Opskrift på kyllingepølser

Alt om pølsefremstilling, pålæg, saltning m.v.
Brugeravatar

Emneforfatter
techie
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1230

Opskrift på kyllingepølser

Indlæg#1 » 12. jun 2019, 19:16

Jeg har lavet en prøve på noget fars til nogle kyllingepølser i dag og da jeg lavede en lille prøve på panden var de ok, men det manglede alligevel et eller andet som jeg ikke kan sætte fingeren på. Er der nogen der har et godt bud på en revideret (eller helt anden opskrift) som jeg kan prøve af, så resultatet bliver så godt som mulig (som det nu kan lade sig gøre uden svinefedt i dem :-) ).

Opskriften er følgende og kommer herfra: https://www.barbecue-smoker-recipes.com ... cipes.html

1 Kg kyllings lår med fedt og skind. (I praksis bruge jeg 800 gram hakket kyllingekød).

2 teske salt
½ teske nitrit
2 teske mild paprika
1 teske senneps pulver
1 teske løg pulver
1 teske stødt koriander
½ teske hvidløgs pulver
½ teske merian
½ teske hvid peber
¼ teske muskatblomme
1 æg
2 spiseskeer sirup
75ml iskoldt vand
60g mælkepulver
120g knust is.
Med venlig hilsen,
Thomas

Brugeravatar

Emneforfatter
techie
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1230

Re: Opskrift på kyllingepølser

Indlæg#2 » 12. jun 2019, 21:09

I får lige et "stemnings" billede af resultatet når de er i svinetarm.

IMG_0773.jpg
Med venlig hilsen,
Thomas

Brugeravatar

prause
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3298
Kontakt:

Re: Opskrift på kyllingepølser

Indlæg#3 » 13. jun 2019, 15:00

Jeg har lidt svært ved at gennemskue saltmængden, da en teske er et ret variabelt begreb. Kan det være noget så simpelt som mangel på salt?
Min erfaring ift. hakket kylling er at det mangler umami, det kan løses ved at bruge ansjoser/fiskesauce/shiitakesvampe/ msg/aromat. Jeg har dog ikke forsøgt i en pølse.
Where there's smoke... There's laughter.
http://bbqvikings.dk

Brugeravatar

Emneforfatter
techie
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1230

Re: Opskrift på kyllingepølser

Indlæg#4 » 13. jun 2019, 17:38

Jeg vil ikke afvise det. Jeg har lige prøvet at veje mængden der kom ud af 2 strøgne teske'er a 5 ml og der er ca. 11 gram salt.
Med venlig hilsen,
Thomas

Brugeravatar

prause
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3298
Kontakt:

Re: Opskrift på kyllingepølser

Indlæg#5 » 14. jun 2019, 06:39

11 g salt til 1100 g pølse lyder også som ca. det halve af hvad jeg ville benytte. Jeg regner normalt med bruge små 2% (50/50 kogesalt/nitritsalt).
Where there's smoke... There's laughter.
http://bbqvikings.dk


jensa49
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 47

Re: Opskrift på kyllingepølser

Indlæg#6 » 14. jun 2019, 08:18

Prøv:salt 1,2 %, hvid peber 0,3 %, smuldret feta ost 15 %, groft hakket spinat 10 %. I en 24- 26 mm lamme tarm. Synes det er ret godt.
Mvh
Jens A

Tilbage til "Røgeri og delikatesser"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 4 gæster