Leberwurst . . .

Alt om pølsefremstilling, pålæg, saltning m.v.
Brugeravatar

Emneforfatter
hw-web
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 631
Kontakt:

Leberwurst . . .

Indlæg#1 » 17. dec 2017, 17:20

Min mor ville være stolt af mig - hvad hun ikke ved er at jeg har brugt færdigkrydderiblanding - '' Kalbsleberwurst '' - stoppet i oksetarm - kaliber 40/43 - og koldrøget i små tre timer - det er ikke slankemad, men i disse tider med nisser osv. går det vel an - de smager som jeg husker dem hjemmefra når der blev slagtet gris . . .

Leberwurst-3494.jpg
De ligner dem fra min bardoms jul . . .
i røg & damp
Henrik

Billede

Brugeravatar

prause
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3045

Re: Leberwurst . . .

Indlæg#2 » 17. dec 2017, 17:35

Ej Henrik,
Du får mig til at drømme om min salig mormor. Som ½ sønderjyde har jeg et langvarigt og længselsfuldt forhold til Leberwurst.
Where there's smoke... There's laughter.

Brugeravatar

techie
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1184

Re: Leberwurst . . .

Indlæg#3 » 17. dec 2017, 17:45

Hvordan ser de ud indeni når de er skåret igennem - eller er de allerede spist?
Med venlig hilsen,
Thomas

Brugeravatar

Emneforfatter
hw-web
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 631
Kontakt:

Re: Leberwurst . . .

Indlæg#4 » 18. dec 2017, 12:01

Hej Thomas - de ligner fransk leverpostej - alt kød og spæk er først kogt og derefter kørt gennem 2 mm. på kødhakker, sammen med blancheret svinelever i skiver, for at ta' noget af det bittere i leveren - man ka' gi den lidt nitritsalt, så blir' den mere rødlig . . .

Moejn prause - velkommen i klubben - jeg er 1/1 - og glad for den Tyske tradition med at fremstille pølsevare selv - i dag ska' jeg afprøve en ny opskrift på Wienerpølser, glæder mig til at se resultatet, de blir' ikke stoppet i tarme men i en form, en såkaldt '' Schinkenfee '' . . .

Leberwurst2-3497.jpg
Lidt kedelig farve, men smager godt . . .
i røg & damp
Henrik

Billede

Brugeravatar

skaal-um
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2797
Kontakt:

Re: Leberwurst . . .

Indlæg#5 » 18. dec 2017, 16:25

Smukke pølser. Leverpølser står på min to do liste først i det nye år, dog i en røget udgave. Jeg glæder mig til at høre og se dine wienerpølser.
Rigtig god jul og godt nytår.
FINN

KEB-ON, OTG 57rotisserie, Go anywhere, Primo Kamado XL, Borniak 150 røgovn, bålgrill, BGE small, PKgrill, Iron Cast Lodge Grill, SAfire Cooker, SousVideMaster

http://www.skaal-um.dk

Brugeravatar

Emneforfatter
hw-web
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 631
Kontakt:

Re: Leberwurst . . .

Indlæg#6 » 18. dec 2017, 17:34

hej Finn - de er måske lidt kedelig i farven, men de har fået 3 timer kold røg, næste gang får de 4 timer - ang. mine wienerpølser - testen forløb ok, jeg valgte bare at komme dem i kogeposer som jeg så trykkede flade ned mod bunden af posen, men med en gang varm røg og derefter kogt i ca. 10-15 min tror jeg faktisk den er hjemme - go' jul til dig . . .
i røg & damp
Henrik

Billede

Brugeravatar

prause
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3045

Re: Leberwurst . . .

Indlæg#7 » 19. dec 2017, 06:42

Mojn mojn. Hvis du på et tidspunkt falder over slagter Frankes opskrift på sardelpølse, så er jeg aftager...
Where there's smoke... There's laughter.

Tilbage til "Røgeri og delikatesser"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 5 gæster