Side 1 af 1

Hjælp til ny udi røgning

: 7. nov 2016, 19:05
af EDJ
Hej i gære Guruer

Jeg har nu prøvet min nye Borniak røgeovn med koldrøg udstyr.

Jeg har lavet:
1 Bacon/ribenssteg
2 okse file (rullet)
Lagt i lage i 2,5 døgn - 90 gr salt + 10 gr. sukker pr 1 liter vand

Koldrøget i 2 døgn - (bøg)
Der er som om der ligger et lag ovenpå file'en - meget klistret - svær at vaske af fingrene

Hvad gør jeg forkert - har det været for fugtig i vejret eller ????

Re: Hjælp til ny udi røgning

: 7. nov 2016, 19:18
af hansen48
Hvor lang tid har du tørret kødet efter lage?
Der har også været meget fugtigt.
Husk godt med udluftning i ovnen så du kommer af med fugten.
Det ser ud til dit kød skal "modne" lidt mere.

Re: Hjælp til ny udi røgning

: 7. nov 2016, 19:26
af EDJ
Hej
Kødet tørede i 3 dage i Borniak med blæseren monteret. Overfladen føltes ' ikke våd '.

Re: Hjælp til ny udi røgningu

: 7. nov 2016, 19:54
af SpiFF
Jeg gætter her;

Måske har du røget men vejret har været fugtigt.

Jeg forsøger helst at røge i tørvejr.

Re: Hjælp til ny udi røgning

: 7. nov 2016, 20:10
af EDJ
Hej
Det kunne tyde på at jeg har røget i fugtigt vejr.
Er der nogen måde at rede det på.

Dvs fugtig vejr = varm røg eller vente til tørt vejr hvis der skal koldrøges