Hjælp til ny udi røgning


Emneforfatter
EDJ
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 53

Hjælp til ny udi røgning

Indlæg#1 » 7. nov 2016, 19:05

Hej i gære Guruer

Jeg har nu prøvet min nye Borniak røgeovn med koldrøg udstyr.

Jeg har lavet:
1 Bacon/ribenssteg
2 okse file (rullet)
Lagt i lage i 2,5 døgn - 90 gr salt + 10 gr. sukker pr 1 liter vand

Koldrøget i 2 døgn - (bøg)
Der er som om der ligger et lag ovenpå file'en - meget klistret - svær at vaske af fingrene

Hvad gør jeg forkert - har det været for fugtig i vejret eller ????
Vedhæftede filer
IMG_2220.JPG
Bacon
IMG_2219.JPG
File set fra siden
IMG_2218.JPG
File set fra enden
Erik Dalgaard

BGE XL
Primo Large
TITAN Char-Broil True Infared
Sous Vide


hansen48
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 220

Re: Hjælp til ny udi røgning

Indlæg#2 » 7. nov 2016, 19:18

Hvor lang tid har du tørret kødet efter lage?
Der har også været meget fugtigt.
Husk godt med udluftning i ovnen så du kommer af med fugten.
Det ser ud til dit kød skal "modne" lidt mere.
Saltsyder af guds nåde.


Emneforfatter
EDJ
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 53

Re: Hjælp til ny udi røgning

Indlæg#3 » 7. nov 2016, 19:26

Hej
Kødet tørede i 3 dage i Borniak med blæseren monteret. Overfladen føltes ' ikke våd '.
Erik Dalgaard

BGE XL
Primo Large
TITAN Char-Broil True Infared
Sous Vide

Brugeravatar

SpiFF
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 191

Re: Hjælp til ny udi røgningu

Indlæg#4 » 7. nov 2016, 19:54

Jeg gætter her;

Måske har du røget men vejret har været fugtigt.

Jeg forsøger helst at røge i tørvejr.
CharBroil T36 (2014)
Primo Oval XL (2012)
Weber Smokey Mountain (2010)


Emneforfatter
EDJ
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 53

Re: Hjælp til ny udi røgning

Indlæg#5 » 7. nov 2016, 20:10

Hej
Det kunne tyde på at jeg har røget i fugtigt vejr.
Er der nogen måde at rede det på.

Dvs fugtig vejr = varm røg eller vente til tørt vejr hvis der skal koldrøges
Erik Dalgaard

BGE XL
Primo Large
TITAN Char-Broil True Infared
Sous Vide

Tilbage til "Om udskæring, fremstilling, saltning og røgning"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 1 gæst