Konservering af svinekød.

Alt om pølsefremstilling, pålæg, saltning m.v.

Emneforfatter
jthyge
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 8
Kontakt:

Konservering af svinekød.

Indlæg#1 » 12. nov 2017, 13:27

Hej

Vi skal have slagtet 2 uldgrise om et par uger.

De er ikke så store, men vores fryser bliver nok alligevel for lille til alt kødet.

Så jeg vil gerne konservere noget af kødet, på anden måde end frysning.

Jeg planlægger at salte og ryge 2 skinker og noget flæsk. Til spegeskinker og stegeflæsk.

Men hvad er der ellers af muligheder? Spegepølser bliver vist for omfattende.
Jesper Thygesen

http://www.varmkaffe.dk
-blog om hus og have på landet.

Brugeravatar

Treblach
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1205

Re: Konservering af svinekød.

Indlæg#2 » 12. nov 2017, 17:33

Henkogning af lidt fede fars ting (løgpølseagtige) er en mulighed på mindre glas. Det bruger tyskerne en del.
Spegepølse behøver ikke at være så omstændigt.
Mon ikke PB har nogle gode forslag.
/Albert
/Trebla ch [smilie=pdt_aliboronz_37.gif]

Brugeravatar

techie
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1163

Re: Konservering af svinekød.

Indlæg#3 » 12. nov 2017, 18:58

Spegepølse er faktisk overraskende nemt - ellers har jeg plads i fryseren :-)
Med venlig hilsen,
Thomas

Brugeravatar

PB Helsinge
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 2408

Re: Konservering af svinekød.

Indlæg#4 » 15. nov 2017, 09:26

Treblach skrev:Mon ikke PB har nogle gode forslag.
Det var noget af en udfordring. Jeg har nogle dage tænkt over svaret men har ikke fundet nogen særligt brugbar løsning.

De muligheder der er for at opbevare svinekød som ikke er færdigtilberedt uden at benytte nedfrysning er alle ret kortvarige.

Vacuum pakket frisk svinekød : 4-6 uger på køl.

SousVide kogt svinekød ( 54-62⁰C) i uåbnet vakuum pose 6-8 uger på køl (max 5⁰C).

Røget svinekød såsom bacon, rg. filet, hamburgerryg og kogeskinke i uåbnet vakuum pose 10-12 uger på køl (max 5⁰C).
Denne holdarhed gælder også svinekød som er lavet til røgvarer efter opbevaring som frisk vacuumpakket kød og derefter saltet og røget.

SousVide kogt svinekød ( 72⁰C = fuldstændig tilberedt ) i uåbnet vakuum pose 10-12 uger på køl (max 5⁰C).

Henkogning er i bund og grund den eneste langtids holdbare løsning jeg kan se, og der er jo ikke mange varenumre på den hylde.
Per - Slagter og Pølsemager
Pølsemageri behøver ikke være svært - og så er det sjovt

Brugeravatar

prause
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2687

Re: Konservering af svinekød.

Indlæg#5 » 15. nov 2017, 11:48

Rillette smager meget dejligt og den er holdbar i ca. 1 md. uåbnet på køl.
Where there's smoke... There's laughter.

Brugeravatar

Treblach
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1205

Re: Konservering af svinekød.

Indlæg#6 » 15. nov 2017, 15:49

Lidt inspiration.
En glad tysk pålægs-snedker laver henkogt smørbar pålæg.

https://youtu.be/ykrU1zcb4YE

https://youtu.be/D1WRUAGKHgk

Han fortæller at holdbarheden er 2 til 3 år.
Der er flere andre eksempler på tyskerens youtube kanal

Jeg har noget familierelationer i Thüringen hvor jeg har smagt den slags og det er faktisk ikke så ringe endda.
.
/Albert
/Trebla ch [smilie=pdt_aliboronz_37.gif]

Brugeravatar

techie
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1163

Re: Konservering af svinekød.

Indlæg#7 » 18. nov 2017, 12:11

Det der tyske pålæg der spændende ud - Jeg vil dog formode at det er et svært salg herhjemme med "hvad der ligner en rimeligt stort fedt lag" i toppen.
Med venlig hilsen,
Thomas


Emneforfatter
jthyge
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 8
Kontakt:

Re: Konservering af svinekød.

Indlæg#8 » 19. nov 2017, 14:31

Tak for jeres svar.
Det med at SouceVide koge kødet er måske ikke nogen helt dårlig ide.

Det er svært at finde en slagter i disse industri-kød-dage, så jeg har lige et par uger mere at forberede konserveringen i.
Jesper Thygesen

http://www.varmkaffe.dk
-blog om hus og have på landet.

Tilbage til "Røgeri og delikatesser"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 11 gæster