Ostefremstilling

Alt om pølsefremstilling, pålæg, saltning m.v.
Brugeravatar

Emneforfatter
skaal-um
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3037
Kontakt:

Re: Ostefremstilling

Indlæg#101 » 1. aug 2019, 16:15

Jeg bruger Hjemmeriet.com sæt som basis men har også det fra Hjemmeproduktion, men deres bakker er lidt for store til mit lille modningsskab (vinskab til 8 flasker)...
FINN

KEB-ON, OTG 57rotisserie, Go anywhere, Primo Kamado XL, Borniak 150 røgovn, bålgrill, BGE small, PKgrill, Iron Cast Lodge Grill, SAfire Cooker, SousVideMaster

http://www.skaal-um.dk

Brugeravatar

Emneforfatter
skaal-um
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3037
Kontakt:

Re: Ostefremstilling

Indlæg#102 » 5. aug 2019, 12:16

Så fik jeg fat i 10 l upast. mælk og det blev til en hjemmekomponeret bondeost:

rå ost 1.JPG


rå ost 2.JPG


rå ost 3.JPG


rå ost 4.JPG


rå ost 5.JPG


rå ost 6.JPG

Først gul ostelak, derefter paraffin...
FINN

KEB-ON, OTG 57rotisserie, Go anywhere, Primo Kamado XL, Borniak 150 røgovn, bålgrill, BGE small, PKgrill, Iron Cast Lodge Grill, SAfire Cooker, SousVideMaster

http://www.skaal-um.dk

Brugeravatar

Ib M
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1329

Re: Ostefremstilling

Indlæg#103 » 5. aug 2019, 19:23

Jeg er altså misundelig på det meget omfattende program og produktion du har med oste i flere variationer.


Ib M


tummes
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 507
Kontakt:

Re: Ostefremstilling

Indlæg#104 » 10. aug 2019, 23:52

[quote="skaal-um"]Jeg bruger Hjemmeriet.com sæt som basis men har også det fra Hjemmeproduktion, men deres bakker er lidt for store til mit lille modningsskab (vinskab til 8 flasker)...[/quote]

Har fået foræret dette sæt, kommer jeg til at mangle nogen eller klarer man sig fint med sættet?

https://hjemmeproduktion.dk/shop/komple ... -179p.html

Brugeravatar

Emneforfatter
skaal-um
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3037
Kontakt:

Re: Ostefremstilling

Indlæg#105 » 12. aug 2019, 11:56

tummes skrev:
skaal-um skrev:Jeg bruger Hjemmeriet.com sæt som basis men har også det fra Hjemmeproduktion, men deres bakker er lidt for store til mit lille modningsskab (vinskab til 8 flasker)...


Har fået foræret dette sæt, kommer jeg til at mangle nogen eller klarer man sig fint med sættet?

https://hjemmeproduktion.dk/shop/komple ... -179p.html


Du skal bruge en gryde, helst i rustfrit stål og gerne tykbundet. En 10 l vil passe til en start til 8 l mælk. Man kan lo købe større gryder senere, hvis man bliver grebet af det. Jeg har bl.a. en 17 l gryde, som passer ned i Lidlgryden til større portioner. Du skal også bruge en stor sigte til at si koaglen (ostemassen) fra vallen og en laksekniv til at skære ostemassen. En lang røreske, som passer til grydens størrelse, helst i plastic eller stål.
Hj.prod. skriver, at 8-10 l mælk giver ca. 2 kg camenbert, men efter min erfaring er det altså temmelig optimistisk. Som tommelfingerregel giver mælken ca. 10% ost pr. l. Det varierer så efter ostetype og mælketype, men så bliver man ikke skuffet og tror man har gjort noget forkert. Mælk med højt fedtindhold kan give op til 15-1600 g feta, men laver du den af letmælk skal man ikke regne med mere end ca. 800 g. Så alm. sødmælk med 3,5 % fedt giver ca. 1 kg feta af 10 l mælk.
Hvis du bliver begejstret, så må du nok regne med at skulle investere i større og andre forme og ostelærred.
Hvis man er mælkedrikker, så kan vallen drikkes kold, bruges til bagning eller ricottaost. Der kommer meget valle.
God fornøjelse med det... :P :P :P
FINN

KEB-ON, OTG 57rotisserie, Go anywhere, Primo Kamado XL, Borniak 150 røgovn, bålgrill, BGE small, PKgrill, Iron Cast Lodge Grill, SAfire Cooker, SousVideMaster

http://www.skaal-um.dk

Tilbage til "Røgeri og delikatesser"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 3 gæster