2 x blokspegepølser, kam og lårtunge...

Alt om pølsefremstilling, pålæg, saltning m.v.
Brugeravatar

Emneforfatter
skaal-um
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2978
Kontakt:

2 x blokspegepølser, kam og lårtunge...

Indlæg#1 » 21. jun 2018, 12:59

pålæg.JPG


Letrøget svinekam med rosmarin, røget 12 timer. Røget okselårtunge rullet i 4-peber blanding, røget i 30 timer.

Blokspegepølse med hvidløg: 400 g oksekød 9-15 %, 400 g svinekød 16-22 %, 200 g spæk, 40 g salt/nitritsalt, 7 g GDL, 5 g schnellrot.
Krydderier: 4 g hvid peber, 4 g 4-peber, 2 g koriander, 1 g ingefær, 3 g tørret hvidløg, frisk hvidløg efter behag.

Farsen blandet og lagt i en filmforet rullepølsepresse i et par dage. Derefter befriet for film og presse og tørret et par dage. Derefter røget koldt 30 timer. Lagret utildækket 6-7 uger inden vacuumering.

Blokspegepølse med fennikel og spækindlæg og fennikel: 800 g flæskekød 8-12 %, 200 g spæk - 100 g i strimler til indlæg, resten hakkes med kødet.
Krydderier: 8 g scnellrot, 8 g GDL, 1 g muskatblomme, 4 g hvid peber, 1 g koriander, 1 g stødt fennikel, 1 g hele fennikelfrø, som lige får en tur i morteren, 8 g maizena, 40 g salt/nitritsalt.

Fremgangsmåde som ovenfor, DOG med en ændring. Pølsen skal kun røges i 6 timer koldt.
FINN

KEB-ON, OTG 57rotisserie, Go anywhere, Primo Kamado XL, Borniak 150 røgovn, bålgrill, BGE small, PKgrill, Iron Cast Lodge Grill, SAfire Cooker, SousVideMaster

http://www.skaal-um.dk

Brugeravatar

prause
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3265
Kontakt:

Re: 2 x blokspegepølser, kam og lårtunge...

Indlæg#2 » 21. jun 2018, 13:36

Dejligt at se Finn. Du har været savnet.
Where there's smoke... There's laughter.
http://bbqvikings.dk

Brugeravatar

Emneforfatter
skaal-um
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2978
Kontakt:

Re: 2 x blokspegepølser, kam og lårtunge...

Indlæg#3 » 21. jun 2018, 13:43

Mange tak...
FINN

KEB-ON, OTG 57rotisserie, Go anywhere, Primo Kamado XL, Borniak 150 røgovn, bålgrill, BGE small, PKgrill, Iron Cast Lodge Grill, SAfire Cooker, SousVideMaster

http://www.skaal-um.dk

Brugeravatar

Sandholm
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 480

Re: 2 x blokspegepølser, kam og lårtunge...

Indlæg#4 » 21. jun 2018, 15:25

Det ser sku godt ud
I skal spise kødet samme nat, stegt over Ilden...
...I må ikke spise noget deraf råt eller kogt i vand, men kun stegt over ilden...


2. Mosebog 12:-8-9

Dm-mester i pp 2017 med bbq vikings .1%¤

Brugeravatar

hw-web
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 642
Kontakt:

Re: 2 x blokspegepølser, kam og lårtunge...

Indlæg#5 » 25. jun 2018, 11:42

Nem fremgangsmåde, men resultatet ser godt ud . . .
i røg & damp
Henrik

Billede

Tilbage til "Røgeri og delikatesser"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Brian J og 13 gæster