Letrøget svinekam med rosmarin, røget 12 timer. Røget okselårtunge rullet i 4-peber blanding, røget i 30 timer.
Blokspegepølse med hvidløg: 400 g oksekød 9-15 %, 400 g svinekød 16-22 %, 200 g spæk, 40 g salt/nitritsalt, 7 g GDL, 5 g schnellrot.
Krydderier: 4 g hvid peber, 4 g 4-peber, 2 g koriander, 1 g ingefær, 3 g tørret hvidløg, frisk hvidløg efter behag.
Farsen blandet og lagt i en filmforet rullepølsepresse i et par dage. Derefter befriet for film og presse og tørret et par dage. Derefter røget koldt 30 timer. Lagret utildækket 6-7 uger inden vacuumering.
Blokspegepølse med fennikel og spækindlæg og fennikel: 800 g flæskekød 8-12 %, 200 g spæk - 100 g i strimler til indlæg, resten hakkes med kødet.
Krydderier: 8 g scnellrot, 8 g GDL, 1 g muskatblomme, 4 g hvid peber, 1 g koriander, 1 g stødt fennikel, 1 g hele fennikelfrø, som lige får en tur i morteren, 8 g maizena, 40 g salt/nitritsalt.
Fremgangsmåde som ovenfor, DOG med en ændring. Pølsen skal kun røges i 6 timer koldt.
FINN
KEB-ON, OTG 57rotisserie, Go anywhere, Primo Kamado XL, Borniak 150 røgovn, bålgrill, BGE small, PKgrill, Iron Cast Lodge Grill, SAfire Cooker, SousVideMaster
http://www.skaal-um.dk