Hjælp til saltning af ørredfilet


Emneforfatter
Syncmarster
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 245

Hjælp til saltning af ørredfilet

Indlæg#1 » 12. maj 2018, 13:54

Hej

Jeg har røget et par ørredfilet resultatet blev nogenlunde men uroligt salt.

De var meget små ca. 1cm i tykkels. Blev tørsaltet 2 timer i køleskabet. Vasket og lagt i køleskabet endnu en time. Derefter fik de lidt salt og peber og røget med bøg i 45min ved 90 grader.

Håber nogen kan fortælle mig hvor det gik galt.

Mvh
Anders S
Weber Spirit E-310 Classic, 57cm Weber premium.


steenj
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1569

Re: Hjælp til saltning af ørredfilet

Indlæg#2 » 12. maj 2018, 18:00

Når jeg laver en varmrøget side laks eller ørred drysser jeg bare lidt salt på overfladen en times tid før de kommer på grillen.
De bliver som regel perfekte.
Forstår heller ikke at du salter vander ud og så salter igen?
I det hele taget vander jeg aldrig ud og har aldrig prøvet det.
Mvh. Steen.

Tommerup røgeovn, Borniak, Primo kamado oval, Bge mini, plus det løse.


Emneforfatter
Syncmarster
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 245

Re: Hjælp til saltning af ørredfilet

Indlæg#3 » 13. maj 2018, 09:03

Takker, det prøver jeg næste gang.

Grunden til at jeg salter to gange, er at jeg har læst. Hvis man salter og vander ud. Får man en mere hård filet efter endt røgning.
Weber Spirit E-310 Classic, 57cm Weber premium.


steenj
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1569

Re: Hjælp til saltning af ørredfilet

Indlæg#4 » 13. maj 2018, 09:40

Nå det lyder ikke helt usandsynligt, jeg tænker bare at det er mere til koldrøgning man ønsker det.
Mvh. Steen.

Tommerup røgeovn, Borniak, Primo kamado oval, Bge mini, plus det løse.

Tilbage til "Om udskæring, fremstilling, saltning og røgning"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: AnyFellow og 3 gæster