HJÆLP TIL RØGEDE KARTOFLER

Brugeravatar

Emneforfatter
Torp Hedehusene
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 5494

HJÆLP TIL RØGEDE KARTOFLER

Indlæg#1 » 2. feb 2011, 19:28

Datteren ringede i dag og spurgte om jeg kunne lave nogle - røgede kartofler -
Har aldrig hørt om det, er der nogen der kender det / har prøvetat lave det.


.
Torp Hedehusene

Brugeravatar

gundersen
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2890
Kontakt:

Re: HJÆLP TIL RØGEDE KARTOFLER

Indlæg#2 » 2. feb 2011, 19:42

Kog først kartoflerne i ca. 25 min til de er gennemkogte.
Tag derefter en gammel gryde og læg rygesmuld i bunden (Tænd IKKE ild til det), tag noget sølvpapir og krøl det løst sammen og læg det ned i gryden.
Tag dine ny kogte kartofler og læg dem oven på sølvpapiret, læg låg på. Sæt gryden over svag varme i ca. 5 min. Husk at tænde emhætten!
René - KCBS Certified BBQ Judge

Holdkaptajn på: Team Crazy Danes BBQ
Medejer af: JRgrillcatering.dk

Idashøj Cater Grill 1200 (2013)
Primo Kamado Rund (2011)
Primo Kamado XL Oval (2011)
Weber Genesis E-320 (2010)

Brugeravatar

Emneforfatter
Torp Hedehusene
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 5494

Re: HJÆLP TIL RØGEDE KARTOFLER har Googlet og fundet den opskrif

Indlæg#3 » 2. feb 2011, 19:47

Hej Rene

Jeg har Googlet "røgede kartofler" og fundet den opskrift du skriver. Har du prøvet den, og hvad synes du om resultataet.
Jeg havde tænkt mig at røge i min røgeovn, koldt eller varmrøgning ????? tid ????? skal de koges på forhånd og hvor længe ??????.



.
Torp Hedehusene

Brugeravatar

gundersen
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2890
Kontakt:

Re: HJÆLP TIL RØGEDE KARTOFLER

Indlæg#4 » 2. feb 2011, 20:33

Du er nød til at koge dem først, røgen alene kan ikke "koge" dem for dig.
Varmrøg vil jeg anbefale.
Jeg har ikke prøvet præsis den opskrift jeg henviste til men fremgangsmåden er den samme som det jeg har forsøgt.
Jeg har også prøvet den "nemme" løsning nemlig at købe noget røget salt men det jo nok ikke det der ønskes selvom det også er fantastisk.
René - KCBS Certified BBQ Judge

Holdkaptajn på: Team Crazy Danes BBQ
Medejer af: JRgrillcatering.dk

Idashøj Cater Grill 1200 (2013)
Primo Kamado Rund (2011)
Primo Kamado XL Oval (2011)
Weber Genesis E-320 (2010)

Brugeravatar

Emneforfatter
Torp Hedehusene
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 5494

Re: HJÆLP TIL RØGEDE KARTOFLER

Indlæg#5 » 2. feb 2011, 20:38

TAK -
Jeg vil kaste mig ud i forsøget her i week-enden.
Vender tilbage med resultatet om det bliver :-D :savl2: eller :-( :evil: .


.
Torp Hedehusene

Brugeravatar

Birdstriker
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 384
Kontakt:

Re: HJÆLP TIL RØGEDE KARTOFLER

Indlæg#6 » 2. feb 2011, 21:19

Røgede kartofler er beskrevet i Glæsels første bog "Brug låget når du griller I". :-D

Kog dem i 10 min - Derefter ryger du dem på grillen sammen med røgtræ i ca. 10 min. Til sidst pensles de med krydderolie og griller færdige i ca. 10-15 min.
Smokey Joe Silver
Go-Anywhere.
OTG-57.
Performer Touch-N-Go.
Smokey Mountain Cooker.
Q 120
Genesis Gold C.


Julius
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 439
Kontakt:

Re: HJÆLP TIL RØGEDE KARTOFLER

Indlæg#7 » 2. feb 2011, 21:35

Jeg plejer at koge kartoflerne møre, og lade dem dampe af.

Derefter bruger jeg min transportable røgeovn (den med to spritbrændere) med lidt bøgesmuld, indtil de har en flot
gyldenbrun farve.

Jeg synes de er bedst at skære i stykker og bruge i en kartoffelsalat.

En anden mulighed er, at køle dem helt ned i køleskaber, så de "sætter sig" igen. Skære dem i tynde skiver og lægge dem som en slags "carpaccio" -bund, under en grillet fisk, kammuslinger eller til en salat. Det ser super lækkert og dekorativt ud, men bedst af det hele - det smager skønt :D

Velbekomme :)
OutdoorChef Leon
Outdoorchef City
Outdoorchef Mini
Weber One-Touch Premium 57
Weber Spirit 320 Premium
Weber Go-Anywhere
Bon-Fire bålsted
Transportabel ABU rygeovn

Tilbage til "Om udskæring, fremstilling, saltning og røgning"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 13 gæster