5 dl. bøgesmuld placeres i et stykke sølvpapir, der næsten lukkes til, og så placeres på briketterne. Der går lige 5-10 minutter inden det begynder at ryge, og så røger det op mod 60 minutter.

franks09_0204.jpg
franks09_0204.jpg (54.29 KiB) Vist 12022 gange


Derefter koges pølserne ca 20 minutter i max 80 graders varmt vand. Mærk på pølserne, om der er faste i det. Hvis de er det, er de klar.

Frankfurter lynafkøler jeg ikke, men lader dem hænge og tørre ved egen varme. Det gør, at røgfarven fordeler sig meget pænt.

franks10_0204.jpg
franks10_0204.jpg (65.07 KiB) Vist 12019 gange


Og så er det jo bare at grille et par stykker, og så nyde et godt hjemmegjort produkt :-D

franks11_0204.jpg
franks11_0204.jpg (26.33 KiB) Vist 12016 gange
God mad tager timer at lave, men kun minutter at fortære...

Kimbi

Billede

Weber Ranch Kettle
Weber Platinum
OTC 57
Go Anywhere
Q320
JBI Smoker

Brugeravatar

Lennie
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1798

Re: Frankfurter med soltørrede tomater og jalapenos

Indlæg#2 » 5. apr 2011, 14:15

Wow Kimbi. Endnu engang har du begået en spændende pølseopskrift. Jeg er ikke selv så glad for chili/jalapenos, men mon ikke der er andre i familien/omgangskredsen, som vil sætte pris på sådan en lidt kras fætter. Den skal i hvertfald prøves. .1%¤
Hilsen Åse

Weber One-Touch Deluxe (2011)
Weber One-Touch 57 (2007)
Weber Compact 47 (2000)
Smokey Joe Gold (2005) + JBI SJ Smoker (2009)
JBI Smoker og røgekit til OTG 57 (2009)

Brugeravatar

gundersen
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2890
Kontakt:

Re: Frankfurter med soltørrede tomater og jalapenos

Indlæg#3 » 5. apr 2011, 14:40

Ser lækre ud men hvad gør gæren i pølser?
René - KCBS Certified BBQ Judge

Holdkaptajn på: Team Crazy Danes BBQ
Medejer af: JRgrillcatering.dk

Idashøj Cater Grill 1200 (2013)
Primo Kamado Rund (2011)
Primo Kamado XL Oval (2011)
Weber Genesis E-320 (2010)

Brugeravatar

Torp Hedehusene
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 5494

Re: Frankfurter med soltørrede tomater og jalapenos

Indlæg#4 » 5. apr 2011, 14:55

gundersen skrev:Ser lækre ud men hvad gør gæren i pølser?



Hvor i opskriften / billeder ser du gær. :-D



.
Torp Hedehusene

Brugeravatar

bjærge
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 9319
Kontakt:

Re: Frankfurter med soltørrede tomater og jalapenos

Indlæg#5 » 5. apr 2011, 15:35

Lækkert Kimbi :savl2:

Dejligt at se dig tilbage .1%¤

Brugeravatar

gundersen
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2890
Kontakt:

Re: Frankfurter med soltørrede tomater og jalapenos

Indlæg#6 » 5. apr 2011, 17:31

Torp Hedehusene skrev:
gundersen skrev:Ser lækre ud men hvad gør gæren i pølser?



Hvor i opskriften / billeder ser du gær. :-D



.


Puha må da se at holde fri fra skærmen nu, my mistake sorry....
René - KCBS Certified BBQ Judge

Holdkaptajn på: Team Crazy Danes BBQ
Medejer af: JRgrillcatering.dk

Idashøj Cater Grill 1200 (2013)
Primo Kamado Rund (2011)
Primo Kamado XL Oval (2011)
Weber Genesis E-320 (2010)

Brugeravatar

orvis
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1506

Re: Frankfurter med soltørrede tomater og jalapenos

Indlæg#7 » 5. apr 2011, 17:59

nu glæder jeg mig ekstre til PB`s pølsekursus....
lækre pølser....
Deaktiveret efter eget ønske 0610-2012

Brugeravatar

Ole Skibsted
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 28

Re: Frankfurter med soltørrede tomater og jalapenos

Indlæg#8 » 5. apr 2011, 19:04

Hej kimbi, vores pølse ven.
Spændende opskrift, skal helt sikkert prøves. Det pølse kursus der omtales her i tråden, hvor kan man finde det? Er interesseret.

Hilsen
Sanne og Ole. 8)


o0frankie0o
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 79

Re: Frankfurter med soltørrede tomater og jalapenos

Indlæg#9 » 5. apr 2011, 21:00

Hold da op det ser lækkert ud, skal helt klart prøves


belleboskop
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1811

Re: Frankfurter med soltørrede tomater og jalapenos

Indlæg#10 » 5. apr 2011, 21:01

Ole Skibsted skrev:Hej kimbi, vores pølse ven.
Spændende opskrift, skal helt sikkert prøves. Det pølse kursus der omtales her i tråden, hvor kan man finde det? Er interesseret.

Hilsen
Sanne og Ole. 8)


Jeg kan ikke lige finde tråden Ole, men jeg ved at kurset er fyldt op :-(

ps. hils Sanne
Jeg har nu

Primo og Black Ranch kul fra TBSgrillshop.dk på Lager klik her for at komme i shoppen

Brugeravatar

gundersen
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2890
Kontakt:

Re: Frankfurter med soltørrede tomater og jalapenos

Indlæg#11 » 5. apr 2011, 21:20

belleboskop skrev:
Ole Skibsted skrev:Hej kimbi, vores pølse ven.
Spændende opskrift, skal helt sikkert prøves. Det pølse kursus der omtales her i tråden, hvor kan man finde det? Er interesseret.

Hilsen
Sanne og Ole. 8)


Jeg kan ikke lige finde tråden Ole, men jeg ved at kurset er fyldt op :-(

ps. hils Sanne


Den er såmænd lige her: viewtopic.php?f=150&t=14692&hilit=+p%C3%B8lsekursus
René - KCBS Certified BBQ Judge

Holdkaptajn på: Team Crazy Danes BBQ
Medejer af: JRgrillcatering.dk

Idashøj Cater Grill 1200 (2013)
Primo Kamado Rund (2011)
Primo Kamado XL Oval (2011)
Weber Genesis E-320 (2010)


MarinadeKongen
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 330

Re: Frankfurter med soltørrede tomater og jalapenos

Indlæg#12 » 5. apr 2011, 22:36

Tak for en fantastisk opskrift! Jeg har haft problemer med koldrøgning men denne opskrift kan alle da klare!
Performer m/gastænding
Rotisserie
Smokey Mountain 47 cm
Q120 (Rødhætte)
Smokey Joe
Summit E-670

Brugeravatar

bjærge
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 9319
Kontakt:

Re: Frankfurter med soltørrede tomater og jalapenos

Indlæg#13 » 6. apr 2011, 00:11

gundersen skrev:
Torp Hedehusene skrev:
gundersen skrev:Ser lækre ud men hvad gør gæren i pølser?



Hvor i opskriften / billeder ser du gær. :-D



.


Puha må da se at holde fri fra skærmen nu, my mistake sorry....


Ja Gundersen
Der er stor forskel på tørgær og tørmælk :lol: :lol: :lol:


hansen
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1292

Re: Frankfurter med soltørrede tomater og jalapenos

Indlæg#14 » 6. apr 2011, 07:10

Spændende opskrift Kimbi - dejligt at høre fra dig igen.

Hvordan er det med fosfaten - skal der justeres noget i opskriften hvis man ikke anvender fosfat?

Brugeravatar

gundersen
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2890
Kontakt:

Re: Frankfurter med soltørrede tomater og jalapenos

Indlæg#15 » 6. apr 2011, 07:23

bjærge skrev:
gundersen skrev:
Torp Hedehusene skrev:
gundersen skrev:Ser lækre ud men hvad gør gæren i pølser?



Hvor i opskriften / billeder ser du gær. :-D



.


Puha må da se at holde fri fra skærmen nu, my mistake sorry....


Ja Gundersen
Der er stor forskel på tørgær og tørmælk :lol: :lol: :lol:


Ja ja ja kunne du nu ikke bare have ladet det ligge [smilie=bluecolorz5_pdt_16.gif] Ikke sådan når man har bage opskrifter i hovedet og hurtigt skimter noget igennem.....
René - KCBS Certified BBQ Judge

Holdkaptajn på: Team Crazy Danes BBQ
Medejer af: JRgrillcatering.dk

Idashøj Cater Grill 1200 (2013)
Primo Kamado Rund (2011)
Primo Kamado XL Oval (2011)
Weber Genesis E-320 (2010)

Brugeravatar

PODANE
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 458

Re: Frankfurter med soltørrede tomater og jalapenos

Indlæg#16 » 6. apr 2011, 08:26

hansen skrev:Spændende opskrift Kimbi - dejligt at høre fra dig igen.

Hvordan er det med fosfaten - skal der justeres noget i opskriften hvis man ikke anvender fosfat?


Hvorfor ikke bare bruge fosfaten det er jo ikke gift, men sørger for at vand og fedt binder til hinanden
....PODANE....
Zik Zak Pølsesnak

Weber fordi stål er for metalfolk og urtepotter for tøser


hansen
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1292

Re: Frankfurter med soltørrede tomater og jalapenos

Indlæg#17 » 6. apr 2011, 09:26

PODANE skrev:Hvorfor ikke bare bruge fosfaten det er jo ikke gift, men sørger for at vand og fedt binder til hinanden


Mest fordi de andre ting er mere eller mindre standardvarer i mit køkken - det er fosfat ikke...
Med venlig hilsen

hansen

Brugeravatar

bjærge
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 9319
Kontakt:

Re: Frankfurter med soltørrede tomater og jalapenos

Indlæg#18 » 6. apr 2011, 10:44

hansen skrev:
PODANE skrev:Hvorfor ikke bare bruge fosfaten det er jo ikke gift, men sørger for at vand og fedt binder til hinanden


Mest fordi de andre ting er mere eller mindre standardvarer i mit køkken - det er fosfat ikke...


Jeg kender det :-D

Send PB Helsinge en PM, han kan skaffe det, hvis du vil have fat i en portion .1%¤

Brugeravatar

rosqvist45
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 296

Re: Frankfurter med soltørrede tomater og jalapenos

Indlæg#19 » 6. apr 2011, 10:55

De ser gode ud dem må vi prøve at lave :-D

Brugeravatar

Emneforfatter
Kimbi
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1832
Kontakt:

Re: Frankfurter med soltørrede tomater og jalapenos

Indlæg#20 » 6. apr 2011, 10:58

hansen skrev:Spændende opskrift Kimbi - dejligt at høre fra dig igen.

Hvordan er det med fosfaten - skal der justeres noget i opskriften hvis man ikke anvender fosfat?


Jeg har lavet nogle forsøg uden fosfat, og det er aldrig lykkedes mig, at lave pølse, som jeg så egentlig var tilfreds med, da jeg ikke har kunnet få den fasthed frem, som der gerne skal være i en pølse.

Men jeg er også leveringsdygtig i fosfat.
God mad tager timer at lave, men kun minutter at fortære...

Kimbi

Billede

Weber Ranch Kettle
Weber Platinum
OTC 57
Go Anywhere
Q320
JBI Smoker

Brugeravatar

TrineHG
Deaktiveret bruger
Indlæg: 3987
Kontakt:

Re: Frankfurter med soltørrede tomater og jalapenos

Indlæg#21 » 6. apr 2011, 14:03

Hold da op, hvor nogle flotte Frankfurtere .1%¤ - Du får det til at se så legende enkelt og let ud, men det ville jeg aldrig turde give mig i lag med.

Sikke hurtigt, de antager røgfarve - smukt :P :savl1:
Trine :-)
Bruger deaktiveret efter eget ønske den 20.09.2011

Brugeravatar

Emneforfatter
Kimbi
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1832
Kontakt:

Re: Frankfurter med soltørrede tomater og jalapenos

Indlæg#22 » 6. apr 2011, 14:16

TrineHG skrev:Hold da op, hvor nogle flotte Frankfurtere .1%¤ - Du får det til at se så legende enkelt og let ud, men det ville jeg aldrig turde give mig i lag med.

Sikke hurtigt, de antager røgfarve - smukt :P :savl1:

Trine... Det er faktisk IKKE så svært.
Jeg har selv afholdt nogle kurser i andet regi, og jeg vil tro, at folk der har været på PB's kursus også vil sige, at det egentlig ikke er så svært som de troede. Det sværeste er at komme på nye opskrifter :-D
God mad tager timer at lave, men kun minutter at fortære...

Kimbi

Billede

Weber Ranch Kettle
Weber Platinum
OTC 57
Go Anywhere
Q320
JBI Smoker

Brugeravatar

TrineHG
Deaktiveret bruger
Indlæg: 3987
Kontakt:

Re: Frankfurter med soltørrede tomater og jalapenos

Indlæg#23 » 6. apr 2011, 14:18

Kimbi skrev:
TrineHG skrev:Hold da op, hvor nogle flotte Frankfurtere .1%¤ - Du får det til at se så legende enkelt og let ud, men det ville jeg aldrig turde give mig i lag med.

Sikke hurtigt, de antager røgfarve - smukt :P :savl1:

Trine... Det er faktisk IKKE så svært.
Jeg har selv afholdt nogle kurser i andet regi, og jeg vil tro, at folk der har været på PB's kursus også vil sige, at det egentlig ikke er så svært som de troede. Det sværeste er at komme på nye opskrifter :-D


Måske man skulle prøve en dag :-D

Ang. ny opskrift: du tester lige Gundersens (ufrivillige) idé/tanke om at bruge gær - alt andet deslige, må det spare på kødet :lol: - og så kan du kalde dem "flækpølser" ;-)
Trine :-)
Bruger deaktiveret efter eget ønske den 20.09.2011

Brugeravatar

Emneforfatter
Kimbi
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1832
Kontakt:

Re: Frankfurter med soltørrede tomater og jalapenos

Indlæg#24 » 6. apr 2011, 14:34

TrineHG skrev:
Kimbi skrev:
TrineHG skrev:Hold da op, hvor nogle flotte Frankfurtere .1%¤ - Du får det til at se så legende enkelt og let ud, men det ville jeg aldrig turde give mig i lag med.

Sikke hurtigt, de antager røgfarve - smukt :P :savl1:

Trine... Det er faktisk IKKE så svært.
Jeg har selv afholdt nogle kurser i andet regi, og jeg vil tro, at folk der har været på PB's kursus også vil sige, at det egentlig ikke er så svært som de troede. Det sværeste er at komme på nye opskrifter :-D


Måske man skulle prøve en dag :-D

Ang. ny opskrift: du tester lige Gundersens (ufrivillige) idé/tanke om at bruge gær - alt andet deslige, må det spare på kødet :lol: - og så kan du kalde dem "flækpølser" ;-)



.1%¤ :-D :-D
God mad tager timer at lave, men kun minutter at fortære...

Kimbi

Billede

Weber Ranch Kettle
Weber Platinum
OTC 57
Go Anywhere
Q320
JBI Smoker


jkofod
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 289

Re: Frankfurter med soltørrede tomater og jalapenos

Indlæg#25 » 6. apr 2011, 14:39

TrineHG skrev: Du får det til at se så legende enkelt og let ud, men det ville jeg aldrig turde give mig i lag med.


Hjemmelavede pølser er ganske nemt. Følg anvisningen.
Med lidt flair for køkkenarbejde generelt, så er det lige ud af landevejen.

Du kommer til at savne en pølsestopper senere, men "kan" bruge pølsehornet til din kødhakker.

Jeg har fleregange selv afholdt pølse værksted, for bla. genboen og venner.

De er ganske imporneret over kvalitet og smag. Derudover er selgjort velgjort ;-)
Det gælder for røget filet, rullepølse, grillpølser, spegepølser, Chorizo mm.


Så prøv du det blot, lån dig evt. til an pølsestopper. Den gør arbejdet nemmere og resultatet pænere :-D

/Jan

Brugeravatar

bjærge
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 9319
Kontakt:

Re: Frankfurter med soltørrede tomater og jalapenos

Indlæg#26 » 6. apr 2011, 15:40

Du siger bare til Trine.
Jeg har jo hele udstyret, så når du har lyst finder vi en pølse dag .1%¤


munch
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 30
Kontakt:

Re: Frankfurter med soltørrede tomater og jalapenos

Indlæg#27 » 6. apr 2011, 16:53

har været på et af Kimbi's kursus'er, kan kun sige [smilie=pdt_aliboronz_37.gif] .1%¤
Det er faktisk ikke så svært når man først får taget hul på det, man undrer sig kun over bagefter...
"Hvorfor startede jeg ikke før...."
Kimbi - hvis du en dag skulle lave et kursus igen, så vil jeg gerne med :-D
http://WWW.GRILLOGKAGER.DK

Weber Spirit E-310 med Rotisserie,
Weber Smokey Mountain 57,
Weber OTG 57 med Rotisserie,
Q100 pink
I Campingvognen
Weber Q300


o0frankie0o
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 79

Re: Frankfurter med soltørrede tomater og jalapenos

Indlæg#28 » 7. apr 2011, 07:20

Hej
Lige et par spørgsmål
hvor kan man købe fosfat udover PB Helsinge
og ligeledes tørmælk

Mvh Frank


Poulharbo
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 191

Re: Frankfurter med soltørrede tomater og jalapenos

Indlæg#29 » 7. apr 2011, 07:47

Hej Frank...

Jeg plejer at smutte forbi min slagter efter de ting jeg skal bruge :-)

Brugeravatar

bjærge
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 9319
Kontakt:

Re: Frankfurter med soltørrede tomater og jalapenos

Indlæg#30 » 7. apr 2011, 08:19

o0frankie0o skrev:Hej
Lige et par spørgsmål
hvor kan man købe fosfat udover PB Helsinge
og ligeledes tørmælk

Mvh Frank


Tørmælk kan du købe i supermarkeder.


o0frankie0o
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 79

Re: Frankfurter med soltørrede tomater og jalapenos

Indlæg#31 » 7. apr 2011, 10:25

Tusind tak for hjælpen
kører ud at handle nu, så skal der laves pølser i eftermiddag
kryds finger

Frank :-D

Brugeravatar

Emneforfatter
Kimbi
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1832
Kontakt:

Re: Frankfurter med soltørrede tomater og jalapenos

Indlæg#32 » 7. apr 2011, 10:27

Tørmælk hedder også mange stedder skummetmælkspulver.
God mad tager timer at lave, men kun minutter at fortære...

Kimbi

Billede

Weber Ranch Kettle
Weber Platinum
OTC 57
Go Anywhere
Q320
JBI Smoker

Brugeravatar

techie
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1186

Re: Frankfurter med soltørrede tomater og jalapenos

Indlæg#33 » 27. jun 2011, 23:22

Jeg lavede lige en portion på omkring 8 kg - kraftigt inspireret af denne opskrift. Jeg glemte dog mel, druesukker havde jeg ikke og kæresten var ikke så glad for ideen om jalapenos og tørrede tomater så de blev også udelukket.

De blev til trods for min blasfemi stadig rigtigt gode.. faktisk nok nogle af de bedste jeg selv har lavet indtil videre.

Stor ros for den opskrift.. Tusinde tak.
Med venlig hilsen,
Thomas

Brugeravatar

techie
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1186

Re: Frankfurter med soltørrede tomater og jalapenos

Indlæg#34 » 28. jun 2011, 09:38

o0frankie0o skrev:Lige et par spørgsmål
hvor kan man købe fosfat udover PB Helsinge
og ligeledes tørmælk


Fosfat kan købes her. Tørmælk fandt kæresten i f.eks Kvickly.

http://www.sausagemaking.org/acatalog/Ingredients.html
Med venlig hilsen,
Thomas

Tilbage til "Opskrifter & billeder"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 4 gæster