Tørret pølse

Alt om pølsefremstilling, pålæg, saltning m.v.
Brugeravatar

Emneforfatter
skaal-um
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3199
Kontakt:

Tørret pølse

Indlæg#1 » 12. jul 2020, 11:41

fennikelpølse 2.JPG

Lufttørret fennikelpølse lavet af:

3000 g nakkefilet, 650 g spæk, 84 g salt/nitritsalt 50/50, scnellrot 7 g, GDL 24 g, st. fennikel 12 g, hel fennikel fra morter 24 g, muskatblomme 3,5 g, muskatnød 3,5 g, st. koriander 7 g, st. hvid peber 14 g, 4-peber 3,5 g, st. tørret hvidløg 3,5 g.

½delen af nakken håndskæres i små tern 1x1 cm, resten hakkes gennem 6 mm skiven. Spækket håndskæres også. Det hele håndæltes godt, HUSK saltet i som det sidste lige inden stopning. Pølserne stoppes og hænges til tørring. Vej og mærk en af dem.

Efter et par dage røges de i kold "tynd" røg i 5 timer. Bruger man Borniak ovn nok kun den halve tid. Røgen er kun ment som bakteriedræber, pølsen skal ikke smage røget.

Jeg lader pølserne hænge 1 uge eller 2 i ovnen, derefter vaskes de af i Atamonvand og hænges ind i "kødkøleskabet" med en tallerken vand under. Fugtigheden ligger på 75-80 %. Efter 8-10 dage vaskes de af igen med Atamon. Så tørrer de videre og når de ser ud og føles rigtige, fjernes tallerkenen med vand.
Tørres til vægten er reduceret med 40 %. Det varer 3½-4 mdr.

fennikelpølse 1.JPG
FINN

KEB-ON, OTG 57rotisserie, Go anywhere, Primo Kamado XL, Borniak 150 røgovn, bålgrill, BGE small, PKgrill, Iron Cast Lodge Grill, SAfire Cooker, SousVideMaster

http://www.skaal-um.dk


trespasser
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 179

Re: Tørret pølse

Indlæg#2 » 12. jul 2020, 17:13

Det er håndværk der ser godt ud.
Bliver sulten igen.

Brugeravatar

techie
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1282

Re: Tørret pølse

Indlæg#3 » 12. jul 2020, 20:02

Hold da kæft hvor ser det lækkert ud!
Med venlig hilsen,
Thomas

Brugeravatar

John.R
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1861
Kontakt:

Re: Tørret pølse

Indlæg#4 » 13. jul 2020, 13:35

Hold op de ser gode ud Finn
Hilsen
John
————————-
Old Truckers BBQ Hjemmeside Old Truckers BBQ Facebook Old Truckers BBQ Instagram Old Truckers BBQ Youtube

KCBS Certified BBQ Judge
WBQA Certified BBQ Judge


træhatten
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 40
Kontakt:

Re: Tørret pølse

Indlæg#5 » 15. jul 2020, 13:55

hej Finn

det er som sædvanlig i orden når det kommer fra dig, men hvornår startede du på projektet.

Hans Jørn
Hans Jørn
_____________


Haspalm
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 517

Re: Tørret pølse

Indlæg#6 » 16. jul 2020, 06:49

DET der er bare IKKE i orden.
Det er så helt vildt dårlig stil og burde FORBYDES !

.... man kan simpelthen ikke ligge et så lækkert og mundvandsprovokerende indlæg op uden også at sørge for at vi alle får en smagsprøve :)

Nu vil jeg finde nogle rengøringsmidler og få tørret skærmene af.
Flot flot arbejde med den pølse der Finn... .1%¤
Haspalms PP-filosofi: Der findes ikke dårlig vejr at lave PP i - Når Englandsbådene ligger stille tænder rigtige mænd op i grillen!

Brugeravatar

Emneforfatter
skaal-um
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3199
Kontakt:

Re: Tørret pølse

Indlæg#7 » 17. jul 2020, 12:14

træhatten skrev:hej Finn

det er som sædvanlig i orden når det kommer fra dig, men hvornår startede du på projektet.

Hans Jørn


Først i februar 2020...
FINN

KEB-ON, OTG 57rotisserie, Go anywhere, Primo Kamado XL, Borniak 150 røgovn, bålgrill, BGE small, PKgrill, Iron Cast Lodge Grill, SAfire Cooker, SousVideMaster

http://www.skaal-um.dk

Tilbage til "Røgeri og delikatesser"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 17 gæster