salt lage spørgsmål ???

Brugeravatar

Emneforfatter
danma
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 73
Kontakt:

salt lage spørgsmål ???

Indlæg#1 » 25. apr 2015, 16:51

Hej igen GG
jeg har for nogle uger siden lavet backs bacon det blev saltet sammen med 3 svinemørbrader. svinemørbraderne blev super gode til gengæld er jeg ikke tilfreds med mit bacon.... det blev absolut ikke salt nok. det lå i lagen i 4 døgn. i starten lå det i lagen med mørbraderne som jeg dog tog op noget tidligere. Mit salt kar havde lige en størrelse der gjorde at jeg kunne nøjes med 1,5 liter lage.
Nu fandt jeg et godt tilbud i dag.... og man skal jo ikke give op efter første forsøg med saltlage :-) så jeg købte kødet og vil prøve igen... men hvad kan grunden være til den lave salt i mit bacon ??? er 4 døgns saltning ikke nok pga. tykkelsen på kødet?? eller skal lagen være mere salt ??

lagen blev lavet med 165 gr. salt og 20 gram brun farin pr. Liter vand.

jeg tror selv den lå længe nok, men har det måske været for meget kød i forhold til mængden af lage, mit udgangspunkt var jo at lagen bare skulle dække kødet??

håber i kan hjælpe mig med svar.
På forhånd Tak.
og god weekend derude [smilie=pdt_aliboronz_37.gif]
Mvh.
Dan

Brugeravatar

Torp Hedehusene
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 5494

Re: salt lage spørgsmål ???

Indlæg#2 » 25. apr 2015, 17:36

Umiddelbart har der været for lidt lage, og det bevirker at der ikke er salt nok i lagen, jeg plejer at lave 2 l. lage pr. kg. kød.
Jeg laver lagen af 180 gr. salt og 20 gr. sukker pr. l vand.
Vedhæfter mine opskrifter på diverse røgvare, håber at du kan bruge dem, har flere hvis det har interesse.
HAMBURGRYG.doc
(1.61 MiB) Downloadet 65 gange

RØGET SVINEMØRBRAD.doc
(892 KiB) Downloadet 76 gange

FILET.doc
(30 KiB) Downloadet 70 gange

BACON.doc
(31.5 KiB) Downloadet 112 gange



.
Torp Hedehusene

Brugeravatar

Emneforfatter
danma
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 73
Kontakt:

Re: salt lage spørgsmål ???

Indlæg#3 » 25. apr 2015, 20:00

super....tak :-)

2 liter pr. kilo ?? troede ikke det var nødvendigt med så meget..

Brugeravatar

Torp Hedehusene
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 5494

Re: salt lage spørgsmål ???

Indlæg#4 » 25. apr 2015, 20:30

danma skrev:super....tak :-)

2 liter pr. kilo ?? troede ikke det var nødvendigt med så meget..

Det bruger jeg, der skal jo være noget salt der kan trænge ind i kødet, min erfaring gennem de sidste 10 år med saltning, røgning og hjemmelavet pålæg siger mig at det passer fint.


.
Torp Hedehusene

Tilbage til "Om udskæring, fremstilling, saltning og røgning"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 1 gæst